Kateri MacBook izberite: pregled, opis, funkcije, pregledi

Zelo pogosto veliko uporabnikov, ki želijo kupiti prenosni računalnik od Apple, postavljajo vprašanje: "Kaj MacBook izbrati?" In res, vse ni tako enostavno, kot se zdi. Različni modeli "jabolčnih" naprav so polni in so po značilnostih zelo podobni, a po ceni bistveno drugačni. V današnjem gradivu bomo podrobneje opisali nekaj najbolj zanimivih in najboljših prenosnih računalnikov Apple, ki jih lahko zagotovo kupite.

Apple MacBook Air 13 (MMGF2)

Prvi model, ki pride na misel, ko gre za "kaj MacBook izbrati", je seveda MacBook Air 13. Ta prenosnik lahko varno imenujemo najbolj uravnotežen in priljubljen med vsemi napravami Apple v proračunskem delu podjetja. Ne samo, da je kot nalašč za domačo uporabo in delo, bo tudi odlična potovalna in potovalna naprava.


Vsebina in videz paketa

Prenosnik je na voljo v sorazmerno majhni beli škatli z podobo modela. Tudi na paketu so glavne značilnosti naprave in ključne funkcije. Obseg dobave tukaj je, kot sledi: Apple MacBook Air 13 laptop uporabniški priročnik, garancijski list, omrežni kabel z napajanjem, plug-in in, v resnici, vse. Zunaj prenosnega računalnika je težko priključiti, ker je videti zelo kul in lepa. Ohišje je narejeno iz kovine in ima prijeten dotik za teksturo. Zgornji pokrov je tradicionalno logotip podjetja v oblikijabolka, ki se prižgejo, ko zasvetijo. Na levi strani je USB 3.0 priključek s 35 mm za slušalke in vtičnico za omrežni napajalni kabel. Na desni je čitalnik kartic, drugi USB priključek različice 3 in priključek Thunderbolt 2.0.
Kar se tiče prenosnega zaslona, ​​ima diagonalo 133 palcev in ločljivost 1440 x 900 slikovnih pik. Tip matrice je TN + film, gostota slikovnih pik pa je 1277 ppi. Apple je zelo znan po svojih dobro umerjenih in prilagodljivih zaslonih, zato je kakovost slike visoka. Prenos barv je dober, pravilen, zaloga svetlosti in kontrasta je in z zasičenjem je vse v redu. Edini minus, ki ga je treba upoštevati, je sijajni pokrov zaslona. Na njem ostanejo prstni odtisi in jih lahko vidimo s prostim očesom.


Na koncu, malo o tipkovnici in sledilni ploščici. Načeloma je tu tudi vse več kot standard za podjetje. Tipkovnica je obrezana, brez digitalnega bloka, vendar je postavitev tipk prostorna in izjemno priročna. Gumbi nimajo zelo velike, a zelo jasne poteze, vsak klik pa spremlja prijeten klik. V smislu ergonomije - trdnih pet. Tisti, ki veliko delajo z besedilom, bodo očitno zadovoljni. Touchpad je tudi zelo zanimiv in priročen. Prst se drsi po površini, podpira geste. Gumbi se preprosto in prijetno pritisnejo. Še ena prednost sledilne ploščice je njena velikost - to je več kot kateri koli drugi prenosni računalnik, zaradi česar je proces uporabe še bolj udoben.

