Cadillac CTS-V: fotografije, ocene, specifikacije, proizvajalca

Cadillac CTS-V je najmočnejša športna limuzina ameriškega avtomobilskega proizvajalca. Model je bil izdelan od leta 2004 do danes. Avto je prejel številne nagrade, leta 2009 se uvrstil med deset najboljših avtomobilov in aktivno sodeluje na različnih tekmovalnih tekmovanjih. Njeni kupci CTS-V privablja ne le zasnovo in moč, temveč tudi visoko zanesljivost, varnost, tehnično opremo in udobje. Oglejmo si ta avto podrobneje.

Zgodovina modela

Cadillac CTS-V se je prvič pojavil leta 2004 na enem od prodajalcev avtomobilov. "Charged" različica je takoj pritegnila pozornost navdušencev avtomobilov, ne le s svojo športno zasnovo, ampak tudi s spektakularnimi lastnostmi. Po izbiri so na voljo 2 V8 motorja, kar je omogočilo, da je avtomobil pospešil do 100 km /hv samo 46 sekundah. Proizvodnja novosti se je začela v istem letu in je trajala do leta 2009. Med sprostitvijo prve generacije se je avto tudi odpeljal na znameniti Nürnburgring, ki je pokazal najboljši čas kroga 8 minut in 19 sekund. Tako je izdelovalec modela ustvaril resnično konkurenco obstoječim športnim limuzinam, kot sta BMW M5 Mercedes-Benz AMG E55 in Lexus IS-F.

Druga generacija

Leta 2009 se je druga generacija zaljubila v številne limuzine - Cadillac CTS-V. Proizvajalec je naredil veliko dela na zunanjosti, zaradi česar je avto še bolj športen, kot je bil prej, vendar je še vedno ohranil obliko telesa in vse prepoznavne obrise. Tudi razenlimuzina, v vrsti so se pojavile takšne vrste teles kot kupe in celo vsestranska oseba.


Tehnično je bil tudi model posodobljen. Kontrolno točko smo nadomestili z novo, bolj izboljšano s krajšimi prestavnimi razmerji. Chodova je postala nekoliko strožja, kar je pozitivno vplivalo na "vožnjo" in okretnost. Spremembe so se dotaknile tudi motorja, ki je postal močnejši za 150 litrov. z To je omogočilo, da je avto v 39 sekundah pospešil do sto, in maksimalna hitrost je bila do 285 km /h. Sprostitev druge generacije je trajala do leta 2015.

Tretja generacija

Cadillac CTS-V tretje generacije, ki se trenutno trži, se je začela leta 2016, kmalu po predstavitvi na avtomobilskem salonu v Detroitu. Videz avtomobila je postal še bolj športen in se je razlikoval od običajne različice CTS. V tehničnem načrtu je prišlo tudi do večjih sprememb. Še posebej so se dotaknili motorja in škatel. Z novim 649 "konjskim" motorjem je limuzina postala najmočnejši avto v zgodovini proizvajalca.

Videz

Zdaj, ko se zgodovina modela konča, lahko greste na pregled Cadillac CTS-V. Seveda, prva stvar, s katero morate začeti, je videz, saj avto izgleda zelo dobro, njegova podoba pa je dolgo sedela v glavi.

Vredno je priznati, da oblikovalci niso zapravljali kruha in so opravili veliko dela. "Frontni" avtomobil je res agresiven. Prva stvar, ki prizadene oko, je velika, čvrsta maska ​​hladilnika v kromiranem okvirju in z valykocharnoy diamantno mrežo, ki jo krasi emblem podjetja. Rešetkasta oblikaMimogrede, če nekdo ne ve, natančno ponavlja obliko logotipa proizvajalca.
Sprednji odbijač ima nizko in športno obliko. Prav v sredini je širok dovod zraka s podobno rombasto mrežico, ki prekriva hladilnik. Ob robu odbijača sta nameščena še dva zračna kanala. Imajo nekoliko drugačno obliko in sta ločeni z dvema prečnima "rebroma". Nič manj zanimiva in privlačna avto luči. Sestavljeni so iz moderne in visokokakovostne optike z več objektivi in ​​izgledajo »jezni«. Tudi zelo izvirne LED dnevne luči. Najprej ponavljajo linijo žarometov, nato pa se spustijo do prednjega odbijača. Izgleda vse, še posebej v vključenem stanju, zelo impresivno.
Zadnja stvar, ki jo moramo povedati, je kapuca. V celoti je izdelan iz ogljikovih vlaken. Prav tako ima napredujoč zračni kanal, ki ga mnogi radi imenujejo "grba". Zračna cev ima na vrhu več odprtin, ki zagotavljajo dober in učinkovit odvzem toplote iz motorja.
Za avtomobilom je videti nič manj spektakularno in lepo. Zadnje luči so tradicionalne za podjetje, ne preveč velike, z LED elementi. Na pokrovu prtljažnika je urejen spojler iz ogljikovih vlaken z LED zamaškom. Odbojnik nima zelo velike viseče in športne uniforme. Takoj pod njim sta dve dvojni izpušni cevi iz posebne titanove zlitine. Prav tako je na robu zadnjega odbijača rahlo štrleče naprej "krilo" iz istegaogljikovih vlaken

