Opus BT-C3100: Navodila, pregledi, pregledi

Glavna merila pri izbiri digitalne tehnologije in opreme za shranjevanje so le funkcionalnost, zanesljivost in učinkovitost delovanja. Ob istem času, z razvojem avtonomnih tehnologij oskrbe z električno energijo, proizvajalci istih mobilnih naprav ne morejo zgolj prezreti pojav novih pristopov k organizaciji zaračunavanja. Razvijalci si prizadevajo, da bi bil ta proces čim lažji, s čimer bi privabili potrošnika in to merilo. Precej nenavadno, čeprav je bil precej logičen poskus, da bi obvladali to smer, ustvarili avtorji pregleda Opus BT-C3100, ki je predstavljen spodaj. V tej majhni napravi se je nadaljeval koncept univerzalnega polnjenja, vendar so mu bile dodane nove funkcije.


Značilnosti naprave

Model je majhna naprava, namenjena polnjenju baterij in akumulatorjev v štirih režah. Za razliko od podobnih naprav ta modifikacija omogoča delo s širokim razponom indikatorjev polnilnega toka do 2000 mA. Zlasti za delo z nikelj-kadmijem in litij-ionskimi elementi, naprava vključuje optimalne karakteristike polnjenja. Obe bateriji različnih tipov sta lahko istočasno servisirani v režah. Če se baterije uporabljajo z visoko napetostjo, je potrebno od upravljalca zahtevati posebno stikalo. Tudi značilnosti, ki razlikujejo polnilnik Opus BT-C3100 od skupne teže analogov, vključujejo široko vključevanje zaščitnih napravsistemov. Najbolj učinkovit med njimi je sposobnost zaznavanja pregrevanja in preprečevanja negativnih učinkov kratkih stikov.


Glavne značilnosti

Eden glavnih parametrov je obseg tokovnega naboja. Ugotovljeno je bilo že, da je maksimum 2000 mA, najnižji pa 200 mA. Hkrati je izpust toka, ki velja samo za litij-ionske baterije, v območju 200-1000 mA. Najvišja zmogljivost polnjenja je 20.000 mga, kar je eden najboljših kazalnikov v razredu. V tem primeru ima naprava precej skromne dimenzije - 144 x 98 x 4 cm pri masi 0234, ki znaša kg. Opus BT-C3100 je izdelan predvsem iz plastike, vendar je opremljen z modernimi izolacijskimi premazi. Celoten sklop modela vključuje samo napajalnik in navodila za uporabo.

Navodila za uporabo

Pri uporabi aparata se mora lastnik ukvarjati z LCD zaslonom, ki bo prikazal delovanje naprave. Na zaslonu je prikazanih več zaslonskih plošč, od katerih vsak ustreza ločenemu načinu delovanja. Gumb MODE se odziva na izbiro načina. Če želite aktivirati želeno obliko naprave, jo morate zadržati nekaj sekund. Parametre servisnih elementov lahko spremljate preko plošče DISPLAY. Zlasti prikaže vrednost tokov, napetosti, karakteristik tekočine akumulatorja itd. Ločen prikaz elementa za upravljanje polnilnega toka - ta gumb ustreza tipki CURRENT. Označite določeno režo kot za aktivno kontroloNamenska tipka SLOT se nahaja na vrhu plošče Opus BT-C3100. Navodilo navaja, da lahko ukaz z parametri polnjenja damo in vsako celico posebej, in vse nameščene baterije takoj.

