Apple Airport Extreme: ključne značilnosti in pregled

Apple je že dolgo poskušal zadovoljiti vse svoje stranke. Razvijalci so prisluhnili komentarjem in željam, ki so jih vključili v nov razvoj. To je način za nadgradnjo usmerjevalnika Apple Airport Extreme. Izvirna zasnova, inovativna tehnologija, enostavnost uporabe, odlična zmogljivost, storitev - vse to najbolje opisuje ta model. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite brezžično in žično omrežje. Usmerjevalnik spada v premium razred. Njegova vrednost se giblje v okviru 4000 UAH. Vendar to ni čudno. Vsakdo, ki je ljubitelj te blagovne znamke, ve, da je treba za določeno svetovno blagovno znamko dodatno plačati. Ampak, ali je Apple Airline Extreme usmerjevalnik vreden tega denarja? Za odgovor na to vprašanje je treba podrobno preučiti njegove značilnosti in značilnosti.

Na kratko o glavnih

Zaposleni v Apple so bili vedno zadovoljni z ustvarjalnimi novostmi. Njihovi izdelki so edinstveni in izvirni, kar postavlja nove usmeritve na svetovnih trgih. Razvijalci niso odstopili od svojih pravil pri oblikovanju modela Apple Airport Extreme, pregled katerega bo predstavljen spodaj.

Trenutno se kupcu predlaga več sprememb. Razlike med njimi niso le v strojni "polnitvi", ampak tudi v videzu. Vsi se prodajajo z istim imenom, vendar imajo različne oznake. Na primer, Apple Airport Extreme (ME918LL /A) je ameriška različica. V svojih pregledih jo uporabniki imenujejo modelna naprava. In če je na embalažije napis ME918RU /A, potem označuje rusko različico. Za to napravo imajo lastniki nekaj pripomb, vendar o njih govorijo malo kasneje. Lahko bi rekli s 100% zaupanjem - vsi usmerjevalniki se razlikujejo po absolutni kakovosti, široki funkcionalnosti in sodobni opremi.

Paket Apple Airport Extreme Router

Apple Airport Extreme (ME918RU /A) je na voljo za prodajo v posebnih škatlah za pakiranje. Narejen je iz gostega kartona in služi za zaščito pred nenamernimi poškodbami med prevozom. Kupcu ni treba zanašati na bogat nabor komponent. Proizvajalec uporablja samo potrebno dokumentacijo in napajanje stroja. Po mnenju razvijalcev, to je povsem dovolj za polnopravno delo.

Pomembno: če se model usmerjevalnika imenuje Appleova letališka ekstremna bazna postaja, bo napajalni kabel nameščen. Žal kabel RJ-45 ni na voljo s strani proizvajalca. Njegova prisotnost je pomembna za tiste kupce, ki bodo usmerjevalnik povezali s strojno opremo (PC, prenosni računalnik itd.), Ki deluje na Windows. Brez tega ne bo mogoče vzpostaviti omrežja. Vendar imajo uporabniki naprav Apple veliko prednosti. V operacijskem sistemu z blagovno znamko obstaja posebna funkcija, ki omogoča namestitev z brezžičnim kanalom. To storite tako, da prenesete posebno aplikacijo. S to rešitvijo so razvijalci želeli pokazati nedvomne prednosti Mac OS-a, tako da so zagotovili hiter usmerjevalni sistem. Po mnenju lastnikov, lahko ročaj tudi otroka. Toda s povezavo skoziWindows bo moral narediti veliko časa. In nekateri lastniki, da bi konfigurirali Wi-Fi usmerjevalnik Apple Airport Extreme, dajejo tudi strokovnjaki.

