Kako blokirati bootloader Xiaomi in zakaj?

Poseben zagonski nalagalnik, nameščen na pametnih telefonih Xiaomi, odpira operacijski sistem, ki mu omogoča izvajanje različnih operacij. Včasih je lahko priročno in včasih lahko moti. Zato boste iz tega članka izvedeli, kako blokirati zagonski nalagalnik Xiaomi in razumeti zakaj.

Xiaomi pametni telefoni

Kitajsko podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno pred kratkim: leta 2010. Kljub temu je takoj dobila zagon in začela proizvajati poceni in kakovostne pametne telefone, ki so vsako leto zelo zahtevni. Poleg serije Redmi je podjetje začelo s proizvodnjo in fitnes zapestnicami, pa tudi z močnostnimi bankami, prenosnimi računalniki, televizorji in drugo elektroniko. Kot vsaka družba ima Xiaomi svoje prednosti in slabosti. Prednosti vključujejo demokratične cene, lasten operacijski sistem in odlične tehnične lastnosti. Posebej velja omeniti operacijski sistem MIUI, ki je edini razvoj podjetja. Morda je na prvi pogled malo nenavaden, a po nekaj časa je večina uporabnikov tako navajena, da nimajo več želje preiti na druge sisteme. Številni poudarki, kot je blokiranje prstnih odtisov, so se v MIUI pojavili veliko prej kot v drugih podjetjih. Sistem je intuitiven, zato ga lahko razume oseba katerekoli starosti.


Telefon Xiaomi Mi 8 je postal pravi preboj v liniji. Zaslon z visokim kontrastom, vitko ohišje z zaobljenimi robovi in ​​najnovejši procesoruporabnikom omogočiti udobje in udobje. Pametni telefon vam omogoča, da posnamete odlične posnetke, ki niso slabši od profesionalne kamere. Kljub vsem profesionalcem ima Xiaomi tudi nekaj slabosti. Na primer, v sistemu so manjše napake ali slaba podpora uporabnikom. V preostalem delu pa kitajski vodilni ljudje še naprej osvajajo srca potrošnikov in življenja še bolj udobno in udobno.

Xiaomi Pošiljatelj

Kako blokirati zagonski nalagalnik Xiaomi Note 3? Če želite začeti, morate ugotoviti, kakšno vlogo ima zagonski program v sistemu Xiaomi. Zagonski nalagalnik je vgrajena komponenta na Xiaomi strojih, ki je analogna BIOS-u. Če imate pravico do sprememb v sistemu, lahko neposredno vplivate na različne industrije in programe. Standardni OS je zaščiten pred vmešavanjem tretjih oseb v konfiguracijo, zato morate narediti nekaj truda, da odklenete zagonski nalagalnik. Poleg tega Xiaomi Company blokira bootloader, da bi se izognili uvedbi virusov OS, ki so pred kratkim začeli rasti kot gobe po dežju. Če postanete lastnik pametnega telefona, kjer lahko opravljate različne operacije neposredno, potem ste najverjetneje kupili ponaredek. Zato se izogibajte vnosu osebnih podatkov na tem telefonu.


Zakaj blokirati zagonski nalagalnik Xiaomi?
 • Da bi zaščitili sebe in svoje podatke. Ko je naložen zagonski nalagalnik blokiran, zlonamerni programi ne bodo motili in posredovali informacij o bančnih karticah tretjim osebam.
 • Prisotnost odklenjenega zaganjalnika na telefonu je zapletena zaradi odstranitveblokiranje ukradenega ali izgubljenega telefona.
 • Iskanje telefona z zaklenjenim bootloaderjem ni mogoče.
 • Za tedensko preverjanje. Odklepanje zagona Nekateri programi lahko obidejo ta ritual, kar pomeni, da ne boste mogli obnoviti sistema v prihodnosti.
 • Kako vem stanje zaganjalnika?