Značilnosti

Macbook deluje na procesorju Intel Core i55250U. Dvojedrni procesor s frekvenco 16GHz Obstaja način samodejnega pospeševanja, pri katerem se frekvenca poveča na 27 GHz, kar je precej dobro. Obstaja tudi predpomnilnik tretje stopnje, ki meri 3 MB v CPU.
Pomnilnik prenosnika je 8 GB in tega načina ni mogoče razširiti. RAM deluje pri frekvenci 1600 MHz. Kot skladišče se uporablja trdi disk SSD (SSD) velikosti 128 GB.
Grafična kartica je na žalost integrirana s prenosnim računalnikom Intel HD 6000. Nima lastnega video pomnilnika, zato bo del RAM-a odvzel. Operacijski sistem na prenosnem računalniku Mac OS X, ne pa tudi "Windsor", saj so mnogi lahko zamenjali razmišljanje. Dejstvo, da Windows ni nameščen na MacBook, je Appleova politika. No, končno, malo o avtonomiji. Baterija v prenosniku ima zmogljivost 4900 mAh. Po popolnem polnjenju lahko naprava deluje do 12 ur, kar je odličen pokazatelj.

Ocene

Pregledi tega prenosnega računalnika kažejo, da je MacBook Air odlična in uravnotežena naprava z vsemi svojimi funkcijami, z dobro hitrostjo in zmogljivostjo. Zlasti uporabniki opažajo visoko avtonomnost in odlično kakovost izdelave modela. Kot take pomanjkljivosti laptop nima. Je, da zaslon ni Retina, in cena bi lahko malo manj (75 tisoč rubljev).

Apple MacBook Pro 13 (MPXT2)

Če nadaljujemo z "Kaj je MacBook izbrati", preidemo na naslednji Apple MacBook Pro 13. Ta prenosnik se že šteje za višji razred kot prejšnji. Obstaja tudi Retina zaslon in procesor je močnejši, zmogljivost pa je višja, na splošno boljša od vseh funkcij, le stane več.

Izpolnitev invidez

Prenosnik se prodaja v majhni, beli škatli. V paketu je naslednji paket: garancijski list, navodila, prenosni računalnik MacBook Pro 13 in napajalni kabel z vtikačem. Navzven, laptop izgleda zelo dobro, še boljši od različice Air. Ohišje je izdelano tudi iz kovine in pobarvano v črno. Samo gumijaste noge lahko najdete na spodnjem delu prenosnika, pokrov pa tradicionalno krasi logotip podjetja. S priključki na desni strani je samo 35 mm za slušalke. Na levi strani sta 2 vrata USB-C (Thunderbolt 3). Kot lahko vidite, klasičnih USB 3 vrat ni tukaj, zato boste morali uporabiti USB-vozlišča drugih proizvajalcev za povezavo istih pogonov.
Zdaj lahko greste na zaslon. Takoj minus sijajni zaključek, ki bo vedno ostal prstni odtisi. To je edina pomanjkljivost zaslona. Zaslon Retina ima ločljivost 2560 x 1600 slikovnih pik in diagonalo 133. Gostota slikovnih pik je 227 ppi. Vrsta matrike - IPS. Za kakovost slike ni nobenih zahtevkov. Slika je zelo jasna, svetla, bogata, s sočnimi barvami, pravilnim in naravnim prenosom barv. Obstaja svetlost staleža, pri čemer kontrast ni problem. Kot je za tipkovnico, je, kot vedno, super. Postavitev je nekoliko strožja od prejšnjega modela, vendar je razmik med gumbi dovolj velik, da ne morete pritisniti dveh tipk hkrati. Ko govorimo o samih pritiskih, imajo gumbi majhen, a zelo varen in jasen premik. Zvok iz dotika praktičnone slišim, da je seveda plus.

Sledilna ploščica je veliko večja od različice Air, tako da lahko dejansko popolnoma nadomesti miško. Za izvajanje določenih funkcij je ogromna podpora za geste in kombinacije pritiska. Tudi v tej tehnologiji sledilne ploščice je Force Touch, ki je v bistvu zavrnitev običajnih gumbov. Namesto njih obstajajo posebni senzorji, ki merijo silo klikov in izvajajo ustrezna dejanja. To je zelo priročno in do neke mere celo bolje kot klasična miška.

