"Avar Bios": nastavitve, nastavitve, ponastavitev

Pripomoček za nastavitev BIOS-a obvesti sistemske informacije in ga lahko uporabite za konfiguriranje računalnika. Če želite konfigurirati BIOS Avar "je namestitveni pripomoček shranjen v pomnilniku flash. Konfigurirani podatki so opremljeni s kontekstno-občutljivo pomočjo in shranjeni v pomnilniku pomnilnika rezervnega akumulatorja. privzeta nastavitev je nastavljena na prvotno stanje, določeno v tovarni. Ko se zažene, se v glavnem pripomočku za konfiguracijo BIOS Avast prikaže zaslon najvišje ravni, ki ponuja sedem menijskih možnosti na vrhu zaslona.

Previdnostni ukrepi

Če se uporabnik odloči, da bo spremenil nekatere parametre, bo varnejše, da te spremembe predhodno popravijo. Nato znova zaženite sistem, da vidite, kako deluje. Če sistem postane nestabilen, se morate vrniti na prejšnje nastavitve. Kliknite katerokoli nastavitev spodaj, da dokončate to nalogo.


Varnostni ukrepi pred nastavitvijo BIOS Avar.
 • Varnostno kopirajte podatke na trdem disku.
 • Naredite varnostno kopijo trenutne kode BIOS-a. Nekateri posodobitveni zagonski programi ponujajo to možnost, drugi pa ne. Nekatera mikrovezja podpirajo vgrajen mini-BIOS, ki ga je mogoče aktivirati v primeru neuspešne posodobitve in konfiguracije BIOS-a Avard. “Nekatere matične plošče imajo skakalec, ki se lahko uporablja za varnostno kopiranje.
 • Zabeležite informacije o konfiguraciji trdega diska. Če uporabnik odide v drug BIOS, ga bo morda treba ponovno namestiti.
 • Zabeležite druge nestandardne nastavitve BIOS-a, kot so parametri hitrosti prenosa na trdem disku, parametri vgrajenih zaporednih in vzporednih vrat ter drugi.
 • Natančno in v celoti preberite informacije o prenosu flash BIOS-a ali nadgradnjo čipov.
 • Preverite spletno nastavitev BIOS-a Avast v ruskem jeziku ali pokličite proizvajalca BIOS-a, če ima uporabnik kakršna koli vprašanja, preden pokvari BIOS.
 • Nekatere matične plošče privzeto onemogočijo posodobitev BIOS-a, da ga zaščitijo pred nepooblaščenimi spremembami. Namestite dovoljenje matične plošče za spremembo, preden namestite posodobitev za BIOS in izvedete varnostno ponastavitev po končani posodobitvi.
 • Softmenu III je mesto, kjer lahko nastavite procesor brez namestitve skakalca na matično ploščo. Prilagodite procesor tako, da preprosto izberete hitrost s seznama, na primer Pentium III 750. To zagotavlja, da bo procesorska vodila, množitelj in napetost pravilno nastavljena za ta specifični procesor. Po potrebi lahko vsako funkcijo ročno konfigurirate. Po končanem konfiguriranju Avid BIOS pritisnete v ESC z ESC, da se vrnete v prejšnji meni.


  Standardne funkcije CMOS

  Kartica CMOS konfigurira osnovne funkcije BIOS-a, kot so datum, čas, vrsta disket in še več. Uporabite puščične tipke za premikanje inPritisnite Enter, da izberete želeno možnost. Določite lahko, katere naprave IDE so v sklopu, na primer trdi disk, CD-ROM, ZIP-pogon in drugi. Napravo IDE najlažje nastavite tako, da jo pustite v samodejnem načinu. To BIOS-u omogoča, da samodejno zazna napravo, zato uporabniku tega ni treba opraviti ročno. Spodaj je tudi skupna količina pomnilnika v sistemu.
  Obstaja veliko prejšnjih nastavitev, ki jih je mogoče izbrati v naprednih funkcijah BIOS-a, če je to potrebno. V večini primerov je dovolj, da pustite privzeto nastavitev AWARD BIOS. Običajno je prva zagonska naprava nameščena na disketo. S tem zagotovite, da se bo najprej prebral, ko boste zagnali sistem, zato se lahko zaganja z zagonske diskete Windows. Druga zagonska naprava je trdi disk, tretji pa LS120. Če želite začeti z zagonskega CD-ja, lahko tretjo zagonsko napravo namestite na CD /DVD-ROM.

