Pametni telefon BQ-4072 Strike Mini: pregledi in funkcije

Pametni telefon ruskega podjetja BQ-mobile - BQ-4072 Strike Mini je postal junak tega članka. Mnenja o domačem proizvajalcu na splošno so pozitivna. Nesporna prednost blagovne znamke je, da imajo pripomočki optimalno ravnovesje med kakovostjo, ceno in funkcionalnostjo. V predstavljeni novosti so razvijalci poskušali uresničiti dejanske značilnosti in dokončali svoj predstavitveni videz. Ta model je poenostavljena različica pametnega telefona BQ-4072 Strike. Predpona Mini kaže na zmanjšane dimenzije. Od tega pripomočka ne bi smeli pričakovati nobenega inovativnega razvoja, kot je zaslon brez okvirjev, odklepanje in tako naprej. Vendar pa so nekatere značilnosti, ki so bile prej najdene le v srednjem segmentu, že izvedene in "državni uslužbenci".


Kaj so se razvijalci odločili, da bodo pritegnili pozornost kupcev? Kakšno nadev v strojni opremi je opremljen z BQ-4072 Strike Mini? Odgovori na ta vprašanja in ne le v tem članku.

Oblika, dimenzije, ergonomija

Zahvaljujoč spektakularnemu videzu, telefon BQ-4072 Strike Mini prejme dovoljenje. Najprej se uporabniki osredotočijo na kovinski kovček. Material je kakovosten, lastniki ne smejo skrbeti za površinske deformacije in nastanek prask. Nedvomna prednost je, da tudi med aktivnim delovanjem, brez uporabe pokrovov, telefon ne izgubi privlačnosti. Prav tako zadovoljni kupci vrsto barv. V ponudbi je pet zanimivih rešitev. Siva, srebrna je kot nalašč za ljubitelje klasike.Predstavniki lepe polovice človeštva imajo raje rožnate vzorce. Nič manj zanimivega so zlate in modre možnosti. Ta raznolikost kaže, da proizvajalec poskuša uganiti vsakega potencialnega kupca, kar mu daje široko izbiro.


Ko govorimo o kovinskem ohišju BQ-4072 Strike Mini, se povratne informacije lastnikov osredotočajo na prisotnost plastičnih vložkov. Nahajajo se spodaj in zgoraj. Če je ne pogledate, potem jih ne boste mogli takoj razločiti. Okrašeni so pod barvo glavnih površin. Prehod materialov se izvrši popolnoma - ni vrzeli. Kaj lahko rečete o dimenzijah telefona? Širina in višina sta majhni (126 in 66 mm), kar je povsem skladno s pripomočkom s 4-palčnim zaslonom. Rahlo slabši je primer debeline. Ta model ne more zahtevati naslova ozkega, saj je ta parameter več kot 11 mm, kar je po sodobnih standardih precej veliko. Lokacija kontrolnikov ustreza standardni postavitvi. Tipke za zaklepanje in glasnost so prikazane na desni strani. Na vrhu sta dva microUSB in avdio konektorja. Za ergonomijo ni bilo povratnih informacij uporabnika. Vsi predmeti se nahajajo na tak način, da so hitro dostopni. Posamezniki s povprečnimi velikostmi dlani lahko delujejo z eno roko. Pri gledanju sprednje plošče se pojavi neprijeten prepad. Večina uporabnikov meni, da je okvir zaslona preveč tesen. Tudi pomanjkljivosti vključujejo pomanjkanje nadzorne plošče za osvetlitev ozadja.

Značilnosti zaslona in ocene

Majhna velikost zaslona, ​​nameščenega na pametnem telefonu, nekateri uporabniki menijo, da je to prednost. Zahvaljujoč njemu lahko razvijalci zmanjšajo velikost pripomočka. Vendar pa ne vse takšne misli. Obstajajo na Net in odkrito negativne ocene. BQ-4072 Strike Mini je idealen za prvo kategorijo kupcev. Njen 4-palčni TFT-barvni zaslon, ki se ne razlikuje v brezhibni kakovosti. Takšna matrika se ne razlikuje bistveno v smislu vidnih kotov in visoke podrobnosti. Vendar pa glede na zadnji indikator, potem na majhni diagonalni pixelation je praktično ni vidna. Pripombe lastnikov so se pojavile tudi v razponu svetlosti. Ni dovolj za udobno delo na ulici, še posebej v sončnem vremenu. Na žalost in visoka ločljivost, razvijalci niso bili presenečeni. Največja zmogljivost je omejena na 800 x 480 slikovnih pik.

Kamere

Optika, ki se uporablja v BQ-4072 Strike Mini, ni prejela najbolj ugodnih povratnih informacij. Glavna kamera temelji na 5-megapikselni matriki. Razvijalci so dodali svoje funkcije za samodejno ostrenje in bliskavico, kar vam omogoča, da dobite bolj ali manj kakovostno sliko. Nastavitve v aplikaciji lahko spremenite. Tu je več dodatnih načinov. Najbolj jasne slike so posnete dnevno. Ko so fotografije zabrisane, se prikažejo zamegljen hrup in hrup. Sprednji modul z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik se večinoma uporablja za video komunikacijo. Seveda, celphy je mogoče narediti, ampak okvir izkaže, odkrito, ne zelo veliko. Podrobnosti so nizke, barvni prenos je šibek.

Produktivnost in programska oprema

Močnastrojne platforme v telefonu za 3000 rubljev je malo verjetno, da bi kdo pričakoval, zato se kupci niso počutili razočarano, vedoč, da ima pametni telefon preprost procesor Spreadtrum SC7731 s frekvenco 1200 MHz. Toda količina RAM-a je bila prijetno zadovoljna. Zdaj imajo uporabniki 1 GB. Seveda to ne zagotavlja rekordne zmogljivosti, vendar je za preproste igre in preproste aplikacije dovolj.
Tudi kupci so radovedni glede velikosti vgrajenega skladišča v BQ-4072 Strike Mini? 8 GB! Povratne informacije lastnikov kažejo, da bo tudi taka količina za uporabnika minimalna, zato priporočamo, da namestite kartico s flash. In tukaj je nedvomno prednost tega pametnega telefona, to je različica operacijskega sistema. Lastniki lahko uživajo v najnovejšem (sedmem) Androidu. Malo ljudi lahko računajo na takšno programsko opremo na telefonu za 3000 rubljev.

Samostojno

Največje število negativnih ocen za BQ-4072 Strike Mini je bilo posledica šibke baterije. Avtonomija je zagotovljena z baterijo 1500 MAG. Vsekakor za pametni telefon, ki se ne bo uporabljal samo za klice, to ni dovolj. Če se povezujete z internetom čez dan, fotografirate, pošiljate sporočila, lahko to storite brez ponovnega polnjenja. Na žalost telefon nima posebnega ekonomskega načina, tako da vam ni treba kupiti Power Bank, ne da bi morali ostati v stiku.

Pametni telefon BQ-4072 Strike Mini: pregledi

Kakšno je mnenje o poenostavljeni različici pripomočka Strike? Pametni telefon, nedvoumno, upravičen vse denarja, vloženega v njej. Glede na nizkostroški (do 3000 rubljev), lastniki pogumno poudarili njegovo dostojanstvo. Med njimi so kovinska torbica, majhna velikost, brezhibna montaža, posodobljena različica operacijskega sistema. Največja pomanjkljivost pa je bila življenjska doba baterije.

Sorodne publikacije