Očala virtualne realnosti: pregledi, pregled, načelo dela

Vedno več pripomočkov zapolnjuje naša življenja. Očala virtualne resničnosti so še ena novost. Zakaj jih potrebujejo? Najprej je naprava zasnovana za ljubitelje iger in gledanje filmov. Ta novoustanovljeni pripomoček vam omogoča, da se poglobite v svet virtualne resničnosti, da doživite dogodke na drugi strani zaslona.

Lastniki takšnih očal lahko resnično doživijo vse občutke filmov ali iger, svobodno odidejo na virtualno potovanje. Ta novodobni razvoj se je že pojavil pri nekaterih igralcih in samo ljubiteljih tehničnih inovacij. Z očali BP ustrelil video posnetke, delajo pregledi, na splošno, veliko pregledov in mnenj. Kje so dobili, koliko stojijo virtualna očala, ko so prišli, kako jih uporabljati? O vseh podrobnostih spodaj.

Od kje je prišla čelada VR?

Prvi poskus pokazati ljudem drugo realnost ni bil zelo uspešen. V Združenih državah Amerike je v devetdesetih letih izumil čelado za potop v virtualno resničnost. Zaradi nekaterih pomanjkljivosti se ni razširil in leto kasneje so proizvajalci to novost zavrnili.


Sony je poskušal nadaljevati delo z "navidezno resničnostjo". Nastalo je več miniaturnih čelad. Opremljeni so bili s slušalkami in zasloni. Toda naprava spet ni prejela distribucije. Danes so se čelade virtualne realnosti bistveno izboljšale. Postali so večkompakten in enostaven za uporabo. Obstajajo plastične in celo navadne lepenke. Zanimivo je dejstvo, da oba opravljata svojo funkcijo. Izbira trga je velika. In tam so bili filmi in igre, ki so bili oblikovani posebej za takšna očala.

Načelo dela

Kako delujejo očala za navidezno resničnost? Čelada (ali drugače - BP očala) temelji na primeru iz plastike ali kartona z lečami, ki se nahaja na zaslonu z razdeljenim na dva dela. Konstruirana je tako, da eno oko ne vidi, kaj je vidno drugim očesom. 3D 3D slika je posledica dejstva, da lahko vsako oko vidi svojo podobo. Načelo je enako kot pri 3D videu. Če naredite videoposnetek že iz dveh kamer in ga nato podobno kot v očeh, bomo dobili 3D video.

Poleg tega je v virtualnih točkah še žiroskop - posebna naprava za sledenje vrtenjem glave. Če gledate film na računalniku ali predvajate, se čelada poveže z računalnikom in slike se prenesejo na zaslon navideznih točk. Zdaj ugotovimo, kako deluje ta pripomoček.

Kaj so očala BP

Obstajajo pripomočki BP za pametni telefon ali računalnik. Kako očala za virtualno resničnost delujejo na pametnem telefonu? Najprej morate v napravo namestiti posebno aplikacijo. Nato morate zakleniti pametni telefon, ga priključiti na očala, položiti na glavo, prilagoditi sliko. Za igre včasih morate dodatno kupiti dodatne slušalke.

Čelade za PC

Čelada za navidezno resničnost (očala) za računalnik zahteva namestitev na njejposebne voznike. Očala so povezana z računalnikom prek kabla. Zvok se običajno prenaša prek slušalk ali zvočnikov. Slika kot v prejšnji različici s pametnim telefonom se lahko prilagodi. Očala virtualne resničnosti za računalnik raje uživajo ljubitelje iger, saj je na voljo velika izbira strategij, akcijskih iger, bojnih ladij in dirk v dobri kakovosti.

