APC neprekinjeno napajanje. Značilnosti in pregledi

APC, katerega obstoj je bil pravno dokončan leta 2007, je še vedno pustil pečat kot ena najboljših blagovnih znamk neprekinjenega napajanja. Zaradi absorpcije Schneider Electrica in obljube o razvoju, je bilo odločeno, da se bo blagovna znamka APC zapustila sama.

Neprekinjeno napajanje

Naloga neprekinjenega napajanja je vzdrževati delovanje agregatov, mehanizmov in naprav pred nepričakovanimi izpadi električne energije ali napetostnimi skoki.

Splošna konstrukcija avtonomnih agregatov

Glavni del UPS-a je akumulatorska baterija, ki akumulira polnjenje, ko se porabnik napaja z električno energijo, in če je to vezje iz nekega razloga raztrgano.


Elektronske baterije se uporabljajo za upravljanje baterij in napajanja. Poleg tega se s pomočjo njih razširi UPS z različnimi dodatnimi funkcijami, kot so absorpcija hrupa, sevanje in stabilizacija napetostnih skokov.

Pregled neprekinjenega napajanja APC

Naprave iz APC je mogoče razdeliti v več kategorij, odvisno od pogojev, pod katerimi bo stroj deloval.

Serija Back-UPS

Ta linija virov neprekinjenega napajanja APC za stanovanjske in pisarniške odjemalce je ciljno usmerjena. S seznama zaščitenih naprav lahko poimenujete igralne konzole, računalnike in drugo opremo.
UPS je sposoben nekaj časa napajati opremo, jo zaščititi pred skoki in prenapetostjo. OblikovanjeKorpus in njihove oblike se razlikujejo, kar omogoča enostavno integracijo opreme v notranjost.

Lastnosti predstavljene serije

Za linijo neprekinjenih napajalnikov je za APC Back-UPS značilna funkcija izvajanja različnih ukrepov za samo-diagnozo in propadanje baterij. Za interaktivnost in interakcijo z uporabnikom se uporabljajo številni indikatorji LED in zvoka.
Posebne storitve so testirale in testirale varnost sistema.

BE400-RS

Eden od najpreprostejših predstavnikov neprekinjenega napajanja 220 V iz APC. Največja izhodna moč 240 V bo zaščitila eno majhno gospodinjsko napravo, kot je prenosni računalnik ali televizor.


UPS lahko deluje enakomerno in izravnava napetost v omrežju v razponu od 180 do 266 Vt. Baterija naprave je svinčena kislina, z uporabo zgoščevanja elektrolita, ki zagotavlja zaščito pred puščanjem. Baterija je neuporabna, to pomeni, da morate, ko ne uspe, spremeniti le. Plošča za obvestila je precej asketska - ima samo dva indikatorja - delo iz omrežja in baterij. Obstajajo tudi dva posebna zvočna signala - za izpraznjen akumulator in preobremenitev.
Brezprekinitveno napajanje APC BE400-RS ima več ravni zaščite. Na primer, obstaja filter hrupa, omejitev skokov napetosti in druge. Če je potrebno zaščititi komunikacijske linije, ima naprava vrata za telefon in omrežje - RJ-11 oziroma RJ-45.

BX650CI

Močnejše in funkcionalnejše brezprekinitveno napajanje 220 V od APC,v primerjavi s prejšnjim modelom. Njegova izhodna moč je 390 vatov. Napetostno območje, v katerem je naprava zmožna delovati - 140-300 Art. Baterija je podobna prejšnjemu tipu - to pomeni, da ga elektrolit ne more dobiti. Nadzorna plošča in zaslon sta nekoliko povečana - opozorilo je o normalnem delovanju, bateriji, zamenjavi in ​​preobremenitvi. Zvočni signal se ne razlikuje od prejšnjega modela.

BX1400U-GR

Bolj tehnološka kopija UPS APC. Izhodna moč je 700 vatov. Kaj bi moralo zadostovati za zaščito osebnega nepremičnega računalnika in vsake manjše naprave poleg tega.
Model lahko deluje v območju od 150 do 280 voltov. Baterija je standardna rešitev za to linijo UPS - nezahtevna s kondenziranim elektrolitom.

Neprekinjeno napajanje APC Smart UPS

Ta serija je zasnovana za celovito zaščito zmogljivih strežniških rešitev in omrežij. En napajalnik lahko deluje s stabilno porabo do 2100 vatov.

