Ko Windows 7 Podpora: Dejstva in napovedi konča

Operacijski sistem Windows 7 je eden najuspešnejših Microsoftovih dosežkov. Kljub dejstvu, da je bila uvedena leta 2009, jih mnogi še vedno ne uporabljajo. Vendar pa je Microsoft pospešil razočaranje svojih strank: v bližnji prihodnosti morajo še vedno preiti na novejše izdelke. Torej, kdaj bo Windows 7 podpora končana?

Konec podpore izdelka

Treba je opozoriti, da je družba januarja 2015 ustavila osnovno podporo operacijskega sistema. Toda razširjena podpora je še vedno v veljavi. Kaj to pomeni za navadne uporabnike?


Osnovna podpora velja pet let po sprostitvi proizvoda. V tem času je proizvajalec pripravljen rešiti težave uporabnika in upoštevati njegove želje, pomoč v splošnih zadevah pa je brezplačna. Ti ukrepi so namenjeni izboljšanju izdelka. Razširjena podpora zagotavlja plačano pomoč uporabnikom. Brezplačno lahko uporabljajo samo Microsoftovo zbirko znanja. Z drugimi besedami, za Windows 7 je center za podporo zdaj plačan. Dejansko je družba v letu 2015 jasno povedala, da ne bo več delala na izboljšanju operacijskega sistema. V trgovinah tega izdelka ne morete več kupiti, prav tako lahko prenesete distribucijo z uradne strani. Po nekaj letih se bo Windows 7 ustavil in razširil, v katerem letu bodo uporabniki lahko uradno uporabljali svoj najljubši OS? Na žalost, že 14. januar 2020, bodo morali kupiti bolj moderno programsko opremo. Posodobitev zaWindows 7 ne bo več prišel.


Zakaj zapreti Windows 7?

Razvijalci trdijo, da je Winds 7 že zastarel, ne izpolnjuje trenutnih varnostnih meril. Operacijski sistem se ne more uspešno upreti napadom hekerjev in virusov.
Vendar pa ni smiselno odrezati računa in komercialne strani tega vprašanja. To je koristno za podjetja, da prenesejo milijarde kupcev na Windows 10. In za to, na žalost za mnoge uporabnike, je treba zapreti priljubljen, vendar že zastarel izdelek.

Prepričajte se, da ste zdaj preklopili na Windows 10?

Seveda bi morali lastniki resnih podjetij razmišljati o varnosti podatkov in preiti na bolj sodobne izdelke. Za navadne uporabnike to vprašanje ni tako temeljito. Do končne prekinitve podpore je ostalo več let. Posodobitve za operacijski sistem Windows 7 bodo na voljo do leta 2020, zato vam ni treba hiteti. Najverjetneje bo do takrat izpustila nove različice OS. Pomembno pa je, da se zavedate, da bo do konca podpore za operacijski sistem Windows 7 OS postal še bolj ranljiv. Zato je verjetneje, da bodo podatki pod grožnjami kibernetskih napadov.

Kaj je bolj priljubljeno - Windows 7 ali 10?

Microsoft trdi, da je zdaj "Vindous 10" vodilni na trgu, "Winds 7" pa znatno izgublja položaj. Zato, ko je podpora za Windows 7 končana, uporabniki ne bodo opazili bistvene razlike. Ampak ali je res?
"Vetrovi 7" že dolgo ohranjajo status vodje: prvič, uporabniki niso izrazili nove različice OS posebnega zaupanja. Toda poleti leta 2017 se je slika radikalno spremenila: Windows 10 je enakuspelo obiti glavnega konkurenta.

Ali se morate bati sprememb?

Ogledati si moramo stanje objektivno: vsi izdelki prej ali slej zastareli, celo najbolj priljubljeni. Nekoč je ista usoda padla XP, priljubljena večina Microsoftovih lastnikov izdelkov. Izstop "Vist" je bil precej hladen: kupci niso cenili inovacije, ker so bili dolgočasni in nadležni. Tudi danes nekateri uporabljajo XP, kljub njegovi nepomembnosti. Najverjetneje bo z operacijskim sistemom Windows 7 vse enako: malo verjetno je, da ga bodo vsi lastniki tega OS zavrnili. Izračun je narejen za tiste, ki uporabljajo licenčno programsko opremo, vendar pomemben delež uporabnikov kljub vsem tveganjem ne nasprotuje namestitvi piratske programske opreme. Mimogrede, daleč od vseh Microsoftovih uporabnikov že uporabljajo licencirane Winds 7. Takšni ljudje v letu 2020 ne bodo čutili nobenih sprememb, ko bo Windows 7 podpora končana.
Tisti, ki prepoznajo le licenčno programsko opremo, lahko gredo na dva načina: kupite nove različice Microsoftovih izdelkov ali namestite Linux. Zadnja možnost, seveda, ni zelo primerna za ljudi, ki so se navadili na Windows že vrsto let. Obstaja pa velika prednost: Linux se brezplačno distribuira.

Sklep

Microsoft je v nekaj letih uradno opustil vetrove 7. Kljub veliki priljubljenosti tega OS, proizvajalec meni, da je bolj smiselno spodbujati nove različice izdelka. Za uporabnike je to tudi prednost, saj se je v obdobju shranjevanja podatkov v cyberattackupomembno vlogo.

Sorodne publikacije