Tunga Nordway pnevmatike: pregledi

Spori o izbiri vrste pnevmatik med vozniki ne bodo nikoli obstajali, prav tako kot motorno olje. Toda to je čisto individualna zadeva. Nekdo raje "Velcro", drugi zaupajo samo obogateni gumi, nekateri pa raje vse letne pnevmatike. Na splošno, glede na okus in barvo, bomo obravnavali pnevmatike Tunga Nordway - ocene strank, specifikacije in splošno kakovost izdelka. Vse to bo pomagalo določiti izbiro ali vsaj olajšati.

Na kratko o proizvajalcu

Podjetje "Sibur" se je na ruskem trgu pojavilo že dolgo časa. Zelo hitro je uspela doseči visoko prodajo in prevzeti vodilno mesto med domačimi proizvajalci pnevmatik. "Tunga" je ena izmed najbolj priljubljenih linij modela tega proizvajalca.

Glavna značilnost podjetja je, da se pnevmatike preizkusijo v pogojih, v katerih bodo delovale. Zaradi tega imajo pri relativno nizkih stroških dokaj visoko kakovost. Pregledi Tunga Nordway so večinoma pozitivni. Mnogi opažajo izjemno mehkobo pnevmatik v celotni življenjski dobi. Tudi pri velikih zmrzali guma ne izgubi svoje elastičnosti, kar je pomembno. Neverjetno presenetljivo je paleta izdelkov. Pnevmatike lahko najdete za vse vrste avtomobilov.

Zahtevane koristi

Najprej moramo povedati o razmerju med ceno in kakovostjo. Danes je morda ena najboljših. Za relativno majhen denar lahko kupite dobre pnevmatike, ki so prilagojene ruskemu mrazu incestah To je pomembno in pogosto odločilni dejavnik pri izbiri. Če upoštevamo cenovni segment, v katerem se nahaja Tunga Nordway, je to dokaj sprejemljiv kazalnik. To potrjujejo zadovoljni vozniki. Zagotavljanje dobrega upravljanja in vleke s cestiščem je še ena odlična naloga za Tunga Nordway. Proizvajalec, katerega pregledi so večinoma pozitivni, se lahko pohvali ne le z dolgoletnimi izkušnjami, ampak tudi z visoko usposobljenostjo zaposlenih.

Sodobne tehnologije

Ni skrivnost, da se učijo iz napak. Ta izjava je neposredno povezana s podjetjem Sibur. Dejstvo je, da proizvajalec še vedno ne proizvaja visokokakovostnih pnevmatik, zlasti v zgodnjih letih sprostitve. Toda sčasoma so bile upoštevane skoraj vse napake in guma je postala bistveno boljša. Izkazalo se je, da so bile pomanjkljivosti predhodnikov odpravljene in hkrati izboljšale lastnosti izdelka. To se ni zgodilo takoj, zdaj pa lahko rečemo o visoki konkurenčnosti Tunga Nordway. Proizvajalec povratnih informacij potrošnikov upošteva in poskuša storiti, kar po mnenju voznikov ni dovolj trikov.
Razvoj sodobne tehnologije v proizvodnji je omogočil nekoliko nižje stroške in posledično nekoliko nižje končne stroške. Nova oprema vam omogoča izboljšanje zmogljivosti in znatno zmanjšanje števila okvarjenih izdelkov.

Uravnotežena zmes iz gume

Pri obravnavi pnevmatike Tunga Nordway se pregledi (205/70/15) niso vedno obravnavali.pozitiven. Toda razvijalci so upoštevali vse pomanjkljivosti in jih poskušali popraviti. Glede na prodajo in pozitivne povratne informacije je zelo uspešna. Ključ do uspeha je v sestavi gume. Dejstvo je, da je izjemno pomembno doseči pravo ravnovesje mehkobe, odvisno od temperature okolja. Preveč blage pnevmatike se hitro obrabijo in ne zagotavljajo normalnega rokovanja. Ampak za vožnjo na "kamen" gume na -15 tudi prijetno in dobro malo. Zato je pomembno ne le doseči optimalne kazalnike učinkovitosti, ampak tudi ne izgubiti dinamičnih značilnosti. V ta namen se uporabljajo dodatki, kot je silicij, ki izboljšuje strukturo izdelka, zmanjšuje obrabo pri zdrsu koles in se giblje vzdolž asfalta. Poleg silicija pa se uporablja veliko število drugih mešanic in dodatkov. Tako lahko občutno zmanjšate obrabo, dosežete optimalno trdnost in mehkobo tekalne plasti. Osupljiv primer je Tunga Nordway 185/60 /r14. Pregledi potrjujejo resničnost informacij, saj je približno 85% kupcev zadovoljnih s prevzemom.
Značilnosti tekalne plasti
Iz tega dela avtomobilske pnevmatike je odvisna stopnja oprijema na površini ceste, pa tudi naslednje lastnosti:
 • stabilnost steze;
 • hrupnost dela;
 • raven upravljivosti;
 • stopnja obrabe.
 • Veliko je odvisno od moči tekalne plasti in njene risbe. V našem primeru je simetričen, usmerjen tip. Izdelan posebej za uporabo na zasneženih cestah. Zato mora hitro počistiti sneg.Robovi širine so tudi zelo potrebni. Delujejo tako pri vožnji v ravni liniji kot pri vstopu v zavoje, kar je izjemno pomembno v zimskem času. Na primer, Tunga Nordway (195 /65r15) 91q, katere pregledi so skoraj vedno pozitivni, se lahko uporablja pri hitrosti 160 km /h in omogoča največjo obremenitev do 600 kilogramov. To ni joker za niz pnevmatik v vrednosti 10.000 rubljev. Analog evropske proizvodnje bo stala vsaj 5-7 tisoč več.

