Navodila za tiskanje strani z interneta, besedila ali grafike

Vsak od nas se je vsaj enkrat vprašal, kako natisniti stran iz interneta. Zgodi se, da, ko hodimo po prostranstvih globalne mreže, najdemo koristne in zanimive informacije, ki jih želimo v prihodnje shraniti za nadaljnji pregled ali študij. Gradivo, ki vam je všeč, lahko natisnete kot celotno stran ali posamezno, tako da izberete območje, ki ga želite natisniti. Poglejmo na najpreprostejše načine.

Natisnjeno z interneta

Obstaja veliko verodostojnih razvijalcev in oblikovalcev spletnih strani, ki so skrbeli za svoje uporabnike in so že pripravili spletne strani za tiskanje. To je označeno z namenskim gumbom na mestu, ko ga pritisnete, se natisne tiskana različica. Kaj pa, če takšnega gumba ni in bi bilo treba shraniti informacije?


Večina brskalnikov se bo s to nalogo spoprijela tudi na več načinov. Ena izmed najlažjih je klic ekipi za tiskanje s tipko CTRL + P (najprej morate odpreti stran, ki jo želite shraniti). V pojavnem oknu morate podati želene parametre in klikniti na gumb »Natisni« ali »Shrani«. V brskalniku lahko namestite vtičnike, da natisnete stran iz interneta, kot jo potrebujete (brez smeti, oglasov itd.). Na primer, kot so AdBlock, AdBlock Plus ali UBlock Origin. Seveda ta metoda ni vedno sprejemljiva, saj se lahko po formatiranju stran zdi malo napačna in blokatorjioglasi niso vedno kos nalogi. Posledično lahko pride do rezultata, ki ga sploh ni mogoče pričakovati.


Drugi način za tiskanje strani z interneta je nekoliko drugačen od prvega. Istočasno pritisnemo kombinacijo istih dveh tipk CTRL + P, tokrat pa izbrano stran shranimo v obliki PDF z naknadnim tiskanjem. Zakaj shraniti v tej obliki? Ampak potem, ko ste odprli prejeti dokument v katerem koli urejevalniku PDF, ga lahko preprosto uredite - odstranite ves presežek, premaknete besedilo in slike po volji, dodate njihove informacije itd. Nato ga pogumno natisnite, ne da bi vas skrbelo končno. rezultat Nato pogovor o tem, kdaj morate natisniti samo besedilo strani.

Kako natisniti besedilo iz interneta

Tu je vse veliko lažje. Na namizju morate ustvariti dokument z besedilom. Po želji ga preimenujte. Nato na strani označite vse besedilo, ki ga želite, ne da bi upoštevali dejstvo, da pod izbiro padejo slike, okna iz videa itd. Kopirajte in prilepite v ustvarjen dokument. Ne bomo videli slik in videoposnetkov, saj preprosto ne sprejemajo besedilne datoteke. Nato jo shranite tako, da podate format docx. Zdaj lahko po želji uredite besedilo s pomočjo funkcije Word in ga natisnete z ustreznim ukazom.
Dejansko je lahko tiskanje samo besedila iz spletnega vira na več načinov, vse pa pomenijo izvajanje precej obsežnega seznama ukrepov, zato je priporočljivo izkoristitizgoraj. No, zdaj greva na naslednjo nalogo. Kaj naj storim, če moramo natisniti samo slike?

Kako natisniti sliko iz interneta

Najprej morate odpreti izbrano sliko. Nato shranite na mesto, ki ga določite, ali le držite sliko z levim gumbom miške in jo povlecite na namizje. Nato odprite sliko in kliknite gumb "Natisni" na zgornji plošči. Slike lahko tudi kopirate iz interneta in jih prilepite v Word z naknadnim tiskanjem.

Zaključek

Preučili smo več preprostih načinov za popolno in ločeno tiskanje strani z interneta. Seveda obstajajo tudi bolj zapletene metode s fino obdelavo in formatiranjem, medtem ko nudijo programe tretjih oseb.

Sorodne publikacije