Programi za očala za navidezno resničnost

Če postanete srečni zmagovalec BP, se vprašajte: ali obstajajo posebni dogodki za njih? Seveda, ja. Za začetnike je Googlov program pravi za začetnike. Imenuje se Google Cardboard. Program ima fotografsko storitev in aplikacijo s filmi in igrami za VR. Obstajajo še drugi programi, ki lahko delujejo z očali BP:
 • Video predvajalnik za Android in kino AAA VR. Ta program predvaja datoteke virtualne resničnosti na vašem pametnem telefonu. Da, lahko gledate vse videoposnetke, ne samo tistih, ki so bili prvotno zasnovani za napravo BP. Aplikacijo lahko brezplačno prenesete v knjižnico Google Play.
 • Fotoaparat za fotografiranje VR. To je aplikacija, imenovana CardBoard Camera. Z njim lahko fotografirate in si jih ogledate v očalih BP.
 • Druga zelo zanimiva možnost so ekspedicije. Če sedite na kavču, lahko obiščete kateri koli kotiček planeta. Samo čudovito potovanje. Aplikacija Google Play je brezplačna.
 • Ljubezen do kulture in umetnosti, vendar nimata časa in dovolj sredstev za obisk muzejev, razstav in drugih kulturnih projektov? Nato boste uživali v aplikaciji Google Umetnost in kultura. To je avtocestav Googlu Play.
 • Google Street View. S to 360-stopinjsko aplikacijo si lahko ogledate ulice vsakega mesta.
 • Vesoljski navdušenci bodo ustrezali Titanom vesolja. Ta dodatek razvija popoln model sončnega sistema. Z očali BP je možno prosto proučevati prostor.
 • YouTube. Goggles vam omogočajo, da si ogledate videoposnetke tega gostovanja.
 • Uporaba točk BP

  Namestili ste zahtevano aplikacijo. Zdaj pa poglejmo, kako uporabljati očala virtualne resničnosti. Zaženite nameščeni program. Pri nekaterih modelih je nameščen poseben trak, tam pa je vstavljen pametni telefon. Zgodi se, da je ta del preprosto zavržen. Po nošenju očal, gledanju ali igranju.

  Kako uporabljati očala virtualne resničnosti na računalniku? V ta namen namestite aplikacijo TrinusVR. Z njim se podatki prenesejo iz pametnega telefona. Obstajajo vse nastavitve: zvok, video itd. Ko nastavite, lahko predvajate ali gledate filme za očala virtualne resničnosti.

  Igramo v očalih virtualne resničnosti

  . Gadgeti dajejo vse več priložnosti. Spoznajmo igre za očala virtualne resničnosti:
 • Elite Dangerous. Igre te serije že več desetletij. Tukaj lahko raziskujete prostore vesolja, se borite. Čelada virtualne resničnosti bo le izboljšala vse občutke procesa.
 • Keep Talking in Nobody Explodes je igra za več ljudi. Eno podjetje nosi virtualno čelado in se tako znajde v sobi z bombo. Drugi predlagajo, kaj storiti, da bi zagotovilinjo.
 • Job Simulator. Ukrep poteka leta 2050. Namesto ljudi vsi delajo. Igralcu je ponujena vloga delavca in njegovo delo se nenehno prekinja.
 • Batman: Arkham VR. Zasnovan za PlayStation. Osvojili boste svet v kostumu superheroja.
 • Euro Truck Simulator 2 je simulator voznika tovornjaka.
 • Minecraft VR. Zelo priljubljena igra. In kar je najpomembneje, da se potopite v "svet blokov", dovolj preprosto opremo.
 • VR. V virtualnih steklih boste dobili prostor za igranje biljarda.
 • Assetto Corsa VR - Še en avtomobilski simulator.
 • Subnautica. Igra je, kako preživeti v oceanu. Lahko se premikate po podmornici ali potapljanju.
 • Vzpon. Morate premagati ovire v gorah. Če ste zelo občutljivi, lahko na neki točki pride do omotice.
 • Odprava na Everest se lahko izvede s pomočjo Everest VR.
 • Če želite poiskati igre za očala virtualne resničnosti, prenesite katero koli aplikacijo za to temo v napravo. Vendar igre niso edina zabava.
  Filmi za očala virtualne resničnosti
  Če ste kupili čelado, vendar še ne veste, kaj izbrati, vam ponujamo nekaj novih izdelkov za ogled v očalih navidezne resničnosti: 2049 ". Triurni triler o svetu, kjer živi replikant.
 • "Padci talonov". Grozljiv film o zabavni lutki z ljudmi.
 • ​​
 • Francoska komedija "Wild Desire" vam pove o mladem paru, ki bo šel vsem zaradi zasnitve otroka.
 • Francoski film o dogodkih iz leta 1945, "zimska vojna", govori o boju Američanov in Francozov.
 • Vsak film ali video na Utube si lahko ogledate tudi v očalih virtualne resničnosti.