Navodila za vzdrževanje

Naprava zahteva previden odnos, maksimalno zaščito pred močnimi udarci, kemičnimi poškodbami in izpostavljenostjo vlagi. Pomembno je omeniti, da lahko celo visokokakovostno inteligentno polnjenje izgubi svoje operativne lastnosti. To se lahko na primer kaže v odstopanjih registriranih indikatorjev pri analizi druge baterije. Najboljšo natančnost v družini prikazuje modifikacija Opus BT-C3100 v 2.2. Navodilo priporoča, da se preveri tudi za vse obratovalne parametre. Prav tako je zaželeno, da se za preskus uporabi minimalna napaka. Poleg tega je priporočljivo občasno očistiti konektorje s posebnim materialom. Nemogoče je domnevati, da so funkcionalne površine razpršene, saj takšni pojavi vplivajo predvsem na izgubo natančnosti elektrokemijskih meritev. Poleg tega je treba upoštevati optimalni čas polnjenja baterije. Ista nadzorna plošča z zaslonom jim pomaga slediti. Iztek teh standardov je koristen z vidika varnosti tako za napravo kot za baterije.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Naprava ima številne prednosti, ki pa jih hitra obraba delovne podlage ne zakriva. Uporabniki v ospredju na tem seznamu prikazujejo večnamensko napravo. On jeDeluje z elementi vseh vrst, tako priljubljenih formatov kot tudi malo znanih. Poleg tega je sposobnost naprave za dodatne razširjene meritve z istimi litij-ionskimi modeli posebej označena. Konkurenca v učinkovitosti servisiranja te postavke je lahko le specializirana oprema. Obstajajo tudi drugi pluse, ki jih privlači nova generacija Opus BT-C3100 v 2.2. Mnenja kažejo, da se lahko celo rahlo poškodovane in poškodovane baterije servisirajo z napravo - glavna stvar je, da je telo elementa sestavni del. Pohvalite uporabnike in izvedite nadzorno ploščo. Na splošno je prisotnost funkcionalnega operaterjevega prikazovalnika redko za polnilnike, v tem primeru pa je bila uvedba inovacij uspešna.

Negativne povratne informacije

Med pomembnimi pomanjkljivostmi so uporabniki opozorili na pomanjkanje podpore za obliko telefonskih baterij. Zaradi te pomanjkljivosti se model seveda ne more šteti za povsem univerzalnega, čeprav se ta določba lahko doseže z uporabo posebnih adapterjev. Pri manjših slabostih uporabniki vključujejo relativno nizko stopnjo posodabljanja rezultatov, redne netočnosti pri merjenju čarovnika in pregrevanje primera. Treba je opozoriti, da se hladilnik na splošno šteje za najšibkejše mesto Opus BT-C3100. Pregledi pa opozarjajo, da je v novih različicah naprave hladilni sistem bistveno prenovljen in izboljšan. Druga stvar je, da merilne napake pri nekaterih meritvah niso odražale. Še vedno ostaja razpon odstopanj v 3-5%neprijeten trenutek delovanja tega modela.

Koliko stane Opus BT-C3100?

Na domačem trgu je model na voljo za 18-2 tisoč rubljev. To je sorazmerno majhen znesek, glede na kakovostno osnovno bazo naprave in funkcionalnost, ki jo ponuja. Po želji lahko najdete bolj dostopno analogno kitajsko napravo z velikim številom kazalnikov uspešnosti, vendar bodo ti izdelki bistveno slabši tako glede meritev kot tudi trajnosti. Če primerjate Opus BT-C3100 z analogi večjih blagovnih znamk Unionokala, La Crosse ali Fujitsu, bo njegova stroškovna korist nepomembna. S tem izdelkom je treba vseeno primerjati glede na operativne lastnosti.

Sklep

Ni verjetno, da bi naprava bila uporabna za povprečnega uporabnika tehnologije akumulatorjev. Danes so tipični modeli naprav optimalno opremljeni z energijo iz enostavnejšega univerzalnega polnjenja. V takih primerih lahko široko funkcionalnost Opus BT-C3100 ostane neuporabljena. Upravičuje takšen nakup, raje v rokah strokovnjakov ali ljubiteljev radijske tehnike, ki aktivno uporabljajo baterije različnih formatov. Pomembna značilnost Opusovega razvoja je široka paleta parametrov, ki jih naprava zajame pri analiziranju polnjenja servisiranega artikla. To pomeni, da na nek način ni niti toliko polnilnik kot diagnostična naprava. To dokazuje zunanji panel, bogat z možnostmi in kontrolami. Proizvajalec je pomislil in uravnotežil tehnične in operativne lastnosti naprave inergonomijo, ki se bistveno izboljša pri novih spremembah.

Sorodne publikacije