Pregled napajalnika Corsair VS650: opis, funkcije in pregledi

S tem, ko sami zberete dober računalnik, mora uporabnik vsem komponentam dati največjo pozornost. Mnogi se pogosto osredotočajo le na procesor in grafično kartico ter na matično ploščo namenjajo manj pozornosti. In včasih je popolnoma pozabljen skrbno pogledati hladilnike in napajalnike. Na primer, omemba najnovejše naprave, ki povzroči okvaro. Včasih slabe kakovosti moči enot gorijo, ne spopadajo z napetostjo ali imajo premajhno moč. Šele takrat bo uporabnik začel iskati možnosti, preučevati postavitev in branje mnenj. Da ne bi spet porabili denarja, je bolje, da takoj pogledamo dobra podjetja in uspešne modele.


Serija

Danes bomo obravnavali sistemsko enoto, ki pripada seriji Corsair VS. VS650 je vodilni model te linije. Tu so štiri možnosti: 350450550 in 650 ut. Kljub temu, da je bil ta izdelek predstavljen kot proračunska naprava, je bila cena še vedno visoka.
Ni težko uganiti, da je serija modelov dobila imena, ki ustrezajo njihovi moči. Vsaka enota je bila izdelana po standardu ATX. Vsi modeli delujejo pri vhodni napetosti 220-240 Vt. Kot smo že omenili, je napajalnik Corsair VS650 in njegovi mlajši modeli povezani s proračunskim segmentom. Čeprav to ne pomeni njene cene, vendar zgovorno opozarja na druge značilnosti. Na primer, ni modela, ki bi bil odgovoren za modularno pritrditev kablov. Obstaja tudi ni priljubljen certifikat 80 Plus.se nanaša na dražjo možnost.


Vsak napajalnik je prejel standardno različico zaščite pred padcem napetosti, kratkim stikom in drugo "višjo silo". Vsak model ima eno linijo + 12 V, najmlajši pa so opremljeni z enim kablom v formatu 6 + 2 starejših. V času izdaje se je cena BZ te serije začela pri 40 $ za mlajši model in končala na 70 $ na starejšega.

Pakiranje

Zdaj pojdite naravnost na Corsair VS650. Pregled se mora začeti s pakiranjem tega BZ. Predstavljena je v elegantni škatli. Izdelan je v črni in beli barvi, vendar ima poudarke na serijski izdaji oranžnih tonov.
Spodnja stran glavnih informacij o oskrbi z električno energijo je podana: njen model, standardizacija, certificiranje in nekaj posebnih tehnologij. Tukaj je model in logotip podjetja. Za informacijami je veliko več. Tu so že označeni kabli, ki jih je mogoče priključiti na BC. Obstaja nekaj grafikonov, ki poudarjajo določene značilnosti. Označena nalepka vsebuje informacije o reviziji bloka. Škatlo lahko odprete tako, da preprosto spustite zgornji pokrov. Vse je v notranjosti lepo zapakirano. Polietilenska vreča je opremljena z napajalnikom, poleg omrežnega kabla, nosilca za BP in "papirja".

Oblikovanje

Težko je najti nekaj izjemnega v videzu Corsair VS650 (650W). Pregled oblikovanja tega modela pa je mogoče narediti, saj proizvajalec upošteva to značilnost. BZ je izdelan v črni barvi. On nima nobenih čudnih elementov, izgleda precej pogosto,brez osnov. Vzporedno obstajajo nalepke z imenom modela in kratkimi specifikacijami.
Lepo je, da so žice sestavljene v črno perilo. Zdaj se ta možnost ne zdi novost, vendar je v času izdaje tega modela treba opozoriti na to funkcijo. Konektorji, na splošno in na splošno, so standard za bloke podobne funkcionalnosti.
Za procesor so 4 + 4 in 20 + 4pin, za grafično kartico sta dve različici 6 + 2pina. Poleg tega so na voljo 4 kabla SATA in Molex, na voljo pa so tudi FDD priključki. Slednje so bile do leta 2012 že nepomembne, vendar so bile iz nekega razloga vključene v komplet. Dolžina vsake žice je povsem udobna za povprečno velikost ohišja računalnika. Toda po letih, kot kaže praksa, je ta BZ daleč od vseh sistemov, ki jih lahko udobno namestimo. Torej, če kupite ta model, je bolje, da si ogledate obliko primera microATX. Tam bo ta BZ najbolj primeren.

