Longeron: kaj je v avtu, napravi in ​​shemi

Pred 50 leti je bil okvir uporabljen kot glavni element v avtomobilih. In bila je celo na avtomobilih. Zdaj je nosilni element samo telo. Takšna shema se izvaja ne samo v osebnih avtomobilih, ampak tudi v mini-avtobusih, pa tudi v križiščih. Eden od glavnih delov karoserije katerega koli avtomobila je vozilo na dolge razdalje. Kaj je Longhorn, ne vsak motorist ve. Torej, poglejmo ta element podrobneje.

Značilnosti

Kaj je Longhorn? Ta beseda izvira iz francoščine dlje, kar pomeni, da se gibljemo. Longeron je glavni energetski element telesa, ki se nahaja po vsej njegovi dolžini. Treba je omeniti, da ta koncept ne najdemo samo v avtomobilski industriji. Longeroni so del takih inženirskih struktur, kot so mostovi, vagoni, ladje in letala.
Če govorimo o avtomobilu, potem ta element leži na celotni dolžini avtomobila. V telesu sta le dva vrabca. So zamenjava okvirja. Povezuje te elemente s pomočjo skakalcev. Na konstrukcijo so pritrjeni tudi obeski, motor in drugi deli. Zaradi te strukture se avtomobilski sedež v krogu voznikov imenuje okvir stopnišča.

Kako izgleda?

Zunaj je ta element nekakšen kovinski profil s pravokotnim prerezom. Teče po celotni dolžini avtomobila in je na dveh straneh. Longeron je sposoben prenesti veliko dela, ki ga prizadene z vzmetenjem in samo težoavto.


funkcijo lastnosti

Kaj je funkcija snopa? WHA je nemški BMW ali naloga ta del eden - longeron zasnovan tako, da prenese motorja, telo in prtljago. To je najmočnejši del v avtu. Sprednji longeron VAZ opravlja tudi funkcijo amortizerja.
To absorbira deformacije deformacije v primeru nesreče. Če je ta struktura je trd (kot okvir tovornjak), energija ne bo prerekal, in vse hit prenaša na telo in voznika. To pomeni, da absorbira silo udarca v primeru nesreč, sprednji žarek je deformiran območje. Lahko jih razporejeni na več načinov:
 • Z zmanjšanjem debeline stene. Slaba stran takšne odločitve - je moč strukture moči. Tudi pri učinka telesa zmečka, da je neenakomeren. Zato je ta shema deformiranih območij se praktično ne uporablja.
 • Z ustvarjanjem gub v kabini. Te gube omogočajo mete moči strukturo v nesreči v tako imenovani "harmoniko. V tem primeru je odmik največji učinek energije. Ta načrt je ne le spredaj, ampak tudi na zadnji kabini. VAZ 2170 je prav nobena izjema. S svojo značilno gub d ' yakshuyetsya presenetljivo silo od zadaj in s sprednje strani.
 • Poleg tega se žarek lahko oslabljen z vrtanjem luknje v njem. Toda pogosto potrebujejo za montažo zasučno sestavne dele in sklope. Te luknje so prisotni na tovornjak okvirjev. deloma pa tudi brskanje obstajajo nekatera področja deformirane funkcijo.

  linije

  Te elemente ločite po lokaciji. Odvisno od vrste avtomobila se lahko rezervni deli namestijo vodoravno, pod kotom ali pa so ukrivljeni in se nahajajo v vodoravni ravnini. Na nekaterih strojih so ti elementi izvedeni vzporedno. To je predvsem komercialni promet. Na križišču se uporablja shema z vodoravno razporeditvijo in pod kotom.
  Zakaj ga potrebujete? To naredite za največji kot obračanja kolesa. Pri športnih avtomobilih se verižniki upognejo navpično. To prispeva k nižjem težišču. V tem telesu je tla na najnižji možni ravni, kar daje avtomobilu dobre delovne lastnosti. Vodoravno ukrivljeni vzdolžni sedeži so zasnovani tako, da povečajo varnost pri bočnem trčenju. Takšna shema prav tako zmanjšuje telesno raven tal.

  Prečke

  V konstrukciji so nujno tudi prečke. Zaradi "torzijske" obremenitve so telo tesnejše in trajnejše. Križi imajo različne oblike in so lahko:
 • x-podobni;
 • k-oblika;
 • so enostavne.
 • Ne glede na vrsto, so izdelane iz upognjenega kovinskega profila in so z varjenjem pritrjene na konce. Na gospodarskem vozilu se prečke pritrdijo z zakovico. In motor in druga vozlišča avtomobila so nameščena na prečke z uporabo različnih oblik.

