Kaj pomeni obnovljeni telefon: pojem, razlike, izbira, nasveti za nakup in uporabo

Vsaka oseba želi imeti dostojno pametni telefon, vendar si ga ne more privoščiti vsakdo. Ne bi smel biti obupan. Nekateri ljudje raje kupujejo pametne telefone, ki so že v uporabi. Vendar pa obstaja tak pojem kot obnovljen telefon. Takšnih naprav je veliko, njihova cena pa je veliko manjša od prvotne.

Katera naprava se imenuje reset.

Včasih kupci vrnejo kupljeni telefon v dveh tednih. Vzroki za to dejanje so lahko objektivni in subjektivni. Prvi naj vključuje prisotnost zakonske zveze, drugim pa neprijeten dizajn, problemske značilnosti in tako naprej. Zato, ko govorimo o tem, kaj pomeni prenovljeni telefon, je treba opozoriti, da so take naprave tako imenovane.


Včasih so v kategorijo tistih pametnih telefonov, ki so bili deformirani ali izgubljeni delovne zmožnosti in so nadalje obnovljeni v tovarniški delavnici. V tem primeru se rezervni deli uporabljajo samo pri proizvajalcu, kot tudi popravila v posebnih servisnih centrih. Takšne naprave lahko imenujemo obnovljene.

Kako razlikovati obnovljeno napravo od novega?

Opozoriti je treba, da razlikovanje obnovljene naprave od najnovejših zunaj ni mogoče, ker so popolnoma enake. Torej, pri nakupu, morate paziti na nekatere odtenke:
 • Na polje, beseda "obnovljena" bo napisana na napravi.
 • Na spletnem mestu morate preveriti IMEIne bo aktiviran.
 • Če polje vsebuje IMEI, naslov proizvodnje in črtno kodo, se navede polno ime naprave. Če so določene dodatne RFB, je to obnovljen telefon.
 • Priporočljivo je preveriti serijsko številko telefona in embalažo, v kateri se prodaja.
 • Bodite pozorni na ceno. Praviloma je lahko popust na novejših modelih naprav velika vsota. Zato je prednost takega nakupa razpoložljivost. Vendar pa je pomembno, da se nakupi opravijo samo v uradnih trgovinah, da ne bi pridobili kitajskega ponarejanja.


  Mnenja in garancije

  Pregledi obnovljenih telefonov "Samsung", "Epl" in drugi so precej pozitivni. Naprave na zunanji strani se ne razlikujejo od novih modelov, v funkcionalnosti pa nikakor niso slabše. To je posledica dejstva, da postopek predelave izvaja sam proizvajalec. Ko je naprava ponovno sestavljena, se garancija ponovno izda. To je leto ali dve, odvisno od modela in proizvajalca. To je ločena prednost.

  Dokončanje

  Ko razumemo, kaj pomeni prenovljeni telefon, je pomembno razumeti, kaj je dokončano. Večina proizvajalcev ima celoten sklop. Če je prvotni novi model vključeval slušalke, polnilnik, kabel za povezavo z računalnikom, garancijske dokumente in priročnik za uporabo telefona, in v obnovljeni različici, bi bil tak komplet.

  Ali naj kupim?

  Mnogi se sprašujejo, ali je tak nakup njihovega denarja vreden. Kaj je obnovljen telefon, članek je že opisan, zato morate biti pozornio subtilnosti vprašanja. Nekatere naprave so izdelane z določeno napako, ki se po vnosu telefona na polico v tovarni odstrani. Tak telefon bo že veljal za obnovljen, tako da bo stalo manj. Zato ne bi smeli upoštevati takega pametnega telefona ali kaj takega.
  Trenutno je v Rusiji malo trgovin, kjer se takšne naprave prodajajo. Vendar se je prodaja obnovljenih telefonov v tujini uspešno izvajala v tujini. Da bi se izognili gorenju nakupa, morate spremljati boniteto kupca.

  Nasveti za nakupovanje

  Kaj pomeni obnovljeni telefon? To je pametni telefon, ki je bil popravljen, ko ga je nekdo kupil in ga ponovno v dobri trgovini. Na embalaži, ki je priložena napravi, je vedno navedeno, kdo je bil obnovljen. Izbrati morate napravo, ki ima podpis Proizvajalec obnovljen. Te naprave so obnovljene v tovarnah prvotnih proizvajalcev, kar pomeni, da lahko zagotovijo kakovost vseh uporabljenih materialov. Trenutno so obnovljeni telefoni »iPhone« precej priljubljeni. Kaj to pomeni? Kaj veliko kupcev je bolj donosno za nakup prenovljene naprave, kot da bi porabili za novo napravo. Včasih je na poljih drugačen napis: Prodajalec je prenovljen. To pomeni, da je telefon sam prodajalec obnovil. Zato nihče ne jamči za kakovost. Morate biti zelo previdni, saj se takšne naprave prodajajo tudi na velikih spletnih mestih.
  Treba je opozoriti, da je zdaj veliko število goljufov. Na vprašanje, ali ga je mogoče obnovititelefonu, opravljajo vsa dela ročno, z uporabo kitajskih delov, nato pa napravo prodajajo po visoki ceni. Nekateri prodajalci celo kupujejo serije obnovljenih naprav in jih prodajajo kot nove. Ne smemo pozabiti, da je dolgoročna garancija uradno zagotovljena na obnovljenih telefonih, zato je bolj donosno kupiti od preizkušenih prodajalcev.

  Nakup obnovljenega iPhonea: Kako preveriti?

  Preverjanje se lahko opravi prek spletne strani družbe in prek iTunes. Upoštevajte oba načina:
 • Spletna stran. Pogledati morate serijsko številko pametnega telefona. Podatke je treba uporabiti posebej z informacijami v telefonu in ne iz škatle. Nato pojdite na spletno mesto na kartici »Preveri upravičenost«. Na strani, ki se odpre, morate vnesti kodo, kliknite »Nadaljuj«. Če je naprava aktivirana, ni obnovljena.
 • iTunes. Priljubljena shema scammers: ponaredek serijsko številko sešiti v neuradni firmware. Program morate zagnati, povezati telefon z računalnikom in počakati, da se popolnoma sinhronizira. Nato morate klikniti na ikono pametnega telefona in videti njegove značilnosti. Serijska številka se mora ujemati.
 • Kako uporabljati?

  Obnovljeni telefoni delujejo enako kot novi. Zato ni pomembnih odtenkov in pravil delovanja. Vse telefone, nove in nadgrajene, je treba skrbno obravnavati in jih ne smete zamuditi. Ne pozabite na viruse, ki so na internetu.

  Sorodne publikacije