SC620I UPS APC Smart-UPS SC 620VA 230V

Zasnovan za zaščito napajanja vhodnih strežnikov, delovnih postaj in malih omrežnih naprav. Maksimalna izhodna moč tega modela je 390 vatov. Razpon napetosti, v katerem lahko deluje - od 160 do 286 čl. Na sprednji strani naprave je gumb za vklop naprave, indikator delovanja iz omrežja, baterijo, njeno zamenjavo in preobremenitev.
Za nadzor naprave iz osebnega računalnika je vmesnik DB-9 z vmesnikom RS-232.

SMX 1000I APC UPSSmart-UPS X 1000VA LCD

Ta predstavnik UPS-a je izdelan v nenavadni obliki, v obliki regala. Ena od zanimivih lastnosti modela je možnost priključitve dodatnih zunanjih baterij, ki povečajo celotno življenjsko dobo zaščitnih naprav. Izhodna moč - 800 W, kar je povsem dovolj za uporabo v gospodinjstvu in za majhne pisarne. Krmiljenje se izvaja s konzolo s prikazovalnikom s tekočimi kristali. Obstajajo USB priključki, SmartSlot za povezavo z računalnikom.

SUA750RMI1U APC UPS

Model je zasnovan za gostovanje v 19-palčnem regalu. V skladu s tem lahko UPS zaščiti majhne omrežne rešitve in konfiguracije. Obstajajo tri različna vrata za povezavo vira z osebnim računalnikom. Za indikacijo je uporabljen niz svetlečih diod in zvokov.

Serija Back-UPS PRO

Ta linija predstavlja medij med Smart-UPS in Back-UPS izdelki, ki se lahko uporabljajo tako v malih industrijskih podjetjih kot v vsakdanjem življenju. Imajo vgrajene sisteme za zaščito pred napetostnimi nihanji, filtriranje hrupa. Številni modeli imajo vgrajeno podporo za daljinsko upravljanje prek omrežja in se povezujejo z osebnim računalnikom.

APC Back-UPS Pro 1200 VA

Izhodna moč modela je 720 W. Razpon napetosti, ki lahko uravnava UPS, je v območju 176-294 čl. Cikel polnega polnjenja je 8 ur. Priložen je kabel USB za priključitev na osebni računalnik in posebna programska oprema. Enota ima LCD zaslon z velikim seznamom kazalnikov in nastavitev. Največ jih jepogosto uporabljena vrata za zaščito omrežnih in telefonskih linij.

Pregled izdelkov APC

APC že dolgo proizvaja visoko kakovostne in zanesljive brezprekinitvene napajalne napetosti za različne naloge. Zato jih je na tisoče ljudi, tako ali drugače. Torej, obstajajo pregledi izdelkov. UPS-ji za računalnik so uporabniki skoraj vedno označeni kot odličen način, da imajo čas, da zaustavite sistem, preden ga odklopite. Res je, nekateri ugotavljajo, da dejanska življenjska doba baterije ne ustreza vedno eni deklarirani. Obstajajo tudi pregledi uporabe neprekinjenega napajanja kotlov in podobnih naprav v zasebnih hišah in na območjih, kjer se pogosto pojavljajo nenačrtovani izpadi elektrike. Zato so ljudje zadovoljni z dejstvom, da ni nenadne odpovedi opreme. Med življenjsko dobo baterije UPS lahko imate čas, da preklopite na alternativni vir napajanja. S to možnostjo lahko odpravite tudi možnost razširitve številnih UPS s pomočjo dodatnih baterij.
Strežniške rešitve prav tako upravičujejo vsa pričakovanja. Na trgu, poleg APC, obstaja tudi veliko podobnih izdelkov, vendar pa imajo manjša podjetja in podjetja prednost pred njo. Iz obstoječih težav je mogoče opaziti, da pogosto uporabniki govorijo o življenjski dobi baterije. To ni vedno skladno z deklariranim. Ločena je življenjska doba baterij. Pogosto tudi ne doseže idealne predstave.

Skratka,

APC zagotavlja najrazličnejše proizvode široke palete izdelkovsprejemanje odločitev. Od domačih računalnikov do velikih industrijskih strežniških sistemov. Vsak uporabnik lahko iz celotne mase izbere točno tisti izdelek, ki ga trenutno najbolj ustreza. To so lahko zahteve za tehnološko, enostavno upravljanje, moč, dodatne funkcije in razpon napetosti. Cene naprav so usmerjene tudi k temu, da je večina uporabnikov. Obstajajo tako proračunske različice, kot tudi visokotehnološke, z vsemi vrstami dodatkov in "buns".

Sorodne publikacije