Blokiranje oglasov v Androidu. Najboljši program za blokiranje oglasov

Verjetno vam ni treba reči, da oglaševanje na programčkih Android ali v brskalnikih, ko dostopate do interneta, nepopisno moti vse brez izjeme uporabnikov. Toda sam po sebi ne more rešiti te nesreče. Torej, kaj storiti? Blokiranje oglasov v sistemih Android lahko izvedete z uporabo posebnih programov ali ročno s spremembo ene od ključnih sistemskih datotek.

Od kod prihajajo oglasi za aplikacije Android?

Verjetno je vsak lastnik naprave Android pomislil, koliko dela programa potrebuje toliko smeti kot oglas. Odgovor na to vprašanje je treba najti v sami storitvi Google Play, ki je v večini primerov prenos in namestitev mobilnih aplikacij.
Položaj je takšen, da imajo vsi brezplačni programi, ki so predstavljeni v storitvi, vgrajeno oglaševanje. Vse !!! Izjema so samo plačani programi. Te smeti nimajo. Ampak po vsem, ne vsakdo želi (ali lahko) plačati nekaj zneska samo, da se znebite nenehnih pop-up sporočil in pasic. Toda rezultat je tam. Za blokiranje oglasov v Androidu morate uporabiti katero koli aplikacijo, ki jo lahko odstranite iz nameščenih aplikacij in brskalnika, ko uporabnik brskate po internetu.

Vrste oglaševanja in kako ga popraviti

Toda preden se lotite vprašanja, kako se proizvaja, na primer blokiranje oglasov v Chromiumu na Androidu inodstranitev v nameščenih programčkih, je vredno videti, katere osnovne vrste je mogoče najti. Mnogi strokovnjaki, ki so analizirali vse možne situacije, so pripravljeni razdeliti oglas na več glavnih vrst:
 • statični ali dinamični (skoki) pasic od zgoraj, od spodaj ali do celotnega zaslona s sliko ali videom;
 • vgrajeno oglaševanje neposredno v programskem vmesniku;
 • oglaševanje se pojavi po 2-3 dneh uporabe programa;
 • "koristen" oglas, po ogledu, ki ga uporabnik prejme nekaj točk, bonusov, kovancev itd.
 • Kar se tiče metod za njegovo odpravo, v večini primerov namestitev dodatnih programčkov zahteva privilegije superuporabnika, drugače bo dosežena čeprav noben pomemben rezultat ne bo dosežen. Toda! Ne bo izšlo - to ne pomeni, da je to načeloma nemogoče. Blokiranje oglasov na »Androidu« brez korenskih pravic je mogoče tudi. Oglejmo si o tem ločeno. Mimogrede, eden od najpreprostejših načinov preprečevanja prikazovanja oglasov v aplikacijah je, da jih prenesete in namestite ne iz storitve Google Play, temveč prenesete celotne protipostavke kot APK-je in jih nato namestite iz drugih virov. Ampak sredstva je treba preveriti, sicer jamstvo, da ne boste pobral nekje virus, nihče ne bo dal. Programi takšnih lokacij so v večini primerov že prikrajšani za oglaševanje in celo v tistih primerih, ko zahteva za pravilno delo zahteva stalen dostop do interneta.

  Blokiranje oglasov na "Android": najbolj priljubljene aplikacije

  Na internetu je zdaj precej programske opreme.apletov, katerih cilj je odstraniti uporabnika iz nadležnih pasic in sporočil. Niso vse enakovredne. V večini primerov pa lahko izpostavite nekaj najmočnejših, priljubljenih in zanimivih aplikacij:
 • AdAway.
 • LuckyPatcher.
 • AdFree.
 • AdBlock.
 • Adguard.
 • Brskalnik Adblock itd.
 • Ta seznam je zanimiv, ker prve tri aplikacije nujno zahtevajo korenske pravice, ostale trije lahko delajo brez njih. Razmislite o nekaj pripomočkih. Načeloma vsi delajo na podobnih načelih.

  AdAway je aplikacija, ki je enostavna za uporabo

  Blokiranje oglasov na Androidu s tem programom temelji na samodejni spremembi datoteke gostiteljev.
  Po namestitvi in ​​zagonu programa morate uporabiti le dva gumba. Najprej se dotaknite gumba za prenos datotek in nato - na gumb, da onemogočite oglas. Res je, kot je že jasno, Google je popolnoma nedonosna videz takih programov, tako da iščejo ga na trgu je brez pomena. Prenesti boste morali iz drugih virov in ga namestiti ročno.

