LED svetilka z akumulatorskim senzorjem: pregledi

Človeške zahteve za udobje stanovanja rastejo in z njimi se povečuje število naprav, ki olajšujejo vsakdanje življenje. Lampica s senzorjem gibanja je ena taka naprava. Njegova glavna funkcija je vklopiti luč, ko je to potrebno, in njeno avtomatsko zaustavitev. Ni vam več treba iskati ključev ali stikala v temi, da bi spremljali prekomerno porabo električne energije. Še posebej udobne LED-sijalke z akumulatorskim senzorjem. So kompaktne, ne zahtevajo ožičenja, varčne in trajne. Slika LED luči s senzorjem gibanja baterije, najbolj priljubljeni modeli so predstavljeni spodaj. V članku bomo opisali značilnosti oblikovanja, prednosti, slabosti in področja uporabe svetilk z zaznavcem gibanja.


Področje uporabe

V gospodinjski svetilki s senzorjem gibanja, ki se uporablja za notranjo in zunanjo razsvetljavo. Dokazali so se kot glavna razsvetljava v hodnikih in kopalnicah. LED luči dajejo dovolj svetle svetlobe za izvajanje potrebnih postopkov in se ne bojijo vlage. Svetilke s senzorji gibanja so nepogrešljive v domovih, kjer so majhni otroci, ki se sami ne morejo prižgati. Lučka se samodejno vklopi in izklopi, ko je soba prazna. Modeli majhnih svetlobnih diod so odlični za osvetljevanje lestev in koridorjev. Na dnustene ne pokrivajo le stopnic, temveč so tudi spektakularne. LED luči s svetlobnim senzorjem na baterijah Light Angel so primerne za osvetljevanje delovnega prostora v kuhinji in shrambi. Kompaktne dimenzije, obračalni mehanizem svetilke in udobna montaža omogočajo vgradnjo na vodoravno in navpično površino.


LED svetilke za pohištvo z akumulatorskim senzorjem so zelo primerne za osvetlitev notranjosti omar in omar. Ti zelo olajšajo iskanje prave stvari, se ne segrejejo in se lahko pripnejo na katerokoli primerno mesto. LED trakovi se lahko uporabljajo kot nočno življenje, če jih pritrdite na pohištvo. Ustvarijo mehko razpršeno svetlobo, ki ne draži oči, vendar je dovolj svetla, da se ne more spotakniti ponoči.
Kot zunanja razsvetljava se na območju vhodnih vrat, vzdolž dostopnih in vrtnih poti uporabljajo LED svetilke z zaznavalom gibanja baterije. Poleg svojega neposrednega namena, osvetlitve, bodo takšne luči opozarjale na zaželene in nezaželene goste, pa tudi prestrašile vsiljivce.

Prednosti

Glavna prednost LED luči z akumulatorskim senzorjem je njihova avtonomija. Ni jih treba vleči žic, zato lahko to svetilko namestite povsod. Pri visoki intenzivnosti svetlobnega toka so takšne svetilke lahke in kompaktne. Zaradi uporabe LED diod so zelo varčne. Zadnji porabi 5-7 kratmanj energije kot žarnice, njihova življenjska doba pa je približno 100 tisoč ur. Zahvaljujoč temu bo LED-luč z senzorjem baterije trajala dolgo časa.
Dodatni prihranki energije se ustvarijo s senzorjem gibanja. Žarnica osvetljuje le potrebno količino časa, kar prihrani do 30% energije v primerjavi z običajno osvetlitvijo. Naprave za zunanjo razsvetljavo in kopalnice imajo nepredušno ohišje, ki jih varuje pred vlago in prahom in tako podaljša življenjsko dobo naprave. LED svetilka s senzorjem gibanja na baterijah za pohištvo je primerna za vgradnjo v omejene prostorske omare. Ne segreva, ne oddaja škodljivih snovi in ​​ne seva ultravijoličnega sevanja. Svetila so enostavna za uporabo in nego. Občasno jih obrišite s prahom s suho krpo in zamenjajte baterije.

Slabosti

Največja pomanjkljivost takšnih vpenjal je neuspeh zaznavala gibanja. Praviloma so posledica nepravilne občutljivosti in polmera delovanja. Senzor lahko deluje na grelnih napravah, hišnih ljubljenčkih, premikanju po tankih vratih in oknih. Akumulatorske svetilke zahtevajo redno menjavo baterij ali njihovo polnjenje. Hermetični modeli, zasnovani za ulično razsvetljavo ali kopalnice, se v primeru okvare težko popravijo. Oblikovanje teh napeljav je precej preprosto, vendar bo obnova tesnosti primera problematična. Vlaga in prah, ki hitro udarita v napravoga bo odstranil iz reda.

