Kako "Skype" pokaže vaš zaslon: predstavitev na enem in nekaj monitorjih

Znani program "Skype" uporabljajo mnogi lastniki osebnih računalnikov, tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. Aplikacija omogoča kontaktiranje naročnika ob kateremkoli času dneva. Polmer delovanja je neomejen. Dva uporabnika sta na različnih celinah. Glavna stvar je dobra povezava z internetom.

Skype se uporablja za osebne namene: komunikacija s prijatelji in družino, prenos podatkov, videoklici za sorodnike in za delovne potrebe: organiziranje konferenc v več pisarnah, prikaz diaprojekcij itd. Za lažjo izvedbo te naloge ima Skype integrirano funkcijo, ki omogoča prikaz zaslona.


Funkcija "Screen Demo" v Skype

Ker se je beta različica "Skype" izrazito spremenila. Dodano veliko uporabnih funkcij: skupinski klepet in klic, pošiljanje datotek in seveda možnost prikaza zaslona. Toda zaradi dejstva, da se zadnja možnost ne uporablja tako pogosto, mnogi ne vedo, kako "pokazati" vaš zaslon v Skype, in za kaj je potrebno. Funkcijo ohranjevalnika zaslona lahko uporabljate drugače. Na primer, v primeru okvare z osebnim računalnikom, lahko pokličete znane mojstre in jasno pokažete, da deluje nepravilno. V takih primerih, ugotovitev razlogov, zakaj laptop "upočasni" bo trajalo veliko manj časa.
Pri delu v skupnem projektu se bo hitreje gibalo, saj bodo vsi člani skupine lahko delali na daljavo, vendarskupaj. In kar je najpomembnejše: predstavitev zaslona je že dolgo sestavni del delovnega procesa v mnogih podjetjih. Zahvaljujoč temu je mogoče uskladiti dejavnosti več oddelkov in celo podružnic, ne da bi zapustili sedež. "Demonstracija" vam omogoča predvajanje diaprojekcij na več zaslonih in tako naprej.


Prvi način prikaza zaslona

Na žalost le majhen del uporabnikov zna prikazati svoj zaslon v Skype-u. To lahko storite na več načinov. Prvi korak pri reševanju težav, kot je v "Skype", da prikažete svoj zaslon - aktiviranje programa in avtorizacija v njem. Po zagonu aplikacije "Skype" je treba iz seznama stikov izbrati uporabnika, kateremu bo klic vzpostavljen. Nato morate klikniti z desno tipko na njegovo prijavo. Uporabnik bo videl seznam funkcij: od preprostega klica do odstranitve s seznama stikov. Zadnja funkcija v prvi skupini je "Screen Demonstration".
S klikom se odpre okno, v katerem morate klikniti na gumb »Pokliči« in počakati na povezavo. Pomembna točka pri tem, kako "prikazati" vaš zaslon na Skype, je klic. Demonstracija ni mogoča, če se ne obrnete na drugega uporabnika. Takoj ko se vzpostavi povezava, se prikaže okno, kjer lahko potrdite ali prekličete predstavitev zaslona. "

Drugi način prikaza zaslona

Mnogi se soočajo s problemom, ko ne vedo, kako prikazati zaslon prek pogovora v živo prek Skype-a. Na primer, klic traja nekaj minut in je nujnopokažite namizje, dokument ali karkoli drugega.
Za začetek predstavitve med pogajanji morate iti v glavno okno programa: črno ozadje, ki se nahaja na avatarju ali videoposnetku sogovornika. Na dnu okna, kjer so ikone »Video«, »Mikrofon«, »Konec klica« in »Omrežje«, bo uporabnik videl veliko modro »Plus«. Če želite omogočiti "Demonstracijo zaslona", kliknite nanj in izberite ustrezno funkcijo s predlaganega seznama. Preprosto dokončajte to vrsto povezave: kliknite »Ustavi oddajo«.

Prikazovanje diaprojekcij na več monitorjih prek Skypea

Vsi pomembni za karierne dogodke morajo biti na najvišji ravni. Enako velja za predstavitev diaprojekcije na srečanjih in konferencah. Da, Skype lahko prikaže predstavitev s pomočjo več monitorjev. V takih primerih se bo predstavitev predvajala neposredno na začetni zaslon, naslednji diapozitiv in opombe za zvočnika pa bodo prikazani na dodatnem zaslonu - prenosnem računalniku ali tabličnem računalniku.
Demonstracija več zaslonov je aktivirana v nekaj korakih:
 • Odprite predstavitev v urejevalniku.
 • Izberite diaprojekcijo "Od začetka".
 • V programu Skype kliknite na znak "Predstavitev" in nato na "Namizje".
 • Izberite dodatni monitor v oknu.
 • Po tem lahko začnete predstavitev.

  Glavne razlike med predstavitvami zaslona in aplikacij

  V storitvi Skype je poleg funkcije ohranjevalnika zaslona vgrajena in še vednoEno koristno dopolnilo - "Prikaz programa". Funkcija je skoraj enaka celotnemu zaslonu. Obstaja pa ena pomembna razlika. Med prikazovanjem programa drugi uporabniki ne vidijo celotnega zaslona sogovornika: ikone namizja, nameščenih programov in tako naprej. Vsi osebni podatki so zaprti. Prikaže se samo okno aplikacije. Če Skype ne prikaže predstavitve zaslona ali programa, se mora uporabnik prepričati, da hitrost internetne povezave ustreza minimalnim zahtevam, Skype pa je nadgrajen na najnovejšo različico. Prav tako ne pozabite, da je zaslon lahko prikazan samo med klicem stranke.

  Sorodne publikacije