  Prednosti

  Prvič, dolgo življenjsko dobo odlikuje majhna teža. Nobena zasnova ne tehta toliko kot okvir, pa naj bo to vezjehorizontalna ali vertikalna razporeditev elementov. Hkrati je to telo varnejše. Longeron ima sposobnost deformacije, pri kateri se del energije odvzame ob udarcu. V primeru okvirja se vse obremenitve pomaknejo naprej na elemente. Ohišje s sparjem zagotavlja dobro pasivno varnost. To opazimo tako v čelnih kot tudi v stranskih trkih.

  Slabosti

  Obstajajo takšni načrti in minusi. Slabosti so povezane z medsebojnim povezovanjem vseh elementov. V primeru nesreče se krši geometrija vseh delov, naj bo desna ali leva. Razlog za to je enotna udarna obremenitev. Pri nesreči se energija porazdeli po nosilni konstrukciji. V primeru okvare bi bilo minimalno, geometrija pa bi se lahko zelo enostavno obnovila. Longeroni imajo tudi nizko vzdrževanje. V državah zahodne Evrope je tak avtomobil v celoti "odpisan", še posebej, če je udarec prizadel območje s poplavljenim vratom. Toda v Rusiji se taki stroji trudijo, da bi si opomogli. In to ni zamenjava pregiba, ampak raztezanje deformiranega elementa na oder - posebno stojalo za izravnavanje geometrije telesa.
  Poveljnik se dotakne pršic po robu telesa in izenači poškodovane križe. Ampak težava je v tem, da v prometni nesreči znova varnost ne bo zagotovljena. Vpliva ne bo pogasil in ublažil, kot prvič, še posebej, če je bilo varjenje izvedeno na odgovornih mestih. Zunaj obnovljeni avto izgleda kot tovarna, vendar ni treba govoriti o pasivni varnosti. Bodite pozorni: kdajTakšen avtomobil je mogoče prepoznati za popravila slabe kakovosti zaradi neenakomernih vrzeli. Če so preveliki in se razhajajo na različnih mestih, je bil avto v hudi prometni nesreči. Takšnih avtomobilov ne bi smeli kupovati niti po polovični ceni. To je polno posledic.

  Opozoriti je treba, da so številni sistemi povezani s sparenoni, in pri najmanjši kršitvi geometrije se to kaže v upravljanju. Na takem avtomobilu je nemogoče zlomiti, zaradi česar bo stroj "iskal cesto" ali pa šel v eno smer s hitrostjo. Možno je tudi, da menjalnik ne deluje pravilno, saj bo motor nagnjen pod kotom. Na "skupno" avto pogosto počil vetrobransko steklo. Da bi se to zgodilo, morajo mojstri včasih opraviti nakit pri prikazovanju geometrije. Vendar tega ne more storiti vsak specialist.

  Ali lahko okrepite škatlo s pregrado?

  Kaj je dobiček? Nekateri mojstri med popravili dodatno izboljšajo te elemente telesa z varjenjem vogalov. Zakaj to ni mogoče storiti? Pri krepitvi togosti vrabcev je na hrbtni strani medalje. V nesreči takšen element sploh ne bo mrmljal, celoten vpliv pa se bo nadaljeval. Da, avto bo preživel. Ampak, ali bo voznik po takih bremen, nihče ne bo dala garancije.

  Zamenjava

  Ali je možno zamenjati škatlo s pregrado? S precejšnjo škodo na strukturi moči in nezmožnosti odpisa avtomobila v "skupni", je najbolj optimalna možnost zamenjati element z novim. V tem primeru je izrezan stari oklepni avtomobil, novi prostor pa je privarjen z obločno varjenjem. Pri temnesprejemljiva uporaba sklopk in drugih pripomočkov. To vpliva na trdnost strukture. Pravilno zamenjani podstavek ne spremeni geometrije telesa in taka naprava bo še vedno uporabna.
  Zakaj se veliko voznikov raje popravi? To se stori z ekonomskimi vidiki. Pridobivanje starega telesa je veliko cenejše kot ga moti pravilno popravilo. Toda ponavadi so takšni avtomobili takoj dani v prodajo.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kako dolg ročaj in katere funkcije opravlja. Kot lahko vidite, je to zelo pomembna podrobnost v strukturi karoserije avtomobila. Mnoge stvari so odvisne od njenega stanja, od krmiljenja in do pasivne varnosti. Glede na to je vredno zavrniti nakup avtomobilov, ki so bili prej na žigu. Morda ponavljajoča se obremenitev obnovljenega droga ne more preživeti zaradi "utrujenosti" kovine.

  Sorodne publikacije