Prenosni računalniki Lenovo IdeaPad 52015IKB: pregledi, specifikacije in model

Prenosniki danes doživljajo težke čase. Menijo, da lahko sodobni pametni telefoni opravljajo vse pomembne naloge, mnogi proizvajalci pa jim poskušajo dodati vse več funkcij, da bi jih približali računalnikom. Vendar pa je popolnoma zamenjava prenosnih računalnikov malo verjetno, da se izkaže. Ljudje bolje delajo na polni tipkovnici in velikem zaslonu. To je okoliščina, ki jo Lenovo uporablja.

Uporabniki imajo hkrati kompaktne, večopravilne prenosne računalnike, saj je zelo priročno tiskati besedilne dokumente in gledati spletne videe. Vendar to zahteva strojno opremo in vse te želje se lahko izpolnijo le, če je procesor nameščen poleg namenske grafične kartice. Lahko rečemo, da je Lenovo IdeaPad 52015IKB 15.6 kompromisno orodje, ki lahko ponudi visoko funkcionalnost in eleganten dizajn.


Ko je Lenovo prvič lansiral linijo Ideapad 510, so bili mnogi uporabniki zelo navdušeni nad zmogljivostjo in zmogljivostmi, ki so bile predstavljene hkrati z dostopno ceno. Na srečo je naslednja serija Ideapad 520 ponudila še več izboljšav, čeprav brez znižanja cen. Nova generacija naprav ponuja najboljšo kakovost izdelave in dober izbor materialov, zaradi česar so videti bolj zanesljive in impresivne. Mnenja o Lenovo Ideapad 52015IKB samo potrjujejo. Prenosnik je opremljen z nadgrajeno opremo, ki vključuje novo generacijoprocesorji Kaby Lake-R (najpogosteje - Core i5-8250U v paru z NVIDIA GeForce MX150 in 8 GB DDR4-2400). Zanimivo je tudi, da ima Ideapad 520 zdaj režo za M. 2 SSD. Vsekakor je ta dobra posodobitev prejšnje linije 510 opremljena z novim visokokakovostnim IPS zaslonom.


Njegov videz samo poudarja razkošje klasičnega sloga, saj je škatlica iz sijajne kovine in ima lepe robove. Sledilna ploščica je bila tokrat posodobljena, da uporabnikom omogoči bolj priročno delovanje naprave. Razlika med staro in novo opremo je mogoče občutiti na vsak dotik.

Zunanji ohišje

Lenovo IdeaPad 520 s težo 22 kg ni mogoče imenovati ultraportable, vendar je še vedno precej enostavno. Poleg tega se v tem primeru ukvarjate z visoko kakovostnimi materiali, predvsem iz aluminija in trpežne plastike. Okvir okoli zaslona ni zelo tanek, vendar ni mogoče reči, da izgleda strašno odvratno. Morda bi bilo bolje, če bi bila črna. Z vidika ergonomije je laptop videti precej drago. Kot je bilo že omenjeno zgoraj, poševni robovi in ​​sijajna kovinska obdelava pripomorejo k razkošnosti pripomočka.

Povezljivost

Vgrajena kartica Intel Wireless 3165 je 1 x 1 AC-WLAN kartica, ki jo lahko najdete na cenejših prenosnih računalnikih. Njegova zmogljivost je zadostna v vsakdanjem življenju, čeprav se hitrost povezave ne izkaže za rekordno visoko. Naprava ima tudi Bluetooth in spletno kamero nad zaslonom, če želite klepetati z videoklepetom. Kot kažejo povratne informacije iz ocen, je slika precej živahna in izrazita, slika pa je v procesu komunikacije.

