Ekonomski simulator na računalniku: seznam najboljših

V igralnem žanru, ekonomskem simulatorju na osebnem računalniku, mora igralec upravljati z velikim predmetom, ga izboljšati, pogledati stanje in povečati vrednost. Ta kategorija projektov je redka in med obstojem industrije lahko zberete do deset projektov, ki so vredni pozornosti in so sposobni dolgoročno zanimati osebo.

Bistvo žanra

Vredno je razumeti, da je vsak ekonomski simulator na osebnem računalniku čim bližje realnosti. Nekateri razvijalci celo naredijo igro v realnem času. To pomeni, da se zahtevani čas za gradnjo ali izvedbo dela meri v naravnih urah in minutah. Grafika in fizika delujeta tudi po kanonu realizma. Gibanje v mestih sledi pravilom, vpliv vremena, spreminjanje dneva in noči ter številni drugi podobni elementi. Vsi naredijo igro zanimiv, se osredotočijo na zastavljene cilje in upoštevajo morebitne ovire. Igralec s takšno zabavo razmišlja o načinih razvoja, vendar se ne obremenjuje s težkimi nalogami in prijetno preživi svoj prosti čas.Game Settlers

Projekt "naseljenci" je klasičen ekonomski simulator na osebnem računalniku, kjer mora igralec graditi in razvijati svoje mesto. Naseljenci veljajo za eno izmed najboljših iger v žanru, saj njegova enostavnost uporabniku ne povzroča napetosti med prehodom. Igralec prevzame vlogo vodje majhnega srednjeveškega naselja in ga razvije na raven velikega mesta. Enote imajo vgrajeno umetno inteligenco in razumejo, katere naloge imajoopraviti. Takšen sistem omogoča uporabniku, da se osredotoči na razvoj mesta in pridobivanje potrebnih virov. Igralnost se ne moti, ker je v njem veliko različnih majhnih funkcij.


Po razvoju mesta bo treba razmisliti o njegovi obrambi in organizaciji lastne vojske. Vse je zabavno narediti co-op ali multiplayer. Razvijalci so poskrbeli za to priložnost in jih dodali v igro. Rezultat je bil zanimiv projekt z visoko oceno kritikov in družbe.

Stronghold

Če vprašate ljubiteljskega žanra, katerega ekonomski simulator na osebnem računalniku velja za najboljšega, bo takoj odgovoril: Stronghold. Ta serija vključuje številne odmevne projekte in je zanimiva in uravnotežena komponenta razvoja mesta. Igralec prevzame vlogo župana naselja v srednjem veku, ki ga je treba v celoti izboljšati in braniti pred zunanjimi grožnjami. Glavni dejavnik tukaj je "priljubljenost" župana med poravnavo. Če ga pripeljete do največ zgradb templjev, konob in znižanj davkov, se bodo začele kaskade in iz tega se bo zmanjšala produktivnost dela. Gradnja vislice in zaporov lahko povzroči, da bo prebivalstvo delovalo, vendar bodo takšni ukrepi zmanjšali verodostojnost družbe. Uporabnik bo moral poiskati subtilno ravnotežje in v zvezi s tem bodo druge gospodarske igre izgubile Stronghold rele. Tukaj je manifestacija človekove resnične zmožnosti za upravljanje prebivalstva v težkih pogojih srednjega veka.

Serija ANNO

Projekt ANNO je bil vzrok za nastanek žanra "ekonomskih simulatorjev". Seznam najboljših nata trenutek je vodila igra Anno 1602, ki je pred uporabnikom odprla svet širitve Amerike. Igralec se je moral razširiti z majhnega otoka na velik arhipelag.
Po prvotni igri je svet videl še štiri dele, ki uporabnika vržejo v različne pogoje. Glavna značilnost teh projektov je zanimiva kombinacija trgovine, diplomacije in gospodarstva. Uporabnik bo moral spremljati stanje njihovega poravnave in hkrati videti načine za njegovo razširitev. Pristop novih ozemelj bo negativno vplival na odnose s sosedami, zato bo tečaj sposoben diplomatsko. Projekt ne bo pustil dolgčas in minut, saj se v tem svetu vedno dogajajo nekateri dogodki, igralec pa jih bo moral stalno spremljati. Če tega ne storite, potem lahko zamudite trenutek, da se dvignete na naslednjo stopnjo. Morali boste ponovno zbrati vire in počakati na primeren primer za širitev.

