SUV Haval H9: fotografije, specifikacije in ocene lastnikov

Haval H9 je velik premijski SUV in vodilni pod-znamka Great Wall. Vrhunska narava avtomobila ne preprečuje, da bi ostal klasičen terenski avto s popolnim arsenalom ustrezne opreme in okvirne strukture. V oblikovanju in obnašanju avtomobila lahko vidite značilnosti zloglasnega Toyo Prado. Vendar to ni prvi kitajski avto, ki je skoraj kopija (poceni, seveda) znanega avtomobila. Svetovna premiera avtomobila je potekala na pekinškem avtomobilskem sejmu leta 2014. Doma je avto prišel v prodajo v začetku leta 2015 in prišel do nas poleti istega leta. Spoznajmo se z "ambicioznimi kitajskimi" bližje!

Zunanjost

Jasno je, da ima avto svoj "obraz", a nekaj v njem nas spomni na isto Toyota LC Prado. Velikost Havala H9 je večja: 76 mm dolžine na telesu in 10 v podstavku; Širina za 41 mm in višja za 55 mm.
Avto izgleda zelo dostojno. Če iz njega odstranite vse logotipe, komaj kdo ugiba, da je "kitajski". Visoko zasajen, zadržan, kromiran karoserij je opremljen s sorazmerji tega trdnega terenskega vozila. Zaradi neuspešne razporeditve luči je zadnji del Havala H9 precej sporen. V drugem - pravi vodilni: pomembna sprednja stran z biksenonskimi žarometi, masivna maska ​​hladilnika ščit, in "mišičast" kolesni loki.

Gostoljubnost

Za odklepanje avtomobila potegnite ročico voznikovih vrat s ključem (ki se izvrši zelo trdno).v žepu Hkrati, ko so vrata odklenjena, zasveti LED osvetlitev in vgradijo vzvratna ogledala, opremljena z električnim pogonom. Presenetljivo, glede na to, da je "kitajski". Ampak to še ni vse. Skupaj z odklepanjem avtomobila na pločniku pred vrati je rdeči napis Haval. Generira laserje v telesu stranskega ogledala. To je redko mogoče najti celo v segmentu avtomobilov premium. Gostoljubnost avtomobila prinaša široke vratne luknje, udobne opore za noge in pametne ročaje na vratih.

Notranjost in oprema

Ko takoj sedete za volan, lahko opazite veliko pristanek, odlično vidljivost in dober občutek velikosti. Vse to, tako kot vrata z ročaji, močno spominja na japonsko pred-sliko. Opremljen s kitajsko Haval H9 tudi ni slabše. V naših zemljepisnih širinah bo predstavljen v enem kompletu, imenovanem Elite. Vsebuje trden nabor možnosti. Za velik avto lahko z lahkoto vozite v tesnem mestu, opremljen je s sprednjim in zadnjim parktonskim motorjem, hladilnikom s konicami in funkcijo nagiba desnega ogledala z vključitvijo zadnjega menjalnika. In to še ni vse. Če uporabljate prednje brisalce, se pri vklopu zadnjega menjalnika vklopi brisalec na vratih prtljažnika. Avto ima samo dve sodi za navijanje - posebej za steklo in žaromete.
Zahvaljujoč sistemu za sledenje utrujenosti voznika, bo avtomobil velik pomočnik na dolgih potovanjih. Osvetlitev ozadja lahko spremeni barvo iz modre vrdeča Avto ima motor za zagon gumbov in elektromehansko parkirno zavoro. Voznikov sedež je opremljen s spominom. V pokrovu osrednjega predala za rokavice je ionizator zraka. V drugi vrsti je zelo udobno: prilagoditev naklona hrbtišča, ogrevanje ločenega kavča in ločena enota klimatskega sistema. Tretja vrsta je precej udobna, kot pri tretji vrsti avtomobilov premium.
Znotraj, značilnosti avtomobilov "Infiniti", "Mercedes" in, seveda, "Toyo Prado". Toda vsa ta raznolikost je precej privlačna. Notranjost je zelo prijetna na otip. Plastika na armaturni plošči in vratih je zelo kakovostna, in tudi vrata so sešita v mehko kožo. V sedem-sedežno kabino ne boste imeli praktično nič: dober dizajn, udobno prileganje, popolna vgradnja delov, kakovostna končna obdelava in končno popolno delovanje vseh pisal in gumbov. Značilno je, da so "kitajski" zatemnjeni v ozadju svojih prototipov, vendar je fotografija Havala H9, ki izbriše vse klišeje o kitajski avtomobilski industriji, nastala v glavi voznikov, odkrito všeč.

