Namestitev omrežja LAN: navodila po korakih, razporejanje in funkcije

Iz enega ali drugega razloga želi oseba imeti nekaj svojega. Hišno, avtomobilsko ali lokalno omrežje. Čeprav bi lahko mislili, da je to težko, vendar ne oklevajte, da bi sklepali. V članku bo obravnavana postopna vgradnja lokalnega omrežja, obravnavana bodo vprašanja načrtovanja in pozornost na posamezne značilnosti.

Splošne informacije

V vsakem lokalnem omrežju obstaja več komponent:
 • Računalniki, ki jih je treba združiti.
 • Kabel za komunikacijo.
 • Centralna enota, ki bo vključevala nadzorno enoto za prenos podatkov (komunikator) s prepletenim parom.
 • To je minimalni niz, ki je potreben za namestitev lokalnega omrežja. Če imate samo dva računalnika, komunikator ne bo potreben. Obravnavali bomo zasnovo in namestitev lokalnih omrežij, ki temeljijo na topologiji »zvezde«. Kaj je to?

  Predhodno usposabljanje

  Preden začnete ustvarjati lokalno omrežje, je treba jasno razumeti, kje in kaj bodo, kateri sestavni elementi uporabljamo. Na primer, predpostavimo, da imamo instalacijsko omarico, kjer je nameščena patch panel. Če se želite povezati, morate kable pripeljati v vrata. Centralno vozlišče je mogoče namestiti na poljubno in primerno mesto za ta kraj. Zdaj komunikatorji ne zavzemajo veliko prostora, zato s tem ne bo nobenih težav. Zato imamo mesto in potrebne komponente.

  Načrtovanje

  Kako dobri smorazumeli bomo prihodnjo lokacijo, odvisno od kakovosti, s katero bomo izvedli namestitev in prilagoditev lokalnih omrežij, ter njihove kakovosti dela. Najprej morate pogledati v prostor, kjer ga postavimo. Za udobje si lahko predstavljate načrt na običajni list papirja. Treba je opozoriti na lokacijo računalnikov, tiskalnikov, uporabnikov. Morda bo nekje želela nekaj spremeniti. Nato izberite lokacijo, kjer bo stikalo. V tem primeru je treba zagotoviti, da se ne nahaja več kot 90 metrov od najbolj oddaljenega računalnika vzdolž žične linije. Zakaj tako? Dejstvo je, da če je razdalja večja od 100 metrov, bo signal, ki poteka skozi zviti par, izginil, in da se temu izogne, bo moral uporabiti repetitorje.

  Priporočljivo je, da stikalo postavite okoli električne vtičnice (vendar ne od uporabnikov). Hkrati pa ni priporočljivo, da se skrijete za omarico ali pod mizo, saj je dostop do nje morda potreben kadarkoli. Ko določite njeno lokacijo, je treba razmisliti o načinih polaganja kabla od stikala do vsakega računalnika. Priporočljivo je, da hodi vzdolž zidov. Če želite povezati več prostorov, je priporočljivo vrtati luknje z vrtalnikom. Uporabite lahko posebne škatle, da jih skrijete pred očmi tretjih oseb. Njihova uporaba pri ustvarjanju majhnih lokalnih omrežij ni obvezna. Še vedno lahko rečemo nekaj besed o njih.

  O škatlah

  Praviloma se razlikujejo le po svoji velikosti. VečinaKo so glavne proge položene vzdolž hodnikov, so potrebne velike škatle. Če se izvede namestitev lokalnega omrežja, se uporabi minimalna oprema. Za prikrivanje prehodov med različnimi segmenti se pogosto uporabljajo dekorativni adapterji in vogali. Najboljša možnost za mnoge je višina 40-60 centimetrov nad tlemi. V tem primeru se kabel lahko enostavno skrije z pohištvom. Drugi stojita za distančnik na višini 5-10 centimetrov, tako da sploh ne pade v oči.

  Nadaljujte z načrtovanjem

  Pred namestitvijo lokalnih računalniških omrežij je treba v metrih prešteti dolžino zvitega para, ki je potreben za priključitev stikala in računalnikov. V ta namen je bolje uporabiti ruleto. Ni odveč pritisniti dva ali tri metra za vsako razdaljo med posameznim računalnikom in stikalom za rezervno. Če načrtujete veliko tesnilo, potem veste, da je najbolj donosna sukani par za nakup zalivov, ki imajo 150-300 metrov kabla. Ampak to je le, če je potrebno. Potem bi morali pregledati vsak računalnik za prisotnost integrirane matične plošče matične plošče. Če ni prisoten ali je nekje okvarjen - to pomeni, da ga morate kupiti in namestiti. Poleg tega morate razmisliti o priključkih. To so posebni kabli, od katerih je eden priključek vstavljen v omrežno kartico, drugi pa je stikalo. Treba je razmisliti o njegovi lokaciji, tako da ne posega v delo uporabnika in hkrati izpolnjuje svoje funkcije.

