Ford Bronco SUV

Ford Bronco je ameriški SUV, ki se je pojavil leta 1965. Razlikovanje tega modela je preprosta in zanesljiva konstrukcija brez dodatnih možnosti, ki so "polnjene" s sodobnimi avtomobili. Kljub temu pa ta avtomobil odlično deluje z vožnjo po cesti. Večina njegovih značilnosti je potrebna za izvajanje njegovih funkcij.

Ford Bronco: Specifikacije

Od začetka je bil avto izdan v več različicah. Bili so vsestranska oseba, polkabina in roadster. Slednje pa ni dobilo velike priljubljenosti med vozniki in je bilo kmalu ukinjeno. Dolžina Ford Bronca je 4663 mm, širina pa 1892 mm. Medosna razdalja je 2659 mm. SUV doseže leto 2009 milimetrov. Prednja in zadnja kolesa so 1654 in 1636 milimetrov. Teža avtomobila je 205 ton. Prostornina prtljažnika v normalnem stanju 917 litrov. Če zložite zadnje sedeže, se bo ta vrednost povečala na 1857 litrov.

Električne enote so nameščene v dveh vrstah:
 • z zmogljivostjo 5 litrov in zmogljivostjo 185 konjskih moči;
 • z zmogljivostjo 58 litrov, moč doseže 200 konjskih moči.
 • V dveh primerih se kot gorivo uporablja bencin. Največji pospešek je 160 kilometrov na uro za dve različici. Menjalnik je 5-stopenjski ročni ali 4-stop. Avtomatski. Najdena konstrukcija okvirja avtomobila. Poln pogon je povezan. To ponovno poudarja razred, kateremu pripada avto.

  Prva generacija

  To jeGeneracija je potekala 11 let (od 1966 do 1977). Ford Bronco je bil razvit kot odziv na model Jeep Z-5. In kupci so novost. Sprva je bil avto opremljen s šestvaljnim bencinskim motorjem. Dopolnjen je bil z mehanskim prenosom s tremi položaji. Avtomatska škatla ni bila niti za prodajo po naročilu. Motor je bil sprva 2786 ali 3277 centimetrov. Sedemdeset let je zaznamoval pojav velikega števila konkurentov na avtomobilskem trgu. Zato so se proizvajalci odločili, da bodo spremenili svoje izdelke. Bili so motorji V8. To so bili bencinski karburatorji z zmogljivostjo 4736 in 4949 kubičnih centimetrov.

  Leta 1977 je bilo odločeno, da se ustavi proizvodnja Ford Bronca. Pregled kupcev je ta model označil za neekonomičen. Tako je bilo res. Zato v času krize avtomobil ni bil priljubljen.

  Druga generacija

  Čakanje na novo spremembo Forda Bronca ni trajalo dolgo. Pojavil se je že leta 1978. Navzven, je izgledal kot pickup "F-150" s krajšo šasijo.
  Nameščeni sta bili dve različni vrsti motorjev. Napajalniki so bili uporabljeni le za osemvaljnik. Prvi je bil označen s prostornino 5752 kubičnih centimetrov. Količina drugega je bila 6555 kubičnih centimetrov. Modeli druge generacije so bili izdani v obdobju od 1978 do 1979.

  Tretja generacija

  Ta različica ima številne značilnosti, ki so omogočile vrnitev priljubljenosti znamke Ford Bronco. Tuning ni več potreben. Toda pravi vozniki bodo vedno našli tisto, kar še lahkoz avtom. Med značilnostmi so:
 • avtomobil je izdelan v obliki pickup-a s krajšo osnovo;
 • Bilo je tri vrata, šest sedežev;
 • odlična prehodnost;
 • polni pogon;
 • močne energetske enote;
 • avtomatski menjalnik;
 • servo volan;
 • sistem podpore izbrane hitrosti;
 • Možnost nastavitve položaja volanskega droga.
 • Samo trije motorji. Prvi je bil zaznamovan s prostornino 4916 kubičnih centimetrov in močjo 150 konjskih moči. Količina drugega je bila 5752 kubičnih centimetrov. Njena moč je dosegla 210 konjskih moči. Toda oba motorja imata eno pomembno pomanjkljivost - veliko porabo goriva. Porabili so 20 in 25 litrov na 100 kilometrov poti. Če je v prvem primeru prišlo do uplinjača, je drugi avtomobil opremljen z elektronskim vbrizgavanjem.
  Tretja različica se razlikuje od prejšnjih linijskih valjev, od katerih je le 8. Po vrsti sistema za gorivo je uplinjač. Proizvodnja tega generacijskega modela je bila prekinjena leta 1986.

  Četrta generacija

  Od leta 1987 do 1991 so bila opravljena četrta generacija avtomobilov Bronco. Od prejšnjih modelov so se ugodno razlikovali z bolj elegantnim in modernim dizajnom. V tem času so bile na avtomobilu nameščene naslednje variante motorjev:
 • s šestimi valji, ki se razlikujejo po vbrizganju elektronov z delovno prostornino 4916 kubičnih centimetrov;
 • bencinski motor z zmogljivostjo 4949 kubičnih centimetrov;
 • 58-litrski motor;
 • Za različice dizelskih motorjev je značilen volumen 69 in 73 litrov.
 • Avto je trpežen in zanesljiv, v vsakem primeru se lahko premika. Rezervne dele za Ford Bronco lahko kupite v trgovini ali naročite preko spleta. Ocene Bronco modelov so padle. To je prisililo proizvajalce, da se lotijo ​​razvoja nove spremembe.


  Peta generacija

  Proizvodnja modelov se je začela leta 1992. Njihova izdaja je trajala do leta 1996. Različice teh let so bile zelo pozorne na varnost potnikov. Na karoseriji so bila območja deformacije karoserije, v kabini - varnostni pasovi za vse potnike, zračna blazina za voznika.
  Glavni agregati so bili osemstopenjski motorji. Motorji, ki delujejo na bencin, imajo prostornino 50 in 58 litrov. Edini dizelski motor je bil 73 litrov. SUV Ford Bronco je izgubil svoj položaj na trgu. Ne izpolnjuje več vseh zahtev potrošnikov. Zato je bilo odločeno, da se ustavi proizvodnja Bronca. Zamenjal je veliko novih modelov.

  Sorodne publikacije