LCD televizorji: Pregled najboljših modelov, prednosti in slabosti

Razvoj tehnologije je obsežen. V zadnjih letih je dobila nov zagon in vsem ni enostavno razumeti novosti, ki se pojavljajo na trgu. LCD-televizorji so že dolgo znani, le malo jih lahko pojasni ime te naprave. Dejstvo je, tehnologija se je pojavila za dolgo časa, da ne omenjam dejstva, da ko je znan postal tekoči kristal.

Okrajšava

Torej, kot ste že razumeli, bomo danes obravnavali LCD televizorje. Če ste kdaj morali izbrati podobno tehniko ali monitor, ste pogosto naleteli na nerazumljive kratice, kot so LCD ali LCD. Kaj to pomeni? In če je težko uganiti, da je LCD tekoči kristal, je to tisto, kar LCD ne pozna vsakdo.Zadnja kratica je povezana tudi z našo temo. V angleščini pomeni zaslon s tekočimi kristali, ki nas prevede nazaj na zaslon s tekočimi kristali. To pomeni, da sta LCD in LCD enaka. Zato pri izbiri televizije ne iščite razlike med temi koncepti.

Kaj je to?

Takšni zasloni so se najprej pojavili v navadni elektroniki. Uporabljen je bil pri izdelavi termometrov z zaslonom, predvajalniki, urami, telefoni itd. Ta tip ima enobarvno refleksijo, večbarvna pa je prejeta zahvaljujoč RGB-triadi. Zdaj se ta zaslon uporablja v različnih napravah. To so računalniški monitorji, prenosni računalniki, televizorji, telefoni, kamere, e-knjige in še več. Sčasoma se je prikazal zaslonmatriko Tako smo orodje dodali na zaslon za nadzor tankoslojnih tranzistorjev. In na kratico LCD začeli dodajati TFT in druge vrste matrik.

Razvoj

TV z LCD zaslonom se ni takoj pojavil. Leta 1888 so našli tekoče kristale. Že v 40 letih je bila ustvarjena tehnologija, ki se je začela uporabljati v sodobnih zaslonih. Prvi poskusi ustvarjanja podobnega platna so nastali v 70. letih prejšnjega stoletja. Družba RCA je lahko izdelala enobarvni izdelek na osnovi tega materiala.


To je dalo zagon aktivni uporabi novosti v različni elektroniki. Barvna različica LCD zaslona se je pojavila leta 1987. Sharp, zdaj znan po svojih TV modelih, je izdal tri-palčni barvni zaslon. Razvoj zaslonov za prenosne računalnike je prav tako prispeval k razvoju LCD zaslonov. Po uporabi nove tehnologije so bile očitne pomanjkljivosti. Najprej smo uporabili črno-belo matrico. Ko se je odločil poskusiti barvno različico, je zunaj dobil veliko težav. Statična slika je izgledala dobro, toda od najmanjšega gibanja je bila slika razmazana.
Torej so obstajale aktivne matrike, ki bi lahko pravilno prikazale gibljive predmete na zaslonu. Kmalu se je začela množična proizvodnja monitorjev. Televizorji so se začeli pojavljati v začetku 21. stoletja, vendar so bili majhni: do 15 palcev.

Kako deluje

Ni enostavno razložiti, kako deluje zaslon s tekočimi kristali. Še posebej za ljudi, ki niso tehnično zdrava pamet. Da ne bi šli v podrobnosti, ki na koncu vse zmedajo,Začnimo z elementi. Očitno je, da je zaslon sestavljen iz več delov. Običajno jih predstavljajo baloni. Obstaja LCD-matrika. Pred tem je bil ravno paket s steklenimi ploščami. Med plastmi so bili tekoči kristali. V začetku 21. stoletja so vse notranje elemente nadomestili z bolj fleksibilnimi, izdelanimi z uporabo polimerov.
Na zaslonu je vir svetlobe, ki osvetljuje sliko. Vse to je zaprto v primeru, in elektriko prihaja na račun žic. Seveda se ta del zaslona ne konča. LCD-matriko lahko predstavimo tudi z deli. Njegov piksel ima jasne elektrode, med katerimi je molekularna plast. Vse to deluje s parom polarizacijskih filtrov. Če je vsa ta konstrukcija v stanju počitka, to je brez oskrbe z napetostjo, so molekule v amorfnem stanju. Če električna energija vstopi, so poravnani v smeri električnega polja, kar izkrivlja njegovo prvotno strukturo. Barva zaslona ustreza tankoslojnemu tranzistorju. Deluje v skladu z barvno shemo RGB. Vsak piksel se rodi iz treh barvnih celic. Na razliko v barvi vpliva vrednost električnega naboja.

