Trikolesni skuter Gilera Fuoco 500: opis, specifikacije

Fuoco 500 športni trikolesni skuter iz Gilere je edinstveno vozilo, ki daleč presega druge maxi skuterje, ne samo z vidika zmogljivosti, ampak tudi v svojem prvotnem dizajnu. Skuter ima odlično dinamiko zaviranja, je stabilen pri nizkih hitrostih in ni slabši od konvencionalnih maxi skuterjev in motornih koles pri manevriranosti in upravljivosti.

Splošni opis

Sprednji del trikolesnega skuterja je 420 milimetrov, največji kot nagiba je 42 stopinj. Model je opremljen z elektronskim stabilizacijskim sistemom z avtomatskim vklopom in izklopom, ki zagotavlja varnost na cesti na spolzkih cestnih površinah. Agresivna in edinstvena oblika skuterja Gilera Fuoco 500 bo poudarila "Kangaroo", nameščen od spodaj, spredaj in zadaj. Takšna odločitev naj bi poudarila športni značaj skuterja maxi.


Proizvajalec skuterja Gilera Fuoco 500 - podjetje Gilera, ki je del podjetja Piaggio. To pomeni veliko tveganje z uporabo trikolesnega modela. Kljub izvirnosti in inovativnosti vozila je verjetnost njegove pozitivne ocene in sprejemanja na svetovnih trgih nizka.

Specifikacije

Gilera Fuoco 500 je dopolnjena z dolgoletnimi izkušnjami z motorjem s 492 kubičnimi centimetri, ki je bil prej nameščen na različnih dvokolesnikih. Motor odlikuje odlično delo pri srednjih hitrostih in manjše težave na nizki ravnine vpliva na njegovo učinkovitost in moč. Motorna enota tega razreda je nepričakovano ekonomična: poraba goriva je 45 litrov na 100 kilometrov poti.

Menjalnik in vožnja

Gladko prestavljanje in celo delo pri kateri koli hitrosti sta opremljena z blok-drsnim prenosom. Gilera Fuoco 500 ima podvozje MP3 za podaljšano medosno razdaljo, zmogljiv motor in masivno vrhunsko zasnovo, zaradi česar je enota pravi športni maxi skuter za terenske izlete. Odlična okretnost in vodljivost omogočata uporabo modela in znotraj mesta, zlasti v času konic.
Vzmetenje skuterja je lahka, pokriva neenakosti cestne zapore. Avtomobilisti v pregledih Gilera Fuoco 500 opozarjajo, da je togost vzmetenja negativno vplivala na udobje potovanja, vendar popolnoma prekine zanesljivost in varnost celotne konstrukcije, opremljeno z dodatno sklopko za drugo kolo. Nastavitev vzmetenja je slaba in vključuje samo nastavitev višine teka. Zavorni sistem skuterja je zelo učinkovit, omogoča hitro zaviranje na vseh cestnih površinah. Sprednjo stran Gilera Fuoco 500 lahko pritrdite v strogo pokončnem položaju pri vožnji z nizko hitrostjo.

Neverjetna stabilnost

Dve sprednji kolesi zagotavljata izjemno dinamiko zaviranja in stabilnost Gilera Fuoco 500 skuterja in so opremljeni z neodvisnim vzmetenjem, ki zagotavlja stalen oprijem na cestnem bloku tudi pri zavitih pod ostrim kotom.Trikolesni maxi-skuter se ne boji mokrega spolzkega asfalta, ovira na sprednjem kolesu pa se praktično ne čuti. 110-milimetrski hod vzmetenja in zadnje 14-palčno kolo omogočata optimalno stabilizacijo. Navedene lastnosti zagotavljajo udobno vožnjo in odlično vodenje skuterja Gilera Fuoco 500 tako na asfaltu kot na kolovozu na standardni gumi.
Inovativne rešitve, ki jih uporabljajo inženirji podjetja Gilera pri ustvarjanju sprednjega vzmetenja triosnega maxi-skuterja, so postale elektronsko-hidravlični sistem, ki blokira nagibni kot. Omogoča zaklepanje vozila v poljubnem položaju z največjim kotom nagiba do 40 stopinj, tako da lahko voznik izvede skoraj vse manevre. Potreba po bočni stopnici pade zaradi triciklične zasnove skuterja: za parkiranje je dovolj, da se zaskoči. Zaklep zadnjega kolesa se uporablja za parkiranje pod pobočjem.