Specifikacije prenosnih računalnikov

Čas je, da preidemo na značilnosti Apple MacBook Pro 13. Tukaj je procesor vreden Intel, model i57360U z dvema jedroma in štirimi nitmi. Urna frekvenca je 23 GHz, v načinu samodejnega overclockinga pa 36 GHz. Predpomnilnik tretjega nivoja je 4 MB. RAM v prenosniku je 8 GB, brez možnosti razširitve. Deluje na frekvenci 2133 MHz, kar je odličen kazalnik. Grafična kartica je integrirana z Intel Iris Plus 640 brez lastnega namenskega pomnilnika.
Trdi disk MacBook je trden, na 256 GB. Zmožnost postavljanja še enega, žal, ni zagotovljena, tako da je mogoče zamenjati le nadomestno različico z bolj zmogljivo. Kot OS je podjetje lastnik Mac OS Sierra, ki ima v lasti številne uporabne in zanimive "piksle", kot tudi elegantno optimizacijo. Če povzamemo tehnični del, je vredno omeniti: sistem deluje zelo hitro, brez zamud in zavore. Zmogljivost prenosnega računalnika je dobra - primerna je ne le za domačo uporabo, ampak tudi kot naprava za urejanje videa, fotografiranje in celo3D grafika. Za zaključek, nekaj besed o avtonomiji. MacBook Pro 13 ima zmogljivost 6580 mAh, kar omogoča, da se prenosni računalnik polno napolni za nekaj več kot 10 ur. Glede na značilnosti in zmožnosti modela je ta kazalnik lahko zelo dober.

Pregledi prenosnega računalnika

Pregledi prenosnih računalnikov kažejo, da se je model "McBuK Pro 13" izkazal za zelo uspešnega, zanimivega in z odličnimi lastnostmi, vendar ne brez pomanjkljivosti. Torej, uporabniki ugotavljajo odsotnost običajnih USB vrata, samo 2 USB-C vrata, zaslon pokrov bris, močno ogrevanje med dolgotrajno delo (zahteva dodatno stojalo), pomanjkanje HDMI pristanišča, ni zelo dobro tehnologijo polnjenja in visoko ceno. Drugih pritožb ni.

Apple MacBook Pro 15 (MPTU2)

No, zadnji za danes - prenosni računalnik MacBook Pro 15. Še en predstavnik linije Pro, ki si zasluži pozornost. Tukaj je večji zaslon, še boljše delovanje in funkcije, neverjetno kakovosten zaslon in še veliko več. Preberite več spodaj.

Dobava prenosnega računalnika in njegov videz

Pri pisanju embalaže ni posebnega pomena, ker je enako kot zgoraj, tako da lahko takoj odidete na celoten komplet. V paketu je poleg samega »MacBook Pro 15« tudi omrežni kabel z napajalnikom, vtič, priročnik za uporabo in garancijski list. Po videzu in oblikovanju se sploh ne morete ustaviti, saj je skoraj isti laptop kot prejšnji, le malo večji. Primer je tudi kovinski, vse je lepo, edina barva je sestavljenase razlikuje - je več svetlobe. Kar se tiče elementov in njihove lokacije, je tukaj skoraj vse nespremenjeno. Na desni strani sta 2 USB-C (Thunderbolt 3) in 35 mm priključek za slušalke. Na levi strani sta še 2 USB-C (Thunderbolt 3) in vse ostalo. Še vedno ni disk, čitalnik kartic ali kaj drugega.
Zaslon Retina ima diagonalo 154 palcev z ločljivostjo 2880 x 1800 slikovnih pik in gostoto slikovnih pik 220 ppi. Tip matrice IPS. Na kakovost zaslona ni pritožb. Matrika je nastavljena in umerjena zelo natančno. Barve se prenašajo pravilno, kontrast, nasičenost in svetlost so na precej visoki ravni. Zaslon bo zagotovo privlačil tiste, ki delajo s fotografijami ali vektorsko grafiko. Na žalost je minus stran zaslona - sijajna površina. Verjetno Apple ne bo nikoli odnehal. Ok, ok Ni smiselno govoriti o tipkovnici in sledilni ploščici, ker sta dejansko enaki kot v prejšnjem modelu. Postavitev in postavitev sta enaki, gumbi imajo kratek, vendar jasen premik, ki ga spremlja klik. To je priročno za delo s tipkovnico, in tisti, ki tiskate veliko bo zagotovo cenijo. Kot je za touchpad, to je malo več kot Pro 13 laptop, vendar z isto tehnologijo Force Touch, z vsemi svojimi čipi, s udobjem in udobjem. Edina stvar, ki je še v tem modelu, je sledilna ploščica, vrstica na vrhu tipk na tipkovnici. S tem sledilna ploščica predstavlja majhen zaslon na dotik, na katerem se glede na situacijo prikažejo različne kontrole. Na primer, kdajGledanje filmov na sledilni ploščici prikazuje časovno režo, s katero lahko previjate nazaj. Koristna stvar.

