Lastnosti procesorja AMD FX-4350: primerjava s konkurenti in pregledi

AMD vedno poskuša poskrbeti za izdajo novih izdelkov, da bi bila bolj kakovostna kot njen glavni konkurent, in seveda bolj produktivna. In če je kupec prej izbral procesorje Intel pogosteje, potem je začel razmišljati in ali morate kupiti skoraj enak čip po višji ceni. Kot kažejo testiranja in primerjave, so nedavni modeli Intelovih procesorjev še vedno nekoliko bolj produktivni kot AMD-jevi. Toda, če vzamete srednji segment, ki se dobro spopada z vsakodnevnimi nalogami in enostavnimi igrami, potem je hitreje dati prednost "rdečim" modelom.

Chip

Tako smo prišli do enega najpreprostejših in najbolj cenovno ugodnih modelov procesorjev - AMD FX-4350. Na splošno so vse te serije na trgu znane že več kot dve leti. Do leta 2015 je postal edinstven in priljubljen med vsemi, ki so namenjeni namiznim računalnikom. Njegova glavna prednost je bila, da kupec za vgrajeno grafično jedro sploh ne preplača in po razumni ceni zbira stabilen igralni računalnik. Prijeten dodatek k seriji je bil potencial pospeševanja vsakega procesorja.
Kot v vseh serijah je bilo mogoče identificirati več visokih, srednjih in nižjih razredov. Govorimo o zadnji kategoriji. Vendar ne pomeni, da je manj produktivna. Seveda, FX-4350 ni primeren za super zmogljive računalnike, vendar s štirimi jedri, frekvenco 43 GHz, overclocking, je popolnoma v redu za ravnodušnegauporabnik, ki ne želi plačati za blagovno znamko, trženje itd.

Paket

Dostava ni izjemna. Vse je kot običajno. Pred nami je majhno polje, v katerem je AMD FX (TM) čip-4350 Quad Core procesor, še en razširjen naziv za model. Pakiranje je narejeno v barvah podjetij s prevlado rdeče barve. Spredaj praktično ni informacij, samo določena serija modela in njegovo deblokiranje. Na zadnji strani specifikacij je več. In čeprav so tukaj informacije predstavljene takoj v več jezikih, pa se tu odraža glavna stvar, ki mora razumeti uporabnika. Lepo je, da Rusi niso pozabili navesti glavnih prednosti čipa.
V obliki škatle za Quad Core za AMD FX-4350 se zdi, da se znotraj nas ne pričakuje le majhen čip. To je dvakrat prijetnejše, ker vsakdo ima rad presenečenja. Torej, poleg samega procesorja, obstaja tudi hladilni sistem, nalepka na ohišju in vodnik za namestitev čipa in hladilnika na matično ploščo.

Značilnosti

Videz čipa je precej običajen, kar je običajno pri vseh obstoječih modelih. Na pokrovu, ki odvaja toploto, je na voljo kratka informacija o procesorju in njegovih oznakah. Spodaj je majhna črka, ki označuje depozit kristalov (Nemčija) in državo, v kateri je bila sestavljena (Malezija). Zadnja stran je še manj izrazita. Tukaj lahko vidite bakrene kontakte, zelo krhke in tanke, ki so namenjeni sodelovanju z matičnimi ploščami, ki temeljijo na priključku Socket AM3 +.

Cooler

Pomembno je omeniti tudi hladilni sistem za Quad Core AMD FX ™ -4350. Običajno je običajen hladilnikTo ni presenetljivo, ampak kot dodatek je precej prijeten za vsakega kupca. Predstavlja ga ventilator, bakrene toplotne cevi in ​​radiator. Ta sistem je viden v vsakem nizu te serije. Običajno kompaktnost narekuje dejstvo, da čipi ne porabijo več kot 125 vatov. Če je procesor bolj čustven, se lahko pričakuje še nekaj drugega v kupcu.

Ventilator za hlajenje ustreza hlajenju. Majhen je - le 70 mm v premeru. Pritrjen je na plastični okvir in se priključi na matično ploščo s pomočjo ožičenja s štirimi kontakti. Mimogrede, zahvaljujoč taki povezavi lahko nadzorujete hitrost vrtenja lopatic. Radiator je tudi precej velik, izdelan iz vzdolžnih nikljevih plošč. Ne dotika se čipa neposredno, pač pa ga poveže skozi jedro bakra. Mimogrede, na podlagi te osnove se že uporablja thermopasta. Če boste uporabljali običajni hladilnik, ga ne pozabite zamenjati. V nasprotnem primeru bo toplota neenakomerno porazdeljena po območju in lahko pride do pregrevanja.
Kot posledica običajnega oddajanja toplote bakrene cevi ustrezajo odvajanju toplote. So enakomerno razporejeni po ohišju hladilnika in varno zavarovani. Celotna zasnova sistema je videti precej trdna in ne povzroča dvomov v njeno sposobnost za delo. Edina stvar, ki jo uporabniki, še posebej izkušeni, redko uporabljajo standardni hladilni sistem.

