Pregled programov za izdelavo baz podatkov

Skoraj vsaka organizacija ima svojo zbirko podatkov. In tisto, kar že obstaja, tudi spletna mesta jih uporabljajo za delo z informacijami je bilo lažje in lažje. Dejansko vam baze podatkov omogočajo enostavno izračunavanje, hitro iskanje potrebnih podatkov in na splošno preprosto ustvarjanje vrstnega reda v vseh informacijah. Pogosto jih oblikujejo programerji, ker gre za kompleksen proces, ki se poučuje na visokošolskih zavodih. Obstaja tudi veliko lekcij, tečajev in programskih sklopov za ustvarjanje baz podatkov. Programska oprema za razvoj baz podatkov je res veliko, zlahka se zmedete. V tem članku bomo razpravljali o nekaterih glavnih razvojnih programih za zbirke podatkov.

O SQL

SQL je programski jezik, ki se uporablja za ustvarjanje baz podatkov. Če ga namestite v računalnik in začnete ustvarjati bazo podatkov, to ne bo zelo priročno. To je posledica dejstva, da SQL sam nima grafične lupine, vendar morajo biti zahteve za baze podatkov sploh poslane v ukazni vrstici. Zato so obstajali različni programi, ki poenostavljajo razvoj podatkovnih baz. Vendar pa je še vedno vredno naučiti osnove tega jezika. Nenadoma morate nekaj zahtevati, program pa deluje nepravilno.


Microsoft Access

Ta program zbirke podatkov je poznan mnogim. Navsezadnje gre v zbirko Microsoft Office. Ta program je eden izmed najlažjih za obvladovanje, saj je znanje programskega jezika SQL praktično nepotrebno. Določite lahko samo, katero zahtevo želite dati, insam program bo naredil poizvedbo SQL. Glede pomena programa. Do sedaj so bile baze podatkov mnogih organizacij narejene z Microsoft Accessom. Program je zelo lahek, obstaja intuitiven vmesnik. Poleg tega se osnove dostopa učijo tudi v osnovnih in srednjih šolah!

PhpMyAdmin

Dostop je seveda dober, če pa potrebujete bazo podatkov za spletno mesto, se ne bo spoprijel. Potem pride PhpMyAdmin na pomoč. To je zelo uporaben program za ustvarjanje baz podatkov. Namestitev na računalnik traja nekaj časa, z namestitvijo pa je enostavno narediti nekaj narobe in ne bo delovalo. Zato morate pri nameščanju tega programa za ustvarjanje baz podatkov natančno slediti navodilom. Ampak PhpMyAdmin plus je, da je mogoče dostopati prek interneta kot stran! Na primer, imate spletno mesto, ki deluje na WordPress. Imel bo zbirko podatkov. In če imate stran na nekaj dobrih gostovanje, potem najverjetneje, delo z bazami podatkov bo potekalo preko PhpMyAdmin, in je mogoče dostopati prek nadzorne plošče gostovanje.


MySQL WorkBench

Drug program za ustvarjanje podatkovnih baz. To je brezplačno, vendar je plačana različica z izboljšanimi funkcijami. V tem programu je enostavno ustvariti povezave s tabelami in sploh je enostavno delati. Prav tako je plus, da lahko zbirko podatkov prikažete v grafični obliki. Večina ljudi pri delu z bazami podatkov daje prednost temu programu. Načeloma PhpMyAdmin ni slabše od zmogljivosti, vendar je vseeno bolj zasnovan za deloiz baze podatkov.
Ta članek obravnava osnovne aplikacije za ustvarjanje baz podatkov. Pravzaprav so številni, zato vsak izbere orodje zase, če pa samo obvladate in želite raziskati to področje, je priporočljivo, da delate z MySQL WorkBench. Ko se naučite osnov SQL, ne boste več imeli pomembne razlike pri delu, ker so povpraševanja povsod enaka. Prav tako je priročno, da ko ustvarite bazo podatkov v enem programu, jo lahko odprete z drugo programsko opremo, ki je prav tako zasnovana za delo z bazo podatkov. Ko ustvarite programsko opremo z bazo podatkov ne more storiti brez tega znanja. Poleg tega, obvlada SQL, lahko celo ustvarite svojo programsko opremo za ustvarjanje in urejanje baz podatkov.

Sorodne publikacije