Arhitektura in montaža

Za razliko od prejšnje serije so vse naprave Ideapad 520 izdelane iz aluminija. Ta material je mogoče najti na pokrovu in ob straneh, na dnu pa ostane plastika. Kot ocenjuje Lenovo Ideapad 52015IKB, je ta kombinacija pripeljala do občutka moči in zanesljivosti. Predstavljene so tri barvne rešitve ohišja: bron, zlato in sivo, vsak od njih pa ima prijeten mat videz. Zanimivo je, da ni vplivala na težo in mobilnost. Prenosni računalniki te linije so še vedno debeline 229 mm in tehtajo približno 22 kg. Kot smo že omenili, so vrata naprave izdelana iz eloksirane aluminijaste pločevine, ki zagotavlja dokaj visoko trdnost. Če kliknete na pokrov v sredini, bo deformacija skoraj neopazna. Prav tako je dovolj močan, da se zasuče, enostranska zasnova pa omogoča celo odpiranje na 180 stopinj. Spodnji del naprave pa je narejen iz plastike, ki posnema eloksirani aluminij. Ima več rešetk za dodatno hlajenje prenosnega računalnika med delom.
Na strani so vsi standardni priključki, ki so razporejeni po levem in desnem robu. Na levi strani prenosnega računalnika Lenovo Ideapad 52015IKB je priključek RJ-45 HDMI, dva USB 3.0, en avdio priključek USB-C 3135 mm in bralnik kartic SD. Na desni je le optični pogon.

Tipkovnica

Glede na obliko je izdelana iz anodiziranega aluminija z zaobljenimi robovi na straneh in okoli sledilne ploščice. Izgleda res dobro in hkrati varuje napravo.Tudi močan pritisk na stranske ploskve in središče tipkovnice ne povzroča vidnih deformacij. Tipkovnica je opremljena z mehkimi, udobnimi tipkami. Kljub temu, po mnenju Lenovo Ideapad 52015IKB laptop pregledi, nekateri uporabniki bodo potrebovali nekaj časa, da prilagodite tipke udobno. Razporeditev tipkovnice je standardna, vendar še vedno ponuja nekaj koristnih bližnjic, kot je upravitelj medijev. Na voljo je tudi lučka za tipkovnico, ki jo še posebej cenijo ljubitelji dela ponoči. Kar se tiče plošče na dotik - njena površina je gladka in sijoča, klik miške je lahka in sledilna ploščica se zdi stabilna.
Kot je razvidno iz pregledov prenosnega računalnika Lenovo Ideapad 52015IKB, je večina uporabnikov zelo navdušena nad kakovostjo izdelave naprave, zlasti glede na njeno ceno. Poleg tega so vhodne naprave udobne, ohišje je precej prenosno in zagotavlja vse potrebne V /I operacije, vključno s priključkom USB-C. V vsakem primeru je to pomemben napredek v primerjavi s prejšnjo generacijo prenosnih računalnikov.

Funkcije za razstavljanje in nadgradnjo

Lenovo Ideapad 52015IKB Pregled Začnete lahko z opisom njegovih notranjih konstrukcij. Dostop do notranjih elementov je preprost in preprost. Odstranite samo optični pogon in odstranite druge vijake od spodaj. Sprostitev spodnje plošče mora biti lahka.

Kljub dejstvu, da je prenosni računalnik opremljen z režo SSD M. 2 in standardnim 25-palčnim predalom za disk, M. 2 SSD ne morete imeti znotraj, ker ga optični pogon preprečuje. To je res neverjetna odločitevproizvajalca. Kot poroča Lenovo Ideapad 52015IKB 80YL005GRK, morate odstraniti optični pogon in vstaviti dodatni pogon. Matična plošča ima 4 GB vgrajenih pomnilniških modulov DDR4-2400 in lahko shranite do 16 GB pomnilnika DDR4-2400 (odvisno od konfiguracije naprave). Druge komponente, ki jih lahko najdete tukaj, vključujejo adapter Qualcomm Atheros QCFA435 Wi-Fi, ki se nahaja poleg tečaja zaslona. Baterijski komplet se nahaja pod območjem zapestja in je samo 30 vatov. Hladilni sistem je sestavljen iz ene same cevi, ki prehaja skozi radiator in en ventilator in iztisne vroč zrak. Video kartica je tu predstavljena najnovejše, tako da lahko brez težav uporabite prenosni računalnik za opravljanje nekaterih zahtevnih grafičnih opravil. Da, lahko preprosto uredite video, zaženete igre sodobnih generacij in uporabite tudi profesionalno programsko opremo, ki potrebuje veliko moč.