  Pregled nastavitvenega zaslona

  Zaslon za nastavitev AWARD BIOS v računalniku ni intuitiven vmesnik, vendar je večina uporabnikov zelo hitra pri navigaciji. Običajno uporabljate puščične tipke in tipke za kazalce, "+", "-" in "Enter". Na žalost ni nobenega ključa, ki bi ga vsi računalniki uporabili za vstop v zaslon namestitve. V večini primerov z uporabo F2 za vstop v konfiguracijo BIOS Phoenix Avar lahko pritisnete tudi tipko F2 za dostop do konfiguracije sistema.
  Uporabite lahko različnetipke F2 F1 ali TAB. Če uporabnik ne najde ključa, morate v priročniku pogledati v računalnik. Pregled zaslonov za nastavitev BIOS-a.

  Opis  Oddelek za vodenje  Main  Splošne informacije o izdelku, vključno z vrsto BIOS-a, procesorjem, pomnilnikom in časom ter datumom  Zasloni glavnega menija BIOS  Napredno  CPU, pomnilnik, IDE, Super IO, zaupanja vredno računanje, USB, PCI, MPS konfiguracija in druge informacije

  59)
  BIOS Razširjen zaslonski meni  PCI  Čiščenje sistema NVRAM


  72) Zaslon menija BIOS PCI  Boot  Nastavitve BIOS Avar "v računalniku s prednostno zagonsko napravo (pogoni in pogon DVD-ROM)  Pripomoček za nastavitev BIOS-a: prenos - nastavitve za prenos  Varnost  Namestitev ali spreminjanje uporabniških in nadzorniških gesel  Varnostni zasloni varnosti BIOS  Pregled konfiguracije strežniških naborov  BIOS Chipset meniji  Izhod
  114)

  Shranjevanje sprememb, izhodov, preklic sprememb ali optimalno nalaganje in toleranco napak y privzetih nastavitev  iz BIOS zaslonu menija

  Podrobno CMOS Na tem zavihku lahko uporabnik nastavi blažilnika čipov. To je tesno povezano s strojno opremo, zato je priporočljivo, da je privzeta nastavitev programske opreme BIOS AWARDsprejemnik ni prepričan, kaj počne. Napačna nastavitev lahko povzroči nestabilnost sistema. Če lahko SDRAM obdela CAS 2, naredite spremembe - pospešite sinhronizacijo pomnilnika. Če ima vaš računalnik 128 MB SDRAM, je največja količina pomnilnika, ki bo uporabljala AGP kartico, 128 MB.
  Integrirane zunanje naprave vam omogočajo spreminjanje različnih vhodno /izhodnih naprav, kot so krmilniki IDE, serijska in vzporedna vrata, tipkovnice in drugo. Upravljanje porabe vam omogoča, da konfigurirate različne funkcije za varčevanje z energijo, če je vaš računalnik v stanju pripravljenosti ali v načinu delovanja. Konfiguracije PnP /PCI omogočajo prilagajanje slotov PCI. Dodelite IRQ za različne konfiguracije. Nastavitve pripomočka AWARD BIOS pustite privzeto, sicer lahko zapletajo delo IRQ.

  Stanje računalnika

  Meni zdravstvenega stanja računalnika prikazuje trenutno temperaturo CPE, hitrost ventilatorja in napetost. Nastavite lahko opozorilno temperaturo, ki sproži alarm, če procesor preseže določeno temperaturo.