  Kako ugotoviti, ali je bootloader zaklenjen na Xiaomi? To lahko storite na več načinov:
 • Zaradi nastavitev telefona.
 • Uporaba osebnega računalnika z operacijskim sistemom Windows ali Linux.
 • Najlažji način je, da odprete nastavitve pametnega telefona v razdelku »O napravi«. Nato kliknite "Kernel" in odprite jeziček Softwareversion. V njej boste našli niz Fastboot. Spodaj si lahko ogledate stanje zagonskega nalagalnika. Če je ključavnica napisana, je zaklenjena. Odkleni, če je odklenjen. Status lahko poiščete tudi z računalnikom, v katerem se izvaja operacijski sistem "Windward". V ta namen morate pametni telefon prenesti v posebnem načinu, imenovanem Fastboot, in ga nato s kablom USB priključiti na računalnik. Nato morate klikniti na kombinacijo Win + R, na zaslonu pa se prikaže servisno okno. Z ukazom cmd boste imeli ukazno vrstico, v kateri želite ubiti kombinacijo "adb" in nato potrditi izvajanje ukaza. Nato morate dobiti informacije o prenosnikih. Če želite to narediti, vnesite "fastboot oem device-info", po katerem program prikaže rezultat "True" ali "False". V prvem primeru bo to pomenilo, da je zagonski nalagalnik zaklenjen, v drugem pa odklenjen.
  Še enaNačin, kako ugotoviti stanje bootloaderja Xiaomi Mi 8 - preverite z uporabo sistema Linux. V tem primeru je to mogoče narediti malo hitreje in lažje. Preprosto vnesite ukaz "adb - sudo apt-get namestite android-orodja-adb android-orodja-fastboot" v terminal. V tem primeru mora biti pametni telefon tudi v načinu Fastboot. Program za preverjanje stanja zagona je enak kot v sistemu Windows. Včasih lahko sistem poda rezultat "Čakanje na napravo". To pomeni, da ste se v računalnik prijavili ne v imenu skrbnika. Sprememba uporabnika naj popravi situacijo.

  Blokiranje zagonskega nalagalnika Xiaomi

  Včasih se morajo uporabniki znebiti sistema, do katerega je odprt dostop. Mnogi kitajski lastniki pametnih telefonov sprašujejo, kako blokirati zagonski nalagalnik Xiaomi. To lahko storite na več načinov. Najlažji način - z uporabo računalnika brez osveževanja. Ta metoda ne zahteva odstranitve vseh podatkov, zato gre veliko hitreje. Kaj morate blokirati?
 • Računalnik z različico Windows 7. Če imate zastareli operacijski sistem, ga posodobite, preden začnete postopek.
 • Telefonski gonilniki, ki bodo računalniku omogočili, da ga prepozna.
 • Napolnjena baterija preprečuje, da bi telefon prekinil postopek na sredini.
 • Uradna vdelana programska oprema na telefonu. V nasprotnem primeru tvegate, da boste dobili "mrtvo" napravo, ki je malo verjetno ponovno vključiti. Prav tako je treba upoštevati, da lahko na nekaterih telefonih druga ključavnica povzroči sistemske napake. Če ste že zagnali bootloader in ga nato ponovno odkleniliBolje je, da napravo pripišete strokovnjakom. Kako poteka postopek zaklepanja?
 • Najprej morate odpreti program Fastboot.
 • Nato pojdite na razdelek »Nastavitev USB v telefonu. Ponavadi je v oddelku za razvijalce.
 • Ko vklopite način za odpravljanje napak, morate telefon povezati z računalnikom. To morate storiti s pomočjo predhodno pripravljenega kabla USB.
 • Odprite ukazni poziv v mapi adb.
 • Vnesti morate ukaz adb reboot fastboot. Nato vnesite fastboot oem lock in pritisnite Enter.
 • Blokiranje z ponovnim utripanjem

