Najboljše pisave za spletno mesto: najbolj priljubljena in lepa

Tipografija je eno izmed najmočnejših orodij, potrebnih za pravilen prenos vsebine in razmerje med postavkami na spletnem mestu. Prava izbira tipografije bo pomagala ustvariti privlačen pogled na sporočilo. Dovolj, da najdete pravilno pisavo. Na primer, Alegreya. Nekateri slogi so bolj primerni za naslove, drugi pa za odstavke. Razmislite o merilih, po katerih lahko izberete najboljšo pisavo za spletno mesto.

Lestvica projekta

Za začetek določite obseg projekta. Kaj bo? Oblikovan bo enkratni ali dolgoročni projekt? Seveda večina uporabnikov izbere dolgoročno možnost, za katero želite uporabiti široko paleto tipografije. Zato boste morali uporabiti veliko število pisav, ki vključujejo različne sloge in sloge. Pomagajo poenostaviti blagovno znamko, saj bo uporaba ene pisave pomagala rešiti morebitne težave, ki se lahko pojavijo pozneje. Pri dolgoročnih projektih bodite pozorni na naslednje možnosti oblikovanja: Roboto, Work Sans in Alegreya.


Če pa je projekt še vedno kratkotrajen, v tem primeru sekundarne pisave in druge malenkosti preprosto ne bodo potrebne. To je na primer album ali logotip. Za kratkoročne projekte so primerne naslednje pisave: Space Mono, Graduate, Bubblegum Sans.

Prenos pomena

V teoriji ni jasnih pravil za pravilno določitev najboljše pisave za spletno stran s potrebnimi estetskimi lastnostmi. Vsebo odvisna samo od individualnosti in prepoznavnosti modela. Najbolj znane aplikacije in spletna mesta uporabljajo zastarelo pisavo, ki je bila v preteklosti priljubljena. V današnji realnosti, je veliko bolj učinkovito uporabljati web design z veliko različnih možnosti. Na primer, kot sta Gibson, Classic Grotesque ali Gotham.


Vendar, če uporabnik potrebuje nenavadno in boljšo pisavo za spletno stran, ki bo pomagala osvetliti projekt iz sive mase takega, potem se obrnite na komercialno podjetje, ki ustvarja ali prodaja osnutek za denar. Ustvarite lahko tudi svojo edinstveno pisavo. Vendar, če naročite posameznega grafičnega oblikovalca, bo to stalo okrogli znesek. Če plačilo ni vključeno v vaše načrte, je bolje izbrati najmanj znano spletno pisavo, ki je bila izdana relativno pred kratkim.

Velikost besedila

Velikost pisave je odvisna od velikosti besedila na spletnem mestu. V vsakem primeru obstajajo nekatere stvari, ki tega ne vplivajo. Na primer, najbolje je, da naslove in podnapise naredite bolj izrazite in edinstvene, da se bodo obiskovalci lahko dolgo spominjali spletnega mesta. Za dolge odrezke besedila popolno prileganje pisave brez izmenjave (Sans Serif). Skratka, risba je primerna za srednje ali zelo tanke cirkuse.
Za besedilo majhne dolžine (3-4 odstavke) lahko izberete pisavo za svoj okus. Na primer, pri izbiri pisave z obrisom lahko uporabite stari ali prehodni slog. Če ne potrebujete serifov, lahko izberete nekaj iz humanistične smeri.
Za večje dele morate označiti samo z udarci. Takšne čudovite pisave za spletno mesto bodo izgledale odlično na zaslonu monitorja. Prehodni in stari slogi v tem primeru so veliki, saj bo bralcu lažje prebrati opisano besedilo.

Vpliv velikosti

Dolžina besedila neposredno pomaga izbrati določeno pisavo. Prav tako je pomembno upoštevati velikost. Za majhne (do 16 točk) se odlično prilegajo pisave brez zarubok. Na primer Raleway. V takih pisavah bo "visoka osnova", zaradi česar je zasnova jasnejša v majhnih velikostih. Tudi v takih črkah je jasna črta. Za povprečno velikost (od 16 do 24 točk) je bolje uporabiti pisavo brez zarok v humanističnem ali geometrijskem slogu. Treba je izbrati povprečne oznake, ki jih bolje zaznavajo oči in olajšajo branje. Za velike velikosti morate uporabiti grafični slog pisave.

Občinstvo

Pomembno je vedeti, da je treba spletno mesto ustvariti za širok krog uporabnikov. Večina bralcev iz drugih držav bo besedilo prevedla v brskalnik. Zato poskusite ne uporabljati latinske abecede na strani. Potem bodo uporabniki v prevodu lahko pravilno razumeli vsebino besedila. Če želite to narediti, morate pri izbiri pisave preveriti podporo razširjene latinice.

Ocena funkcionalnosti pisave

Slog vsake slike je razdeljen v dve skupini:
 • Funkcionalnost.
 • Umetniška izraznost.
 • Prvi označuje prisotnost ležečega piska in slog risanja. IdealnoVzorci bodo služili: Poppins, Barlow. Umetniški izrazi so edinstvene pisave. Ta skupina vključuje različne sloge oštevilčevanja, velike črke in kontekstualne alternative. Kapitalizacija pomaga pri dodajanju raznolikosti. Vzorci bodo odlični primeri: Patrick Hand SC, Carrois Gothic SC.
  Kontekstualne alternative se štejejo za pomemben element, ki bo pomagal dodati raznolikost projektu.

  Uporaba več pisav

  Ob upoštevanju vseh vrst izbirnih meril lahko preidete na kombinacijo več stilov. To je dokaj zapleten proces, ki zahteva nekaj izkušenj. Seveda morate poskusiti. Preizkusite lahko različne kombinacije, ki zagotavljajo edinstveno obliko. Prav tako lahko občutite nekaj užitka, ko preverjate različne kombinacije. Kombinacija različnih pisav je lahko presenečenje, saj bo delovala bolje kot en sam slog. Na primer, Alegreya z Alegreya Sans bo odlična kombinacija.

  Kaj na koncu izbrati?

  Katera pisava je najbolje uporabiti za vaše spletno mesto? To vprašanje je preprost odgovor. Najboljša pisava za spletno mesto je povsem individualna izbira za vsakega uporabnika. Nekdo se rad drži starih klasikov, drugi se poskušajo razlikovati od edinstvenih stilov, drugi preprosto združujejo več možnosti risanja, da bi dobili popolno kombinacijo. V vsakem primeru je tipografija zapleten in občutljiv proces, ki zahteva veliko časa in truda.

  Najboljše Google Fonts for Site

  Obstaja več posebnih stilov, ki so idealni za skorajvsakem mestu. Poglejmo nekatere izmed njih:
 • Montserrat. Odlično izgleda v naslovnicah. Prijavite se za navigacijo. Ni pomembno, kar pomaga hitro odpreti stran na spletnem mestu.
 • Merriweather. Zahtevana pisava, ki se uporablja tako za imena kot za odstavke. Ni slabo kombinirana z "narezano" risbo.
 • Arvo. Še ena pisava z zarubki. Izgleda najbolje v krepkem tisku. Odlično za spletne dnevnike ali revije.
 • PT Sans. Uporabi se v naslovih in odstavkih. Za prvo je priporočljivo uporabiti krepko pisavo, ki bo ena najboljših pisav za glave na spletnem mestu.
 • Ubuntu. Dovolj prilagodljiv pri uporabi, izgleda lepo na izbranih področjih besedila. Pomaga tudi zmanjšati število prenesenih pisav.
 • Sorodne publikacije