  Vzdržnost tečaja

  V zimskem času je izredno pomembno, da se ohrani neposredna pot gibanja, zlasti ko gre za visoko hitrost. Neposredno vključevanje v to je osrednji del tekalne plasti, ki je izdelana iz visoko trdne gume. Da bi zagotovili maksimalno varnost, je proizvajalec uporabil masivne stranske gumijaste bloke, ki so povezani v sredini tekalne plasti. Tehnično kompetentne izmenjave teh blokov ne zagotavljajo le nadzorovanja pri visokih hitrostih, temveč tudi občutno povečujejo trdnost pnevmatik, kar zmanjšuje škodo, ki jo povzročajo ostri predmeti in druge ovire. Ta tehnologija je precej dobro izvedena na pnevmatikah Tunway (175/70 /r13) Nordway q. Pregledi motoristov je to večkrat potrjeno. Vendar pa obstajajo številne druge pomembne značilnosti, ki jih bomo obravnavali nekoliko nižje.

  Posebna struktura lamel

  Glavni, vendar ne edini namen te komponente, je hitro odstraniti sneg na zaščitnici. Lamele so tudi odgovorne za akvaplaning. Omogoča vam vožnjo skozine samo v snegu, ampak tudi v vodi brez izgube nadzora nad vozilom. Ampak, če greš prehitro, lahko ujameš "vodni klin". To se praviloma dogaja pri hitrostih nad 70-90 km /h, v tem primeru se ne glede na vrsto pnevmatik in lamel izgubi nadzor, posledice pa so lahko zelo različne. Kljub temu, da v našem primeru ni nobenih vzdolžnih kanalov za odvajanje vode, se tvori lamelna letev, ki zagotavlja zaščito pred akvaplaningom, seveda, v dovoljenih mejah. Majhne lamele so potrebne za zagotavljanje maksimalnega akustičnega udobja in lepljenje pnevmatike na površino. Še posebej pomembno v ledeni dobi.

  Položaj konic na Tungi 235/75 /r15 Nordway q: pregled strokovnjakov

  Težko je podcenjevati pomembnost konic na pnevmatiki, zlasti če jih zagotavlja konstrukcija. Proizvajalec se je tudi odločil, da bo izvedel vrsto poskusov, ki so se uspešno končali. Konice na pnevmatikah se uporabljajo v posebni obliki, kar velja tudi za njihovo lokacijo. Med vožnjo je vpetost na površino ceste sestavljena iz več kovinskih elementov, kar odpravlja izgubo ravnanja in zdrsa.
  Glavni problem gumirane gume je, da tudi z minimalno obrabo tekalne plasti začnejo izpadati. Tega se ni mogoče popolnoma izogniti, vendar je Tungova linija pnevmatik delno rešila ta problem. Tudi zaradi posebne oblike. Trnje vam omogočajo, da začnete brez zdrsa in se učinkoviteje pokažete med zaviranjem, če ga primerjamo z ježkom.

