Avto prihodnosti - kako bo? Tehnologije prihodnosti. Leteči avtomobili

Pred 100 leti je bilo težko predstavljati, kakšni bi bili sodobni avtomobili. Tako kot danes, je težko razumeti, kaj se bo zgodilo po 100 letih in kako se bo avtomobil spremenil. Kljub temu se lahko izrazijo nekatere predpostavke. Razvoj je danes velik: kdo govori o letečih avtomobilih, kdo o neškodljivosti izpušnih plinov. Predstavljajmo si, kakšne funkcije bi moral imeti avto prihodnosti.

Najvarnejši prevoz na svetu

Ohranjanje življenj voznikov, potnikov in drugih udeležencev v cestnem prometu - to je glavna naloga proizvajalcev avtomobilov v prihodnosti. Če upoštevamo, da bo moč rasla in tudi hitrost, in število avtomobilov na svetu se bo povečalo, se bo stopnja nesreč povečala. Ta problem lahko rešite na več načinov. Prvič, vožnja bo potekala po elektronskih sistemih, voznik pa načeloma ne bo potreben. Drugič, nadgradnja je ohišje kapsule, ki ščiti celo pred trki pri visoki hitrosti.


Ali je mogoče zaupati človeškemu življenju računalnika? Zdaj je težko odgovoriti na to vprašanje in po 100 letih bo to normalni pojav. Možno je, da bomo videli leteče avtomobile. Biti morajo še bolj zanesljivi in ​​varni.

Majhna in udobna

Tudi danes priljubljenost malih avtomobilov pridobiva zagon. Še posebej so pomembni v velikih mestih - milijonarjih, kjer lahko dnevni prometni zastoji in parkiranje v omejenem okolju postane prava nočna mora. VsekakorLogično je, da bodo v prihodnosti avtomobili še večji, zato je treba njihovo velikost znatno zmanjšati. To je mogoče doseči z uporabo drugih tipov motorjev in povečanjem uporabnega prostora v kabini.


Udobje je še en izjemno pomemben trenutek. Kdo želi voziti "blato", celo strošek več milijonov dolarjev. Kako zanimivejše bi bilo pogledati na ceste prihodnosti, ker je veliko odvisno od njihovega stanja. Če je popoln, potem ni posebnih zahtev za vožnjo. Seveda, tudi leteči avto, brez razlike v stanju asfalta. To bo bolj pomembno kot udobje v kabini.

Super-sodoben motor

Kljub priljubljenosti motorjev z valjastim batom, bodo kmalu izginili. Možno je, da bodo zamenjani z rotacijskim batom. Slednje imajo veliko prednosti:
 • velika moč;
 • nizka raven hrupa;
 • majhne dimenzije;
 • Vendar pa obstajajo takšne slabosti kot majhen delovni vir. Toda ustvarjanje novih materialov za takšne motorje bo izboljšalo kakovost montaže in pojav naprednih olj, kar bo rešilo problem z virom. Možno je, da bodo plinski turbinski motorji šli na pot. Danes obstajajo še drugi, vendar so kratkotrajni, čeprav se včasih uporabljajo tudi za avtomobile.

  Avto prihodnosti: kako bo?

  Ekologija - to je danes veliko miselnih inženirjev v avtomobilski industriji. Toksičnost izpušnih plinov se nenehno trudi zmanjšati in uporabiti sodobne filtracijske sisteme, kot so katalizatorji. Todavse to rešuje problem le delno. Za popolno odpravo škodljivega vpliva bencina ali dizelskega goriva ga je treba zamenjati.


  Tudi danes je to zelo aktualno vprašanje, ki je postalo spodbuda za razvoj hibridnih avtomobilov, ki delajo na akumulatorskih baterijah. Že izumil biogoriva, ki med izgorevanjem ne tvorijo škodljivih kemičnih spojin, ki se sproščajo v ozračje. Vendar je uporaba iz več razlogov ni mogoča. Bolj napredni leteči avtomobili prihodnosti bodo v vsakem primeru uporabljali okoljsko gorivo.

  Izboljšane aerodinamike in notranje spremembe

  Zunanjost in notranjost avtomobila se bo korenito spremenila. Izgledale bodo bolj kot vesoljska vozila kot običajni avtomobili. Avtomobili prihodnosti bodo obe raketi - hitri in močni. Podčrtani so visoki aerodinamični kazalniki, kar pomeni, da je ohišje racionalizirano. Malo verjetno je, da bo kovina prevladala, najverjetneje bo raje drug material - bolj trpežna in lahka.
  V notranjosti pričakujemo tudi pomembne spremembe. Avtomobilska konzola bo zasnovana za maksimalno informativnost, moderne kamere pa vam bodo omogočile, da ocenite razmere na cesti v vseh vremenskih razmerah. Ker vožnja voznika ni potrebna, bo postal potnik, ki bo lahko prebral novice ali se ukvarjal z drugimi posli. Že danes razvijamo avtomobile prihodnosti in to bo res nekaj čudovitega.

