Mercedes W126: opis, specifikacije in povratne informacije lastnika

Nemški avtomobili so se že dolgo dokazali le na dobri strani. Na cestah jih je veliko. Večina voznikov, ki niso finančno omejeni, imajo raje takšne blagovne znamke, kot so BMW, Mercedes. Treba je omeniti, da je njihova priljubljenost povsem upravičena s tehničnimi značilnostmi. Sodobni modeli so opremljeni z naprednimi modeli, imajo izvirno zasnovo, so visokokakovostni deli, zato redko ne uspejo. Vendar pa bo ta članek namenjen ne naslednji novosti nemških razvijalcev, temveč legendarnemu modelu, ki si ga mnogi zapomnijo. Gre za Mercedes W126. Odstranitev iz spomina navijačev ne bo mogel za noben drug avto. Kaj je v njem tako edinstveno? Razumimo.


Opis

Indeks W126 ne označuje posebne spremembe vozila, temveč celotno serijo. Združuje vodilne modele nemškega proizvajalca. Prvi predstavnik serije W126 je prišel iz transporterja leta 1979. Do takrat je bil 116. Mercedes merilo kakovosti in razkošja. Novi Mercedes S-razred W126 je uradno imenovan Sonderklasse. Če prevedete to besedo iz nemščine, takoj postane jasno, da je ta avto. Dobesedno sonderklasse označuje "poseben razred". Prvi modeli te serije so bili izdelani samo v karoseriji limuzine. Po zmagi na trgu je bila sprejeta odločitev, da se sprosti še ena sprememba. Predstavljen je s karoserijo coupe. Predstavnik te linije je Mercedes W126 SEC Gemballa. Na prvi pogledTakoj so bili razkošni, veličastni in bogati z očmi. Ta model se je od limuzine razlikoval z dejstvom, da je imel dve vrati.

Serija W126 že 12 let se redno posodablja z novimi avtomobili. Skupaj je prodaja dosegla 820 tisoč izvodov. Strokovnjaki menijo, da se 126. Mercedes lahko upravičeno imenuje najboljši v S-razredu.

Značilnosti oblikovanja

Znani oblikovalec iz Italije Bruno Sacco je delal na zunanji zasnovi Mercedes W126 S-klasse. Oblikovanje telesa je priznano kot najboljše delo čarovnika. Uspelo mu je ne samo utelešati modnih trendov preteklih let, temveč tudi izboljšati aerodinamične lastnosti. Na primer, zmanjšanje porabe goriva z avtomobilom je posledica nižjega zračnega upora. Torej, v limuzini, koeficient je bil 036 Cg, in v Mercedes Benz W126 Coupe (coupe) - 034 Ci. Presenetljivo je 126. Mercedes, ki se je začel izdajati pred sedmimi leti, BMW E32 štel za neposrednega tekmeca slednjega. Kaj je v videzu tega modela označevali vozniki? V svojih pripombah govorijo o strogem klasičnem oblikovanju. Ta oblika nikoli ne izstopa iz mode. To je tisto, kar velja za merilo lepote v avtomobilskem sektorju. Kljub temu, da je minilo že veliko let, so monumentalne črte in oblike še vedno očarale poglede voznikov, ki vozijo skozi 126. Mercedes. Ta model je imenovan kot protagonist vodilnega "dviganja uteži" Mercedes Benz W140. Slednji je bil na razstavi predstavljen šele leta 1991. V njihovem videzu je veliko podobnih elementov. Na primer, stabilna streha v zadnjem delu avtomobila, prvotna oblika spredaj s prednjim radiatorjem naprejpalice in žarometi glavne luči. Pri ljudeh je ta vrsta telesa dobila nenavaden vzdevek - "diplomat".
Na kakovost prevlek zunanjih delov (krila, pokrov, vrata itd.) Ni nobenih pripomb. V pregledih ugotavljajo, da tudi pri daljši uporabi (20-30 let) korozija na telesu ni oblikovana. Seveda to govori o visoki, deviški nemški kakovosti.

Kako izgleda 126. Mercedes z ohišjem coupe?