Značilnosti

Tukaj smo dobili podroben opis FX-4350. Značilnosti čipa čeprav povprečen, vendar precej vsestranski. Kot prejprej je procesor deloval na štirih jedrih. Tisti, po drugi strani, preprosto delujejo na štirih potokih. Če sistem popolnoma naložite, vendar ne vključuje tehnologije Turbo, bo frekvenca nihala okoli 42 GHz. Podpora je trenutno enaka 200 MHz. V tem primeru napetost na jedru doseže oznako 1344 Art. Zadnji pomisleki nam jasno kažejo, da je standardni hladilnik lahko nekoristen, in za tako moč bo moral kupiti bolj trden hladilni sistem.
Mimogrede, če uporabljate Turbo tehnologijo in v največji možni meri obremenite jedro, se frekvenca dvigne na 4300 MHz in presenetljivo je, da napetost, čeprav rahlo, hrani na 0864 Vp. Na splošno čip ustreza svojemu imenu AMD FX-4350 Quad Core 42 GHz. Čeprav se lahko frekvenca z daljšo obremenitvijo zmanjša za 100 MHz. Razpon napetostnih indikatorjev je v območju 1320 in 1360 pr. Temperatura kristala je načeloma stabilna. To pa je odvisno od močnejšega hladilnega sistema kot običajnega. Torej se čip ne segreje več kot 52 stopinj. Če obstaja preprost sistem, lahko taktna frekvenca pade za 1 GHz, napetost pa se bo zmanjšala za 864 Vt. Čip enostavno podpira dvokanalni način in DDR3 OPERATING pomnilnik s frekvenco, ki ne presega 1866 MHz.

Testiranje

Po izdaji AMD FX-4350420 GHz je bilo večkrat opravljenih testiranje različnih vrst. Treba je omeniti, da pri aktiviranju tehnologije Turbo opazimo rast produktivnosti. Frekvenca se poveča za 100 MHz, čip pa se izboljša za 1%. Glede na to, da je razlika majhna, potem je prisilna onemogočitev te tehnologije v. \ Tnačelo je nesmiselno, saj pretirano segrevanje jedra ne nosi zase.

Tekmovalci

Testiranje je potekalo skupaj z več bolj konkurenčnimi modeli. Na primer, APU AMD A8-7600 je izgubil naš kristal pri 11% zmogljivosti. Ta škoda je posledica dejstva, da ta čip deluje na višji frekvenci in je prejel tudi predpomnilnik tretje stopnje. Če potrebujete visoko zmogljivost, izberite AMD FX-4350, če ste pomembnejši od vgrajenega grafičnega jedra, raje AMD A8-7600.
Drugi nasprotnik med procesom testiranja je bil AMD FX-8320E. To je močnejša možnost in se uporablja za modele serije upscale. Seveda je postalo močnejše od čipa, ki ga raziskujemo iz več razlogov. Najprej ima osem računalniških jeder in bistveno manjšo porabo energije - 95 proti 125 vatom. Posledično je nastop starejšega brata postal več kot 27%. Toda stroški so se tudi znatno povečali. Približno enako od "modrega" modela so Intel Core i5-4690K in Intel Core i7-4770K. So veliko močnejši in kažejo razliko v uspešnosti za 61 oziroma 91%. Kljub temu, da te variacije čipov nimajo, kot je naša, vgrajeno grafično jedro, je njihova vrednost krat višja, kar ni vedno upravičeno. Kot rezultat testiranja se je izkazalo, da je AMD FX-4350 gladek in stabilen procesor, ki je prejel precej visoko zmogljivost. Ne glede na svoje stroške, se lahko zlahka dajo na matično ploščo skupaj s povprečno ali drago grafično kartico, in delo super z najnovejšimi v igralni industriji.