Načelo delovanja

Naprave za osvetljevanje s senzorjem gibanja so sestavljene iz svetleče diode, zaznavala gibanja, fotocelice, baterije in telesa. Zasnova, kot je število LED, je lahko drugačna. Nekatere naprave imajo regulator jakosti svetlobe in barvni odtenek svetlobe. Takšne naprave se lahko uporabljajo kot nočna svetloba. Senzor gibanja ujame temperaturna ali valovna nihanja okoliškega prostora, ko je predmet zaznan, je tokokrog zaklenjen in vklopljena. Kot in obseg prepoznavanja objektov sta prilagodljiva. Fotocelica je zasnovana za merjenje stopnje osvetljenosti. Z zadostno naravno ali umetno svetlobo svetilka ne zasveti. Baterije AA ali AAA se uporabljajo kot baterije. Nekatere modele lahko polnite iz USB-ja ali omrežja z uporabo baterijskih vložkov. Polnilni kabel se navadno zaključi. Zasnova primera je precej raznolika. Obstajajo modeli v obliki trakov, linearnih, rotacijskih, klasičnih kvadratnih in okroglih. Nočne luči s senzorjem gibanja imajo pogosto izvirno obliko. Kompaktnost in lahka teža omogočata pritrditev vpenjal s pomočjo dvostranskega lepljivega traku. Modeli za polnjenje imajo pogosto magnetni trak za enostavno razstavljanje. Magnet je pritrjen na površino z lepljivim trakom ali vijaki, sama svetilka pa je pritrjena na silo magnetnega polja.

Tipi senzorjev

V gospodinjskih modelih se uporabljajo tri vrste senzorjev gibanja:
 • mikrovalovna pečica. Naprava oddajavisokofrekvenčni elektromagnetni valovi. Ima visoko občutljivost in lahko zazna predmet s tankimi ovirami. Včasih lažno požari na vratih ali oknih. Zaradi dejstva, da je elektromagnetno sevanje nevarno za ljudi, se takšne naprave redko uporabljajo v stanovanjskih območjih.
 • Ultrazvok. Senzor zajame spremembe, ki jih kažejo ultrazvočni valovi. Objekt prepozna celo v toplih zimskih oblačilih v zelo prašni sobi. Če pa je oseba tiho, naprava morda ne bo delovala. Ultrazvok je povsem neškodljiv za ljudi, vendar so živali občutljive na to in so lahko nemirne. Takšne naprave so primerne za vgradnjo v prostorne sobe, na stopnice, v vhod, za ulično razsvetljavo.
 • Infrardeči vmesnik. To je najbolj priljubljena vrsta senzorja v gospodinjskih napeljavah. Odzove se na temperaturne spremembe v zaprtih prostorih in je povsem neškodljiv za ljudi in hišne ljubljenčke. Svetilka z infrardečim senzorjem je primerna za majhne prostore, skednje, omare, omare. Senzor lahko nepravilno reagira na ogrevalne naprave in hišne ljubljenčke. Če je oseba oblečena v gosto obleko, ki se slabo prenaša, naprava morda ne bo delovala.
 • Univerzalno. Takšne naprave združujejo več načel prepoznavanja, ki povečujejo njihovo učinkovitost in zmanjšujejo tveganje napak.
 • Vrste vpenjal

  Svetilke s senzorjem gibanja lahko razdelimo v dve veliki skupini: za zunanjo in notranjo razsvetljavo. Prvi so zelo visokizaščito pred atmosferskimi vplivi.

  Svetlobne naprave z zaznavalom gibanja se lahko glede na konstrukcijske značilnosti razdelijo na viseče, stropne, stenske in mizne.

  Nega in vzdrževanje

  Za vzdrževanje naprave je preprosto, zato jo je treba občasno očistiti pred prahom in spremeniti elemente hrane. Da bi svetilka trajala dlje, je pomembno, da ne dovolite preobremenitve zaradi napačne nastavitve razdalje in kota zaznavanja, kot tudi da odstranite tujke iz polmera naprave: vrtljivo pohištvo, zavese, sobne rastline.

  Mnenja

  Mnenja o LED diodah s senzorjem gibanja baterije v večini pozitivnih. Vendar pa nekateri uporabniki poročajo o napačnih dnevih in hišnih ljubljenčkih. Gospodinjski modeli z infrardečim senzorjem zelo dobro prepoznajo osebo v zgornjih oblačilih. Polnilne luči z zaznavalom gibanja - nepogrešljiva stvar v luči težko dostopnih mest, kjer ni možnosti ožičenja. So kompaktni, varčni in varni. Pri gospodinjskih svetilkah za notranjo razsvetljavo se najpogosteje uporabljajo infrardeči senzorji gibanja. Svetilke za zunanjo razsvetljavo imajo visoko stopnjo zaščite pred prahom in vlago ter ultrazvočnim senzorjem. Svetilke na baterijah se uporabljajo za glavno razsvetljavo in osvetlitev hodnikov, hodnikov, stopnic, kopalnic, garderobe in pohištva.

  Sorodne publikacije