Kako nadgraditi gonilnik NVIDIA GeForce: Možnosti za več rešitev

Če kdo ne ve, so gonilniki programska oprema, ki jo operacijski sistem ali druge uporabniške aplikacije nenehno posodabljajo, da se zagotovi pravilno delovanje glavne enote in njena zmožnost uporabe. Trenutno se predlaga, da se preuči, kako posodobiti gonilnik NVIDIA GeForce, ki spada v linijo grafičnih vmesnikov. Lahko pa uporabite več metod, vendar ne povsem enakopravno.

Kako posodobiti gonilnik NVIDIA GeForce s standardno metodo?

Vsak uporabnik bi moral vedeti, da so na začetku vse naprave, ki so povezane z računalniškim sistemom ("železo" ali virtualno), tako ali drugače prikazane v posebnem upravitelju, imenovanem "Upravitelj naprav".
Če si želite ogledati različico gonilnika, morate uporabiti meni PCM na označeni napravi (v tem primeru kartico GeForce) s preklopom na zavihek gonilnika. Bit pod glavnim opisom naprave dobi nameščeno različico.


Če vidite, da je zastarel, kliknite gumb za posodobitev ali uporabite meni PCM na upraviteljevi začetni strani. Sistem ponuja izbiro: namestiti najprimernejši gonilnik iz svoje baze podatkov (pod pogojem, da ima internetno povezavo) ali iskati gonilnike v tem računalniku. Če sami niste prenesli ničesar, poskusite zaupati posodobitvi za Windows. Vendar pa osvežujoči gonilniki NVIDIA GeForce GT 250 ne pridejo vedno tako. Mogoče morašročno posodobite, vendar le, če jo podpira sistem, bo različica gonilnika prenesena z uradne spletne strani razvijalca.
Načeloma lahko za nadgradnjo uporabite identifikatorje DEV in VEN, ki jih lahko najdete na kartici podatkov, tako da izberete prikaz ID opreme. Ta metoda je primerna za vse naprave in osvežitev gonilnika NVIDIA GeForce GT 550 TI ali katerega koli drugega grafičnega čipa ne deluje. Glavna stvar - kopirati dolgo črto z ID-ji, nato pa jo prosite za iskanje voznika na uradni strani NVIDIA.

Kako posodobiti gonilnik grafične kartice NVIDIA GeForce z uporabo "native" pripomočka?

Toda vse to je bilo zlo. Zakaj izgubljati čas, če je že nameščeno orodje. Bistvo je v tem, da je pri začetni namestitvi gonilnikov, če je bil uporabljen uradni namestitveni program, v sistem vključena tako imenovana "nadzorna plošča NVIDIA", ki vstavi svoje ukaze v kontekstni meni sistema Windows.
Tudi pri dostopu do nastavitev zaslona (in ne do personalizacije) lahko s tem elementom izberete posodobitve gonilnikov. Lahko pa preprosto zaženete pripomoček in nastavite iskanje za posodobitev. Upoštevajte, da program samodejno določi razpoložljivost posodobitev, vendar se ne namesti (to bo treba storiti ročno).

Kaj storiti, če stari gonilnik ni izbrisan?

V nekaterih primerih tudi ne pomaga, zato je treba izbrisati gonilnike in pripadajočo programsko opremo. Seveda, voznike je mogoče odstraniti z uporabo "native" pripomočka z izbiro brisanja in ponovnega zagona.Uporabite lahko tudi orodje za odstranjevanje namestitve gonilnika. Ampak to samo odstrani voznike, in če obstaja preostanek sistema, čeprav ima nekaj opraviti z NVIDIA, tudi po popolni ponovni namestitvi gonilnika morda problem. Zato boste morali z uporabo tega razdelka programov in komponent odstraniti vso ustrezno programsko opremo, vključno s samim panelom, pa tudi s pripomočki, kot je NVIDIA Experience ali PhysX. Po tem, morate očistiti vse "repi" v registru, prosi za ime proizvajalca v registru in v "Raziskovalcu".
Da bi se izognili temu ročno, je lažje uporabljati orodja, kot je iObit Uninstaller, kjer morate razvrstiti po imenu razvijalca na seznamu in nato izbrisati vse, kar je (v različicah pod šestim boste morali omogočiti odstranitev paketa, v zgornjih spremembah - samo za opombo vse te komponente). Ampak bistvo ni to. Glavna stvar - po odstranitvi standarda, omogočite močno skeniranje, nato pa se znebite vseh ostankov, vključno z datotekami, mapami in vnosi v register. Po tem je zaželeno, da ponovno zaženete sistem (čeprav ne nujno) in nato izvedete ponovno namestitev.

Samodejne posodobitve

Vendar pa obstaja tudi enostavnejši način za reševanje problema posodabljanja gonilnika NVIDIA GeForce. V tem primeru gre za namestitev samodejnega programa za posodabljanje na vašem računalniku ali prenosnem računalniku, ki bo bodisi ob zagonu ali v ozadju (pod pogojem, da je stalna povezava z internetom nenehno), sledila nastanku novih različic gonilnikov in njihovih lastnihjih vključite v sistem s soglasjem uporabnika. Pri prvem zagonu bo skeniranje izvedeno samodejno in bo pokazalo, kateri gonilniki potrebujejo posodobitev, za katere naprave jih je mogoče namestiti, in kar je najpomembnejše, kateri gonilniki manjkajo.

Enako velja za aplikacije, kot sta DriverPack Solution ali SlimDrivers. Vsi delajo po istem načelu, ne le z lastnimi bazami podatkov, temveč tudi z neposrednim pozivom k virom razvijalcev gonilnikov in proizvajalcev potrebne opreme, ki izključuje prenos virtualno okuženih datotek. Namestitev se seveda izvaja izključno na tisti, ki ustreza nameščeni opremi. Vsi poskusi namestitve "najbolj primernih gonilnikov", ki jih ponujajo sistemi Windows, so izključeni.

namesto konca

To je pravzaprav vse o posodobitvi gonilnika NVIDIA GeForce. Karkoli želite, izberite. Vendar se zdi, da je najboljša možnost mogoče imenovati le dve: uporaba vgrajenega orodja, in če ne deluje - avtomatizirana posodobitev.

Sorodne publikacije