  Tunga (185/65 /r15) Nordway q: ocene inKoristi

  Proizvajalec ugotavlja, da so pri ustvarjanju pnevmatik poskušali nameniti dovolj pozornosti slabostim, vendar niso poskušali narediti popolne pnevmatike, saj je to preprosto nemogoče. Vsaka guma se izloči in to je neizogibno. Kljub temu so bili doseženi pozitivni rezultati, ki se med drugim kažejo v:
 • podaljšanju življenjske dobe zaradi uporabe sodobnega razvoja gumene zmesi;
 • izboljšana adhezija na cestišču in večja stabilnost pri visokih hitrostih;
 • zaradi uporabe posebne oblike trnov je uspelo zmanjšati zdrs in s tem zmanjšati porabo goriva;
 • Oblika in lokacija lamel sta omogočila izboljšanje zvočnega udobja in zaščito pred akvaplaningom.
 • Toda ali je to res, je to še en PR-tečaj, bo pomagal razumeti voznike, ki so potovali po pnevmatikah tega proizvajalca več tisoč kilometrov v različnih vremenskih razmerah. Najprej pa se pogovorimo o slabostih.

  Malo o slabostih pnevmatik Tunga

  Kot primer bomo vzeli pnevmatike Cordiant Tunga Nordway. Negativne povratne informacije se vseeno pojavljajo pogosteje kot v drugih modelih. Glavne trditve so visoke ravni hrupa. Čeprav so razvijalci skušali čim bolj zmanjšati ta negativni učinek, to ni uspelo. Vendar je treba opozoriti, da so tudi evropske ali japonske pnevmatike precej glasne. Če primerjate stroške z domačimi, potem lahko s tem minusom in se dogovorite. Še ena pomanjkljivost pregledov -odsotnost normalnega uravnoteženja gume. No, to je popolnoma odvisno od nadzora kakovosti v tovarni proizvajalca. Očitno je še vedno nekaj težav s tem. S pomočjo težkih tovornjakov na shinomontaži se ta problem seveda lahko reši, vendar ostaja dejstvo.

  Pozitivna povratna informacija potrošnikov

  Več pozornosti je treba nameniti temu, kar kupci pišejo na tematskih forumih. Tam lahko najdete več kot ducat pozitivnih ocen. Večinoma je ugotovljeno, da je bila sproščena zelo učinkovita zaščita. Seveda ne novice iz domačega proizvajalca, ampak še vedno dobra odločitev. Toda glede konic, je položaj nekoliko drugačen. Njihova posebna oblika in lokacija zagotavljata ne le dober oprijem in nadzor, temveč tudi ne omogočata izpada po prvi sezoni. To je še en plus v banki prašičev podjetja "Sibur".
  Glede na povratne informacije je proizvajalcu uspelo doseči visoke stopnje stabilnosti deviznega tečaja. Hitrostni stroj se obnaša poslušno in ne vzbuja presenečenj v najpomembnejšem trenutku. Ključno dostojanstvo, ki poudarja manj pozornosti kot prejšnje, je po dostopni ceni. Tu se vsi združujejo v eni, da je za takšen denar mogoče poskusiti in. Mnogi na koncu zavrnejo prehod na druge znamke avtomobilskih pnevmatik in podpirajo domačega proizvajalca.

  Pomembni dosežki

  Pri izbiri pnevmatik bi moralo voditi ne le cena, temveč tudi drugi pomembni kazalniki. Na primer, skoraj vse zimske pnevmatike niso namenjenevisoke hitrosti (160 in več). Če so presežene, potem ni nobenega zagotovila za ustrezno obnašanje pnevmatik na cesti in to je treba jasno razumeti. To velja tudi za indeks mejne obremenitve. Te značilnosti so navedene neposredno na pnevmatiki. Na primer, 91Q nam pove naslednje. Q - največja dovoljena hitrost je 160 km /h, 91 - indeks nosilnosti do 615 kilogramov. Ista oznaka ima absolutno vse pnevmatike tega proizvajalca. Običajno ti parametri niso odvisni od velikosti standarda. Torej, pnevmatike Tunga Nordway (195/65 /r15), ocene to potrdijo, so lahko tako 82Q in 91Q. Tu se morate osredotočiti na stil jahanja. Lahko pa rečemo, da je pospeševanje v zimskem času, z nizko kakovostjo cestišča in maksimalno dovoljeno hitrostjo zelo nevarno.

  Prava izbira

  Lahko trdite, da je tako iz finančne primernosti in glede na operativne značilnosti, dobro pnevmatiko, Tunga Nordway. Pregledi strokovnjakov in potrošnikov to potrjujejo. Čeprav so tu negativne ocene, vendar to ne izgine. V vsakem primeru bo takšno razmerje med ceno in kakovostjo težko najti. Te pnevmatike niso samo prilagojene našim regijam, temveč so izdelane tukaj, kar daje nesporno prednost. Poleg tega tukaj ni nobenih pomembnih pomanjkljivosti, zakaj ne bi poskusili, saj so to pnevmatike, ki jih boste redno kupovali.

  Sorodne publikacije