Značilnosti

Čas je, da greste na specifikacije Cadillac CTS-V. Avto je zelo zanimiv v tehničnem smislu, tako da bo nadaljeval predvsem motor, menjalnik in šasija, vključno z vzmetenjem avtomobila. Razmislite o vsaki od teh postavk posebej.

Motor

Tretja generacija športnih limuzin je vgradila samo en motor - LT4. Izposojen je bil iz drugega ameriškega športnega avtomobila - Chevrolet Corvette Z06, a zanimivo je, da je končna moč na Corvette še večja, čeprav ne preveč. Kar zadeva moč Cadillaca CTS-V, je 649 litrov. z To omogoča avtomobilu, da pospeši do sto v samo 39 sekundah. Ta rezultat je zelo impresiven, še posebej, če se spomnite, da model ni postavljen kot športni avto, ampak kot športna limuzina. Kot je za vse isto "Corvette", iz katerega si sposodil motor, je zmogljivost 659 "konji", in čas za razpršitev na sto traja približno 3 sekunde.
Največja hitrost vozila doseže oznako 322 km /h, vendar je ta številka omejena na elektroniko. Obstaja predpostavka, da je dejanski potencial motorja veliko višji in brez omejitev bo avtomobil lahko pospešil do 330-340 km /h. Po vrsti konstrukcije je v obliki črke V osemvaljni motor s prostornino 62 litrov z neposrednim vbrizgavanjem, Eaton kompresorjem in vzdolžno razporeditvijo. Vsi večji deli motorja so maksimalno okrepljeni, da zagotavljajo popolno zmogljivost pri vsaki obremenitvi. Poraba goriva je dostojna - 20 litrov v mestnem načinu in 9 na avtocesti.

Prenos

Prenostudi stroški iz iste Corvette. Avtomatski menjalnik, s 8 hitrostmi in funkcijo za nadzor zagona. Proizvajalec trdi, da samodejni prenos deluje na zelo majhne prenosne številke, zaradi česar je preklapljanje čim hitrejše s posebnimi algoritmi. Vse skupaj vam omogoča, da začutite neverjetno dinamiko, moč in seveda hitrost.
Kljub temu, da je škatla avtomatska, ima ločen ročni način, ki vam omogoča, da samostojno izberete trenutek za naslednji prenos. Da bi bil ta postopek udobnejši in udobnejši, se prestavljanje izvaja z obešalkami iz magnezijeve zlitine.

Podvozje

Podvozje Cadillac CTS-V se na prvi pogled ne razlikuje od običajne različice modela. Kot sprednje vzmetenje se uporabljajo klasični stebri tipa McPherson, zadaj pa je neodvisno večstopenjsko vzmetenje. Če pa pogledate natančneje, postane druga geometrija elementov takoj očitna. Poleg tega ima avtomobil veliko koristnih izboljšav, ki pozitivno vplivajo na upravljanje. Da, vsi sprednji tihi bloki so bili zamenjani s krogelnimi zgibi, stabilizatorji pa so se znatno povečali.
Posebej je treba omeniti izboljšane prilagodljive blažilnike, v katerih je magnetoreološka tekočina. Inženirji so opravili številne prilagoditve, zdaj pa amortizerji delujejo 40% bolj učinkovito in dobesedno v delčku sekunde, da se prilagodijo tkanini na cesti.

Stroški

In končno, nekaj besed o stroških avtomobila. TrenutnoČas za nakup Cadillac CTS-V je lahko po ceni 6 milijonov 300 tisoč rubljev do 6 milijonov 600 tisoč rubljev. Nihanja so odvisna predvsem od trgovca, pa tudi od razpoložljivosti avtomobila v prodaji. Če govorimo o sekundarnem trgu, potem je model tam zelo redka in po ceni, ki se ne razlikuje veliko od novega avtomobila.

Sorodne publikacije