MySQL JOIN: opis, primer uporabe skupine in priporočila

Razvoj baz podatkov internetnih virov se praktično ne razlikuje od standardnih baz podatkov, razvitih v sistemu MS SQL SERVER. Značilno je, da se za takšne vire uporablja jezik MY SQL, čeprav ga je mogoče uporabiti za razvoj standardnih izdelkov programske opreme za lokalno uporabo. Toda članek v članku tega ne bo naredil.

Pogosto je pri delu z bazami podatkov v vsakem jeziku naloga izdelati vzorec podatkov za objavo v različnih poročilih, grafikonih itd. Praviloma je pri izvajanju takšnih nalog potrebno uporabiti ne eno, ampak več tabel, ki jih združujejo v eno zahtevo, kar močno otežuje njeno zasnovo. Treba je upoštevati, kako naj se prikažejo podatki, kako bo tabela "zategnila" in kateri rezultat bo čim bolj sprejemljiv za programerja. Za reševanje takšnih problemov se uporablja ena od standardnih jezikovnih konstrukcij MySQL - Join.


\ t , boste veliko lažje delali z mizami). Za izvedbo povezave tabel v vzorcu je vzeta ista beseda - Pridruži se. V programskem jeziku baz podatkov My SQL. Prevod te uradne besede je popolnoma enak kot v samem jeziku - "združenje". Tolmačenje MySQL - Pridružite se in katera koli od njih bo popolnoma enaka. Če dešifrirateDoločitev in zlasti shema njenega dela dobimo naslednje vrednosti: konstrukti vam omogočajo, da zberete zahtevana polja iz različnih tabel ali podračunov v enem vzorcu.


Vrste konstrukcij za združenje

Če mora programer zbrati vzorec več tabel in ve, katera ključna polja so v njih in kaj točno so podatki potrebni za poročilo, lahko uporabite eno od glavnih konstrukcij združenja, da dosežete želeni rezultat. Glavne konstrukcije (za kombiniranje tabel) so štiri:
 • Inner join.
 • Cross Join.
 • Levo se pridruži.
 • Desno Pridruži se.
 • Glede na nalogo bo vsak od standardnih modelov prinesel različne rezultate, kar vam bo omogočilo sprejemanje poročil z različnimi parametri v kratkem času.

  Ustvarjanje in zapolnjevanje tabel za prihodnjo uporabo

  Preden se na primer preuči mehanizme za delo s strukturami združevanja podatkov, je smiselno pripraviti več tabel, s katerimi bomo delali v prihodnosti. To bo pomagalo jasno prikazati vsa načela delovanja operaterjev, poleg tega pa bodo na ta način novi uporabniki zlahka asimilirali vse osnove programskih tabel. Prva tabela opisuje nekatere teme, s katerimi se oseba nenehno srečuje v svojem življenju.
  V drugi tabeli bomo opisali nekatere lastnosti predmetov iz prve tabele, da bodo lahko v prihodnosti sodelovali z njimi.
  Na splošno bosta dve tabeli dovolj primerni za ponazoritev svojega dela. Zdaj lahko začnete naš praktični pregledkonstrukcije

  Uporaba Inner Join

  Pri uporabi konstrukta MySQL - Pridružite se Ineer, morate upoštevati nekatere njegove značilnosti. Ta oblika vam omogoča, da iz obeh tabel izberete samo tiste vnose, ki so tudi v prvi in ​​drugi tabeli. Kako deluje? V prvi tabeli imamo glavni ključ - IDENTIFIER, ki kaže na serijsko številko zapisa v tabeli.
  Pri izdelavi druge tabele se ta ključ uporablja kot serijska številka, primer pa je prikazan na risbah. Pri izbiri podatkov bo operator Select določil samo tiste vnose, katerih zaporedne številke so enake - zato so tudi v prvi in ​​drugi tabeli. Pri uporabi načrta je treba razumeti, katere podatke je potrebno pridobiti. Najpogostejša napaka, zlasti pri začetniku programerja baz podatkov, je neprimerna in nepravilna uporaba oblikovanja Inner Join. Na primer, MySQL Inner Join, lahko razmislite o skriptu, ki se nam bo vrnil iz prej opisanih in dokončanih tabel informacij o objektih in njihovih lastnostih. Toda tukaj lahko obstaja več načinov za uporabo modela. V tem pogledu je moj SQL zelo prilagodljiv jezik. Torej lahko razmislite o primerih uporabe MySQL Inner Join. Združevanje tabel brez podajanja parametrov. V tem primeru dobimo rezultat takšnega načrta:
  Če s pomočjo storitvene besede uporabljamo, da je nujno upoštevati glavne ključe zapisov v tabelah, se bo rezultat vzorca korenito spremenil. V tem primeru dobimo vzorec, ki vrne samo tiste vrstice, ki imajo enake glavne ključe.
  Druga možnost je uporaba zasnove, ko je v poizvedbi beseda "na" označuje polja, za katera naj bi prišlo do združitve tabel. V tem primeru bo vzorec vrnil naslednje podatke:

  Značilnosti Left Join

  Ko razmišljate o drugem načinu združevanja tabel z gradnjo MySQL-Join, lahko opazite razliko v prikazanih podatkih. Tak mehanizem je konstrukcija levice.
  Uporaba levega dizajna MySQL ima nekaj funkcij in, tako kot Inner, zahteva jasno razumevanje rezultata, ki ga potrebujete. V tem primeru se najprej najprej izberejo vsi vnosi iz prve tabele, v prihodnje pa se dodajo vnosi iz druge tabele lastnosti. V tem primeru, če je zapis v prvi tabeli, na primer, "stol", in v drugi tabeli ni lastnine za to, potem operater levo bo prikazal pred tem vnosom vrednost null, ki programer, da ni nobenih znakov te vrste predmeta. Z uporabo te zasnove bo določeno, katera polja ali, na primer, blago v trgovini ni izpostavljeno ceni, garancijskemu roku in tako naprej.

