CSS Application Center: besedilo in tabela

Informacijski svet v kateremkoli od svojih približkov predstavljajo elementi in sistemi elementov, besed in besedil ali v zadnjem formaliziranem primeru - besedila in tabele. Razmislite lahko tudi o drugih dobro znanih strukturah podatkov in slikah, vendar so druga vprašanja povezana z vprašanji CSS in HTML kot del oblikovanja besedila.

Pravilna struktura strani spletnega mesta vključuje določanje položaja vsakega elementa. Dokument HTML je vedno zaporedje elementov, na katere preslikave neposredno vplivajo tri osnovna pravila:
 • absolutno pozicioniranje;
 • mesto v splošnem toku;
 • z-indeks.
 • Pomembne so tudi druge možnosti umeščanja, ki zahtevajo veliko znanja za reševanje problema s pomočjo CSS "osredotočenega besedila".

  Pravila za centriranje in usklajevanje

  Pravila CSS dopolnjujejo dokument HTML, vendar brez pravil, slednji lahko obvladajo vsako možnost poravnave. Zaradi široke uporabe mobilnih naprav in oblikovne nege v smeri večje enostavnosti in "pravokotnosti" je vprašanje centriranja pomembno, medtem ko druga poravnava pogosto izgubi vrednost.


  Glavni element strani je blok, opisan v določenem slogu. Pravilo horizontalne poravnave: poravnava besedila lahko traja, kot se je že zgodilo, samo štiri vrednosti (levo, središče, desno, poravnava). Navpično poravnavo lahko izvedete tako, da združite vrednosti pravil višine in višine vrstice: {
  višina: 88px; //s to relacijo
  line-height: 88px; //css zsredinsko besedilo - navpično
  } Lahko eksperimentirate z drugimi pravili. V virih je omemba interpretacije bloka po pravilih: tabela, prikaz: celica tabele in navpično poravnavanje: sredina; vendar ne deluje vedno.


  Uskladitev besedila s tabelami

  Edina podatkovna struktura, ki je najprej razumljiva in živi večno, tabela. Zagotavlja tudi vertikalno in horizontalno poravnavo, poleg tega pa vprašanje, kako vstaviti besedilo v središče CSS, pri uporabi tabel, preneha imeti kompleksen pomen.
  Sedanja praksa uporabe pravil CSS za doseganje enega ali drugega cilja v označevalnem sredstvu še zdaleč ne zadovoljuje koncepta kaskadnih slogov. Nič preprečuje razvijalcu, da se centrira v katero koli smer, tako da vsebino postavi v osrednjo celico tabele treh stolpcev in treh vrstic. Ta rešitev ni standardna, ampak učinkovita. Namesto dolge in natančne rešitve navzkrižnega brskalnika strani ali štetja vdolbin na levi, desni, itd., Je mogoče v tabelah uporabiti odstotne vrednosti širine celic in višine vrstice.

  Usklajevanje z uporabo javascripta

  Vprašanje "Kako postaviti besedilo na središče v HTML" je algoritem v jeziku brskalnika osnovno rešeno in ima veliko bolj praktično in učinkovito izvedbo. Oblikovanje stilov datotek je že prišel v tok in praktično vsak samoumevni sistem upravljanja mesta ponuja razvijalcem nabor slogov za vse priložnosti. Toda življenje vedno zahteva posebno: potrebno jevsakič od čistega lista do razmišljanja, kako lahko CSS s pomočjo centra postavi besedilo. Možnost za poravnavo v bloku "lepljeni" na strani strani in zato spremeni velikost ni verjetno, da bi ustrezala pojavnemu meniju bloka, ki je sestavljen iz različnih elementov.
  Vidno centriranje ni vedno blok, v katerem je prvotno znano, kje je leva stran in koliko pikslov na desni, kjer je vrh, in ne jamstvo, da je dno meja, za katero naj se izvede navpična poravnava. Tendenca je, da bi moral stil določati vsebina. V večji meri spletna mesta zagotavljajo informacije za obiskovalce, vizualno in zvočno podporo - le dodatek k navadnemu besedilu. Sami znaki nosijo pravo vsebino (to ne velja za umetniška mesta, slike, glasbo itd.) - gre za informacije, ki jih uporabnik potrebuje.

  Značilnosti predstavitve besedila in HTML

  Bilo je tako, da je sestavni del vsebine strani - besedilo, ne beseda. Semantika je pristojnost razvijalca (lastnika mesta). Pravzaprav lahko besedilo predstavlja več kot eno oznako, kar pomeni, da naravni predlog morda ni le zaporedje znakov, ampak zaporedje oznak, ki vsebujejo znake. Iz tega sledi, da se "CSS sam" v središču besedila "lahko postavi le v preprostih primerih. Izdajanje strežnika na zahtevo brskalnika je zelo obsežno in vsebuje veliko elementov, ki se ne nanašajo vedno na tisto, kar bo prikazano. Pri oblikovanju postavitve strani je pomembno pravilno poudariti predstavitev informacij, zlasti poravnavo. Nekaj ​​bolje storitistrežnik, ki je na odjemalcu, to je v brskalniku. Ne zanašajte se vedno na pravila CSS, osredotočanje na končni rezultat je veliko bolj praktično.

  Sorodne publikacije