Potencial

Glavna prednostnove postavke so postale priložnost za dobro razpršenost. Ni veliko modelov "rdeče", ki bi imeli odklenjen množitelj. Ta možnost nam omogoča, da se kreativno približamo potencialu pospeševanja in razkrijemo vse lastnosti procesorja.
Pri spreminjanju faktorja procesorja je treba izvesti overclocking. Med samim procesom ga je treba dvigniti na x245. To je stabilna vrednost, pri kateri se frekvenca dvigne na 4916 MHz. Da bi indeks ostal nespremenjen, je potrebno prilagoditi tudi napetost in jo dvigniti do 1512 Art. Posledično je dobiček v nominalnem načinu 17%, v Turbo pa 14%. Overclocking je pokazal tudi težave s pregrevanjem. Natančneje, dejstvo, da je ogrevanje jedra v osnovi nevidno. CPU je postal toplejši za 59 stopinj, jedro pa 63 stopinj. Seveda taki kazalniki ne vplivajo na učinkovitost čipa in so pokazali stabilen rezultat. Povišanje frekvenc do 5 GHz ni mogoče, ker se čuti pregrevanje.

Uspešnost

Čeprav ima internet informacije, da je eden od uporabnikov iz Francije lahko povečal čip za 55 GHz, je moral kupiti dodaten sistem za tekoče hlajenje, ki je seveda učinkovitejši. Če govorimo o uspešnosti po razpršenosti, lahko trdimo, da je overclocking pomagal izboljšati rezultate pri igrah in merilih za 14%. To seveda ni rekordna stopnja, ampak prijetna glede na stroške procesorja.

Tekmovalci

V AMD FX-4350 je veliko tekmecev. Pomembno je razumeti, katera merila je treba izbrati. Kljub temu pa je treba razmisliti o razmeroma poceni overclocking različicahAMD FX-6300 AMD Athlon X4860K in Intel Pentium G3258. Prva različica, kot je naša, je dobila kodno ime Vishera. Združljiv je tudi s priključkom Socket AM3 +. AMD Athlon X4860K deluje s Socket FM2 +, modri procesor pa LGA1150.
Prva možnost v naši lestvici tekmovalcev je bila 6 jeder, druga - štiri jedra, kot je bilo obravnavano, in tretje - samo 2 jedri. Te tehnologije nimajo Hyper-Threading tehnologije. Frekvenca je več kot vse v heroju našega pregleda - 4200 MHz. Drugi čipi so pokazali hitrost 3200 do 3700 MHz. Vsi tekmeci imajo možnost overclockati. Podpirajo vrsto pomnilnika DDR3, vendar možnost Intel omogoča, da imate frekvenco RAM do 13 GHz. Vgrajena grafika je samo v zadnjem čipu iz "modre". Poraba energije je največja pri našem junaku, drugi imajo 95 vatov. Zanimivo je, da je tehnološki proces drugačen. AMD FX-6300 in AMD FX-4350 delujeta pri 32 nm, Athlon X4860K je 28 nm, Pentium G3258 pa 22 nm. Strošek ob izdaji je povprečen - 85 USD. Junak našega pregleda je stalo 97 "zelenih", toda najcenejša in najšibkejša možnost od Intela - le 70 $.

Pregledi

Enostavno in stabilno je izšlo FX-4350. Mnenja še enkrat potrjujejo vse njene prednosti in slabosti. Pa vendar praktično ni nezadovoljnih kupcev. Tisti, ki so vedeli, kaj je sprejel, so bili ponosno presenečeni nad zmožnostmi in potencialom kristala.
Zdaj lahko procesor kupite za 130 $. Model je pohvaljen za razmerje med ceno in kakovostjo. Bili so tisti, ki so že imeli čas, da preizkusijo ta čip skupaj z vrhom trenutne grafične kartice GTX 1080. Sistem je bil hiter in zmogljiv. Chip je uspel overclockati na 4800 MHzdobro shranjevanje v predpomnilniku in univerzalna vtičnica vtičnice. Pohvalite procesorja in pomembnost, saj je bilo do leta 2017 veliko novih izdelkov, ki bi lahko nadomestili ta čip. Toda ljudje še vedno kupujejo model in ga povezujejo z zmogljivimi grafičnimi pospeševalniki. Tisti, ki so kupili kristal pred tremi leti, prav tako pohvalijo dobro delo in načeloma odsotnost zrušitev in problemov. Edina stvar, ki skoraj vsi uporabniki pravijo, da je treba kupiti dober hladilni sistem. Zaradi visoke porabe energije se proizvede veliko toplote, ki jo je treba razpršiti. Osebje hladneje, seveda, ne more obvladati tega, in za ta primer, čeprav ni potrebno, ni najboljši ventilator, vendar še vedno eden od teh.

Sorodne publikacije