  Vse elektronike ustrezajo

  že danessodobni stroji vodilnih proizvajalcev so opremljeni z velikim številom elektronskih sistemov. Vse vrste kamer, senzorjev in drugih naprav. Vse to je potrebno za udobno in varno vožnjo. Težko si je predstavljati, kaj se bo zgodilo po 10 letih, da ne omenjam več sto. Jasno je, da se bodo umetni možgani postopoma razvijali, kar bo na koncu pripeljalo do njegovih neverjetnih možnosti. Računalnik v vozilu lahko vse opravi sam. Nujno na cesti? Prenapetostni senzorji in kamere bodo zamašili, dvojne hidravlične zavore pa bodo naredile druge stvari. Sistemi, kot je ABS ali ETF, verjetno ne bodo dosegli ničesar, vendar se bodo izboljšali, da bodo med vožnjo zagotovili še večje udobje in trajnost.

  Lahko greš tudi na izlet

  . Najverjetneje bo varno in okolju prijazno vozilo prihodnosti razdeljeno na dve vrsti:
 • vožnja po mestu;
 • za izlete v državi.
 • Druga vrsta avtomobila bo neverjetna s svojo močjo in zmogljivostjo. To bo pravi križarka, ki vam omogoča navigacijo v dolgih razdaljah v dobesednem pomenu besede. Tudi danes so avtomobili, ki so sposobni za popolno potovanje. Volkswagen je na primer pred 50 leti sestavil amfibijski avtomobil, v katerem se je dizajn bistveno izboljšal. Danes je to avto, ki se lahko potopi na globino 10 metrov in plava s hitrostjo 70 km /h, ob poti pa se pospeši na 200 kilometrov. Vgrajeni valji s stisnjenim zrakom omogočajo potapljanje in ne mokro.
  To je zdajavtomobil stane približno 150.000 dolarjev v Rusiji, vendar ga je treba naročiti. Na splošno ideja ni nova, vendar bo v prihodnje dobila nadaljnji razvoj, kar bo avtomobil prihodnosti naredilo še bolj vsestransko.

  Ali bo letel?

  V avtomobilu prihodnosti je veliko razvoja. Nekatere so narejene izključno za vožnjo po asfaltu, druge pa za letenje. Če pa o takih avtomobilih pred 20 leti beremo v knjigah, potem danes dejansko obstajajo. Prometni zamašek prisili, da preživijo veliko časa tako pri vožnji, kot pri delu. Vse to vodi k ustvarjanju bolj udobne vrste prevoza, za katero niti prometni zastoj niti stanje cestišča ne bosta pomembna. Volkswagen že razvija razvoj. Avtomobil ohranja višino zaradi elektromagnetnega polja. Obstaja tudi avto helikopterja, ki lahko vzlet z rahlim overclock. Vse to je seveda dobro, toda v nobeni drugi državi na svetu taka TK še ni mogoča, morda se bo v bližnji prihodnosti vse spremenilo.

  Uresničitev zasnovane

  Številna nemška podjetja so vključena v razvoj prihodnjih avtomobilov. To je isti Volkswagen, Audi, BMW in Mercedes. Vsi ti proizvajalci imajo bogate izkušnje na področju avtomobilske tehnike in vedo, kaj počnejo. Druga stvar je, da mnogi dejavniki ne dovoljujejo, da bi idejo izvajali inženirji. To je pomanjkanje sredstev in pomanjkanje potrebnih tehnologij. Kljub temu pa že obstaja gorivo za prihodnost avtomobilov, ki se bodo v prihodnjih letih aktivno uporabljali v mnogih državah sveta.
  Seveda bo desetletji opraviti študije o preskusih in laboratorijske katerih je prišlo v zrak. V nasprotnem primeru, ne more biti. Znanstveni napredek ne miruje in se nenehno razvija. To velja ne samo avtomobilov, ampak tudi motorna kolesa, ladje, vojaške in medicinske tehnologije. Življenje je, da ljudje nenehno napreduje in se ne ustavi tam.

  veseli, da

  Vsako leto pride več in več novih vozil z izboljšano zmogljivost in dodatne možnosti. Še 10 let nazaj o tem lahko le sanje, zdaj pa je na voljo vsem. Kot je za razpoložljivost avtomobilov prihodnosti, bodo najverjetneje možnosti za vožnjo v mestu imajo normalno ceno, ampak na športnih imajo modeli zbrati. Seveda, vse to je samo špekulacije, saj ni nobenih uradnih podatkov o uporabi letečega avtomobila kot vozila. Na Kitajskem, rabljena vozila, ki so nadzorovane v celoti umetno inteligenco. Medtem ko so testi uspešni, vendar ti Tor vseh 10 kosov, še ni bila vzpostavljena proizvodnja. Verjetno je, da bo v nekaj letih ti avtomobili vozijo na vsaki ulici. Ostaja odprto vprašanje, kdo je kriv v primeru nesreče. V tem primeru, bi bilo zelo težko, da bi pritegnili vsakogar. Tam bo specialist, napisal program za delo, razvijalec ali avto, je jasno. Toda ta vprašanja bo kmalu rešen, vendar za zdaj bomo počakati na prvi leteči avtomobil, registriran. Vseodvisno od tega, kako hitro se bo pojavila tehnologija prihodnosti. Avtomobili s takšnim razvojem se bodo po nekaj letih spuščali s tekočega traku.

  Sorodne publikacije