Zgoraj je bilo povedano o limuzini. Zdaj je čas za pogovor o kupeju Mercedes W126. Dejstvo je, da sta ta dva avtomobila bistveno drugačna. Vozniki v pregledih zagotavljajo, da je na prvi pogled težko določiti njihovo pripadnost eni seriji. Osvetljevalna rešetka je presenetljiva značilnost. V predelku je precej širok. Razlike niso samo po velikosti, temveč tudi po obliki - v sredini je samo en kromiran okvir. Zaradi dejstva, da je imel predelek povečano rešetko hladilnika, se je to odražalo v dimenzijah žarometov. V tem avtomobilu so manj kot v limuzini. Na zahtevo kupca proizvajalec predlaga namestitev dodatnih brisalcev in pralnih naprav za optiko glave. Vendar pa razlike v videzu samo te podrobnosti niso omejene. Kupe je dobil odbijač posebne arhitekture, bolj podoben športnemu slogu. Mnogi vozniki menijo, da je oblikovanje telesa tako dobro strukturirano, da ga celo v desetletju ne moremo imenovati zastarelega.

Mere vozila SE

V tej seriji so avtomobili predstavljeni v dveh različicah.Prva je standardna. Označen je z indeksom SE. Mere te različice so naslednje:
 • Višina - 138 m
 • Širina - 182 m
 • Ti parametri ustrezajo tako karoseriji kot limuzini. Toda njihova dolžina bo drugačna. Seveda je coupe krajši, saj je uporabljen dizajn z dvema vratoma. Dolžina takšnega avtomobila je 491 m, vendar je limuzina več kot 011 m, kar je 502 m. To je 164 t.

  Dimenzije avtomobila SEL

  Druga različica je razširjena. V imenu predpone je označena s SEL. Mercedes W126 te modifikacije ima večje velikosti kot avtomobili SE. Najprej je treba paziti na maso. To je 167 ton. Dolžina podaljšane različice je 144 metrov. Širina je enaka kot pri zgoraj opisanem - 182 m, vendar se dolžina razlikuje po pomembni številki - 014 m (516 m).

  Notranja dekoracija

  Klasična notranjost notranjosti Mercedes W126 S, pa tudi zunanja oblika, je postala merilo. Po tem, ko je začel uporabljati in v 140-th model "diplomat". Za razkošje, lakirani leseni elementi dekoracije, usnjeni volan s štirimi kraki. Proizvajalec v bistvu ni uporabljal plastičnih delov, da bi izpolnil zahteve vodilnega razreda S. Naravno, naravno drevo kaže na veličastnost in bogastvo, vendar sčasoma izgubi privlačen videz. Večina lastnikov tega avtomobila v pregledih pravi, da je barvni premaz prekrit z razpokami in luščenjem.
  Standard standardne konzole. Vsebuje vse potrebne elemente, vključno s snemalnikom traku, in blok za nadzor klimatske naprave. Vozniki so poudarilipozornosti na stoli. Njihova zasnova je tako udobna, da se tudi med dolgo vožnjo ne čuti utrujenost. Oblazinjenje sedežev se lahko razlikuje glede na izbrano opremo. Če kupite top "polnjenje", potem kupec ponudi pristen usnje. In v bazi se uporablja velur, ki je prav tako precej dober.
  Zaradi velikih dimenzij je notranjost Mercedes W126 postala prostorna. Ima veliko prostora. Tudi če so na zadnjem kavču tri odrasle osebe, ne bodo tesne. Ni komentarjev voznika in velikosti prtljažnika. Njegova prostornina - 505 l. Lahko nosi orodje, rezervno kolo in druge predmete. Mesta, nedvoumno, za vse, kar je dovolj, da ga je potrebno. S preučevanjem odzivov voznikov o tej seriji avtomobilov lahko poudarite prednosti. Med njimi so odlična zvočna izolacija notranjosti, visokokakovostni materiali, visoka gradnja, cestna obdelava, dobro premišljena ergonomija.

  Mercedes W126: značilnosti motorjev

  Čas je, da govorimo o glavnih podrobnostih vsakega avtomobila - motorja. O kakšnih enotah je 126. Mercedes? Linija ima motorje za bencinske in dizelske tipe. Začnimo pregled motorjev od najšibkejših. Ta enota ima prostornino le 28 litrov. Tip - uplinjač. Opremljen z 12 ventili, obstaja mehanizem za distribucijo plina. Navor je 223 Nm. Moč takšnega motorja je omejena na 154 konjskih moči. Za pospešitev avtomobila do 100 km /h boste morali porabiti 11 sekund. Po nadgradnji so razvijalci spremenili napajanje na injektor. To je omogočilo bistvenopoveča moč avtomobila. Nadgrajen motor je začel izdajati 182 konjskih moči, najvišja hitrost pa je dosegla 218 km /h. Zmanjšan čas in overclocking. Sedaj avto porabi 91 sekund, da doseže hitrost pri 100 km /h. Tudi v kompletu je močnejši motor. Gre za 42-litrsko elektrarno, ki deluje na osmih cilindrih v obliki črke V. Omejitev možnosti - 215-228 konjskih moči. Vendar pa Mercedes W126 Coupe, pa tudi limuzina, pospešuje do hitrosti 222 km /h, vendar je to že meja možnosti. Za klicanje "sto" na merilniku hitrosti s takšnim motorjem je mogoče v samo 81-9 sekundah. Prav tako so v liniji precej močne naprave. Ti vključujejo motorje za 5 litrov. Maksimalna meja za takšno "polnjenje" je 249-260 litrov. z Za pospešitev do sto, bo avto trajal približno 75 sekund. Vendar je bila modifikacija s predpono AMG dopolnjena z motorjem v obliki črke V. Njegov volumen - 56 l. Kapaciteta - 295 KM Največja hitrost - 250 km /h. Čas za prekinitev - 69 sekund. Ta 126. Mercedes se je štel za najmočnejšega v seriji. Z lahkoto se je vzdržal konkurence s hitrimi stroji drugih znamk, vključno z BMW.