Slabosti

In če pozorno pogledate, lahko najdete iste lastnosti, ki razlikujejo avto od znanega prototipa. Razpon volana za odhod je za mnoge prekratek. Pri vsakem gibanju je voznik pritrjen z varnostnim pasom, sponka pasu drhti zaradi sedeče kože, kar ustvarja neprijetno grizzity. Ko se motor ponovno zažene, se glasba vklopi. Prikazovalnik vgrajenega računalnika je opremljen z odlično grafiko, vendar je vtis pokvaril nepravilno prevedene fraze. Na primer, z besedami "Sloppy spust."pripravljena elektronika pove vozniku, da se je aktiviral pomočnik spusta z gore. In stavek »Kilometri v praznini« pove vozniku o zalogi teka. In to je daleč od vseh "filozofskih" izrazov, ki jih elektronika lahko uživa. Navigacijski sistem je prav tako oddaljen - ali je vsaka ulica zasukana. Kitajci obljubljajo, da bodo te pomanjkljivosti kmalu odpravljene.
Če želite vklopiti ogrevanje sprednjih sedežev, morate najprej pritisniti ustrezno tipko na armaturni plošči in nato v pogovornem oknu na zaslonu na dotik menija izbrati način ogrevanja. Mimogrede, sam prikaz multimedijskega sistema prikazuje trdno sliko, vendar je zaradi močnega naklona naprej na soncu videti njegovo sliko praktično nemogoče. Enako velja za gumbe klimatskega sistema. Ščitniki za sonce so premajhni in ko obrnete voznikovo glavo na stran, se ne morejo vedno spopasti s svojo nalogo.

Specifikacije

SUV Haval H9 je opremljen z 2-litrskim bencinskim turbo motorjem, ki lahko razvije 218 konjskih moči in 324 Nm navora. Trden motor, toda navsezadnje, Haval ni flush. Tara avtomobila je 23 ton. Da bi pospešili ta "grozd kovin" s hitrostjo 100 km /h, potrebuje motor 124 s. Največja hitrost avtomobila je 180 km /h. Na splošno se motor zelo dobro pokaže. V mestu in na avtocesti se lahko počutite, da niste najbolj počasen udeleženec v toku. Vleka je dovolj za zanesljiv zagon, prehitevanje in vožnjo v napetosti brez vrtenja motorja. Vendar, ljubitelji aktivnega jahanja, "twist" motorja vse enakomoram To ne ovira športnega načina, zaradi česar je stopnja reakcijskega pedala hitrejša in je spodbudila 6-stopenjski avtomatski menjalnik. V običajnem načinu je menjalnik prilagojen udobju in varčnosti. Z obračanjem škatle v ročni način lahko hitrost preklapljate samostojno, z uporabo lističev padlip. Željo "kitajski" je precej primerljiva s svojim statusom: 16-17 litrov na 100 kilometrov v mešanem načinu, s tiho vožnjo.

Gama motorji

Bencinski turbo motor - prvi, ne pa edini agregat, ki bo v prihodnosti opremljen s Haval H9. V prihodnosti ga je treba okrepiti na 245 konjskih moči in prilagoditi 8-stopenjski "avtomatski". Leta 2017 je kitajski načrt za 2-litrski dizelski motor z zmogljivostjo 190 litrov. z Poleg tega so razviti 3-litrski motorji: zmogljivost bencina 297 litrov. z in dizelsko moč 281 KM

Izolacija hrupa

Ustvarjalci "kitajskega izobraževanja" so uspeli izolirati hrup. Notranjost je tako tiha, da se zdi kot avto, zavita v debelo odejo. Motor, tudi pri visokih vrtljajih, je komaj slišen, ni podoben samemu sebi in ne odmeva v telo. V načinu križarjenja ga lahko sploh pozabite. Telo je še vedno tiho in edina stvar, ki pokvari vtis, je zvok masivnih pnevmatik. Kitajska plast zvočne izolacije je zajela vse, kar je bilo mogoče. V votlini telesa je mogoče zaznati debele kose hrupa. Enako se zgodi z zadnjo stranjo okrasnih plošč in vseh vrst prevlek.

Na cesti

Na cesti se avto obnaša tako,kot bi moralo biti pri okvirju SUV, ki ima visoko težišče in zadnjo os. "Neposreden" ohranja povsem stabilno in le občasno potrebne mikro padle. Glede informativnega usmerjanja si zasluži povprečno oceno. Na strmih zavojih in z nenadnim obnavljanjem je občutek predvidljive stabilnosti rahlo moten - avtomobil je nagnjen, še posebej, če je v loku nepravilnost površine ceste. Ne gre za vprašanje učinkovitosti zavornega sistema. Z ostrim pritiskom na zavorni pedal se samodejno aktivira alarmni sistem. Izgleda, da ta funkcija postane "poznana" s kitajskim znakom, se spomnite vsaj "Cheri Tiggo 5".
Kljub temu, da avto Haval H9 nima regulacije togosti amortizerjev in vzmetenja zadnjega zračnega vzmetenja, deluje odlično z našimi posebnimi potmi. Lahko čutite trzaj avtomobila samo na velikih jamah. In ko "kitajski" drzno prevzame avtomobile in crossoverje na razbiti cesti, je videti še boljši od Toyote LC Prado. "Japonski" na takem kritju se dojema nedvoumno bolj toga.