  AdBlock je aplikacija za Android. Brezplačno blokiranje oglasov

  Kot je že razvidno iz naslova, je ta programček mobilna različica računalniškega dodatka za brskalnike, prilagojene Android sistemom.
  Ta pripomoček, kot je brskalnik Adblock, ki je običajen brskalnik z vgrajenim blokerjem, je namenjen uporabi kot dodatek (razširitev) vsem obstoječim brskalnikom v sistemu. Res je, da ima en minus. Če sistem zagotavlja določboroot-pravice, aplikacija bo popolnoma filtrirala ves promet in za dodatno blokiranje brez njih bo potrebno konfigurirati parametre strežnika proxy. Upoštevajte, da ta aplikacija morda ne bo delovala na vseh napravah in ne v vseh različicah operacijskega sistema Android.


  Lucky Patcher - vsestranska rešitev

  Mnogi strokovnjaki menijo, da je ta aplikacija najboljši program za blokiranje oglasov na Androidu. In to niso niti načela dela.
  Sam program je po vmesniku nekoliko spremenjen analogni programček AdAway. Vendar pa so njegove zmogljivosti veliko širše. V bistvu je program zapleten za vse priložnosti.
  Pri zagonu programi izdelajo popolno skeniranje sistema, rezultati v kategoriji uporabe pa so razdeljeni na več tipov, ki jih poudarjajo v različnih barvah:
 • rumena - aplikacija je fiksna in ni potrebno dodatno ukrepanje;
 • zelena - zahteva preverjanje licence s strani Googla;
 • modra je prisotnost oglaševanja.
 • V ločenem oddelku so predstavljeni programi, ki jih ni mogoče zakrpati. S klikom na želeno aplikacijo uporabnik prejme dodatni meni, ki izbere možnost akcije (odstranitev oglaševanja, namestitev poprave itd.).

  AdFree - še en preprost način

  Ta program skoraj popolnoma ponovi zgoraj navedeni programček AdAway.
  Ne uporablja samo istega načela gostiteljev za spreminjanje datotek, temveč tudi vrstni red težav pri odpravljanju težav z uporabo gumbov za prenos datotek in onemogočanjem oglasov.

  Uporaba ročnega načina

  ZaklepanjeOglasi v brskalniku »Android« lahko izvedejo sami in sami. Toda ta možnost nujno zahteva korenske pravice (za dostop do sistemskih datotek in map).
  Blokiranje oglasov na "Android" v tem primeru vključuje samodejno nalaganje spremenjene datoteke gostiteljev iz interneta ali ustvarjanje v računalniku s katerim koli urejevalnikom besedila (na primer, Beležnica). Ima obliko, kot je prikazana na spodnji sliki.
  Izvirno sistemsko datoteko, da bi se izognili težavam, je treba najprej preimenovati ali varnostno kopirati), potem pa naj se novi objekt gostiteljev postavi v imenik etc, ki se lahko nahaja bodisi v korenu sistema ali v sistemskem imeniku upravitelj datotek, kot je Root Explorer. Po tem morate ponovno zagnati napravo in se veseliti.

  Kaj naj uporabim?

  Glede izbire prednostne metode za zavrnitev oglaševanja je težko svetovati nekaj posebnega, saj je vsak program osredotočen na določeno vrsto naloge. Vendar pa je v primeru privilegijev superuporabnika bolje namestiti LuckyPatcher (aplikacija je lahko uporabna za druge namene). Toda na najboljši način, za odstranitev oglasov iz obeh nameščenih aplikacij in iz brskalnika, najboljša rešitev bo, da namestite dva appleta, od katerih bo eden blokira pojav neželenih banner v aplikacijah, in drugi - odstraniti oglaševanje pri izvajanju Internet surfing. Na primer, poleg LuckyPatcher, lahko namestite AdBlock. Vendar pa obstaja lastnik mobilnega telefonadevaysa Kar se tiče prenosa ali ročnega ustvarjanja datoteke gostitelja, lahko to možnost uporabite, če nekaj nenadoma (kar je malo verjetno) nič drugega ne pomaga.

  Sorodne publikacije