Podrobna navodila: kako spremeniti besedilo v Photoshopu

Sodobne tehnologije ljudem dajejo praktično neomejene možnosti. To še posebej velja za ustvarjalnost: če prej, da bi narisali sliko lepega (ne genialnega v svoji vsebini), je bilo treba študirati že leta, tako kot genij renesanse v Italiji in v Rusiji, danes pa je to dobro "platno" (zdaj je samo figurativno ime) lahko naredimo v nekaj urah na računalniku, ki ima veščine v Photoshopu.

V splošnem je program Adobe Photoshop podjetja Adobe Developer Company že dolgo legenda. Z njegovo pomočjo ne ustvarite le impresivnih slik, temveč tudi uredite različne fotografije, risbe in druge grafične oblike datotek. Na primer, z uporabo "Photoshop" lahko naredite barvno korekcijo slike, jo bistveno izboljšate itd. Mimogrede, v tem članku se lahko naučite, kako spremeniti besedilo v Photoshopu.


Kaj potrebujete?

Program bo moral delovati sam. Poleg tega ni pomembno, katera različica bo. Naučite se spreminjati besedilo v Photoshopu na kateri koli različici programa. Tudi dokaj stare izdaje lahko urejajo sliko.

Kako spremeniti besedilo v Photoshopu?

Pravzaprav urejanje besedila v Photoshopu ni tako težko. Za to je dovolj, da dosledno sledite spodnjim navodilom:
 • Treba je izbrati regijo, ki vsebuje besedilo, ki ga želite urejati.
 • Ta del slike je treba kopirati (v nekaterih primerih ga je mogoče rezati) na novo plast.
 • ZaZ orodjem (v angleški različici se imenuje orodje za popravke) morate skrbno izbrati besedilo, ki ga je treba natančno urejati, tako da vpliva na prostor tretje osebe.
 • Izbrane dele besedila je treba premakniti na prazno območje slike (na nek način morajo biti skriti). V tem primeru je vse odvisno od inteligence uporabnika.
 • V tem, kar se je zdelo prazno območje, morate napisati lastno besedilo. • Zdaj veste, kako spremeniti besedilo "Photoshop". Res je, da je to le osnovni del urejanja črk in številk na sliki. Značilnosti programa vam omogočajo, da naredite veliko več. To je skozi ta članek, da lahko izveste več o tem, kako spremeniti barvo besedila v Photoshopu, in še več.

  Urejanje besedila

  Vsako urejanje besedila, ki je vneseno namesto starega (izvirnega), se izvede med tipkanjem. Če želite sliki dodati besedilo, morate izbrati orodje Besedilo. Nato morate klikniti kazalko v območju slike, kamor želite dodati nekaj besedila. Preden jo vnesete, je najbolje, da vnaprej poskrbite za pisavo, barvo in velikost. Izberete jih lahko na zgornji plošči, ki se nahaja pod vrstico z zavihki »Datoteka«, »Uredi«, »Slika«, »Plasti« in tako naprej na zavihku »Pomoč«.
  Opozoriti je treba, da je spreminjanje vnesenega besedila lahko dolgo, dokler je v stanju urejanja. To je enostavno razumeti, če imate kurzor zraven njega. Potem pa bo veliko težje spremeniti.

  Kaj storiti z že napisanim besedilom?

  Bilo je enostavno ugotoviti, kako spremeniti besedilo v sliki v Photoshopu. Ampak včasih se zgodi drugače: izvirno besedilo se očisti, napiše novo in vse se zdi v redu, vendar se izkaže, da je treba novo različico urejati, besedilo pa ni več v stanju urejanja. Kaj naj naredim potem Kako spremeniti pisno besedilo v Photoshopu? Če ste takoj opazili napako v besedilu, lahko prekličete dejanje in znova vnesete besedilo, če to ni problematično. Preklic se izvede z uporabo bližnjice na tipkovnici Ctrl + Z privzeto. To lahko storite tudi tako, da odprete zavihek Urejanje. Če pa je po vnosu besedila uporabnik naredil nekaj več dejanj, kar je nezaželeno razveljaviti, lahko uporabite metodo, opisano na začetku članka, za urejanje besed in besednih zvez.

  Nianse

  Treba je opozoriti, da je najlažje spremeniti besedilo "Photoshop", ki je napisano v enobarvnem ozadju. Kot primer lahko na fotografijo prinesete list papirja. Nič ni lažje kot brisanje informacij iz njega in pisanje lastnih, se zdi, ne.
  Če je besedilo napisano v barvitem ozadju, ali na ozadju, dobi drugačno količino svetlobe: nekatera področja so lažja, druga pa so temnejša, potem pa bo veliko težje popraviti. To bo kos nakita, da poudarite besedilo, ga izkrivljajo (to je pomembno, da bi mu naravni položaj), kot tudi korekcija barve. Na koncu je lažje ne dovoliti takšnih napak in vnaprej preveriti pisnega gradiva (njemushranjevanje na sliki). Bolje je, da preizkusite še nekaj časa, še veliko več - za popravilo.

  Koristni nasveti

  Seveda je veliko bolj priročno dodeliti nekaj neenakomernih (geometrijsko) objektov s pomočjo posebne grafične tablice in pisala. Če lahko uporabite ta orodja, jo morate nemudoma izvesti. Z orodjem kapalke lahko izberete želeno barvo besedila. Pojavi se na zaslonu takoj, ko uporabnik odpre barvno paleto besedila. Poleg tega je treba spomniti, da ima vsaka barva svoje edinstveno ime, ki ga sestavlja šest znakov, ki se vnesejo za ikono "grid". Prav tako lahko olajša izbiro barve besedila.
  Mimogrede, glavni nasvet je že bil opisan zgoraj: bolje je vse delo opraviti skrbno in temeljito premisliti skozi vsako dejanje, tako da potem ni bilo potrebno, dolgo časa in kanibalno popravljati napake. Tudi v starem ruskem pregovoru je bilo rečeno, da je treba najprej izmeriti sedemkrat, potem pa enkrat prekiniti. V tem članku boste izvedeli, kako spremeniti besedilo v Photoshopu in ga urediti.

  Sorodne publikacije