Vodenje ekipe: navodila po korakih, priložnosti, nasveti

Upravljanje ukazov Windows je zelo pomembna lastnost operacijskega sistema. Zahvaljujoč temu uporabnik upravlja delo računalnika, lahko prepozna in ustavi procese, ne izpolnjuje nalog, zbira informacije o stroju v omrežju in ga posreduje v formatu HTML. Funkcije kontrolnih lupin poenostavljajo in avtomatizirajo dolgotrajne in ponavljajoče se naloge, ustvarjajo scenarije in združujejo več ekip.

Krmilni elementi

Nadzor ukazov je otroško okno, ki ga aplikacija uporablja za omogočanje interakcije uporabnika. Kontrole se uporabljajo v pogovornih oknih in uporabniku omogočajo, da vnese besedilo, izbere parametre in sproži dejanja. Ponujajo veliko storitev, kot so izbiranje ukazov, pregledovanje stanja, urejanje besedila.


Seznam vseh postavk za upravljanje ukazov, vključno s povezavami do celotnega pregleda in referenčnih informacij za vsako postavko v dokumentaciji operacijskega sistema. Nekateri vnaprej definirani razredi oken so namenjeni uporabi kot elementi uporabniškega vmesnika. Znani so kot "standardna orodja za upravljanje Windows in" skupni elementi ". Uporaba teh vmesniških kontrol je dokumentirana v ciljnih kategorijah, ne pa na podlagi upravljanja ukazov API.

Standardne kontrole

Standardne kontrole se izvajajo v USER32.DLL (prej USER.EXE) in nato (Win XP +) podrazreda z COMCTL32.zunanjost Lune. Prisotni so privzeto in ne zahtevajo inicializacije, ki so na voljo pri različicah Windows 2 ListBox in ComboBox iz Win 3. Statični elementi sistema za upravljanje ukazov delujejo brez interakcije z uporabnikom.


Razmislite o primerni kodi za ustvarjanje bližnjice. Oznaka statične kontrole mora biti otrok iz drugega okna (staršev ali otrok). Če ga želite ustvariti, morate poklicati CreateWindow z razredom STATIC in možnostmi po izbiri. Spodaj je osnovna koda za ustvarjanje.
Statični nadzor ukazov nadzorne plošče je otroško okno, ki prikazuje besedilo, bitne slike ali ikone. Statičnih kontrol ni mogoče izbrati in s tipkovnice ne boste dobili težav. Delujejo s pomočjo SS_NOTIFY, ki vam omogoča nadzor zaznavanja klika in dvojni klik z nadrejenim dogodkom WM_NOTIFY. Nalepka je postavljena pred kontrolnikom, na katerega se nanaša, s pritiskom na tipko Alt + Hotkey se samodejno preklopi na naslednji možni nadzor nad ukazom brez vrstice kode. Bližnjice se uporabljajo tudi za prikaz ustrezne fizične naprave na enovrstičnem urejanju in nikoli ne delujejo kot oznaka, zato logični vrstni red Z ni pomemben. Element slog SS_NOPREFIX se uporablja za izogibanje težavam z znakom znaka (& amp;).

Splošne kontrole

Delujejo iz različice 3 in se nenehno spreminjajo glede funkcionalnosti in videza. Ko uporabljate Win XP Luna slog ali nove standardne kontrole so kategorizirani kot comctl32.dll, ki je večavtomatizirana različica. Funkcionalnost skupnih kontrol DLL je odvisna od nameščene različice Internet Explorerja. Uporaba skupnih kontrol potrebuje povezavo do comctl32.lib, vključno z commctrl.h.
Nekatere kontrole delujejo privzeto, druge zahtevajo inicializacijo z InitCommonControlsEx (). To je odvisno od operacijskega sistema, zato je pametno poklicati InitCommonControlsEx () s pravilnimi bitovi za kontrole, ki jih zahteva aplikacija. Ta funkcija naloži knjižnico, ko se uporabnik sklicuje na katerokoli funkcijo Common Controls, kot je CreateToolBar pri nalaganju DLL. Predloga virov sredstev, ki je bila prvič predstavljena v sistemu Windows 2.0, pušča prostor za imena razredov po meri, razen če so standardni elementi ukazov STATIC, BUTTON, EDIT, LISTBOX, COMBOBOX ali SCROLLBAR. Spodnja fotografija prikazuje, kako ustvariti otroško okno z uporabo programa CreateWindowEx ().

Windows Command Prompt

Ukazna lupina je znana kot ukazna vrstica cmd.exe ali samo cmd. Od osemdesetih let prejšnjega stoletja je osnova operacijskega sistema MS-DOS, kar uporabniku omogoča neposredno interakcijo z operacijskim sistemom in zagotavlja okolje za izvajanje aplikacij in različnih pripomočkov, ki prikazujejo izhod v istem oknu. S pomočjo ukazne lupine cmd ustvarite, uredite in shranite skripte v paketnih datotekah za reševanje avtomatizacijskih nalog v okvirjih z enim okvirjem. Ta lupina ni namenjena za oddaljeno upravljanje.
Po mnogih letih spreminjanja operacijskega sistema Windows Microsoft še vedno shranjuje to orodje, ki ga poganja želja, da izkušenim uporabnikom in sistemskim administratorjem pomaga pri njihovem delu.delo V tem kontekstu je orodje za upravljanje cmd še posebej pomembno, ker vam omogoča, da zaženete diagnostična orodja in popravite orodja OS, tako da preprosto vnesete ustrezen ukaz za upravljanje računalnika Windows.

