"Dediki" - kaj je?

Uporabniki strežnika so se večkrat srečali s konceptom "dedek". Kaj je to? Ta izraz prihaja iz skrajšanega namenskega strežnika, kar pomeni "namenski strežnik". Ta pregled vam bo povedal, kaj je, kaj potrebujete in kje se uporablja.

Opredelitve pojmov

\ t
Namenski strežnik je zagotavljanje storitev gostovanja, ko je odjemalcu dana v najem popolnoma samostojna fizična oprema. Ta vrsta gostovanja je najbolj optimalna, če zaženete aplikacije, ki iz enega ali drugega razloga ne morejo biti prisotne skupaj z drugimi projekti na istem stroju. Lahko pa zahtevajo veliko število namenskih sredstev, da ohranijo svojo sposobnost za delo in razvoj.


Za razliko od virtualnega namenskega strežnika

Dediky - kaj je ta strežnik? Pogosto se taka oprema nahaja na posebnem tehničnem mestu v podatkovnem centru. Njegova glavna značilnost je popoln prenos vseh pravic za konfiguriranje in upravljanje strežnika najemniku. Lastnik dobi absolutni dostop do vse strojne in programske opreme, ki je na zakupljeni opremi. Odjemalec lahko izbere operacijski sistem za podatkovni center in spremeni celotno konfiguracijo. Ima pravico opraviti vsa testiranja ali vzdrževalna dela. Ne obstaja nevarnost poškodovanja drugih storitev ali strežnikov. Zelo pogosto, da bi lahko upravljal oddaljeni BIOS in programsko opremo, je stranka dobila priložnostdostop preko KVM poleg strežnika.


Zagotavljanje neprekinjenega dostopa do strežnika v neprekinjenem načinu je ena od bistvenih prednosti dedkov. Kaj to pomeni? Na primer, če se nekateri podatki nahajajo na stroju ločeno od strežnika, potem tudi, če se izvede tehnično delo ali preprečevanje, dostop do teh informacij ne bo prekrivan.

Prednosti strežnikov v oblaku

Prvič, namenski strežnik ima nižje stroške. Rešitve, ki temeljijo na oblaku in so podobne, bodo dražje. V teoriji vam oblak-strežnik omogoča, da prihranite na stroških virov v trenutkih, ko je neaktiven. Toda v praksi skoraj ne. Na primer, ponoči je naloga ustvariti varnostne kopije. Tak postopek za velik projekt lahko traja do osem ur. Druga pomanjkljivost rešitev, ki temeljijo na oblaku, so dodatni stroški virov za številne plasti omrežnih in diskovnih podsistemov ter virtualizacije. To bistveno vpliva na učinkovitost opreme. To je še posebej opazno pri visoko obremenjenih projektih. Varnost je tudi minus oblak-strežnik. Dostop do podatkov na trdih diskih in v RAM-u, poleg samega odjemalca, ima lastnike oblaka. To bi lahko bila grožnja.

Področja uporabe namenskih strežnikov

\ t
Pogosto je ta vrsta opreme najprimernejša za dostop do računalniških iger na spletu, kar pomeni ne le razpoložljivost ogromnih računalniških virov in resne zahteve zapodpora strojne opreme, pa tudi hkratna prisotnost velikega števila igralcev, ki vstopajo na spletno stran iz različnih delov planeta. Poleg tega je treba shraniti vse podatke v igrah.
Če ni umaknjenih računov za igre, povračila pri združitvi več igralnih strežnikov ali med preventivnim in tehničnim delom, obstaja možnost ne le shraniti vse podatke o igrah, temveč tudi povečati oceno strežnika med igralci. Namenske naprave za servisiranje v samodejnih sistemih za obdelavo informacij se lahko uporabijo ne le za zmanjšanje obremenitve določenega računalnika. Za zagotavljanje varnosti omrežja projekt izpolnjuje tudi rok. Kaj to pomeni? Za vsak heker ali DDOS napad, če se baza podatkov nahaja na ločenem računalniku, pomembne informacije ne bodo trpele. Haker, ki je prevzel posest, ne bo mogel povzročiti večje škode projektu. Dedic strežnik lahko imenujemo strežnik za katerokoli spletno igro, ki izvaja samo strežniški del, podatke o znakih in igralcih pa na drugem računalniku. Zelo pogosto, če je mogoče uporabiti različico naprave z operacijskim sistemom družine Unix, je izbira pade na to. Stane manj in v uporabi je bolj preprosta. Prav tako se namenski strežniki uporabljajo za gostovanje spletnih mest, ki so visoko naloženi projekti.

Povezava

Kako povezati novorojenčka? Najlažji način je, da uporabite pripomoček, vgrajen v operacijski sistem Windows. Imenuje seona je "Povezovanje z oddaljenim namizjem". Nahaja se v sistemski mapi OS kot izvršljiva datoteka mstsc.exe. Povezava je intuitivna. Od vas se bo zahtevalo, da vnesete naslov IP oddaljenega strežnika, prijavo, s katero se bo vzpostavila povezava, in geslo. Ko kliknete potrditev, bo vzpostavljena povezava. Obstajajo tudi pripomočki, ki uporabljajo tudi protokol oddaljenega namizja, vendar imajo številne prednosti. Lahko je shranjevanje baze podatkov o cmoki, razvrščanju, komentiranju in drugih funkcijah. Najbolj priljubljena orodja za povezovanje so Dedicated Server Book in RMS. Pomagajo skrbniku sistema. Pri povezovanju ne pozabite na varnost in uporabite VPN ali proxy.

Ustvarjanje namenskega strežnika

Veliko kupcev zanima, kako ustvariti hudiča. Morate razumeti, da je to fizični, močan računalnik, ki je nenehno povezan z omrežjem. Ali ga lahko ustvarite sami? Jih ni. Obstaja več možnosti:
 • Če imate stalno dostop do strežnika iz različnih krajev, je popolnoma možno, da to storite iz lastnega računalnika. To storite tako, da se prepričate, da je trajno priključen na omrežje. In mora biti dovolj močan. Odpreti mora vrata 2289, preko katerih se lahko povežete s protokolom za oddaljeni namizje. Poseben naslov IP je še en pogoj.
 • Sklop strežnika lahko naročite pri katerem koli podjetju za gostovanje, ki bo strežniku oddajalo v najem odjemalcu z urejeno konfiguracijo. Dobili boste naslov IP in prijavoz geslom. Ta možnost je dražja, vendar bolj zanesljiva.
 • Najcenejša možnost je kupiti fizični strežnik in ga nato namestiti v nekakšen podatkovni center za storitve.
 • Pridobitev namenskega strežnika

  Za pridobitev dedyk, se morate obrniti na družbo, ki zagotavlja to storitev, in zapustiti aplikacijo na spletnem mestu ali pisno. Po pregledu morate določiti želeno konfiguracijo in programsko opremo. Potem ko je vse opravljeno, naročnik dobi opremo in sklene pogodbo. Nekatera podjetja zagotavljajo prost dostop do odpovedi za določeno obdobje. To je demo verzija, tako da lahko stranka oceni vse prednosti in slabosti namenskega strežnika. Po izteku mandata lahko še naprej uporabljate, vendar že plačujete ali pa se odpoveste storitvi.

  Rezultati

  Kot je razvidno iz vsega zgoraj navedenega, je devyd samo strežnik. Značilnost njegove funkcije - najem opreme za stranko. Če boste morali delati na projektih z visoko obremenitvijo, bo namenski strežnik najboljša izbira. Obstajajo posebni programi za njegovo upravljanje. Dude se nanaša na vse spletne igre.

  Sorodne publikacije