Koristi

Naprava televizorja z zaslonom s tekočimi kristali je omogočila, da se loči od podobnih modelov za vodje prodaje. Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je raznolikost velikosti. Če primerjate prikaze z zaslonom in brez njega, potem postane jasno, da ima proizvajalec veliko možnosti za ustvarjanje različnih modelov. Plošča s tekočimi kristali je rahlo tehta in zavzema manj prostora na namizju. Novi elementi so izginilitežave s poudarkom. Zaradi uporabe tehnologije so izginile pomanjkljivosti in razpoke z velikimi resolucijami. LCD monitorji so skoraj vsi digitalni. Zato grafična kartica ne potrebuje dela z digitalno-analognimi pretvorbami. Toda tudi v tem primeru so se proizvajalci naučili, kako se izogniti situacijam z nezaželenimi artefakti, če je monitor priključen na VGA. Kot rezultat lahko rečemo, da so taki zasloni postali bolj donosni tako po ceni kot po zasedenem ozemlju. Prenehali so "utrujati" uporabnika z elektromagnetnim sevanjem. Dražeče blistavice so izginile in območje samega zaslona se je znatno razširilo.

Slabosti

Toda seveda ni vse tako gladko. Obstajajo vprašanja, ki jih povprečni uporabnik lahko vidi ali pa ne, vendar jih je treba upoštevati tudi. Na primer, jasnost slike je dosežena le z določeno ločljivostjo. Če jo spremenite, potem samo z interpolacijo.
Pri monitorjih z elektronskim žarkom LCD nima zadostnega kontrasta in globine črne barve. Spodaj je hitrost spremembe slike. Kontrast je odvisen od vidnih kotov. Pogosto se morate soočiti z zamenjavo LCD zaslona na televizorju, saj večina proračunskih modelov ni zaščitena pred mehanskimi poškodbami. In če matrica ni prekrita z zaščitnim steklom, potem celo šibek klik povzroči degradacijo.

Pregled

Vendar je to trenutno najbolj priljubljena vrsta prikaza. Televizije iz vseh vrst ni lahko izbrati. Kupci se soočajo s težavami na prvi stopnji - izbiraproizvajalca. Toda tudi če preskočite to točko in upoštevate vse obstoječe modele na trgu, si morate vzeti nekaj posameznih parametrov. Tako na primer takoj določite velikost zaslona. Če potrebujete TV v kuhinji, bo dovolj in 21 palcev. Če govorimo o dnevni sobi, lahko kupite 75-palčni zaslon. Parametri svetlosti in kontrasta vam verjetno ne bodo pomagali, saj je v povprečju vse videti enako. Toda videz lahko vpliva na vašo odločitev. Tukaj je potrebno samostojno izbrati modele po barvah, konstrukciji itd. Mnogi poskušajo upoštevati tehnične lastnosti. Lahko kupite navaden TV, ki bo preprosto pokazal TV oddaje in nič več. Obstaja možnost nakupa "pametnega" modela, ki ima dostop do interneta, iger in drugih uporabnih funkcij. Do leta 2017 je bil ugotovljen trend, v katerem uporabniki izberejo svoj model. Izkazalo se je, da večina raje 40-43-palčni zasloni. Samsung je bil najbolj priljubljen proizvajalec. Čeprav ni slabše od LCD televizorjev LG.