Simulator kmetovanja

V kategoriji "Najboljši ekonomski simulatorji na osebnem računalniku" že več let serija Farming Simulator drži vrh. To je najbolj premišljena, podrobna in realistična kopija življenja kmeta, ki je lastnik velike kmetije. Serija vključuje močno gospodarsko podlago. Igralci bodo morali preučiti trg, izbrati pridelke za sajenje, spremljati vreme, zbirati in prodajati pridelke. Napaka pri izbiri zelenjave je lahko draga, če jih kupci ne zahtevajo. Poleg gospodarske komponente v projektu obstaja še veliko drugih zanimivih elementov. Eden glavnihfunkcije so neodvisna igra. Igralec sam sedi za volanom vozila in odide na polje do rastline ali žetve. Zahvaljujoč maksimalnemu realizmu in premišljenemu igranju so za ta projekt ravno prav druge gospodarske igre. Razvijalci vsako leto izboljšujejo vse elemente in proizvajajo nove zanimive dele serije. Zadnji projekt je dodal učinke vremena in spremembe v času dneva na kmetijske dejavnosti, močno razširil floto in okrepil pogoje za gospodarski boj v multiplayer.

Razvoj v vesolju

Igre žanra "ekonomski simulator" uporabljajo številne nastavitve za povečanje zanimanja za igralce. Osupljiv primer je projekt, ki se imenuje vodja programa Buzz Aldrin. V njem naj bi vodilo veliko podjetje, ki se ukvarja z raziskavami in razvojem vesoljskega okolja. Igralci bodo morali najeti astronavte, jih poslati v misije, zgraditi stavbe in poskrbeti za zadostno količino vseh virov. Razvijalci so ustvarili dva načina - akcijo in peskovnik. Prva vključuje prehod zgodbe, druga pa proste gradnje na ogromnem ozemlju. Projekt je drugačen po obsegu, v katerem zemljevid ni omejen na več asteroidov. V kategoriji najboljših simulatorjev žanra je vstopil zaradi nenavadnih nastavitev, lepega oblikovanja in enostavnega igranja. Zaradi teh značilnosti je projekt postal priljubljen, in še danes, na tisoče igralcev še naprej izboljšuje svojo osebno prostorsko organizacijo.

V zvezi s hladno vojno

, če simulator kmetovanja -Najboljši ekonomski simulator kmetije, potem Tropico vodi načrt za izgradnjo lastne države. Uporabniki imajo majhno območje nekje v globinah Latinske Amerike. Naloga je zelo preprosta - razviti naselje na raven svetovne države, tako da se slišijo. Sprva bo igralec čutil nenehno pomanjkanje sredstev, in samo obljube iz ZDA in ZSSR bodo rešene. V tem času je hladna vojna v polnem zamahu, dve veliki silnici pa skušata na svojo stran povleči nove zaveznike. Zanimanje za igro se segreje z naključnimi dogodki. To je lahko naravna nesreča in iskanje dragocenih materialov v državi. Razvijalci na ta način namigujejo na dejstvo, da je treba biti v stalni pripravljenosti. Upravljanje države ni težka naloga in ta igra bo preizkusila spretnosti vsake osebe v tej lekciji.

Serija letalskih tajkonov

V igralniški industriji je na voljo le en visokokakovosten gospodarski simulator letališča - letališki Tycoon. Vsi uporabniki v tej igri morajo prevzeti vodstvo nad majhno letalsko družbo in jo razviti na raven letalskega tajkuna. Shema razvoja v projektu je preprosta. Treba je odložiti iztržke in kupiti nov prevoz ali razširiti letališče na njih. Več denarja bo prišlo v državno blagajno, boljše možnosti se bodo odprle za uporabnika. Za projekt je značilno veliko število različnih letal, hiš na letališču, pomen osebja in kar je najpomembnejše - realizem. Razvijalci so naredili vse pogoje, da se igralci počutijo prave menedžerjedružbe za letenje.

Sorodne publikacije