  Dizelski motorji

  Posebej je vredno govoriti o dizelskih elektrarnah. Čeprav so se srečali le redko, so bili predstavljeni v seriji. V pregledih vozniki pravijo, da lahko s takimi motorji računate na zanesljivost in visoko vzdržljivost avtomobila. Na Mercedes W126 je bila osnovna oprema nameščen motor OM617. Turbo-dizelska instalacija. Ima pet valjev. Navor - 245 Nm. Mejahitrost - 150 km /h, pospešek traja 15 sekund. Vlečna moč je omejena na 123 KM. OM617 ni edini dizelski motor v seriji. Poleg tega je nameščena tudi enota OM603. Slednja je predstavljena v dveh spremembah. Prvi je močnejši. Prostornina - 3 l. Vlečna moč - 148 l. z In v drugem, čeprav volumen (35 litrov), vendar manj moči (134 k.s.). Na takih motorjih je bilo mogoče pospešiti do 155-175 km /h. To so najvišje stopnje. Toda iz kraja stisnite "stotine" bo izšlo le v 118 -13 sekundah.

  Podvozje

  Osnova vozila je časovno preverjena podvozje prejšnjega karoserije. Sprednjo os predstavlja neodvisen podporni nosilec, opremljen z dvojnim krakom in vijačno vzmetjo. Od zadaj se uporablja podobna zasnova, ki ima le rahlo razliko - ročice za drsenje. Teleskopski amortizerji so nameščeni tudi na zadnjem neodvisnem vzmetenju. Mercedes W126 je gladka. Upoštevajte, da nekateri sodobni stroji ne dosežejo te ravni. V modelu ni nobenih slabosti, razen morda velike količine stvari. Zaradi tega je avto težko obrniti. Vozniki v pregledih so pokazali, da so včasih celo vpisani. Vendar pa je treba razumeti, da ta avto ni primeren za agresivno jahanje.

  Prenos

  Ta avtomobil je dopolnjen z mehanskim prenosom in avtomatskim. Prvi tip menjalnika je zasnovan za pet hitrosti. Štiristopenjski "avtomatski" je bil nameščen na modelu s karoserijo coupe.

  Nekaj ​​besed o ceni

  Trenutno nemški avto niplačati moraš nor denar. Čas, seveda, zavzame njegovo mesto. Avto lahko kupite samo v preteklosti. Glede na svoj status, lastniki zaprosijo za 100-350 tisoč rubljev. Vendar se ne bi smeli veseliti tako nizkih stroškov. Dejstvo je, da nakup nadomestnih delov za 126. Mercedes ne bo lahko. V pregledih vozniki pravijo, da njegovo vzdrževanje stane precej veliko.

  Mercedes Benz S-razred W126 v gibanju: pregledi

  Kakšno je mnenje avtomobilskih navdušencev po vožnji s tem avtomobilom? Tekoči naprej, recimo, da je pozitiven. Enostavno ga je upravljati. Avto je jasno na danem tečaju. Poleg tega se trdota gibanja opazuje pri vsaki hitrosti. Popolnoma se pokažejo sami in obeski. Avto se razmeroma hitro pospeši, brez sunkov. Motor teče tiho. Tudi pri visoki hitrosti v kabini ne more slišati buzz. Upravljanje tega modela je enostavno. Vozniki to trdijo v svojih pregledih. Dober salon z udobnimi naslanjači izboljša prijeten občutek 126. Mercedesa. Vse zasluženo avto dobil naslov legende. S to izjavo se strinjajo tako vozniki kot strokovnjaki na tem področju.

  Sorodne publikacije