Dobra računalniška miška: vrste, opis, ocena. Kako izbrati računalniško miško

Kaj je dobra računalniška miška? Kako izbrati? Tehnologije niso na mestu in sodobne naprave nikogar ne presenetijo, poleg tega se spreminjajo v rutino in rutino, njihova pridobitev namesto zastarele ali zlomljene tehnologije pa se za kupca spremeni v dolgočasno nalogo. Vsakdo si želi, da bi novi nakup zadovoljil ali vsaj ne povzročal neprijetnosti, in še nekaj časa je ostal relevanten. Ta članek bo bralcu povedal, kako izbrati računalniško miško. Ker so lahko merila zelo različna, kot so cenovne kategorije in tehnične specifikacije. Torej katera računalniška miška je boljša?

Naprava

Prve takšne naprave so nastale v sedemdesetih letih 20. stoletja. Tehnologije niso na mestu in danes je težko predstavljati računalnik brez miške. Z leti se je naprava in načelo delovanja spremenila, sprva za premikanje naprave na mizo uporabil nekaj kot nekaj koles, kasneje pa se je tehnologija opustila v korist posebne krogle, ki se je nahajala v telesu krmilnika.


Slednji je uporabnikom uporabil malo dlje zaradi njegove enostavne uporabe in je možno, da podobne naprave do danes padejo na police nekaterih uporabnikov računalnika. Malo pozneje se je pojavila optična miška in laserska miška. Te tehnologije so omogočile povečanje natančnosti uporabniških dejanj in reševanje nekaterih težav, povezanih z neuspehom žogezastarelih modelov. Na koncu so se tla in majhni prah dotaknili tal in kakovost gibanja se je resno poslabšala.


trg

Sodobne podobne naprave so v veliko povpraševanje. Tukaj je veliko dejavnikov, na primer veliko število proračunskih modelov in zastarela stara tehnologija, moralno staranje in želja uporabnikov, da se „sami razširijo“. V skladu s tem bo koncept "dobre računalniške miške" za vse drugačen. Nekdo mora kupiti poceni in praktično napravo, namesto starega, ki želi posodobiti notranjost in izbrati videz. Obstajajo tudi igralniški računalnik, v tem primeru bodo zahteve za tehnične lastnosti, in za načrtovanje, ergonomija bo povečala. Zato bo cenovni razpon višji. Po malo razumevanju splošne slike se morate premakniti na različne segmente tega trga.

Proračunski modeli

Kako izbrati računalniško miško? Najpogostejša možnost za kupce je, da izberejo proračunske modele. Kupujejo se v razsutem stanju kot pisarniška oprema ali v izobraževalne namene. Cena takšnih naprav redko presega bar na $ 10-15, in bolj pogosto je nižja. Takšne naprave imajo preprosto zasnovo, minimalno udobje, redko je na voljo dodatna funkcionalnost v obliki kakršnih koli gumbov in dodatkov občutljivosti. Ali lahko rečete, da je takšna računalniška miška dobra? Če niste profesionalni igralec in nimate preveč zahtev za registracijo, je to povsem mogoče. Nič ni odveč. Ponavadi se prodaja v asketski embalaži z oznako "računalniška optična miška".

Brezžični modeli

Takšne naprave so veliko na trgu za računalniške miške in druge krmilnike. Pri nakupu ni potrebno takoj izbrati poceni model. Prav tako ne zanemarite tehničnih značilnosti, tukaj je najpomembnejše - zmogljivost baterije in kako jo napolniti. Izbrati morate priročen za vas. Računalniška miška Logitech je na primer iz segmenta s srednjimi cenami. Na splošno podjetje proizvaja visoko kakovostne naprave, obstajajo tako proračunski kot dragi modeli, odvisno od potreb uporabnika. V drugem primeru imajo žični modeli drugačen način povezave, ki je lahko brezžično omrežje, zasebni radijski modem ali povezava, ki podpira Bluetooth. Pomembno je, da ustavite vašo pozornost do tega, kateri način povezave podpira vašo napravo, in ne kupite pripomočka, ki ga ne boste mogli uporabljati.

Igralni modeli

Te naprave imajo bolj izpopolnjeno strojno opremo. V primeru igralnih naprav bodo uporabniki gledali na veliko dejavnikov, cena pa bo verjetno igrala zadnjo vlogo. Navsezadnje, profesionalni pripomočki so potrebni igralcem za njihov hobi, kjer je vsak korak pomemben in celo minimalna zamuda sama lahko pokvari rezultat. Nekateri izberejo takšne naprave kot postavko statusa in zanje skrbijo. Mimogrede, videz takih naprav je zelo specifičen, nenavadnih oblik, veliko dodatnih gumbov, senzorskih senzorjev itd. Ko gre za igralne naprave, bo Logitechova računalniška miška, nekdo Razer ali SteelSeries ustrezal nekomu. Znamka ni tako pomembna, kot jetehnična kakovost, ergonomija, kako je naprava v roki in kako priročna je uporaba. V zvezi s cenami lahko igralne naprave stanejo od $ 30 do $ 300, vendar so te številke le približne in se lahko razlikujejo glede na kraj nakupa.