PowerShell Sheath

To je ukazna lupina in skriptni jezik, ki je na voljo za skrbniške naloge sistema. Zasnovana je na platformi .NET, ki je programska platforma, ki jo je razvil Microsoft leta 2002. Ukazi PowerShell pomagajo upravljati infrastrukturo Windows in uporabniku omogočajo oddaljen dostop do sistemskega registra, datotečnega sistema in orodja za upravljanje (WMI). Poleg tega ukazna lupina PowerShell ustvari kompleksne scenarije z več pogoji za izvajanje ukazov za upravljanje računalnika. Kot smo že omenili, je cmd zelo staro orodje, ki še nikoli ni bilo zasnovano za oddaljeno upravljanje sistema. Dodatna funkcionalnost, kot je Microsoft Sysinternals PsExec, je potrebna za razširitev funkcionalnosti. PowerShell ponuja številne cmdlet-e za poenostavitev skrbniških opravil sistema, podpira avtomatizacijo širokega nabora nalog, kot je upravljanje Active Directory, upravljanje uporabnikov in dovoljenja, ter ekstrakcijo varnostnih konfiguracijskih podatkov. Poleg tega PowerShell zdaj podpira Linux.

Izbira knjižnic za upravljanje

Obstaja veliko razlogov, zakaj je Windows PowerShell zamenjal privzeto ukazno vrstico v sistemu Windows 10 in je bil prvič nameščen v XP. Večina ukazov cmd deluje dobro v programu PowerShell. Microsoft je želel poenostaviti življenje sistemskih administratorjev,zato je v PowerShellu ustvaril vzdevke ukazne vrstice, ki razlagajo stare DOS ukaze. Upravljanje operacijskega sistema s pomočjo cmd je bolj običajno za uporabnike. Vendar pa je z PowerShell bolj primeren za uporabo, saj se za testiranje skriptov uporablja posebno okolje. Poleg tega je PowerShell živahen jezik z močno skupnostjo, ki je pripravljena pomagati tistim, ki pišejo računalniške skripte. Za začetnike, ki želijo začeti z lupino, je vadnica, ki vam bo pomagala spoznati osnove ustvarjanja skript in kode.

Nadzorna plošča

Je del sistema Microsoft Windows, ki uporabniku omogoča spreminjanje različnih zmogljivosti računalniške strojne in programske opreme. Od uvedbe operacijskega sistema Microsoft Windows 95 je prišlo do spremembe v PU, vključno z možnostjo dodajanja, preimenovanja in brisanja razpoložljivih ikon in vnosa kategorij, ki pomagajo pri organizaciji. Windows 7 8 in 10 uporabljata iskanje v zgornjem desnem kotu okna nadzorne plošče za iskanje območja, ki ga želite prilagoditi. Orodno vrstico za iskanje lahko uporabite tudi za iskanje možnosti in orodij, ki so na voljo na nadzorni plošči ukaza Windows.
Nove različice operacijskega sistema Windows konfigurirajo zaslon nadzorne plošče s spreminjanjem "Pogleda" v zgornjem desnem kotu plošče iz kategorije možnosti ikon, da jih prikažete kot en sam znak, namesto da je razdeljen po kategoriji. V operacijskih sistemih Windows 10 in 8 Microsoft poskuša uporabnikom onemogočiti uporabo plošče v korist nastavitev Win, vendar je PU še vedno na voljo v vseh različicah. V operacijskih sistemih Windows 7 in 10nekatere možnosti imajo zaslon poleg povezav () in UAC bo zahteval dovoljenje, če so nastavitve spremenjene.

Videz in personalizacija

Pojavi se, ko pregledujete PU v kategorijah, ki spreminjajo videz programa Win, vključno s tematskimi nastavitvami, ohranjevalniki zaslona in opravilno vrstico. Podkategorija »Videz in prilagajanje« v sistemu Windows 10:
 • Navigacija - spremeni način prikaza ali skrivanja opravilne vrstice, umestitev, ikon in drugih nastavitev.
 • Access Center - odpre nastavitve, ki uporabnikom olajšajo uporabo operacijskega sistema Windows.
 • Računalnik uporabljajte brez miške ali tipkovnice.
 • Nastavitev alternativnih vhodnih naprav.
 • Nastavitev miške ali druge naprave.
 • Nastavitve tipkovnice, alternativni zvoki, parametri za branje in vnos.
 • Nastavitve za dotik in tablični računalnik.
 • Spreminjanje nastavitev pisave.
 • Nadzorna plošča NVIDIA. Za računalnike s temi grafičnimi karticami je dostop do nadzorne plošče.
 • Nadzorne ekipe Microsoft DOS

  Uporabniki operacijskega sistema Microsoft Windows odprejo PU in njihove elemente iz ukazne vrstice. Ukaz je zunanji in je na voljo v naslednjih Microsoftovih operacijskih sistemih:
 • Windows 95.
 • Windows 98.
 • Windows ME.
 • Windows NT.
 • ​​
 • Windows 2000.
 • Windows XP.
 • Vista.
 • Windows 7810.
 • Vrste ukazov.