Kakovost slike

Zanimivo je, da je prenosni računalnik opremljen z že znano ploščo IPS Full HD (1920 x 1080). Zaslon enakega tipa lahko najdete tudi v drugih dveh znanih igralnih prenosnih računalnikih Acer Predator Helios 300 (15 palcev) in Acer Nitro 5. V vsakem primeru so koti gledanja odlični.
Po ocenah lahko Lenovo Ideapad 52015IKB skoraj popolnoma reproducira res temne dele slike, kar je lahko pomembno pri gledanju filmov ali pri igranju iger v slabih svetlobnih pogojih. Če se dotaknete nastavitev slike, se prikaže naslednje. Leva stran zaslona je zaslon z nastavitvamiprikaz in desno aktiviran nadzor igre in profil oblikovanja. Na vodoravni osi boste našli prilagoditev odtenkov sive, na navpični - svetlost zaslona. Na ta način lahko enostavno preverite, kako vaš zaslon obdeluje najtemnejše barvne nianse, vendar ne pozabite, da je to odvisno tudi od trenutnih nastavitev zaslona, ​​umerjanja, kota gledanja in svetlobnih pogojev. Opombe o prenosnem računalniku Lenovo Ideapad 52015IKB 81BF0059RK še posebej upoštevajo, da slika na zaslonu naprave ostane odlična pod katerimkoli kotom.

PWM (Poteganje zaslona)

široko-pulzno moduliranje (PWM) je preprost način za nadzor svetlosti monitorja. Ko zmanjšate svetlost, se intenzivnost osvetlitve ne zmanjša, temveč se izklopi in vklopi elektronika s frekvenco, ki jo človeško oko ne prepozna. V teh svetlobnih impulzih se razmerje časa svetlobe in njegove odsotnosti spreminja, svetlost pa ostane nespremenjena. Vendar pa se šteje, da je škodljiva za vaše oči. Kljub temu proizvajalec v tem primeru jamči, da je Lenovo Ideapad 52015IKB i5 dolgo časa varen za uporabo, tudi za ljudi z občutljivimi očmi.

Spletna kamera in avdio

Spletna kamera v tej vrstici ima standardno 720p /30fps, kar je odlično za osnovni video klepet in pretakanje. Slika je nekoliko zrnata, vendar reproducira barve in odtenke, ki so precej dostojni in dobro obvladajo nizko svetlobo. Poleg tega je vgrajen mikrofonzatiranje odmevov in pritiski na tipke, kot tudi oblikovanje zvočnega žarka za ostrenje glasu. Ko gre za avdio produkcijo, ima vsak prenosnik par zvočnikov, po enega v vsakem vogalu na dnu sprednjega roba. Zaradi tega zvok ne pride samo iz naprave, da ustvari presenetljivo učinkovito stereo sliko. Kot poroča Lenovo Ideapad 52015IKB 81BG00KXRU, je kakovost zvoka zelo dobra. Ostane brez popačenja, tudi pri največji glasnosti. Seveda, bas včasih ni dovolj, vendar je globina zvoka, za razliko od nekaterih zvočnikov z nizko porabo, nameščenih na cenejših prenosnih računalnikih.

Performance

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 52015IKB je na voljo v več konfiguracijah. Vsi uporabljajo isti zaslon in 8 GB RAM-a, saj so na voljo CPU, SSD in grafična kartica. Hkrati lahko, če želite, ponovno namestite pomnilnik RAM in povečate njegovo moč na 16 GB. To še posebej velja, če nameravate svoj pripomoček uporabiti kot igro. Stroški teh naprav se lahko razlikujejo od 32 do 65 tisoč rubljev, odvisno od konfiguracije. Najcenejši model vključuje procesor Intel Core i3-7100U in pogon SSD z zmogljivostjo 128 GB, najdražja naprava pa je opremljena z Intel Core i7-7500U in 256 GB SSD. O sredini sta Intel Core i5-7200U, 256 GB SSD in grafika Nvidia GT 940MX.
Devays ima v lasti skener prstnih odtisov, ki omogoča vnos sistema v nekaj sekundah. Tega udobja ni mogoče primerjati s standardnim vnosom gesla.

Baterija

Po mnenju Lenovo Ideapad 52015IKB 81BF0059RK ta naprava rahlo upada porabo energije, kar povzroči nekoliko daljšo življenjsko dobo baterije, kar je še posebej opazno pri predvajanju videa. Vendar pa to ni dovolj, da pokličete baterijo celo na srednjem območju. Vendar pa Lenovo trdi, da lahko vsak tak prenosnik deluje do 12 ur, v praksi pa bo ta številka nižja. Samo če zmanjšate svetlost na raven, ki je skoraj neuporabna, se lahko približate deklarirani vrednosti, vendar z bolj inteligentnimi nastavitvami ne boste verjetno povečali življenjske dobe naprave za več kot šest ur.