Dodatna programska oprema

Miške za računalniške igre so pogosto opremljene z dodatno programsko opremo. Pogosto je lahko zaman in ima samo oglaševalsko funkcijo, vendar to ni vedno tako. Zato je najbolje, da ves čas preučite vsebino paketa in preberete specifikacije in zahteve za vaš novi nakup.
Nekatere tehnologije, kot so dodatni kontrolni tipki ali stabilizacija kurzorja, niso na voljo brez dodatnih programov, pogosto pa so nameščene neposredno na sami miški (v njej je lasten procesor in pomnilnik). Kot običajno, ta proces ni zapleten in zahteva le dosledno delovanje uporabnikov. Poleg tega mora kupec pogosto iskati na spletni strani proizvajalca potrebne gonilnike, da jih lahko prenesejo. Navodila za te postopke morajo biti tudi na tistih virih, ki jih imajo proizvajalci pripomočkov.

Miške za prenosne računalnike

Če je bralec zainteresiran za dobro računalniško miško za prenosni računalnik, potem še enkrat vse to posebej. Glavna stvar je, da ni pogled na ceno, ampak izbrati napravo za osebne potrebe. Na primer, če imate ultrabook modre barve, zakaj ne izberete miške, podobne barvni shemi? Vas zanima velikost? Vsi ti parametri se lahko in morajo upoštevati. Izbrati morate tudi želeno vrsto povezavenaprava, zlasti v sodobnih prenosnikih, bo to vprašanje pomembno. Najbolj vsestranska možnost bi bila, da se povežete preko USB priključka, kar je verjetno na vseh prenosnih računalnikih in netbookih, saj je ta priključek najpogostejši. Treba je opozoriti, da imajo proizvajalci ločeno linijo naprav za prenosne računalnike. Pogosto imajo krajši svinčnik, manjšo velikost in obliko.

Kako izbrati napravo

Načeloma so bila zgoraj opisana priporočila za izbiro krmilnika. Glavna točka bo naloga, za katero je naprava pridobljena. Za hišo ali pisarno, bo proračunska možnost, z manj dodatnimi funkcijami in nizko ceno, ustrezala proračunski možnosti. Izdelati takšno napravo je lahko precej dolga, v primeru okvare pa ne bo narobe, če jo preprosto zamenjamo s podobno. V zvezi z igralnimi napravami, kiberportport izberejo jih izključno zase in za svoje potrebe, preverjanje, ali je miš v roki, težko je, da ima dovoljenje in odzivni čas, lahko prilagodite te parametre. Zato bodo cene takšnih naprav večje. Če se vrnete na brezžične naprave, morate biti pri tem previdni. Poceni modeli so nagnjeni k lomljenju, nekateri uporabljajo baterije nizke kakovosti, ki hitro izgubijo polnjenje. Poleg tega imajo poceni brezžične naprave pogosto zelo kratek obseg sprejema in prenosa signala. To je mogoče pripisati tipkovnicam. Torej, če lahko vaše delo na računalniku vsebuje nujne ukrepe po vrsti pošiljanja e-pošte, preverjanju dokumentacije in pečatov,Brezžične naprave niso najboljša izbira, saj jih je mogoče ujeti v neustreznem času.

Različni dodatki

V določenem časovnem obdobju so bila uporabljena različna odeja za zaščito žogo in optičnih miši pred kontaminacijo, pa tudi za izboljšanje zdrsa na površino. Zdaj je to bolj poklon tradicijam, pa tudi notranjosti. Mimogrede, blagovna znamka miške lahko stane več kot 20 $, zaradi česar je smiselno kupiti samo, če je to potrebno za vas kot slikovni objekt ali za izboljšanje kakovosti vaše naprave. Kot v drugih primerih lahko rečemo, da je ta pripomoček praktično neuporaben, včasih pa lahko zaradi svoje majhnosti ovira delo.

Povzetek

V tem članku smo skušali ugotoviti, kdo ustreza tej ali tisti računalniški miški. Ocena naprav bo popolnoma drugačna, zato je pred nakupom bolje spoznati kataloge prodajalca, prebrati izjave in seveda vprašati prijatelje. Težko je trditi, katera naprava je še bolje izbrati. Vendar pa ni dejstvo, da vam je všeč zunaj računalniške miške. Opis naprav lahko vedno preberete, kot tudi preglede strank. Če ste v dvomih, je najbolje, da si ogledate mnenja na video gostiteljih, da preučite komentarje različnih uporabnikov, vključno z znanimi blogerji. Najpomembneje je, da ne gre le za oglaševanje, temveč za pobiranje izdelka, ki ga resnično potrebujete, kar bo v veselje. Najpomembneje je, da je bil nakup v skladu z njegovo nalogo, ni vplival na delo in šel, na primer, do priključkov določenega prenosnika. Okračunalniška miška za vse.

Sorodne publikacije