Giant

Pregled vseh obstoječih modelov ni preprost. Poleg tega vsak kupec išče nekaj individualnega. Toda govorjenje o najbolj priljubljenih in privlačnih je resnično. Razmeroma pred kratkim se je na trgu pojavil pravi velikan - Samsung UE75ES9007U. To je 75-palčni LCD TV. Njegova ločljivost je 1920x1080 z razmerjem 16: 9.
Model podpira digitalno kabelsko oddajanje različnih sistemov. Ima veliko vmesnikov za povezovanje dodatnih naprav: Ethernet,USB, D-Sub, avdio izhod. Obstaja tehnologija za upravljanje z gestami, teletekst, "slika v sliki" itd. Toda za tako diagonalo in kakovost ne smemo pričakovati. Pred nami, praktično bezramovaya model z veliko bazo spodaj. Če jo obesite na steno, se zdi, da je pred nami slika.

Universal

Priljubljen univerzalni model je bil LCD TV LG 43UH610V. Reči, da je ta proračunski model težaven. Vendar pa je za te velikosti in funkcionalno - je praktično brezplačno. Okvir je nekoliko večji od tega televizorja kot prejšnji. Toda model še vedno velja za tajni razred "bezramkovye". Stoji na dveh majhnih nogah. Diagonala, kot je razvidno iz imena, je 43 palcev. Dovoljenje je 4K in to je verjetno glavna prednost. Televizor ima razširjen nabor funkcij. Deluje z Smart TV in je opremljen z različnimi tehnologijami, ki vplivajo na zvok in kakovost slike. Ujeti z velikim številom vrat in priključkov. Na splošno, dostojno možnost za tiste, ki ne potrebujejo veliko, ampak želi zanesljiv model s široko funkcionalnost.

Nega

Vsaka oprema zahteva nego. Zato je treba nadzirati televizorje. Poleg tega so razmere drugačne. Internet se pogosto vpraša, kako izbrisati LCD televizor. Nekdo z lahkoto obvladuje mokro krpo in se pritožuje zaradi težav z napravo. Za to je bolje prebrati dodatne informacije. Obstaja več načinov za učinkovito čiščenje modela pred umazanijo in prahom. Najlažje je kupiti posebne serviete. Pomagali bodo odpraviti statikoelektrične energije, ne povzročajo poškodb in so brez abrazivnih snovi. Uporabite lahko preproste suhe robčke ali mikrofiber prtičke. Slednji se dobro spopadajo s prahom, razvezami in lisami. Možno je navlažiti z vodo. V trgovinah je na voljo poseben sprej. Takšna tekočina nima alkohola ali alergenov. Poleg tega, glede na proizvajalca, zajema tehniko s posebno zaščitno plastjo.

Pravilo

Da se naprava po čiščenju ne prenaša, je treba LCD televizorje popraviti, zato je bolje upoštevati nekatera pravila. Odstranite prah s krpo, ki ne pušča vlaken. Zaslona ni mogoče pritisniti, ker niso vse matrike zaščitene s steklom in se lahko upognejo. Razpršilcev in drugih tekočin ni mogoče pršiti na zaslon. Treba jih je pršiti na krpo.
Brisača ne bi smela biti zelo mokra hkrati. Lahko vzamete bombažne palice ali tampone, da očistite umazanijo iz sklepov zaslona. Vsakič, ko morate uporabiti nove serviete. In seveda ne morete čistiti, ko je TV vklopljen.

Popravila

Včasih so modeli resno poškodovani. Zato priljubljena vprašanja, kot so: "Če tok tekočih kristalov, kaj storiti?" Kot kaže praksa, se taka okvara pojavlja bolj pogosto zaradi mehanskih poškodb. Včasih so komične situacije, na primer, vaša mačka odločila, da določi napravo. To vpliva tudi na zmogljivost zaslona. Ni dovolj, da popravimo takšno razčlenitev. Seveda lahko ugotovite vrsto matrice in poiščete zamenjavo. Za zamenjavo zaslona pa se boste morali še vedno obrniti na servisni center.

Sklepi

Televizijski sprejemniki z LCD zasloni so že dolgo vključeni v naše življenje. Milijoni zdaj uporabljajo take modele. Postali so lepši, kompaktnejši in kakovostnejši. Proizvajalci letno razvijajo nove tehnologije, da bi monitorji prikazali dobro sliko. Izbira takega televizorja ni težavna. Izračunati morate znesek, ki ga lahko porabite po določitvi velikosti zaslona in po možnosti izberite proizvajalca. In potem je stvar majhna.

Sorodne publikacije