Igra Batman: Arkham Asylum ni shranjen. Vzroki in metode reševanja problema

Batman serija: Arkham je že uspel postati prava mojstrovina. Milijoni igralcev gledajo avanture temnega viteza in nestrpno čakajo na sprostitev novih delov. In vse se je začelo v oddaljeni 2009, ko se je Batman: Arkham Asylum prvič pojavil na policah trgovin za igre na srečo.

Takoj po sprostitvi igre so toplo sprejeli tako kritiki kot tudi priložnostni igralci. To ni presenetljivo, saj so razvijalci trdo delali na slavo in ustvarjali resnično mojstrovino, tako v smislu zasnove kot tudi glede igranja. Toda kljub pozitivnim trenutkom projekt ni bil prikrajšan za vse vrste napak. Na primer, obstaja napaka, ki ne shranjuje Batman: Arkham Asylum. Gre za njega, v članku pa bomo razpravljali o metodah za reševanje problema.


Nelicencirana različica

Seveda pirati niso mogli obiti priljubljene igre Batman: Arkham Asylum. Prve prekinjene različice so se pojavile skoraj na dan uradne izdaje. Seveda ne gre za preverjanje združljivosti takšnega prepakiranja z različnimi konfiguracijami računalnika, zato ni presenetljivo, da so igralci začeli doživljati težave z vztrajnostjo. Če ste lastnik nelicencirane različice igre in pri tem Batman: Arkham Asylum ni shranjen, poskusite najti rešitev problema na mestu, s katerega ste prenesli posilstvo. Poskusite tudi namestiti distribucijo iz druge piratske skupine za izdajo, če ste prej izbrisali vse stare datoteke. Včasih pomaga, čeprav ni zagotovljena. Hkrati pa ne pozabite, da je najbolje kupiti licenciranorazličico igre. V tem primeru se lahko obrnete na tehnično službo razvijalca in poskusite rešiti problem na ta način.

cirilica v imenu mape

Še en razlog, da igra Batman: Arkham Asylum ni shranjena, je lahko cirilica v imenu map, ki so na poti do nameščenih datotek. Veliko rusko govorečih igralcev je naletelo na podoben problem in ga rešilo šele po uporabi latinščine.


Predpostavimo, da se imenik "Batman" imenuje "Gri". V tem primeru morate dati katero koli drugo ime, ki vsebuje samo rimske znake (na primer Igre). Prav tako bo smiselno predhodno izbrisati igro in jo namestiti že v nov imenik. Če vam vse to ni pomagalo, in Batman: Arkham Asylum ne shrani, poskusite preimenovati mapo za shranjevanje (My Documents) in uporabniški profil za operacijski sistem.

Nepravilna namestitev

Ne glede na to, kako zapleteno se sliši, se včasih pri namestitvi igre pojavijo nepredvidene napake, ki povzročijo okvaro aplikacije. Verjetno je eden od teh problemov pripeljal do dejstva, da Batman: Arkham Asylum ni shranjen na vašem računalniku. Če želite izključiti podobno, poskusite znova namestiti igro. To je dobra ideja, da vnaprej zagnati defragmentacijo trdega diska, kot tudi preverite datotečni sistem za napake. Poleg tega se prepričajte, da trdi disk ni poškodovan. To lahko storite s posebnimi programi.za spremljanje stanja HDD.

Težave z igrami za Windows Live

Če ste poskusili vse zgoraj navedene metode, vendar ne morete razumeti, zakaj Batman: Arkham Asylum ni shranjen, morate iskati rešitev v napačnih igrah storitve Games for Windows Live. To je poseben Microsoftov program, ki je odgovoren za spletno komponento igre. To lahko povzroči odstranitev Batmanovih napak in storite naslednje:
 • Popolnoma izbrišite vse datoteke GFWL iz računalnika.
 • Prenesite najnovejšo različico programa z uradne spletne strani, jo izberite in nato ustvarite uporabniški profil (če ga še nimate).
 • Zaženite igro in preverite, ali obstaja težava.
 • Poleg tega je v Batman Arkham Asylum priložnost za shranjevanje brez življenja. Za to potrebujete:
 • V glavnem meniju igre pritisnite tipko Domov.
 • V nastavitvah GFWL izberite "Create Local Profile".
 • Izpolnite vsa polja in shranite spremembe.
 • Po tem bo igra prenehala zahtevati trajno povezavo s spletom in problem z ohranjanjem bi moral izginiti. Če ni tako, lahko poskusite namestiti pomočnika za prijavo v Windows Live tako, da ga prenesete s spletnega mesta Microsoft.

  Napake v operacijskem sistemu Windows 10

  Batman: Arkham Asylum je dokaj stara igra, tako da, ko jo poskusite zagnati v sistemu Windows 10, lahko naletite na težave z vztrajnostjo. Razlog za te težave je isti GFWL, in to lahko storite, da jih popravite:
 • Izbrišite vse GFWL datoteke iz računalnika, kot tudi vse zapise tega programa v registru. Uporabite ga lahkoposebne programe (npr. CCleaner).
 • Prenesite najnovejšo različico GFWL z uradne strani in v njej namestite združljiv način Windows XP.
 • Namesti GFWL in ustvari lokalni profil.
 • Po vseh teh korakih je problem z dejstvom, da Batman: Arkham Asylum (Windows 10) ni shranjen, izginil. Če to ne deluje, poskusite nastaviti način združljivosti z operacijskim sistemom Windows XP ne samo za GFWL, ampak tudi za samo igro.

  Virusi

  In končno, računalniški virusi so lahko še en vzrok težav pri ohranjanju. Možno je, da posegajo v delo programa in tako povzročajo različne napake. Za testiranje računalnika na viruse lahko uporabite tako vgrajena orodja operacijskega sistema (Windows Defender) kot posebne programe razvijalcev protivirusne programske opreme (Dr.Web, Kaspersky). Ko so vse nevarnosti očiščene, poskusite znova zagnati igro in ostati v njej. Če se težava še naprej pojavlja, so virusi poškodovali pomembne datoteke in samo Batman: Arkham Asylum je mogoče v celoti ponovno namestiti.
  Če ste absolutno preizkusili vse rešitve problema, vendar igra ne želi biti shranjena, se obrnite na tehnično podporo razvijalca.

  Sorodne publikacije