  Izlet v trgovino

  Na žalost je v tem svetu samo sir v mišolovki prost. Ni izjeme za namestitev lokalnega omrežja. Cene za potrebne sestavine, dobro, ne grizemo. Ali pa so nekateri elementi omrežja že doma. Torej, ob obisku računalniške trgovine morate kupiti:
 • kabel "sukani par". Prednostna kategorija 5E.
 • Stikalo.
 • Priključki. Svetujemo vam, da pazite na RJ-45. Poskrbeti morate, da ima vsak računalnik dva priključka.
 • Če ni omrežnih kartic.
 • Orodje za stiskanje, ki razdeli kabel in ga vstavi v priključek.
 • Začetek namestitve

  Tako imamo zdaj vse. Namestitev opreme lokalnega omrežja se začne:
 • Najprej je potrebno namestiti kupljene omrežne kartice v tiste elektronske računalnike, kjer so bile odsotne. Ne pozabite na voznike. Ko je pripravljen, preverite zmogljivost. To naredite tako, da preverite, ali je zemljevid prikazan v razdelku omrežnih kartic. Če ni vidna, je napačna, nepravilno nameščena na matični plošči ali pa je onemogočena v osnovnem V /I sistemu.
 • Ko smo se odločili z omrežno kartico, nadaljujemo s stiskanjem kablov.
 • Po opravljenem delu je potrebno omrežno kartico priključiti s stikalom.
 • Izvajamo opremo in jo preverjamo na fizični ravni, omrežje deluje.
 • Če ni težav, lahko z zaupanjem začnete konfigurirati operacijske sisteme, tako da lahko vsi računalniki delujejo skupaj.
 • Verjemite miNamestitev in nastavitev lokalnih omrežij je preprosta naloga. Fizični del smo že naredili, zdaj pa bodimo pozorni na komponento programa.

  Nastavitve

  Najprej morate uporabiti nadzorno ploščo, da vstopite v omrežne povezave. Odpre se mapa. Izbrati morate povezavo z lokalnim omrežjem. Z desno miškino tipko kliknite. V spustnem meniju izberite Lastnosti. Nato iščemo internetni protokol (TCP /IP). Izberite ga in ponovno kliknite lastnosti. V oknu mora biti naveden naslov IP. Moral bi biti v območju 192168.hхх.ххх, kjer namesto x katera koli števka od 0 do 255. Vendar se morate prepričati, da so naslovi IP edinstveni. V nasprotnem primeru bo prišlo do konflikta in omrežje ne bo delovalo (ali ne bo treba govoriti o pravilnem delovanju). Kliknemo gumb "OK" in vse - nastavitev enega računalnika je končana.

  Delo z brezžičnim omrežjem

  Če morate konfigurirati interakcijo prenosnih računalnikov ali netbookov, jim ni treba kupiti kabla. Navsezadnje lahko varno delujejo s pomočjo brezžičnega omrežja. V tem primeru bo še malo lažje - ni vam treba razmišljati o priključkih, kablih in še več. Samo priključite se na daljavo, konfigurirajte ga - in ga lahko uporabite. Toda tak pristop je primeren za majhno hišo, ker bo brezžični signal manjkal 10-15 metrov. Čeprav, če obstaja dodaten denar, lahko nastavite več točk. V tem primeru lahko pokrijete brezžično omrežje, katero območje.

  Pritožba strokovnjakom

  Če ni želje po neredu s tehnologijo, se lahko obrnete na ljudi, ki zaslužijo na tehnični nepismenosti preostale družbe. Seveda, tarife za namestitev lokalnih omrežij so bit biting, ker je treba plačati ne le opreme, ampak tudi delo človeka, njegov odhod. Ena le namestitev kabineta v povprečju stane 12 tisoč r, vendar lahko strokovnjak hitro in profesionalno prilagodi vse. Lokalno omrežje pa bo delovalo brez težav. Da bi se stvari zgodile brez zapletov, lahko svetujete, kot da izberete osebo, ki ima veliko pozitivnih mnenj in priporočil v zakladnici.

  Sklep

  Kako narediti, vsak izbere sam sebe. Seveda lahko povabite strokovnjaka. Toda če sedite sami in se ukvarjate z ustvarjanjem lokalnih omrežij, lahko dobite zelo zanimivo izkušnjo, ki je lahko uporabna drugje. Poleg tega bodo stroški namestitve lokalnega omrežja, ko ustvarjate svoje roke, nekoliko nižji kot pri klicu čarovnika. Seveda bom moral sam iti v trgovino, izbrati zanimivo opremo, razumeti, kaj in kako, porabiti svoj čas. Ampak verjemite mi - ta izkušnja je vredna tega.

  Sorodne publikacije