Kakšen Bonjour program mora izbrisati?

Pogosto se uporabniki sistema Windows na svojih računalnikih znajdejo v majhnem pripomočku, imenovanem Bonjour. V programu Bonjour je v glavnem veliko ugibanj, zlasti tistih, ki ga poskušajo odstraniti s standardnim delom programov in komponent. Jasno navaja, da je razvijalec družba Apple. Toda kako je to? Konec koncev, večina ljudi tega programa ne namesti posebej na svojih terminalih? O tem, kaj je za aplet, zakaj je potreben in kako se ga znebiti, bo šel še dlje.

Kaj pa Bonjour?

Na podlagi dejstva, da je razvijalec še vedno svetovno znano podjetje, najprej poglejmo, zakaj je bil ta applet ustvarjen. Program je sam po sebi univerzalni most za komunikacijo med napravami "jabolko", na primer pri povezovanju računalnikov ali mobilnih naprav s televizijskimi ploščami (nekakšen most).


Njegov glavni namen je pravočasno prepoznavanje vseh povezanih omrežnih naprav z uporabo brezžične tehnologije, ki temelji na AirPort Express ali Time Capsule. Poleg tega zagotavlja uporabo glasovnih in video klepetov, da ne omenjamo dostopa javnosti, recimo do glasbene trgovine. Za tisto, kar Bonjour počne v sistemih, ki temeljijo na Windows, si oglejmo malo podrobneje. Najprej pa si poglejmo najpomembnejše vprašanje, ki je zanimivo za vse uporabnike brez izjeme, saj je aplikacija nameščena na sistemu, saj mnogi tega sploh nimajo.

kot prilogaprodira skozi okna

Seveda noben uporabnik operacijskega sistema Windows tega appleta ne namesti posebej v sistem. Da, in zakaj na računalniku z mikrosistemskim sistemom ohraniti "jabolčni" programski izdelek? Nobene spremembe od njega. Izkazalo se je, da obstaja smisel, vendar o tem malo kasneje. Kaj je program Bonjour v smislu namestitvenega procesa? Izkazalo se je, da je namestitev programa aktivna v času, ko je na Windows-terminalih nameščena druga programska oprema Windows. Razložiti je mogoče s preprostim primerom. Recimo, da imate računalnik ali prenosni računalnik z operacijskim sistemom Windows na krovu in mobilno napravo znamke iPhone, iPad ali iPod. Jasno je, da pri povezovanju katerega koli od njih preko USB ali z uporabo Wi-Fi v napravi za prepoznavanje, rezultat ne bo. V tem primeru je treba namestiti najnovejšo različico programske opreme iTunes in jo prilagoditi posebej za Windows. Postopek namestitve začnete in počakate na dokončanje.

V ozadju je nameščenih veliko programov, vključno z Bonjour. Potreben je program na napravah Windows, ki je lahko razumljiv, če pogledate njegove glavne značilnosti v smislu zagotavljanja sinhronizacije med napravami in gostitelji.
Tukaj je še ena točka. Dejstvo je, da nekateri programski paketi, zlasti virtualni in snemalni studiji ali sekvencerji, da ne omenjamo VST, RTAS, DX ali AU vtičnikov, zahtevajo prisotnost vnaprej nameščene platforme QuickTime, ki vključuje isto ime in razvoj Apple. . Isti studio Avid Pro Tools, prvotno zasnovan za delo izključno na MacuOS X je zdaj enostavno nameščen v operacijskem sistemu Windows, vendar le s pogojem, da ima določen most.

Kaj program potrebuje?

Dejstvo, da aplikacija sinhronizira vse brezžične naprave, je jasno. Vendar pa je njegov namen popolnoma avtomatizirati take procese.
Na primer, če uporabljate predpono AppleTV in se skušate povezati z njo iz mobilne naprave (ali računalnika z operacijskim sistemom Windows), in tudi za prenos slik na ploščo televizorja, vam ni treba vstopiti v dodatne nastavitve, poiskati in identificirati razpoložljive naprave. Ta programček bo naredil vse, kar je sam, in samo boste morali aktivirati povezavo. Zakaj potrebuješ Bonjour? Poleg tega program podpira Ethernet omrežje, ki temelji na protokolih TCP /IP, kar je zagotovilo za združljivost različnih naprav z različnimi operacijskimi sistemi (protokoli dostopa do interneta v različnih sistemih se lahko razlikujejo, vendar imena DNS ostajajo enaka).

Bonjour: kaj je program, ga lahko odstranite ali ne?

Načeloma izvirna aplikacija zavzema prostor na trdem disku s tako malo prostora. Vprašanje, ali lahko Bonjour odstranite, ima dvojno rešitev. Če ne uporabljate naprav "jabolko" za brezžične povezave, zakaj ne? V tem primeru se program vsaj ne izkaže za nesmiselnega, ampak tudi popolnoma nezaželen. Ista stvar, mimogrede, velja za situacije z glasbenimi studii in uredniki. Tukaj ni nujno popolnoma natančno, saj nobena od teh sinhronizacij v tem primeru sploh ne govori. Zatoza odstranitev programa, vsaj za Windows-sisteme lahko popolnoma neboleče (v njihovi sposobnosti za delo ne bo vplivalo na kakršen koli način).

Pri uporabi istih mobilnih naprav, ki vključujejo prenos slik ali nameščanje komunikacij s pametnimi paneli, ki se na nek način lahko imenujejo nezdružljive naprave, je bolje, da se program ne dotika.

Kako izbrisati standardni način?

Kaj je program Bonjour pripravil. Zdaj nekaj besed o praktičnih načinih za odstranitev te aplikacije.
Najlažji način je, da uporabite standardni del programov in komponent, ki jih lahko pokličete na nadzorni plošči. Na seznamu izberite želeno aplikacijo in izvedite standardni postopek odstranitve. Odstranjevanje ostankov v registru ali v Raziskovalcu je priporočljivo le z metodo, ki vključuje iskanje imena izvirnega appleta in ne razvijalca (tako da je mogoče druge programe uničiti). Lahko pa uporabite preprostejšo metodo.

Alternativna metodologija

Alternativni način je uporaba deinstallerja, kot je iObit Uninstaller.
Tukaj, za razliko od tipičnih situacij, morate upoštevati eno od glavnih stvari: s seznama morate izbrati aplikacijo Bonjour in jo preprosto izbrisati, nato pa, če zaženete zmogljivo skeniranje, se znebite samo tistih registrskih ključev, datotek in map, ki neposredno vsebuje ime oddaljenega programčka. V nasprotnem primeru celo iTunes tvega, da bo padel, kaj šele zgoraj opisane studiein vtičniki.

Posledice izbrisa: ali je tako slabo?

Načeloma ni nič narobe z odstranitvijo tega programčka, zlasti če so njegove zmogljivosti preprosto nezahtevane. Bonjour program je druga stvar. Vse je odvisno od tega, ali uporabnik uporablja napravo, ki ni medsebojno nezdružljiva in deluje pod nadzorom različnih operacijskih sistemov. In na splošno app lahko in se ne dotika. Kako malo je mogoče? Tukaj boste kupili nov iPhone, zakaj ga boste prenesli in namestili ločeno, če že obstaja na vašem računalniku in bo prepoznala katerokoli napravo na zelo osnovni način?

Sorodne publikacije