Maxxis pnevmatike: proizvajalec, pregledi

Obstaja veliko proizvajalcev avtomobilskih pnevmatik. Blagovne znamke so med seboj resno konkurenčne zaradi tržnega deleža. Številna podjetja se lahko varno pripišejo svetovnim velikanom, medtem ko so drugi znani motoristom veliko manj. Proizvajalec pnevmatik Maxxis je zdaj na 12. mestu med svojimi konkurenti. Promet družbe presega 21 milijard ameriških dolarjev.

Nekaj ​​zgodovine

Največji tajvanski posel je začel svojo zgodovino leta 1967. Potem je bilo osebje podjetja samo 200 ljudi. Blagovna znamka je specializirana za proizvodnjo pnevmatik za motorna kolesa in kolesa ter izdelavo različnih gumenih izdelkov. Sedaj podjetje proizvaja pnevmatike za avtomobile in tovornjake.
Tovarne se nahajajo v Tajvanu, na Kitajskem, v Vietnamu in na Tajskem. Tehnološki centri se nahajajo v Nemčiji, Avstriji in ZDA. Podjetje dobavlja proizvode na trge v Aziji, Evropi in Severni Ameriki. Prednostna naloga je ZDA. Uporaba novih proizvodnih in oblikovalskih tehnologij je blagovni znamki omogočila, da je leta 1994 uspešno prestal mednarodni certifikat ISO. Trenutno se pnevmatike Maxxis uporabljajo za osnovni komplet številnih avtomobilov znamk Ford, Toyota, Nissan, Volkswagen.


Razvoj

Oblikovanje vsake nove pnevmatike traja več korakov. Prvič, inženirji blagovne znamke ustvarijo računalniški model pnevmatik. Po testiranju na digitalnem stojalu se razvija prototip. Njegovi testi potekajo na odlagališču družbe na Kitajskem. V skladu z rezultati dirke so predstavljenipotrebne prilagoditve in model se začne serijsko. Na vseh tovarnah koncerna obstaja enoten sistem standardizacije ocenjevanja kakovosti končnih izdelkov. To vam omogoča, da popolnoma izključite tveganje poroke do končnih uporabnikov.

Obseg modelov

Proizvajalec izdeluje pnevmatike Maxxis v različnih dimenzijskih serijah. Večji segment spadajo v pnevmatike, namenjene osebnim avtomobilom. V tem primeru lahko vzamete model tako za majhen kompaktni avtomobil kot za zmogljivo premium limuzino. Segment pnevmatik za avtomobile s polnim pogonom je veliko manj. V Aziji so pnevmatike in lahka tovorna vozila priljubljena, medtem ko je v Evropi in Združenih državah njihova skupna prodaja zanemarljiva.

Nekateri modeli se lahko namestijo na majhne SUV in na limuzine. Ta izjava je na primer značilna za pnevmatike Maxxis R16.

Sezonskost

Blagovna znamka Maxxis zagotavlja pnevmatike za različna letna obdobja uporabe. Največje povpraševanje med vozniki so poletni modeli. Te so strožje, kar pozitivno vpliva na kakovost upravljanja vozil. Avto se dobro počuti in se čim hitreje odziva na krmilne ukaze. Visoka okretnost, kot je navedeno v pregledih pnevmatik Maxxis, ki jih vozniki sami. Poleti se največja težava pri vožnji vozila pojavi, ko je v dežju. Med zaščitnikom in asfaltno prevleko nastane specifičen mikrofilm vode, ki vodi do pojava akvaplaninga. Spajanje vozila s cesto pade,verjetnost nenadzorovanih opažanj se povečuje. Da bi odpravili ta negativni učinek, inženirji blagovnih znamk uporabljajo dve metodi. Prvič, vse pnevmatike Maxxis imajo napreden drenažni sistem. Voda vstopa v vzdolžne žlebove, razporedi se po površini celotnega vodila in postavi na stran. Drugič, v spojini se je povečal delež ogljikovega dioksida. To vam omogoča bistveno izboljšanje kakovosti oprijema s cesto.
Zimske pnevmatike Maxxis so izdelane iz blažje gumijaste zmesi. To omogoča, da stopnice zdržijo velike temperaturne spremembe. Značilnost pnevmatik tega podjetja je, da so skoraj vsi modeli odporni na kratkotrajne odmrznitve. Zato se pogosto pridobivajo v regijah z relativno blagimi podnebnimi razmerami. Vse zimske pnevmatike Maxxis so razdeljene v dva razreda: s bodicami in brez njih. Prva vrsta pnevmatik je odlična za uporabo na ozkih cestah. Majhni jekleni elementi zagotavljajo zanesljiv oprijem vozila s cesto, kar bistveno izboljša kakovost potovanja. Težave nastanejo samo na asfaltu. V tem primeru se pnevmatike obnašajo manj predvidljivo, pri visokih hitrostih pa je mogoče izgubiti nadzor. Frikcijski modeli nimajo trnja. Najpogosteje jih kupujejo v regijah z blagim podnebjem in nizkim deležem ledenih cest. Majhen segment sodi tudi v modele pnevmatik Maxxis, ki so namenjene za celoletno uporabo. Na predstavljenih vzorcih lahko gume vozimo pozimi in poleti. Tukaj mora samo voznik upoštevati temperaturni režimizkoriščanje Dejstvo je, da proizvajalci sami ne priporočajo uporabe teh pnevmatik pri temperaturah od -7 stopinj Celzija.

Trajnost

Vse pnevmatike Maxxis odlikuje dostojna odpornost proti obrabi. V pregledih, motoristi pravijo, da pod ugodnimi pogoji delovanja pnevmatik te blagovne znamke lahko premagati do 60 tisoč milj vožnjo. Seveda bo za ljubitelje ostrih startov in ustavitev končna številka opazno nižja. Za doseganje take trajnosti so inženirji podjetja lahko uporabili vrsto ukrepov. Prvič, oblikovalci so pri oblikovanju modelov dosegli maksimalno polno porazdelitev zunanjih obremenitev preko kontaktnega mesta. Tekalna površina se enakomerno opere. Voznik se mora držati priporočenih kazalnikov tlaka v pnevmatikah. S črpalnimi kolesi bo osrednji del hitreje spran. Ramena rebra so bolj obrabljena, ko so kolesa spuščena. Drugič, večji delež tehničnega ogljika je bil uveden v gumeno zmes. Ta pristop je bistveno zmanjšal hitrost abrazivne obrabe. Globina tekalne plasti ostane stalno visoka največ časa.
Tretjič, nekateri modeli so bili okrepljeni z okvirjem. Za vezavo jeklene vrvi blagovna znamka uporablja najlonske niti. Elastični polimer ugasne in prerazporedi del energije, ki se pojavi pri premikanju na udarcih, in zmanjša obremenitev okvirja. Deformacija jeklenih niti je minimalna.

Udobje

Akustično udobje je na sprejemljivi ravni. To je toznačilne za starejše in torne modele. Pokrovi pnevmatik s konico se ne razlikujejo v tihi vožnji.

Sorodne publikacije