IPad ne zaračunava: možnih razlogov, priporočil za reševanje problemov in povratnih informacij

Pripomočki znane družbe Apple so sanje mnogih ljudi. Njihove široke priložnosti, inovativno oblikovanje, visoka tehnologija osvajajo srca domačih kupcev. Kot veste, imajo naprave "apple" visoko stopnjo zanesljivosti in dolgo življenjsko dobo. Vendar se lahko pojavijo tudi nepredvideni problemi, npr. IPad se ne polni. Seveda, takšna razčlenitev povzroči, da je lastnik živčen. Če napravo priključite na napajalnik in na zaslonu vidite sporočilo, da se polnjenje ne dogaja, takoj začnete paničiti. Toda strokovnjaki ne priporočajo, da se vklopite v servisni center. Za začetek boste morali ugotoviti, zakaj se ta sistem zruši. Za to je zaželeno preskusiti ne samo polnilnik, ampak tudi iPad. Pravilna diagnoza je zagotovilo za stabilnost.


V okviru tega člena bodo obravnavani najpogostejši razlogi za neuporabo naprave "jabolko". Nudimo tudi več načinov za reševanje tega problema.

Airpad se ne polni - kaj storiti?

Vsi lastniki pripomočkov vedo, kaj se prikaže med polnjenjem. Na glavnem zaslonu je ikona za baterijo. Ko se povežete s polnilnikom iPad, se na njem prikaže strela. Če se nekega dne ni zgodilo, potem morate iskati razlog. S proučevanjem povratnih informacij navadnih uporabnikov in strokovnih mojstrov lahko zaključimoNajpogostejši so problemi z adapterjem, žicami ali vtičnicami. Prav tako ni treba izključiti banalnega zamašitve priključka. Včasih lahko pride do težav pri polnjenju zaradi mehanskih poškodb ali prodiranja vlage v napravo. In končno, ne moremo izključiti najbolj resne okvare - neuspeh upravljavca hrane.
Torej, poglejmo podrobneje vsak vzrok.

Če iščete vzrok v žici

Če se iPad ne polni, potem mora biti prvi ukrep lastnika preverjanje polnilnika, oziroma kabla. Morate ga pregledati zaradi poškodb. Naredite to previdno, saj je kršitev izolacije lahko mikroskopska. Priporočljivo je tudi, da preverite stike, da bi izključili prisotnost problematičnih področij. Druga pomembna točka je blagovna znamka kablov. Vse "jabolčne" naprave prepoznajo samo originalne dodatke. Če nimajo certifikata MFI, bo sistem samodejno zaklenil iPad. Da bi izključili ta razlog, morate preveriti kabel tako, da ga priključite na drugo napravo. Če na njem ni napajanja, je treba žico zamenjati z novo. Če pa iPad prikaže sporočilo, da dodatna oprema ni podprta, je verjetno, da je kabel le ponaredek. Pred nakupom je priporočljivo označiti embalažo Made for iPod, iPad, iPhone. Ta nalepka se uporablja, če izdelek izdeluje drugo podjetje, ki je uradni partner podjetja Apple.

Preverite delovanje vtičnice in adapterja

kabel je v redu in ipad se ne polni, potem morate še naprej iskati vzroke, ki povzročajo okvaro. Včasih je lahko tako običajno, da včasih postane zelo smešno. Dejstvo je, da uporabniki v svojih pregledih pogosto opisujejo situacije, ko je bil pripomoček uporabljen za polnjenje nerabne vtičnice. Da bi to izključili, je treba preko njega priključiti drugo napravo, ki je v delovnem stanju.


Malo težje je z adapterjem. Če obstaja možnost, jo je potrebno testirati na pametnem telefonu ali drugi tableti. Adapter lahko tudi razstavite, da vizualno preverite stanje stikov.

Neuspeli krmilnik

Ena od resnih napak pri ustavitvi polnjenja iPad je lahko napaka krmilnika moči. Pogosto se taka napaka pojavi pri tistih tabletah, ki se povezujejo s kablom, ki ni certificiran. Na žalost, bo to popravilo stane lastnika ne poceni. Lahko bi rekli, da bo zelo srečen, če bo pripomoček še vedno na garanciji.

Poškodba tablice

Obstaja veliko različnih situacij, ko se iPad ne polni. Pregledi, ki so predstavljeni na spletu, pogosto opisujejo situacije, v katerih je tablica dobila mehanske poškodbe. To se dogaja pogosto. Mnogi uporabniki so naleteli na to težavo. V tem primeru lahko obstaja samo ena rešitev - pojdite v servisni center. Tudi pri vstopu vlage v ohišje lahko pride do težav pri polnjenju iPad-a. Kontakti se začnejo oksidirati, kar vodi do okvar. V takemsituacija mora biti pripravljena, ker lahko vlaga sproži napako, ki bo napravo popolnoma razstavila. Kot v prvem primeru bodo morali lastniki poiskati pomoč pri obrtnikih.

Polnjenje iz računalnika

Na spletu uporabniki pogosto dvigujejo temo, da se ipad počasi polni iz računalnika. Ta težava ne izhaja iz okvare, ampak zaradi tehničnih značilnosti. Dejstvo je, da je za tableto, za razliko od pametnega telefona, potrebno veliko več energije. Ko je zaslon vklopljen, bo polnjenje na mestu.
Če ima lastnik pomembno časovno obdobje, za katerega baterija obnovi svoj vir do 100%, je priporočljivo, da se ta način zavrne s preklopom naprave v vtičnico. V nasprotnem primeru lahko tablični računalnik priključite prek kabla USB, vendar ne pozabite izklopiti zaslona. Ta način polnjenja baterije traja veliko časa.

iPad kaže, da se polni, vendar se ne polni

. Ko je pripomoček povezan z električnim omrežjem, je mogoče, da se uporabniki ne bodo napolnili. V tem primeru je treba iskati razlog v bateriji. Praviloma boste morali pripomoček ponovno priključiti na napajalnik, da se prepričate, ali je ikona za polnjenje ali ne. Če je vse prikazano na standardni način, morate počakati približno eno uro. Po tem preverite, ali se je vrednost polnjenja spremenila. Če se to ne zgodi, potem morate iti v servisni center. Opravil bo diagnostiko in natančnougotovite, v čem je težava: v bateriji ali elektronskem delu pripomočka.

Priključek je zamašen. Nasveti za strokovnjake

Torej, ko ste razumeli, zakaj, zakaj ne bi zaračunali ipad, morate poskusiti odpraviti okvaro. Prva stvar, ki vam lahko pomaga pri tem, je očistiti konektor za polnilnik. Strokovnjaki priporočajo uporabo klasične zobotrebce za to. Vsa dejanja morajo biti zelo natančna, saj je poškodba stikov zelo preprosta. Če pa to ni pomagalo in so bile vse druge metode že preizkušene, boste morali poiskati kvalificirano pomoč v servisnem centru.

Sorodne publikacije