Cooler

Corsair VS650 ima standardni hladilni sistem. Opremljen je s polprevodniškimi elementi, ki se ujemajo z dvema majhnima radiatorjema. Zaradi svoje lokacije se BP ponaša z nizko aerodinamično odpornostjo delov, ki odvajajo toploto. Vendar pa je v tej medalji in na drugi strani: ni določiti nizko toplotno zmogljivost in majhno območje odvajanja toplote. Kot smo že omenili, struktura tega modela načeloma ni posebna glede na proračunsko vrstico. Pri tem smo uporabili skupinsko stabilizacijo para kanalov. Za tretji kanal je bil uporabljen neodvisni stabilizator. Na matično ploščo je bil nameščen celovit omrežni filter. Obstaja tudikomponenta, ki je odgovorna za motnje preklapljanja. Predstavljen je s filtrom, ki je nameščen na omrežnem priključku. Kondenzatorji so odgovorni za proizvajalce: su'scon, Capxon in Junfu.
BZ Corsair VS650 je bil opremljen z ventilatorjem, ki je bil skrit za rešetkami. Velikost je 120 milimetrov. V času njegovega nastanka je delal kot proizvajalec Yate Loon Electronics. Ležaj za ta del ostane drsni ležaj. Največja hitrost ventilatorja - do 2.200 vrt /min. Povezavo predstavlja priključek z dvema kontaktoma.

Specifikacija

Seveda je najbolj natančna značilnost vedno testiranje. Toda proizvajalec poudarja pomen tega modela. Zaradi tega je pnevmatika dobila moč 408 W. Kot je razvidno iz naslova, je glavna moč 650 W, obstajajo pa tudi moči 12 V - 600 W. Okvir prikazuje trenutne vrednosti vzdolž črt: +12 V, +5 V, +33 V - 50 A, 20 A in 20. Vhodna napetost je od 200 do 240 KM.

Dolgo delo

Torej so najbolj razumljive značilnosti napajalnika Corsair VS650 mogoče dobiti po preskusu. Najprej je vredno preveriti trajanje povečane moči. Ta model se pri preverjanju ni zrušil. Dolgo je bila sposobna delati z največjo zmogljivostjo.
Edina stvar, ki je bila opažena, je prisotnost nizke nosilnosti dveh kanalov: +33 +12. Posledično je bilo med preskušanjem opazno pomembno odstopanje od napetostnih indikatorjev na teh kanalih.

KNK

Nadaljnje testiranje ima za posledico posebno nalogo - konstruiranje navzkrižne obremenitveznačilnosti. Zahvaljujoč tej analizi je enostavno določiti vrednost možne obremenitve na določeni ravni. Zato rezultati niso bili še posebej impresivni. Največja moč 200 W je bila dosežena preko kanala +12 in z odstopanji v območju 3%. 400 vatov je doseglo odstopanje do 5%. Ta kazalnik se razlikuje od zahtevanega. Nenavadno je tudi prisotnost previsokih vrednosti napetosti na kanalu +5. Toda v tem primeru razlika ni zelo velika, zato je povsem dopustna.

Delovanje

Naslednji preskus je pokazal vrednosti, ki jih napajalnik prenaša na drugo obrobje. V tem primeru so bila možna odstopanja določena na 3 in 5%. Povezava video kartice je morda nestabilna. To je posledica dejstva, da kartice z enim priključkom sprejmejo 120 W pri 3% in 150 W pri 5%. Strokovnjaki v tem primeru svetujejo uporabo grafične kartice, ki ne porabi zgoraj navedenih vrednosti. V nasprotnem primeru lahko pride do napak pri delu pospeševalnika. Približno se isti problem pojavi pri priključitvi video kartice z dvema priključkoma. Z procesorjem stvari gredo nekoliko bolje. Dobljeni rezultati so povsem dovolj za uporabo katerega koli namiznega čipa za variante 1150/51 in AM3 /FM2. Edina stvar, ki jo je treba paziti, je overclocking. S tem bo potrebno biti previden, saj je zaželeno, da skupni elementi porabijo največ 200 vatov.