  Obstaja še en način za zaklepanje zagonskega nalagalnika. Je bolj delovno intenzivna in zahteva obvezno shranjevanje vseh podatkov. Kako blokirati Xiaomi bootloader s ponovnim utripanjem? Narediti morate naslednje:

 • Prenesite vse podatke v računalnik. Na žalost bodo v procesu ponovnega utripanja vse informacije izbrisane. Zato je pomembno kopirati vse, od fotografij do telefonskih številk in opomb. To bo ekstra in bo dodatno kopiranje na zunanji trdi disk ali oblak shranjevanje v primeru, da je obseg podatkov zelo velik.
 • Prenesite uradno programsko opremo MIUI. Najdete ga na spletni strani Xiaomi. Prepričajte se, da ste prenesli aplikacijo drugih ponudnikov.
 • Prenesi MiFlash. S tem zagonskim programom bo v vašem telefonu nameščen nov operacijski sistem. V tem primeru je prav tako pomembno, da uporabite samo uradne različice.
 • Zaženite bootloader in podajte pot do prenesenega operacijskega sistemasistema.
 • Nato vklopite način Fastboot na pametnem telefonu.
 • Priključite ga na računalnik.
 • Kliknite Osveži in počakajte, da se naprava prikaže na seznamu.
 • Počakajte na konec operacije.
 • Kot lahko vidite, je odgovor na vprašanje, kako blokirati zagonski nalagalnik Xiaomi iz ukazne vrstice, precej preprost. To storite tako, da namestite en program in prenesete najnovejšo različico operacijskega sistema. Morda je najtežja stvar pri tem, da morate kopirati vse podatke.

  Možne težave

  Vsaka metoda med namestitvijo ima lahko težave. Toda večina jih ima že pripravljene rešitve:
 • Če imate težave z vpisom v svoj račun, namesto vaše prijave ali telefona vnesite svoj ID.
 • Sporočila z oznako Omrežna napaka lahko pomenijo težave na strežniku podjetja. Počistite predpomnilnik ali spremenite naslov IP.
 • Če vaš sistem ne podpira zaganjalnika zagona, je izhod le en - prepišite napravo.
 • Včasih se postopek ustavi na sredini. V tem primeru lahko pomagate znova namestiti gonilnike za telefon v računalniku.
 • Telefon se ne preklopi v način Fastboot. Za prikaz ukaznega okna na zaslonu telefona morate pritisniti gumb za vklop in gumb za zmanjšanje glasnosti. Če ne deluje, ponovite večkrat.
 • Računalnik ne vidi telefona. To je precej pogosta situacija, zaradi katere je kabel USB lahko poškodovan ali pa gonilniki morda niso na voljo.
 • Po zaklepanju se telefon dolgo ne vklopi. Ni najboljši rezultat, kitakoj si pomislite, katere napake ste naredili med postopkom. Lahko pa ste kabel prezgodaj izklopili ali pa je baterija sedela okoli telefona. Poskusite ponoviti postopek od začetka.
 • Ko ste zaklenili bootloader in prvič vklopili telefon, ne pričakujte, da bo začel delovati takoj. Naprava praviloma potrebuje čas, tako da lahko nekaj minut ostane neaktivna. Mnogi lastniki telefonov se bojijo, da ima zagonska naprava lahko škodljiv učinek na hitrost telefona. Vendar le spremeni uporabnikovo zmožnost, da spremeni sistem MIUI, zaradi česar je zaprt zaradi motenj tretjih oseb. Tako zaklenjeni bootloader ne more upočasniti pametnega telefona na kakršenkoli način, vendar bo zagotovo povečal varnost vaših podatkov.