  Kaj izbrati očala virtualne realnosti

  Samsungova očala enostavne uporabe. Zasnovan za pametni telefon. Leče v njih so plastične, pripadajoči deli pa so izdelani iz pene in usnjenih nadomestkov. Okularji imajo ton in glasnost. Ni baterije za čelade virtualne realnosti tega proizvajalca. Z nezadostnim zvokom se očala uporabljajo skupaj s slušalkami iz pametnega telefona. Proračunska možnost je očala kitajskega proizvajalca VR Box 2 0. V tej različici je potrebno uporabiti zaslon pametnega telefona, saj v njegovem pripomočku ne obstaja. Takšna čelada lahko deluje z računalnikom. Mnenja o očalih virtualne resničnosti tega proizvajalca so bolj in bolj pozitivna.
  Xiaomi je razvila čelado VR očal. Naprava je najlažja med brati in sestrami. Vse dodatne funkcije očal so odsotne - vse je preprosto in asketsko. Kitajski predstavnik virtualne resničnosti nove generacije - HIPER VRS. Kaj je novost? Ta naprava ima lečo 335 mm. Obstaja nastavitev razdalje ostrenja. Zunaj je čelada prekrita s sijajno plastiko. Na voljo je vtičnica za slušalke in polnilnik. Različne komponente vam omogočajo, da čelado popolnoma prilagodite sebi. Po ocenah so očala virtualne resničnosti te linije dobri v smislu "cenovne kakovosti". Naprava VR Box VR 2.0. za razliko odprejšnji primer je izdelan iz mat plastike, ima daljinski upravljalnik. Fibrum Pro je najlažji od "naprednih" očal virtualne resničnosti. Pregled je možen pod kotom 110 stopinj. Poleg tega so to napravo razvili ruski proizvajalci. Vive je profesionalna naprava. Čelada spremlja gibanje glave in gibanje v prostoru. Obstajajo zunanje slušalke. Pregledi očal virtualne resničnosti iz Vive kažejo, da je z njimi primernejše delo z računalnikom. Oculus Rift je cenovno ugodna profesionalna možnost. Samodejno se prilagodi človeškemu očesu. Vgrajene slušalke in igralna palica so vključene. Senzor je narejen tako, da se položaj lahko spremeni za 360 stopinj. Pregled kozarcev virtualne realnosti še zdaleč ni popoln. Več podrobnosti o napravah najdete na uradnih straneh proizvajalcev ali prodajalcev. Mnenja o očalih virtualne realnosti so na splošno pozitivna - razvoj je zanimiv, dostopen, ima vse možnosti, da postane zelo priljubljen.

  Cene za naprave VR

  Politike oblikovanja cen bodo odvisne od modela, proizvajalca in vrste naprave. Koliko stanejo virtualni kazalci? Cene se gibljejo od 300 do 40.000 rubljev. Da, računalniška očala so običajno dražja od pametnih točk zaradi dejstva, da ima oblikovalec ločene komponente.

  Prihodnost pripomočkov VR

  Nove tehnologije niso samo zabavne, ampak je zelo praktično uporabljati take naprave, na primer v medicini za kompleksne operacije. Torej, zelo verjetno je, da kmalu čeladevirtualna realnost se bo uporabljala na številnih področjih človeškega življenja.

  Sorodne publikacije