Logitech m185 računalniška miška

Logitech M185 Mouse je predvsem naprava, ki je preprosta in poceni. To je precej dobra izbira za razmerje "cena /kakovost". Za popolnoma smešno denar boste dobili zanesljivo brezžično računalniško miško, ki v svoji kakovosti proizvodnje ne prinaša dragih analogov.

Prvi pogled

Logitech m185 je na prvi pogled presenetljivo preprost v svoji obliki. Proizvajalci niso odstopili od kanonov ergonomije in jih naredili čim bolj preprostim. To je omogočilo znižanje stroškov, poenostavitev izdelave in doseganje največje možne prodaje med tistimi, ki se ne poročijo zaradi lepega videza svojih naprav. Izkazalo se je, da so takšni ljudje precej za dobro povpraševanje. Kljub temu pa po tako nizki ceni dobite miško iz visokokakovostne plastike, ki je pri roki prijetno in z lepim videzom. Miška je na voljo v sivi, modri in rdeči barvi.


Funkcionalno

Računalniška miška Logitech m185 je kljub predsodkom nekaterih uporabnikov do brezžičnih mišk in relativno poceni, precej dobra naprava. Funkcionalno ni slabša od vodilnih analogov in stabilno prenaša signal na razdalji do deset metrov. Sistem Plug-and-Play vam omogoča, da priključite miško na sistemsko enoto ali prenosni računalnik in jo začnete uporabljati takoj, saj za to ni potrebna nobena dodatna programska oprema. To je super za tiste, ki veliko potujejo s svojim prenosnim računalnikom in ne želijo trpeti s sledilno ploščico. Logitech m185 ne potrebuje veliko prostoranahrbtnik, torba ali kovček. Poleg tega ima relativno majhna teža in precej dobra trdnost še več naprave za pogost promet.


Logitech m185 - specifikacije
Kot smo že omenili, miška ne odstopa od splošno sprejetega ergonomskega ideala, kar pomeni, da je primerna za večino uporabnikov. Razmeroma majhne dimenzije (skupaj 60 x 99 x 39 mm), kot tudi simetrična oblika, ki omogoča uporabo miške kot desno in levo, naredi glodalca univerzalnega trenutka za več lastnikov, kar lahko opazimo kot nedvomen plus. Logitech m185 je preprost, vendar njegove specifikacije zadovoljujejo povprečnega uporabnika. Če boste pogosto morali delati z grafiko ali video montažo, ki zdaj ni vsakdo, potem vam bo miška zelo dobro ustrezala. Z optičnim senzorjem velikosti 1000 dpi, ki vam omogoča delo na poljubnih podlogah, vam zagotavlja udobje. Toda v primerjavi z igralnimi lopaticami je Logitech m185 inferior - ne pod njim se izostri. Ampak, čeprav ni treba tekmovati s top igro "glodalci", lahko še vedno prosim neke vrste igralcev, tako da izjave o njeni univerzalnosti niso brez resnice.

Oblikovanje

Ko že govorimo o sami miški, je preprosta in zanesljiva. Trije gumbi, od katerih je eden tudi kolesce za pomikanje, poenostavljena oblika, dobro v roki, plastika, odporna na razpoke in žetone, prav tako pa zagotavlja dober oprijem z dlanjo - tu so njene nedvomne prednosti.
Na "peti" ali na spodnji površini miške je prostor za baterijetip AA in mikro sprejemnik. To je zelo koristno med prevozom, kot če nosite mikro sprejemnik v sami miški, ga ne boste nikoli izgubili.
Še ena od nedvomnih prednosti miške Logitech M185 je, da je zelo stroškovno učinkovita pri polnjenju. Pri eni priloženi bateriji lahko deluje do 12 mesecev. Tudi na "peti" so tri teflonske noge: dve majhni na robovih spredaj in ena široka zadnja v sredini - in stikalo. Poleg tega bi se rad dotaknil mikro sprejemnika. Je dovolj majhen in lahek, da ga lahko pustite neposredno v vtičnici sistemske enote ali prenosnika in ne bo motil. V primeru, ko nič ne moti prenosa signala, bo ta sveženj, ki deluje na 2,4 GHz, lahko zagotovil normalno delovanje naprave brez zakasnitev v milisekundah.

Logitech m185: reviews

Kot vsak manipulator, opisana miška ni brez pomanjkljivosti, in če smo že povedali o prednostih, potem bi morali reči nekaj besed o pomanjkljivostih. Med slabostmi Logitech m185 nekateri uporabniki poudarjajo pomanjkanje trajnosti barvnih materialov - v nekaj mesecih aktivnega dela se barva izpere, kar predvsem vpliva na estetsko obliko "glodalca". Če v sivi izvedbi odrgnin na površini ni toliko vrže v oči, potem v nasprotju z rdečo in modro, so zelo opazne.
Drugi krik, povezan z gumbi. Ko se pritisne neposredno na kolo, se odziva precej nenadoma in se včasih ob pritisku noče pomikati. Izvajajo se sami gumbi, levo in desnoni slabo, ampak dajte preveč klike. Vendar pa teh trditev ne smemo vzeti preveč blizu srcu. Za tako majhen znesek je težko pričakovati popolno mehaniko gumbov. Tudi pri številnih manj proračunskih modelih so kolesa šibka. In sam koncept tihih gumbov na računalniških miškah - to je v vsakem primeru težko realizirana ideja, zato se morate navaditi.

Sklepi

Logitech m185 je poceni brezžična miška z lepim in kompaktnim ergonomskim ohišjem, dobra povratna informacija, brez zamud, dober optični senzor in kapacitivna baterija. Od slabosti - le slaba odpornost proti obrabi in hrupni gumbi. Vzemite ali ne vzemite - izbira vsakogar. Če računate na dobro napravo za prenosnik za vsakodnevne naloge in redna potovanja od doma do zaposlitve ali študija, je Logitech M185 kot nalašč za to. In če želite miško za aktivno uporabo kot igralnega manipulatorja, vam svetujemo, da zberete denar in poiščete nekaj bolj primernega za takšne naloge.

Sorodne publikacije