Značilnosti zunanjega oblikovanja

Kaj razlikuje usmerjevalnike Apple? Odlična kakovost zbiranja, dobri materiali, originalna oblika. Prav ta merila poganjajo konkurente z vodilnih položajev. Seveda, za vsako napravo proizvajalec postavi sliko v obliki pecljenega jabolka, ki je logotip podjetja.
Apple Airport Extreme se lahko glede na spremembo razlikuje. Naprava pete generacije ima na primer ravno ohišje kvadratne oblike velikosti 165x165 mm. In šesta ruska različica izgleda kot stolp visok 170 mm. Njegova širina in globina sta 100 mm. Razlike v videzu niso vplivale na opremo. Edina stvar, ki jo je treba opozoriti, je odsotnost gradu Kensington v šesti generaciji. V teh napravah je uporabniku na voljo samo ena vrata USB. To je povzročilo jezo lastnikov. Če se ujemate z velikostjo usmerjevalnikov, postane jasno, da je na ohišju dovolj prostora za namestitev dodatnih priključkov. Obvezni usmerjevalniki imajo režo za priključitev napajalnega kabla. Nahaja se na dnu stavbe, zato ne povzroča nevšečnosti. Tudi usmerjevalnik Apple Airport Extreme je opremljen s hibridnim WAN priključkom in konektorji RG-45 v številu štirih. Slednji so zasnovani za ustvarjanje žičnih omrežij.

Specifikacije

Prva stvar, ki se pojavlja, je pomanjkanje anten. Oblikovalci so se odločili za spremembostandardnih načelih umestitve z uporabo precej pogumne in nove rešitve. Zdaj so antene skrite neposredno v ohišju. Oblikovanje Apple Airport Extreme je pravkar zmagalo. In kako je to vplivalo na kakovost signala? Takoj opazite, da je bila v primerjavi s profesionalnimi napravami pokritost brezžičnega omrežja včasih manjša, vendar na sprejem ni vplivala. Takšne značilnosti lahko imenujemo kritične, saj so v industrijskem segmentu kombinirani usmerjevalniki s precej visokimi cenami.


Kakšno uspešnost lahko pričakujejo kupci? Značilnosti bodo odvisne od spremembe. Uporabljena tehnologija v prejšnjih generacijah Apple Airport Extreme - 80211 ac. Takšne naprave delujejo v območju 5 GHz in zagotavljajo hitrost približno 400 MB /s. naslednji modeli so bili spremenjeni. Namenjeni so podpori frekvenc 24 GHz in 5 GHz. Hitrost prenosa podatkov v prvem primeru je 216 Mb /s, v drugem pa 600 Mb /s. Standard brezžičnih omrežij, ustvarjenih z Apple Airport Extreme, je 80211 n.

"Polnjenje"

Vsak drugi kupec sprašuje: "Zakaj so Appleovi cenovno ugodni pripomočki nastavljeni?" Vendar pa se lahko omeji le na ta merila? Ali ni zanimivo, kaj se skriva v plastičnem ohišju? Presenetljivo je, da razvijalci ne oglašujejo značilnosti komponent. Ampak vse, kar je skrivnost, je vedno jasno. In da bi razpršili zaveso neznanega, je dovolj, da vzamemo preprost izvijač. Čeodvijte nekaj čistilnikov, odpre pogled na "srce in možgane" naprave.
Ključni elementi žetonov, ki jih proizvaja Marvell. To so omrežne in integrirane plošče, pa tudi čipi. Slednji deluje na frekvenci 12 GHz. Tu lahko vidite antene, ki so narejene v obliki pravokotnikov. Ta odločitev je precej nenavadna. Vendar pa so pri testiranju usmerjevalnika Apple Airport Extreme Base Station pokazali odlične rezultate, kar dokazuje, da zlahka opravijo vse naloge brez izjeme. Kar se tiče pomnilnika, je naprava uporabila modul 1 MB. Na voljo je podpora za pretakanje vsebin (video in avdio) - standard AV-Bridging. Na omrežni kartici lahko uporabnik vidi ožičenje za gigabajtna vrata. Vendar se trenutno ne uporablja. Broadcom krmilnik navdušil oboževalce Apple, saj zagotavlja 100% združljivost z vsemi napravami te blagovne znamke. Prav tako morate biti pozorni na integrirano vezje. Proizvajalec je uporabil modul, ki zagotavlja 128 MB RAM-a.

Kje začeti?

Prva konfiguracija Apple Airport Extreme je prek tega pripomočka AirPort Utility. Ko se prijavite, mora biti uporabnik pooblaščen. To bo odprlo nadzorno ploščo. Nastavitev brezžičnega načina morate nastaviti. Prva stvar, s katero začnete, je, da dobite ime omrežja Wi-Fi. Dostopen je drugim. Predlaga se tudi, da pripravite geslo za zaščito povezave. Zaradi njega bo dostop omejen na vsakogar, ki ne pozna ključa. Če se usmerjevalnik uporabljav mestih, kjer živite, morate spremeniti nastavitve prijave za goste. Praviloma se aktivira prepoved dostopa do lokalnih virov. Za zaščito brezžične povezave lahko uporabite ne le geslo. Razvijalci so napovedali omejitve dostopa za filtriranje MAC. Ko je ta možnost aktivirana, se nihče ne bo mogel povezati v omrežje, razen za registrirane naprave. Tudi poznavanje gesla vam ne bo pomagalo dobiti dostopa.