Utility

Napajanje 650W) Corsair VS650 se ne more pohvaliti z energetsko učinkovitostjo. On je tudi "raztros" med največjo obremenitev - do 180 vatov. Če je moč rahlo zmanjšana na 440 W, je to indikatorpostane 100 W, če je obremenitev 270 W, potem bo disperzija 60 W, itd. Učinkovitost ni bila slaba - skoraj 83% pri povprečni moči 400 W. Na splošno je ta parameter z zmerno obremenitvijo v območju 79-81%. Seveda indikator ni slab, za sodobno BP pa ni povsem zadovoljiv. Med nakladanjem ne ogreje prostora, najverjetneje zahvaljujoč precej dobrim ventilatorskim in toplotnim izmenjevalnikom.

Zaključek

Treba je razumeti, da je ATX Corsair VS650 (650W) precej sporna možnost. Njegov mlajši model pri 450V se ne razlikuje po potrošniških kvalitetah. Toda razlika v njihovi vrednosti je opazna. Postavlja se vprašanje: zakaj plačati? Znesek, za katerega bi lahko kupili ta BZ, je bil neuspešen zaradi dejstva, da smo dobesedno manj kot 2 tisoč rubljev prejeli približno enak model, toda če smo, nasprotno, prejeli eno in pol do dva tisoč, so možnosti precej boljše. Od ugodnosti lahko zagotovite triletno garancijo, kar je seveda zelo dobro, glede na to, kakšne težave se lahko pojavijo pri bloku. Tudi opaženo in tiho delo BZ, ki nikogar ne napne, ne daje preveč hrupa. No, in dolžina kablov je precej dobra, da lahko napravo udobno namestite v ohišje. Vendar je glavna pomanjkljivost še vedno razmerje med ceno in kakovostjo ter stabilizacijo napetosti.

Ocene

Corsair VS650 pregledi so dobili povprečno. Na splošno, tako model sam, in njegova cena postala sredi, vendar, žal, ne zlato. Vse v tej BP se je izkazalo za nekoliko napačno in neuravnoteženo. Čeprav nekateri uporabnikiverjeli povsem drugače. Mnogi so trdili, da je ta model precej močan, vendar hkrati kompakten, kar je seveda plus. Prav tako opozarja in odlične kakovosti žic.
Mnogi so bili zadovoljni, da se Corsair VS65 zlahka spopade z igralnimi sistemi, ki jih vodijo vodilne grafične kartice in procesorji. Po drugi strani pa so bili zdaj kupci, v katerih je ta blok trajal le dve leti, ali pa za vedno znova, ne da bi prenašal tovor. Kupci so se pritoževali zaradi hrupa in močnega ogrevanja. Pravijo, da je bilo potrebno odpreti ohišje računalnika, saj je bilo v notranjosti zaprtega pokrova zelo toplo. Ni vsakdo dovolj dolžine žice. Nekdo je opazil to funkcijo v koristih, nekdo je komaj razširil kable na pogone. Ena od glavnih pomanjkljivosti je bila odpoved avtobusa z 12 pnevmatik. Kot je pokazalo testiranje, in besede uporabnikov, da je padec časa na tem kanalu prevelik, in to na splošno ne upravičuje značilnosti modela. Težko je reči, od česa je odvisna ta kardinalnost. Treba je omeniti, da kljub temu ta proračunski model, povprečje, za hard-core igralce zagotovo ne bo ustrezal. Za tiste, ki igrajo srednje in nizke nastavitve, lahko izgine. Tisti, ki imajo računalnik za delo ali študij, se bodo odlično ujemali.

Sorodne publikacije