Mirni miši za računalnik: pregledi najboljših modelov

Računalniške igre so del življenja večine ljudi. To ni presenetljivo, kajti v dokaj realnem virtualnem svetu ste lahko kdorkoli, od lepe princese do krvoločnega orka. Igre omogočajo ljudem, da se sprostijo in se sprostijo po napornem delu ali šolskem dnevu. Toda kako priti do zena, ko miška nenehno klikne pod uho?

Nekdo ne moti popolnoma takih zvokov, drugi jih dojemajo kot zvok dežja ali vetra. Vendar, če "tresenje" klikov začeli erodirati, potem je čas, da razmisli o uporabi mirne igralne miške. Na internetu lahko najdete veliko število navodil, kako samostojno izboljšati napravo, ki je že na voljo. V tem primeru morate razstaviti pripomoček in sestaviti stike. Iz tega bo naprava videti precej slaba, zato je veliko lažje kupiti pripravljeno mirno miško. Spodaj je ocena računalniških mišk, sestavljena na podlagi ocen igralcev in navadnih uporabnikov.


Logitech M330 Silent Plus

Ponos tega modela je, da se uporabnik ne znebi klikov. Tipke mirne miške se pritiskajo na običajen način, vendar zvokov praktično ni. Proizvajalec Logitech je lahko zmanjšal hrup za 90%. Takšni rezultati se še ne morejo pohvaliti s podobnimi napravami. Zato lahko ta model varno imenujemo najtišja miška.
M330 ne more slišati samo ljudi, od koder prihajaIgralnica v eni sobi, ampak tudi on sam. Treba je reči, da je zaradi dokaj stroge zasnove ta naprava primerna ne le za ljubitelje računalniških iger, temveč tudi za pisarne, ki so prisiljeni nekaj dni prisluškovati simfonijam s klikom na naprave.


Nexus SM-7000B

Nizozemski proizvajalec je razvil celo vrsto tihih računalniških mišk, imenovanih Silent Mouse. Model 7000V je dosegel to oceno. Poleg svoje glavne prednosti - tišina, ko pritisnete na ključ, naprava razlikuje v maso dodatnih koristi. Najprej je vredno reči, da se ta model popolnoma prilega vaši roki, ni vam treba potiskati prstov do želenih gumbov. Miška je narejena iz mehke plastike, zato po dvanajstih urah uporabe ne zdrsne v dlan.
Edina pomanjkljivost modela je optični senzor, ki včasih ne deluje na nekaterih vrstah površin. Tudi, glede na preglede mirno miško za računalnik, tiho v njej le tipke. Kolo je dovolj glasno, da se vrti.

Nexus SM-9000B

Ta model je nekoliko manjši od svojega predhodnika. Popravi pomanjkljivosti 7000V in vgradi močnejši laserski senzor. Misha ni preveč "oster" za resne igre, vendar je idealna možnost za pisarno. Telo naprave je izdelano iz sijajnega materiala, ki ga uporabniki zelo ne marajo. Vendar pa je cenovno ugodna cena te mirne miške najboljša v srednjem cenovnem segmentu.

Nexus SM-8500B

Ta regulator je bolj podoben igralcem. Ohišje, prekrito z mehko plastiko, harmonično razredčeno s sijajnimi vložki. S svojoDimenzije tega modela so več predhodnikov, kar nekoliko omejuje obseg njegove uporabe. To je super za prenosne računalnike in domačo uporabo. Ampak za pisarno, je, glede na gammons, velikega obsega. Vendar, če govorimo o hrupu naprave, potem je upravičeno na seznamu najbolj uspešnih odločitev.

Razer Naga

Ko govorimo o računalniških igrah, ne moremo omeniti kontrolorja iz podjetja "Reiser". Za vsakega kockarja je takšna miška sanje. Svetel in agresiven dizajn ter pomembne dimenzije omogočajo, da je ta model najboljša rešitev za domače igre. Če ga primerjamo z linijo Nexus, bo Naga pridobila občutljivost laserskega senzorja, ki meri kar 8200 dpi. V tem primeru je na napravi 19 ustvarjenih gumbov, ki vam omogočajo, da uživate v kateri koli igri.
Vendar pa takšna raznolikost ključev ne bo koristna za tiste, ki ves dan preživijo v pisarni. Zato lahko to mirno miško z gotovostjo imenujemo igra. Vendar pa so izkušeni igralci v njej našli nekaj pomembnih pomanjkljivosti. Najprej so uporabniki opozorili na neprijetno in precej muhasto napravo. Odkar prvič računalnik preprosto ne prepozna naprave. Tudi mnogi so bili sramovani zaradi pomanjkanja brezžičnega načina miške. Zdi se, da igralni nadzorniki ne bi smeli biti omejeni le na premikanje, ampak razvijalci iz določenega razloga niso bili pozorni na to pomembno nianso. Če menite, da dostojno stroškov gadget, potem deluje dobro le z glavno nalogo - deluje tiho. Ampak vredno ješe vedno spoštujejo proizvajalca, saj se naprava odlikuje po svoji trajnosti in kakovosti montaže.

A4TECH OP-200Q

Če si ne morete privoščiti nakupa mirne miške za vaš računalnik, bodite pozorni na bolj proračunske modele. Med njimi lahko izberete napravo A4TECH. Cena miške ni večja od 300 rubljev, zato od nje ne pričakujete veliko. S svojo primarno funkcijo naprava upošteva zaupanja vredno štiri. Ko pritisnete tipko, zaslišite pridušen zvok, vendar ne prinaša nevšečnosti in vas ne moti kot klik običajne optične miške. V skladu s pregledi, je ta krmilnik primeren za domačo in pisarniško uporabo, in če upoštevate njegove nizke stroške, bo to odlična zamenjava za standardno miško.
Vendar ta možnost ni primerna za igralce. Na žalost so ergonomija in tehnične specifikacije tega modela slabo povezane z igralnim procesom. Če so igre pomemben del življenja, potem bodite pozorni na dražje modele. Poleg tega A4TECH deluje samo prek kabla USB, zato ta pripomoček ni zelo primeren za uporabo v procesu intenzivnega igranja.

Gembird MUSW-204

Ta proračunska brezžična miška ne proizvaja zvokov, ko pritisnete tipko. MUSW-204 je opremljen z dvema gumboma in kolescem za pomikanje, pri čemer se njegova funkcionalnost konča. Ta možnost je idealna za domačo in pisarniško uporabo. Ko kliknete na gumb miške ni nobenega zvoka, vendar ob istem času, prst roke meni, da je gumb devysa rahlo pritisnjen. KorpusNaprava je zelo udobna in ergonomska. Majhna in tiha računalniška miška je preprosto vstaviti v roko, tako da tudi, ko daljinski upravljalnik uporabljate, se vaši prsti ne utrudijo.
Seveda je ta model bistveno slabši od svojih lastnosti Nexus, Razer ali Logitechovih izdelkov, vendar stane 25-krat manj. Pri izbiri tihe miške je potrebno upoštevati ne le raven izhodnega zvoka, temveč tudi občutljivost senzorja in tipk. Če je naprava popolnoma tiha, vendar ne bo mogla dobro prepoznati delovne površine, bo zelo živčna. Zato se morate pred nakupom naprave seznaniti z vsemi njegovimi značilnostmi, prednostmi in slabostmi.

Sorodne publikacije