Učinkovit zavorni sistem

Gilera Fuoco 500 skuterji so sestavljeni iz 240-milimetrskih plošč, nameščenih na vseh treh kolesih. Spredaj je čeljust z enim batom, zadaj - dvo-bat. Ojačane zavorne cevi zagotavljajo zanesljivost zavornega sistema in njegovo visoko učinkovitost.
Stabilnost zavornega sistema omogoča ohranjanje navpičnega položaja skuterja maxi tudi pri aktivnem zaviranju na spolzkem tiru, kar pomeni blokiranje vseh koles. Takšna funkcija zavore je pomembnapovečuje raven varnosti, ki jo je težko pričakovati od motornih koles.

Značilnosti konstrukcije

Glavni dirkalnik skuterja Gilera Fuoco 500 je njegova inovativna zasnova in edinstveno sprednje vzmetenje, ki razlikuje motorno kolo od dvojnih koles. Trikolesni tokokrog je bil izdelan posebej za povečanje okretnosti in stabilnosti vozila, kar je povzročilo dodatno kolo in ga namestilo spredaj, ne za seboj.

Zato so inženirji družbe pred dvema 12-palčnima kolesoma namestili razdaljo 420 milimetrov in eno 14-palčno kolo od zadaj. Neodvisno sprednje vzmetenje predstavlja konstrukcija štirih dvojnih vzvodov, izvedenih v obliki paralelogramov. Sprednja kolesa so nameščena na dva blažilnika in nista odvisna drug od drugega, ko pa telo odstopa od navpične osi, sledita za njo in ponavljajo nagibni kot.
Kot naklona skuterja s podobnim vzmetenjem je 40 stopinj, kar je dovolj za izvedbo večine manevrov. Značilnost vzmetenja Fuoco 500 je sistem elektronsko-hidravličnega zaklepanja kota nagiba, ki vam omogoča, da pritrdite maxi-skuter na kateri koli položaj. Ročna zavora, ki zaklene zadnje kolo, je predvidena za primere, ko je potrebno motorno kolo parkirati na nagnjeni cestni površini.

Navpična zapora

Vzmetenje je opremljeno z dvema načinoma navpičnega zaklepanja - avtomatsko in ročno. Prvi se aktivira, ko je omejitev hitrosti presežena pri 15 km /h in se izklopi, ko hitrost pade podoznako V ročnem načinu se vertikalno zaklepanje izvede na zahtevo voznika, vendar je možno le na mirujočem skuterju in se odstrani takoj po premiku iz kraja. Stikalo za izbiro načina in ključavnica sta na desni ročici volana.
Avtomobilisti in lastniki triosnega maxi-skuterja ugotavljajo, da je priročnejši način ročnega zaklepanja v mestu, saj se lahko pri manevriranju v avtomobilskem toku z minimalno hitrostjo elektronika samodejno vklopi ustavitev, kar lahko privede do izrednega dogodka. Način ročnega zaklepanja se pogosto uporablja na semaforjih ali parkiriščih, saj je zelo težko vzdrževati dokaj težek skuter sam.

Cena Gilera Fuoco 500

V svoji kategoriji trikolesni maxi-skater ima verjetno najvišjo vrednost: novi model je mogoče kupiti za najmanj 350 tisoč rubljev. Na splošno je takšen skuter vreden cene prvotne zasnove, ne pa tudi tehničnih lastnosti: seveda so impresivne, vendar obstajajo še druga dvokolesna vozila, ki se med seboj razlikujejo v veliko boljši dinamičnosti in moči. V primerjavi z njimi je nesporna prednost modela Gilera Fuoco 500 hiter in raznolik sistem, ki omogoča veliko lažje in lažje upravljanje. Na splošno je skuter Fuoco 500 precej funkcionalen in premišljen dobesedno do najmanjših podrobnosti, v kombinaciji s prvotnim dizajnom in privlačnim dizajnom pa je zaželeno motorno kolo.

Sorodne publikacije