Značilnosti MacBook Pro 15

Naprava temelji na štirijedrnem procesorju Intel Core i77700HQ. Poleg štirih jeder je na voljo tudi 8 tokov, kar bo ogromen plus v aplikacijah za 3D grafiko ali isto video montažo. Hitrost procesorja je 28 GHz, v načinu samodejnega overclockinga pa 38 GHz. Velikost predpomnilnika druge stopnje se poveča na 1 MB predpomnilnika tretje ravni, ki ima prostornino 6 MB. RAM v MacBook Pro 15 je kar 16 GB. Priložnosti za širitev, kot vedno, niso. RAM deluje na frekvenci 2133 MHz. Grafična kartica je končno diskretna - AMD Radeon Pro 555 z 2 GB pomnilnika na plošči. "Vendar pa je tu tudi diskretna" Vidyucha "- to je Intel HD 630 brez lastnega pomnilnika. Gb, in brez zmožnosti, da bi dodali še en pogon. Začetek iz laptopa nad razredom je malo drugačen. Seveda bi seveda, da je bil SSD vsaj 500 GB, vendar na žalost, to je, da je.
Operacijski sistem v modelu je enak kot zgoraj, Mac OS Sierra. Deluje hitro, gladko, brez zavor in zamrzovanja. Na splošno, glede na splošno učinkovitost, laptop je samo super. Lahko se varno uporablja za delo v težkih aplikacijah, zlasti tam, kjer je potrebna večopravilnost. Če govorimo o avtonomnem delu, potem tudi tu ni vse slabo. Baterija ima zmogljivost 6320 čarovnika, kar mu omogoča, da deluje polno polnjenje za 5-6 ur.

Ocene uporabnikov

Pregledi za MacBook Pro 15 so večinoma pozitivni. Lastniki so odličnizaslon prenosnega računalnika, njegove značilnosti, zmogljivost, udobna tipkovnica in sledilna ploščica, hkrati pa obstajajo nekatere slabosti. Prvi je pomanjkanje priključkov za HDMI, DisplayPort, USB 3. Drugi - pokrov brisalnega zaslona. Tretji je pomanjkanje indikatorja polnjenja in tehnologije za polnjenje Magsafe. Četrtič - sledilna ploščica ni zelo udobna pri intenzivnem delu. In nazadnje - cena od 140 do 200 tisoč rubljev.

Zaključek

Kaj lahko MacBook izbere danes? No, tukaj, očitno, mora vsakdo odločiti zase, glede na svoje zahteve in finančne sposobnosti. Če ne potrebujete zelo drage in kompaktne naprave za vsakodnevne naloge, bo MacBook Air dobra izbira. Če potrebujete prenosni računalnik z boljšo zmogljivostjo in za bolj resne naloge, je vredno pozoren na modele Pro 13 in Pro 15, ki bodo zadovoljili večino zahtev brez težav in bodo dejansko ustrezali vsaki nalogi.

Sorodne publikacije