  Proces odklepanja

  Veliko pogosteje se od uporabnikov zahteva, kako odklenejo Bootloader. Kako se to lahko stori?
 • Pridobite pooblastilo za odklepanje. Zahtevo lahko pustite na uradni spletni strani podjetja, tako da se prijavite v svoj osebni račun.
 • Prenesite pripomoček MiFlash.
 • Odprite in vnesite svoj ID in geslo.
 • Kliknite gumb "Odkleni".
 • Potem lahko na pametni telefon namestite katerokoli vdelano programsko opremo, vključno z ruskim jezikom, in vse programe. Včasih lahko pride do napake pri prijavi za odklepanje. Bodite pozorni na status vaše vloge v vaši osebni pisarni ali pa vložite še eno zahtevo, če je prva že imela dovolj časa.Različica bootloaderja Xiaomi je odvisna od modela telefona in operacijskega sistema. Zato je pred odklepanjem bolje posodobiti.

  Kako ravnati z Xiaomi z zaklenjenim bootloaderjem

  Ko kupite pametni telefon, že ima vdelano programsko opremo, ki zagotavlja različico operacijskega sistema. Vendar pa je lahko primeren za vsakogar. Trenutno je veliko različic po meri, ki so jih uporabniki nadgradili. Pogosto so veliko bolj priročno kot različice uradnih proizvajalcev. Enako velja za OS MIUI. Pogosto vsebuje nepotrebne možnosti in programe, ki jih ni mogoče izbrisati. Dobra novica je, da jo lahko vedno spremenite. Uporabnik lahko najde široko paleto firmware v ruskem in angleškem jeziku. Uradno različico lahko vedno prenesete na Xiaomi. Na žalost, če ste blokirali Bootloader (boot loader), potem je nemogoče namestiti novo firmware. Možnost ena - odklenite jo ali kupite starejšo različico, kjer je dostop do zagonskega računalnika še vedno odprt za vse uporabnike. Če se bojite posredovanja zlonamerne programske opreme, potem po ponovnem zagonu preprosto osvežite zagonski nalagalnik.

  Nasveti strokovnjakov

  Veliko misli o uporabi bootloaderja v sistemu Xiaomi. Kaj svetujejo strokovnjaki? Vsekakor ne priporočajo, da operacijski sistem ostane odprt za motnje. Po tem postopku uporabnik ne bo mogel namestiti "neobstoječega" sistema ali vdelane programske opreme s podporo za ruski jezik. Toda dostop do sistemskih datotek bo zaprt, zato se bo približala verjetnost prodora zlonamerne programske opremenič Odklenjen zagonski nalagalnik je zjutraj podoben, kar lahko povzroči kakršnokoli okužbo. Zato je samo izkušen človek, ki razume napravo pametnih telefonov za izvajanje različnih manipulacij. Poleg tega je sam sistem MIUI varno zaščiten pred motnjami tretjih oseb. Zato z visoko stopnjo verjetnosti po posodobitvi vdelane programske opreme zlahka ugotovi, kako je bil zagonski odjemalec odklenjen, in uvede prepoved vsakega dejanja. Kot rezultat, bo telefon nehaj vklopiti, in boste morali porabiti določen znesek za popravila. Kako zakleniti Xiaomi bootloader? Najbolje je, da to storite s popolno osvežitvijo naprave. To je bolj zapletena metoda, vendar hkrati bolj zanesljiva. Če se odločite za blokiranje zagonskega nalagalnika s pomočjo razdelka USB v razhroščevalniku, če boste namestili programsko opremo po meri, bo telefon morda prenehal delovati pravilno.

  Rezultati

  Ponovna namestitev, namestitev različnih programov iz uradnih virov lahko povzroči okvaro vašega pametnega telefona ali njegovo nepravilno delovanje. Zato je veliko uporabnikov vprašanih, kako blokirati zagonski nalagalnik Xiaomi. To lahko storite na dva načina: z ukazno vrstico ali s polno osvežitvijo. Prva različica je hitrejša, poleg tega pa omogoča shranjevanje vseh osebnih podatkov. In drugi vam omogoča, da v celoti ponovno namestite firmware, s čimer odpravite vse napake.

  Sorodne publikacije