Dodatna programska oprema

V tej vrstici je proizvajalec popolnoma izključil prejšnje različice protivirusne programske opreme. Tokrat podjetje združuje preizkusno različico McAfee LiveSafe, Microsoft Office aplikacij (ki zahtevajo naročnino na Office 365) in Minecraft, pa tudi nekatere druge znane igre. Nenavadno je, da je proizvajalec združil svoje lastne aplikacije v ločene postavke, s čimer je ustvaril Lenovo Vantage - pametni pripomoček, ki vam omogoča, da naredite vse, od upravljanja posodobitev do raziskovanja več storitev. Vendar pa odpiranje konfiguracije preprosto obvesti uporabnika, da sta programa "Nastavitve" in "Vantage" združena, prvi pa se lahko izbriše.

Kako deluje naprava?

Po mnenju uporabnikov se naprava s standardnim delom skoraj ne segreje. Če uporabljate napravo z veliko obremenitvijo, se ogrevanje začne pojavljati v bližini tipkovnice, vendar ni zelointenzivno. Ne povzroča neprijetnih občutkov. Med dolgim ​​delom se lahko ohišje segreje na dnu, vendar to ne moti. Ko je naprava vklopljena, hladilnik deluje neprekinjeno, ne da bi se kdaj izklopil. Toda zvok njegovega dela se običajno sliši samo doma. Če naprava deluje z največjo hitrostjo, se zvok hladilnika lahko sliši v učenčevi publiki ali v pisarni. Topel zrak tako gre na stran zank. To značilnost oblikovanja lahko pripišemo tudi pozitivnim lastnostim, saj ne ustvarja nelagodja pri delu, v nasprotju z modeli z izhodom toplote s strani.

Nameščen OS

Trenutno prenosni računalniki prihajajo s prednameščenim "Windows", ki je navedba na uradni spletni strani proizvajalca. Mnenja o Lenovo Ideapad 52015IKB se v zvezi s tem bistveno razlikujejo. Nekateri uporabniki menijo, da je to prednost, drugi pa pomanjkljivost. Večinoma se na negativne ključne odzovejo ljubitelji alternativnih operacijskih sistemov, saj to povzroča težave pri nameščanju gonilnikov. Če niste nasprotnik, ki uporablja ta operacijski sistem, lahko uživate vse njegove zmožnosti. Od široke palete storitev, ki jih nudi osebni pomočnik Cortana, in privzetih aplikacij, lahko ta lupina zadovolji tudi najbolj zahtevne stranke. Poleg tega je na voljo tudi App Explorer, ki vam pomaga prenesti katero koli storitev čim hitreje in čim učinkoviteje. Glede na preglede takšna funkcionalnost omogoča uporabo naprave čim bolj preprosto.

Kaj?Potrebujete gonilnik za ta prenosnik?

Najprej boste potrebovali gonilnike za grafično kartico in internetno povezavo. Poleg tega so potrebni podatki za program in za bluetooth in druge dodatne povezave. Gonilnike Lenovo Ideapad 52015IKB lahko prenesete in posodobite na uradni spletni strani proizvajalca.

Zaključek

Glede na ceno prenosnega računalnika, bi bilo presenetljivo, da pričakujete izjemno kakovost slike, vendar je treba omeniti, da Lenovo zdaj uporablja IPS panel namesto TN. Kljub omejeni pokritosti sRGB in relativno nizki maksimalni svetlosti, se zaslon popolnoma ujema s ceno in ponuja visoko kontrastno razmerje.

Ali naj kupim Lenovo IdeaPad 520?

Za tiste, ki iščejo napravo, ki ponuja nekoliko večjo mobilnost, elegantno obliko in daljšo življenjsko dobo baterije kot tipičen začetniški prenosnik, je IdeaPad 520 odlična izbira. Ta naprava ne more ponuditi kompaktnosti ali kakovosti zbirke najnovejše generacije, vendar se njen videz zdi sodoben. Poleg tega ima dober zaslon in zmogljivost. Glede na nekatere ocene o prenosnem računalniku Lenovo Ideapad 52015IKB 81BG00KXRU lahko zmožnost, da dodate grafično kartico nVidia, to igranje z gadgeti.

Sorodne publikacije