Kako prenesti datoteke iz računalnika v računalnik: način

Kako prenesti datoteke iz računalnika v računalnik? Metoda, ki bo uporabljena v ta namen, je odvisna od števila prenesenih datotek. Nadalje bodo podrobno obravnavane vse metode.

Prenos podatkov z odstranljivim diskom

\ t
Kako na enostaven način prenesti datoteke iz računalnika v računalnik? To storite tako, da kupite ali poiščete izmenljivi trdi disk, ki je združljiv z vašim računalnikom. Na tem disku je najbolje shraniti podatke za varnostno kopiranje, če ne uporabljate oblakovnega pomnilnika. Za varnostno kopiranje in prenos podatkov hkrati ne smete uporabljati trdega diska.


Če uporabljate storitev v oblaku, se morate prepričati, da imate pravice za prenos datotek iz drugega računalnika. Obstajajo storitve, ki ne dajejo takih privilegijev.

Uporaba bliskovne kartice

Kako prenesti datoteke iz računalnika v računalnik, če je njihov skupni obseg zelo majhen za uporabo trdega diska? Uporabite lahko majhen bliskovni pogon, ki je idealen, če so računalniki daleč drug od drugega in podatki do 64 gigabajtov. Nakup medijev je lahko cenovno ugoden tako v računalniških trgovinah kot tudi v tiskovinah. Namesto flash kartice je mogoče uporabiti laserski disk, vendar je za večkratni vnos vredno kupiti disk, ki je dražji. Cenejši se uporablja samo enkrat. Zato je USB pogon veliko bolj priročen, saj prihrani denar, število vnosov pa je zelo velikosuper

Postopek prenosa

Če je bila oprema določena, morate zdaj odpreti mapo z datotekami. Če so pomešani, jih morate razvrstiti po mapah po določenem načelu. V nasprotnem primeru, kako prenesti datoteke iz računalnika v računalnik, če so vse pomešane?


Zdaj bo primerno, da se okna map in odstranljivega diska namestijo drug poleg drugega. Nato lahko kliknete mapo, ki jo želite prenesti, in jo povlečete iz enega okna v drugo. Na koncu lahko vidite okno, ki vas obvešča o uspehu prenosa. Če podatki zavzemajo veliko prostora, bo prikazan tudi čas, porabljen za prenos. Postopek se tako ponavlja, dokler niso vržene vse potrebne datoteke in mape. Zdaj morate pravilno odstraniti izmenljivi pogon. V nasprotnem primeru je možna izguba podatkov. Za to morate klikniti z desno miškino tipko in iz menija izberite "Izbriši". Zdaj je izmenljivi disk vstavljen v drug računalnik s kablom ali neposredno. Ko ga računalnik najde, lahko dvakrat kliknete, da ga odprete. Zdaj lahko datoteko ali mapo prenesete iz medija v nov računalnik z enako povleci in spusti.

Premikanje podatkov po omrežju

Če želite uporabiti to metodo, morate najprej potrditi, da sta oba računalnika na istem strežniku. V primeru brezžičnega omrežja mora biti hitrost zelo visoka. Ta možnost je najprimernejša, kadar se prenos izvaja redno. Na obeh računalnikih je ustvarjeno omrežje v skupni rabi, zaščiteno z geslom. Potrebno jekliknite trdi disk in izberite njegove lastnosti. Nato se odpre zavihek Skupna raba in klikne gumb "Razširjeni prenos". Še vedno je treba izbrati funkcijo dostopa, ki se glede na različico operacijskega sistema lahko imenuje drugače.
Na drugem računalniku morate vnesti uporabniško ime in geslo, pojdite v meni Start in izberite »Omrežje«. Na povezanem seznamu mora biti prisoten drugi računalnik. Če ga izberete, se vnese geslo za dostop. Končna faza prenosa je naslednja: za prenos so določene datoteke, ki se izbrišejo.

Prenos s programom Windows Easy Share

Za prenos datotek med računalniki je potreben kabel USB. Ta metoda je najbolj primerna za uporabnike, ki so kupili nov računalnik in želijo od njega povleči vse potrebno. Aplikacija za prenos se prenese prek Centra za prenos na uradni spletni strani podjetja. Po namestitvi programa se morate registrirati kot skrbnik za dostop do obeh računalnikov. Za njih je treba ustvariti en sam račun. Zdaj lahko odprete program, vnesete geslo ali ključ za prenos, izberete način, ki ga želite uporabiti. Lahko je omrežje ali kabel. Naprej kaže, da je to nov računalnik in izbere operacijski sistem, ki je nameščen na starem. Drugi računalnik tudi zažene aplikacijo in postopek prenosa se začne. Če želite, lahko kliknete na "Nastavitve" in odstranite tiste elemente, ki jih ne potrebujete za prenos. Po zaključku postopka bodo vsi podatkina novem računalniku.

Prenos prek oblak skladiščenja

Kako prenesti datoteke iz računalnika na ipad ali drug računalnik brez uporabe opreme? Potrebne bodo storitve v oblaku. Primerni so za premikanje datotek do dveh gigabajtov. Z njimi se boste morali registrirati in dobiti njihov prostor za shranjevanje. Zdaj lahko obiščete račun v eni napravi, prenesete datoteke v oblak, nato pa dobite dostop do druge naprave in jih prenesete.

Sorodne publikacije