Terenska pot

Tukaj "Toyota" zagotovo presega svojo kitajsko kopijo. Ima stalen polni pogon z diferencialom. Voznik japonskega SUV-ja lahko blokira medosno razdaljo in diferencial med zadnjima kolesoma. Poleg tega je prenosna številka zmanjšanega števila porazdelitve v "Prado" višja kot Haval N9: 257 oziroma 248. Na seznamu opcij za terensko vožnjo je Toyota LC Prado opremljen s tempomatom (off-road), odklopom stabilizatorja,več načinov elektronike, nastavitev zračnega vzmetenja zadaj. Haval H9 je lažje namestiti. Sprednja os se bo avtomatsko priključila preko ameriške distribucije z večdisko sklopko, ki se nenehno igra s potiskom. Če spustite pedal za plin na spustu ali med vožnjo na kolesu, postane avtomobil zadnji pogon koles. Ko voznik ponovno pritisne plin, se sklopka aktivira glede na kakovost ceste in izbran način elektronike. Obstaja samo pet načinov: "Sport", "Dirt", "Sand", "Snow" in samodejni način. Izberete jih lahko samo na povišanem številu kontrolne točke. Pri nižji stopnji porazdelitve medosna sklopka ni blokirana 100% in preživi.
V tem primeru je geometrija karoserije značilnosti avtomobila Haval H9, o katerih razpravljamo danes, precej ugodna za terensko vožnjo. Vlečenje je dovolj, stabilizacijski sistem pa je povsem sprejemljiv, simulira zaklepanje med kolesi. Vžigalni vonj, ki se po dolgi vožnji pojavi na neprehodnem območju, označuje segrevanje sklopke. Če greš z fanatizmom, najverjetneje, ko se pregreje. Če se premikate po spolzkem, nagnjenem podu, se krma odpelje na stran. To je posledica dejstva, da glavna količina potiska pri zagonu pade na zadnjo os, pri sprednji osi pa zamuja. V off-road, mimogrede, občutljivost pedala za plin dopušča veliko želje. Kot vhoda SUV je 28, rally in rampa sta 23 stopinj. V zloglasnem "Pradu" so te številke nekoliko bolj zanimive: 3225 oziroma 22 stopinj. Najmanjša razdalja Haval N9 je 206 mm. Globina prehoda, če verjamešproizvajalec je 500 mm. Kot pri modelu Prado se "kitajski" motor dvigne do maksimuma, ni nobenih izboklin. Porazdelitev aluminija in rezervoar za gorivo sta pokrita z debelo zaščito.

Perspektive

Tudi kljub bogati opremi v primerjavi z "sošolci", ki je značilna za kitajske avtomobile, bo blagovna znamka Haval na našem trgu težka. Veliko vemo o Great Wallu, ampak o Havalovih enotah. Montaža v tovarni Tula, ki je še v gradnji, bo znižala ceno vozila in ga naredila dostopno širokemu občinstvu. No, medtem ko je avto Haval H9 komplet, ki je predstavljen v eni (precej bogati) varianti, bo kupca stala 35 tisoč dolarjev. Cena je povsem upravičena, toda, da bi dali ta denar "kitajskim", ki še ni imel časa, da bi se prijavil na trgu, je tveganje daleč od vseh. Toda kopanje Velikega zidu ob zori njegove priljubljenosti je bilo v enakem položaju. Blagovna znamka Haval je torej pred nami.

Tekmovalci

Korejski avtomobil SsangYong Rexton bo postal prvi japonski nasprotnik na trgu CIS. Ne pozabite na Kia Mohave z močnimi motorji. In če verjamete, da so "suhe" številke, potem v smislu "prileganja cen", "kitajskega" testnega pogona Haval H9, ki ga obravnavamo danes, lahko celo tekmujejo z Toyota LC Prado v standardni različici. Čeprav je zadnja teza zaznavanje zelo težka.

Haval H9: pregledi

Avto je šele začel pridobivati ​​naš trg, zato je še prezgodaj, da bi ocenili njegovo zanesljivost, drugo stvar, udobje in upravljivost. Kot kažejopregledi, ta avto so izbrali tisti, ki ne želijo plačati za priljubljenost Toyota Prado. Prednosti, kot lahko ugibate, oblikovanje in oprema ter šibke, so pomanjkanje izbire možnosti in rahlo šibek motor Havala H9. Mnenja kažejo, da je v smislu storitev, vsaj na prvi, stroj cenejši kot njegov prototip. Poglejmo, kako se bodo stvari pojavile v prihodnosti.

Zaključek

Preizkus Haval H9 je pokazal, da lahko ta avto povzroči enak občutek, ki se imenuje prekinitev predloge. O pripadnosti avtomobila kitajski avtomobilski industriji izdaja le emblem. In glede na to, da ni seznanjen z nobenim motoristom, avto pokaže, da se ljudje obrnejo in vprašajo, naj ga pogledajo. Auto dokazuje popolnoma novo stopnjo razvoja podjetja Great Wall. To je mogoče izslediti dobesedno do vsega: tekočih lastnosti, namestitve, opreme, udobja in nepričakovane pozornosti na nepomembnosti. Zato nihče ne dvomi o pripadnosti premium segmentu avtomobila Haval H9. Povratne informacije lastnikov to potrjujejo.

Sorodne publikacije