Kako vstaviti disk v prenosnik? Koristni nasveti za upravljanje pogonov

Vsakdo lahko vstavi disk v prenosnik. To je očitno. Ampak ali vsi delajo prav? Morda obstaja nekaj skrivnosti ali priporočil? V tem članku bomo poskušali podrobno opisati celoten postopek in podati priporočila za pravilno delovanje pogona.

Kako je v redu?

Odgovor na vprašanje: "Kako pravilno vstaviti disk v prenosnik?" - zelo preprosto. 1. Pritisnite gumb na pogonu, po katerem se pladenj sprosti z značilnim klikom.
2. Ker pladenj običajno prihaja naprej za nekaj centimetrov, ga ročno potegnite do konca. 3. Nežno, ne da bi se dotaknili optične (laserske) glave, vstavite ploščo v nosilec okroglega diska do zadnje pritrditve. Disk mora biti vstavljen z oznako (slika, slika, napisi, ne sijajna stran navzgor), torej mora imeti optična (laserska) glava dostop do "briljantne površine, saj vsebuje vse informacije o njem."


4. Nežno vstavite pladenj nazaj na klik 5. Če želite izvleči disk, morate narediti vse od prvega elementa, vendar ne vstavljamo diska, ampak ga previdno izvlečemo.
V nobenem primeru ne uporabljajte sile. Če se pladenj ne zapre ali disk ni vstavljen v držalo, potem nekaj delate narobe. Začni znova, vendar bolj previdno. Pravilno vstavite disk v prenosnik ne predstavlja posebne naloge. Kaj pa, če je pogon vašega prenosnika drugačen od opisanegavišje?

Kako vstaviti disk v prenosnik, če v pogonu ni predala?

Nekateri prenosniki so opremljeni s pogoni z optičnimi diski, nimajo pa pladnja za pogon. Toda ne bodite prestrašeni - v tem primeru ni nič zapletenega in nenavadnega. Vstavite disk v prenosnik, tako kot pri možnosti pladnja, morate označiti. Vozite pogon v režo pogona, vendar ne pritiskajte na silo in ga ne potiskajte zelo hitro, dokler ne začutite mehkega poudarka. Naprej bo pogon sam povlekel k sebi.


V pogonih z utori morate najti poseben gumb, ki se večinoma nahaja v delu prenosnika, kjer se nahaja tipkovnica.

Primeri v sili

Občasno pride do primera, ko pladenj za disk ne pride v poštev - morda je gumb zlomljen ali pa je mehanizem za sprostitev poškodovan. Ne hitite, da bi prenosni računalnik prenašali v servisni center. Morda je pogon še vedno lahko brez napak. Torej, kako vstaviti disk v laptop z okvaro nekaterih mehanizmov? 1. Vsi priljubljeni operacijski sistemi imajo funkcijo, ki izvaja fizično delovanje gumbov. V operacijskem sistemu Windows morate na primer odpreti prevodnik, izbrati pogon in ga z desno miškino tipko kliknite. V kontekstnem meniju izberite in kliknite vrstico Extract.
2. Za drugo možnost potrebujemo iglo ali sponko za papir. Če ste pozorni, lahko opazite majhno luknjo na pokrovu pladnja. Tam vstaviti iglo ali konico sponke in jo rahlo pritisniti. Najverjetneje se po teh akcijah odpre pladenj.Na enak način izvlecite disk.
Na diskih brez pladnja žal ni posebnih odprtin. In če niste pomagali prvo možnost, potem varno nosite svoj prenosnik v službo.

Kaj še morate vedeti

Nasveti za uporabnike.
  • Optičnega pogona ne poskušajte razstaviti sami. To je kompleksna naprava z veliko majhnimi deli. Zato ga lahko popolnoma prekinete brez možnosti popravila.
  • Pri nakupu izberite prenosni računalnik s pogonom pladnja. Takšne naprave so bolj razširjene, če je potrebno, bo zamenjava stala manj in je tehnično lažje nadomestiti.
  • Laserskih glav ne drgnite z improviziranimi materiali. Slednji so narejeni iz posebne mehke plastike in se enostavno opraskajo. V ta namen so na voljo različna orodja za nakup v specializiranih prodajalnah.
  • Pogona v pogonu ne zadržujte po nepotrebnem. Prvič, laptop bo porabil baterijo. Drugič, deli se nosijo čim hitreje.
  • Preden vstavite disk v računalnik, se prepričajte, da nima močnih prask ali deformacij. Slab pogon lahko povzroči okvaro pogona.
  • Sorodne publikacije