Operacijski sistemi. Združljivost z usmerjevalnikom

Če želite ustvariti brezžično omrežje, morate konfigurirati usmerjevalnik Apple Airline Extreme. Presenetljivo je, da bo kompleksnost odvisna od vrste operacijskega sistema. Ponovno je proizvajalec poskušal povečati prednosti Mac OS. Ima privzeti pripomoček za konfiguracijo. Potrebno je dobesedno nekaj minut, da ustvarite brezžično omrežje. Če pa uporabnik dela z drugimi operacijskimi sistemi, bo moral trdo delati. V operacijskem sistemu Windows je nastavitev usmerjevalnika mogoča samo s kablom RJ-45. Ko ga priključite, morate obiskati uradno spletno mesto Apple in prenesti pripomoček AirPort Utility v računalnik. Če ga uporabljate, ustvarjanje brezžičnega omrežja ne bo problem. Linux bo moral opraviti tudi nekaj manipulacij z Linuxom. Usmerjevalnik lahko konfigurirate z isto aplikacijo, ki se uporablja za Windows, vendar v povezavi z emulatorjem Wine.

Internet

Konfiguracija Apple Airline Extreme ne bi smela biti problem. Wi-Fi (brezžično) deluje z dvema načinoma povezave: PPPoE in Ethernet. Žal naprava ne podpira nekaterih povezav.Na primer VPN PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol). Zato uporabniki storitev Beeline ne morejo kupiti takega usmerjevalnika, saj brezžično omrežje ne bo delovalo. Prednosti tega usmerjevalnika vključujejo sposobnost delovanja ne le za glavni namen. Uporabniki jo lahko nastavijo kot dostopno točko. Kaj to pomeni? Naprava bo delovala kot preprost sprejemnik-oddajnik Wi-Fi. Naprava ima vgrajen strežnik DHCP. Vsak uporabnik preko AirPorta bo lahko določil obseg razdeljenih naslovov. Po potrebi se roki enostavno nastavijo. Obstajajo tudi bolj napredne funkcije, kot je pretvornik naslovov NAT. Da pa jih lahko uporabite, morate imeti določena znanja in spretnosti.

Nasveti za reševanje problemov

Večina uporabnikov načeloma ni imela težav pri uporabi usmerjevalnika Apple Airport Extreme. Vendar pa je včasih težko delati s tiskalniki. Najbolj pomembne so naslednje zapletenosti za naprave, ki so bile izdane pred letom 2009. Težave je mogoče rešiti na več načinov.
 • Iskanje podobnih gonilnikov, razvitih za Mac OS.
 • Uporabite staro različico gonilnika (pod Windows), samo brez konfiguracijske datoteke (razširitev inf).
 • Na predlaganem seznamu izberite tiskalnik, ki je podoben uporabljenemu. Nastavitve niso spremenjene, vendar bodo dokumenti natisnjeni.
 • V drugem pa usmerjevalnik deluje brez pritožb. Viseči, neodvisni vključki /izjeme, pregrevanje ni bilo opaziti.

  Apple Airport Extreme: pregledi

  Večina pregledov lastnikov je pohvalna. Načeloma smo v članku postopoma odkrili vse pozitivne vidike. Toda pomanjkljivosti je treba ustaviti bolj podrobno. Prvič, veliko uporabnikov je nezadovoljnih z vrsto omejitev povezave. Obstajajo tudi pripombe na rusko različico usmerjevalnika. Na primer, ni možnosti za oblikovanje usmerjenega žarka, ki blokira veliko frekvenc, kar bistveno omejuje mejo Wi-Fi.

  Zaključek

  Ta usmerjevalni model kaže, da imajo razvijalci Apple nekaj za delo. Kot pravijo, ni meja popolnosti. Pripomoček ima seveda veliko prednosti. Toda slabosti podjetja bodo odpravljene z izvajanjem trženjskih raziskav.

  Sorodne publikacije