  95/98 /ME  NT  2000 /67


  Vista /7  8/10  Informacije

  )

  Kontrolni aditivi  ne  ne  da  so  so  Odpre okno za skrbniška orodja Microsoft Windows  Office Namizni  so ​​  so  so  so  tako  Windows XP in starejše različice odprejo okno z lastnostmi sistema Windows Vista in kasneje vključuje okno za personalizacijo sistema Microsoft Windows  Upravljanje barv  da


  146) da  da  da  da


  )
  V operacijskem sistemu Windows XP iz starejših različic se odpre okno Microsoft Win Properties, z odprtim zavihkom "Appearance". Prilagajanje sistema Microsoft Windows  Nadzira datum in čas  in


  Za Win Vista in novejše različice,
  da  da  da  da

  189)
  Odpre okno Lastnosti datuma in časa Microsoft Windows  Nadzorne mape  ne


  )
  ne  da  da  da  Odpre nastavitve mape Microsoft Win  Nadzorne pisave  so


  30) da  da  da  da


  )
  Odpre mapo Microsoft Win Fonts  Upravljanje infrardečih vrat  da  da  da  da  da  odpre mapo Microsoft Windows, če je na voljo  Nadzor nad mednarodnim standardom  da  da  da

  )

  da  da  odpre okno regionalnih možnosti Microsoft Win  ) Upravljanje s tipkovnico  da  da  da


  )
  da  da  Odpre okno z lastnostmi tipkovnice operacijskega sistema Microsoft Windows »  Krmilna miška  da  da  da 347)


  da  da  Odpre okno z lastnostmi programa Microsoft Windows »  Povezave kontrolne mreže  ne  ne  da  da  da  Odpre okno Microsoft Win Network in klicne povezave
  )


  Preskuševalna mreža  Nobena  Nobena
  da  da  ac  Odpre okno Microsoft Windows Netware, če je nameščen in na voljo  Nadzorna plošča  ne  ne  da  da


  438) da  Odpre nadzorno ploščo nadzorne plošče Microsoft Windows
  da  da  da  da 467)


  Odpre okno tiskalnika Microsoft Windows  Odjave  Noben  Noben
  )


  da  Razpored opravil Microsoft Task Schedule  Kontrolna telefonija  Nobena  Nobena

  )

  da  da  da  Odpre okno s podatki o: Lokacija Win  Upravljanje uporabniškega gesla  Brez  ay  da  da  da


  554) Odpre okna Uporabniki in gesla za Windows

  Urejanje ikon

  Ezine z operacijskim sistemom Windows ME, XP ali novejšim lahko konfigurirajo nadzorno ploščo za prikaz ikon v klasičnem pogledu ali uredite z uporabo programov, kot je TweakUI. Po namestitvi programa odstranite ikone, ki jih ni treba prikazati v razdelku »Nadzorna plošča«.
  Uporabniki dodajo ikono PU z namestitvijo programa, povezanega z ikono. Če s tem ne odpravite ikone, sledite tem korakom:
 • Znova namestite programsko ali strojno opremo, povezano s programom.
 • Kopirajte zahtevano datoteko CPL v računalnik.
 • Ročno kopirajte, razširite in izvlecite datoteko .cpl nazaj v sistem Windows ali imenik System 32.
 • Če programska ali strojna oprema nima datoteke .cpl, program ne boustvarite značko na PU
 • Manual Testimonials

  Testiranje ali zagon nadzorne plošče .cpl Win izvede eno od naslednjega:
 • Ročno izvedite datoteke CPL, tako da vtipkate kontrolnik & gt; ime datoteke .cpl & gt; .cpl ali uporabite rundll32, da odprete ikone PU.
 • Odpre okno Lastnosti časa z datoteko rundll32 ali zažene drugo datoteko .cpl, ki nadomesti timedate.cpl z drugo datoteko .cpl rundll32.exe shell32.dll in Control_RunDLL je timedate.cpl.
 • Če želite odstraniti ikono iz zaslona na nadzorni plošči, jo izbrisati ali premakniti, uredite datoteko control.ini.
 • Odstrani ikone PU Win s pripomočkom Microsoft Find. Uporabniki na računalniku definirajo datoteke .cpl.
 • Kot lahko vidite, proces upravljanja ukazov Microsoft Windows ni zapleten. Proizvajalec je poskrbel, da so osnovne naloge operacijskega sistema Windows razumljive za veliko število uporabnikov, ki jim ponuja več možnosti: od nadzora v ukazni vrstici do dela na tipkovnici in miški. Zgornje informacije niso izčrpne, vendar je uporabnik popolnoma sposoben samoumevati bistvo vodstvenih skupin.

  Sorodne publikacije