  Primer uporabe leve

  Upoštevanje izvajalca gradnje Levo Pridružite se MySQL v praksi, uporabljamo prej opisane tabele. Na primer, morate izbrati celoten seznam predmetov v trgovini in preveriti, katere funkcije ali lastnosti niso označene. V tem primeru bo vzorec prikazal vse blago in za tiste, ki nimajo lastnosti, bodo nastavljene prazne vrednosti.

  Uporaba pri oblikovanju Kje se pridruži

  KakoParameter, povezava lahko vključuje ne le polja, ki zahtevajo povezavo tabel, temveč lahko vključuje tudi operaterja pogojev Kje. Na primer, razmislimo o skriptu, ki naj vrne samo tiste vnose, ki nimajo znaka. V tem primeru morate v oblikovanju združevanja dodati izjavo o pogoju in določiti, kaj natančno je treba vrniti kot rezultat. Pri uporabi v MySQL-ju je potrebno jasno razumeti, da bodo prikazani samo zapisi, v katere spada določen pogoj, in vzorec bo videti takole:
  Take zahteve omogočajo vzorčenje specifičnih podatkov, ki se nanašajo na želeno stanje programerja. Te pogoje lahko določite na več načinov, hkrati pa maksimirate parametre izbire podatkov iz kombiniranih tabel.

  Uporaba združevanja za spreminjanje podatkov v tabelah

  Konstrukcija združevanja je v bistvu univerzalna. Omogoča ne le izdelavo različnih vzorcev, temveč tudi povezavo z zahtevki od ene do več tabel, da se v vzorec vnesejo dodatni pogoji. Zasnova se lahko uporablja tudi za druge podatkovne operacije. Da, Join lahko uporabite za spremembo podatkov v tabeli. Natančneje, pojasnite pogoje v tabeli ali v teh primerih, če morate pod enakimi pogoji posodobiti podatke v več tabelah. Za primer upoštevajte takšen problem. Podane so tri tabele, v katerih je nekaj podatkov. Podatke v obeh tabelah morate spremeniti z eno zahtevo. Za rešitev te vrste nalog lahko uporabite ukaz Join v Design design.Tip gradnje priključkov je, tako kot v primeru vzorca podatkov, odvisen od rezultata, ki ga programer želi doseči. Razmislite o najpreprostejšem primeru. Za iste pogoje morate posodobiti isto poizvedbo. Takšne poizvedbe se gradijo za optimizacijo dela z bazo podatkov. Zakaj bi za vsako tabelo napisali različne poizvedbe, če lahko vse manipulacije s podatki v eni poizvedbi naredite? Primer MySQL Update Join v našem primeru bi bil:

  Konstruiranje kompleksnih poizvedb

  Pogosto je pri delu z bazo podatkov potrebno izdelati poizvedbe ne samo z združevanjem več tabel, temveč tudi s pod-poizvedbami. Takšne naloge so precej zapletene, da bi razumeli začetnega programerja baze podatkov. Težava je v tem, da morate premisliti o vsakem koraku, ugotoviti, katere podatke iz katere tabele ali poizvedbe morate dobiti in kako bo z njimi delala kasneje. Za bolj specifično razumevanje lahko razmislite (v MySQL Join) primere zapletenih poizvedb. Če ste novi v podatkovni zbirki in ste šele začeli delati z njo, bo takšno usposabljanje koristilo le. Idealna možnost bo MySQL Left Join Primeri.
  Ta zahteva nam bo vrnila 58 evidenc prodajnih pogodb, pri katerih obstaja stanje sredstev za izbrani datum. V tem primeru je to trenutni datum. Tudi v vzorcu je pogoj, da mora biti ime pogodbe znaki - "123". Prikazane informacije (podatki) na zaslonu bodo imele razvrščanje - razvrščanje po številki pogodbe. Naslednji primer bo prikazal podrobnosti vseh plačil, ki bodo opravljenaštevilka pogodbe je navedena.

  Uporaba podpoizvedb

  Kot že omenjeno, lahko pri delu s podatkovnimi bazami kombinirate ne samo tabele, temveč tudi tabelo poizvedb. Ta zasnova se uporablja predvsem za pospešitev poizvedbe in njeno optimizacijo. Na primer, če morate iz tabele izbrati samo dve polji, ki imajo več sto polj in, recimo, tisoč zapisov, potem uporabite poizvedbo, ki vrne samo zahtevana polja in jo združi z osnovnim vzorcem podatkov. Kot primer MySQL Join Select lahko upoštevate zahtevo te vrste:
  ​​To niso vsi načini uporabe standardnih konstrukcij MySQL, ampak samo standardnih. Kako uporabljati design Pridružite se in v kakšne vrste, rešuje programer, vendar je vredno spomniti in upoštevati, kateri rezultat je treba dobiti, ko se izvede poizvedba.

  Sorodne publikacije