Kako pravilno odstraniti Kaspersky iz operacijskega sistema Windows 7?

Obstaja veliko različnih protivirusnih programov. Včasih uporabniku ni všeč eden od njih in se ga želi znebiti. Eden najbolj priljubljenih protivirusnih zdravil je izdelek podjetja Kaspersky. Če jo izbrišete s standardnimi orodji operacijskega sistema, to je preko nadzorne plošče, lahko pride do različnih vrst napak, poleg tega pa je na računalniku najverjetneje veliko nezaželenih datotek. Kako odstraniti Kaspersky iz Windows 7 in drugih različic OS? Nato bodo upoštevani načini za to.


Pozor

Najprej je treba opozoriti, da iz računalnika ne morete odstraniti nobenih programov, tako da jih pošljete v datoteke za smeti v mapi Program Files. To še posebej velja za antivirus. Tovrstno ukrepanje bo verjetno povzročilo zelo negativne posledice. Morda je treba dokončati ponovno namestitev operacijskega sistema.

Brisanje s standardnimi orodji OS

Kako odstraniti Kaspersky od Winds 7? Z desno miškino tipko kliknite ikono protivirusnega programa v "opravilni vrstici" in v kontekstnem meniju izberite "Izhod". Po tem, morate iti na "Nadzorna plošča", našli "Programi in komponente" v njem. Prisoten bo seznam nameščenih programov in protivirusni program. Še vedno morate klikniti na gumb za brisanje in slediti navodilom čarovnika za odstranjevanje programov. "Opomba: v operacijskem sistemu Windows Vista za ta namen v" Nadzorni plošči "ne moretepridi Samo odprite seznam na začetnem zaslonu z vsemi programi, z desno miškino tipko kliknite ikono protivirusnega programa in v kontekstnem meniju na dnu menija izberite "Izbriši". Nadaljnji ukrepi so enaki - sledite navodilom za program odstranitve.


Odstranjevanje antivirusa s posebnim pripomočkom

Če se iz neznanega razloga ne morete znebiti protivirusnega programa, je prva stvar, ki jo morate storiti, da prenesete uradni pripomoček, da odstranite Kaspersky. Ta program se imenuje KAV Remove Tool. Lahko ga prenesete brezplačno z uradne strani. Ko je naložen, morate odpreti arhiv in v njem zagnati izvršljivo datoteko. Ta program je posebej zasnovan za odstranitev vseh različic protivirusnih izdelkov podjetja Kaspersky Lab. Po zagonu bo uporabnik moral sprejeti licenčno pogodbo. Odpre se okno pripomočka, kjer so na voljo naslednje možnosti:
 • Protivirusni program bo samodejno zaznal odstranitev. Lahko ga preprosto izberete in odstranite.
 • V primeru, ko je bil protivirusni program že poskusil odstraniti, vendar ga ni uspel v celoti izvesti, bo uporabnik videl besedilo, ki pravi, da ni bilo zaznanih izdelkov, in da je prisilno odstranitev potrebno, je treba izbrati želenega s seznama. Določiti morate točno nameščeno protivirusno orodje in nato kliknite gumb »Izbriši«.
 • Ko bo program zaključil svoje delo, bo prikazansporočilo, da je operacija odstranitve uspešno zaključena in da mora računalnik znova zagnati.
 • Zdaj je rešeno vprašanje, kako odstraniti Kaspersky od Winds 7 s posebnim pripomočkom.

  Popolna odstranitev protivirusnega programa s programi tretjih oseb

  V zgornjih navodilih so bile upoštevane samo uradne metode odstranjevanja protivirusnega programa, vendar v primerih, ko vse te metode niso vodile do rešitve problema, je smiselno uporabljati orodja tretjih oseb za odstranite programe iz računalnika. Kako odstraniti Kaspersky od Winds 7 s takšnimi programi? Eden od takih pripomočkov je orodje za odstranjevanje Crystalidea. Različica v ruskem jeziku je na voljo na uradni spletni strani, od koder jo lahko prenesete. "Čarovnik za odstranjevanje" v tem programu vam bo pokazal, kako pravilno odstraniti Kaspersky in vse druge programe iz računalnika. Za to obstaja več možnosti, kot so:
 • Brisanje programov brez uporabe standardnih orodij operacijskega sistema.
 • Odstrani vse preostale programske datoteke po odstranitvi prek nadzorne plošče.
 • Utility vam omogoča, da izbrišete:
 • Vnose v register, ki pripadajo temu programu.
 • Začasne datoteke, ki ostanejo v sistemskih mapah.
 • Bližnjice, ki se nahajajo v kontekstnem meniju "Opravilna vrstica" na "Namizju".
 • Storitve.
 • Torej, če imate vprašanje o tem, kako odstraniti Kaspersky od Winds 7, ko druge metode niso pomagale, je orodje za odstranjevanje in njegovo podobno odlično orodje. Delajo večino od njihbrez izjeme.

  Povzetek

  Kot lahko vidite, odstranitev protivirusnega programa ni tako resen problem. Ko sledite navodilom, lahko vsak uporabnik to stori tudi, če je geslo pozabljeno. Kako popolnoma odstraniti Kaspersky? S pomočjo operacijskega sistema, uradnega orodja in programov drugih proizvajalcev. Kako izbrati - odločiti se za uporabnika. Ampak, če imate malo izkušenj z računalnikom, so pripomočki drugih proizvajalcev najboljša izbira.

  Sorodne publikacije