  Torej privzeto prenesemo vrednosti za preklop. Če je nastavljalec spremenil BIOS in je sistem postal nestabilen, ga lahko obrnete na privzete nastavitve. Če je narejenih veliko sprememb in uporabnik ne ve, kaj povzroča težavo, je najbolje, da v meniju BIOS-a izberete možnost "Prenesi privzeto vrednost za varen način". Uporablja nastavitev minimalne zmogljivosti in sistembo deloval enakomerno. V pogovornem oknu izberite Y in pritisnite Enter, da prenesete privzete vrednosti. Prav tako lahko prenesete optimalne privzete nastavitve v zgoraj opisan način izboljšane varnosti. V pogovornem oknu izberite Y in pritisnite Enter za prenos optimiziranih vrednosti. Uporabniki lahko dobijo vodnik za spletno navigacijo za konfiguriranje BIOS Phoenix AWARD BIOS. Z uporabo te simulacije lahko bolje razumejo, kako navigirati, spreminjati vrednosti in kako drugače manipulirati s nagrado BIOS Phoenix Award.
  Kot večina osebnih računalnikov, ki uporabljajo nastavitve BIOS-a v Phoenixu, je vsak razdelek razdeljen na več strani, ki ponujajo več možnosti in olajšajo iskanje informacij. S puščičnimi tipkami se lahko pomikate po razpoložljivih možnostih, uporabnik se premika med funkcijami. Če želite spremeniti vrednosti, lahko uporabniki kliknejo »+« ali »-«, PgUp, PgDn ali tipko Enter. Za izhod iz menija pritisnite tipko Esc. Nazadnje, po spreminjanju vrednosti, s pritiskom na tipko F10 shranite vrednost in zapustite konfiguracijo BIOS-a Phoenix AWARD, CMOS, na plošči, ki bo prikazala številne parametre, ki vam pomagajo konfigurirati in optimizirati računalnik.

  Pripomoček za POST Setup

  Ko zaženete sistem BIOS, izvede samopreizkus, ko vklopite napajanje, ki preveri strojno opremo na osebnem računalniku in se prepriča, ali so vse komponente prisotne in delujejo pravilno. Pregled dogodkov, ki se lahko pojavijo med postopkom BIOS POST, kažejo, da bodo preprečili vklop računalnika.

  Dogodek  Vzrok  Nalaganje pc nadaljuje  Uporabniško geslo kršitev  Poskus za vnos gesla ni uspel  Noben  Nastavitev kršitve gesla  Poskus vnosa gesla ni uspel trikrat  Nič  Popravljivi ECC  Popravljen bug ECC (koda za odpravljanje napak)  Se ne uporablja  Nekorigabilen ECC  Najdena je bila kritična napaka ECC  ) Se ne uporablja  Ni sistemskega pomnilnika  Sistem ne zazna fizičnega pomnilnika  Noben  Ni uporabljen sistemski pomnilnik


  211) V nameščenem pomnilniku je prišlo do nepopravljive napake  Brez  Napaka krmilnika trdega diska  ) Disk Controller Not Found  Da  Napaka tipkovnice  Tipkovnice ni mogoče inicializirati  Da  Zagonska medijska napaka  Odstranljivi zagonski nosilci niso bili najdeni  Da  Brez video naprave  Krmilnik ni bil najden  Noben  ROM poškodba (BIOS) ROM  Napaka v kontrolni vsoti BIOS-a - in zagonski blok ni poškodovan  Noben  Sistem za ponovni zagon  Sistemski zagon
  )


  Da  Začelo se je s težavo  Postopek prenosa je začel s ponastavitvijo strojne opreme
  297)

  Da  Inicializacija pomnilnika  Se ne uporablja  Inicializacija začetnega procesorja (  316)


  Inicializacija začetnega procesorja Proces vdelane programske opreme sistema  Se ne uporablja  Kršitev uporabniškega gesla  Zagonski postopek se je začel z mehko ponastavitvijo nastavitev AWARD BIOS  Not Applicable  Integrirani krmilnik za upravljanje
  )


  Inicializacija krmilnika  Ni primerno  Initi  Sekundarna inicializacija odobrene CPE Proces vdelane programske opreme sistema  Se ne uporablja  Inicializacija videa  Ko BIOS inicializira tipkovnico  Se ne uporablja  Inicializacija upravljalnika tipkovnice  Ko BIOS inicializira tipkovnico  Se ne uporablja  Inicializacija dodatnih ROM-ov  BIOS inicializira dodatne ROM-e Proces sistema vdelane programske opreme  Se ne uporablja  Dodatni pomnilniški prostor ROM usted  BIOS ne more kopirati možnosti v pomnilnik  Da  Uporabniški sistem setup  Dostop končnega uporabnika do BIOS-a Utility Proces vdelane programske opreme sistema  Ni primerno  Začetek operacijskega sistema OS  Postopek zagona sistema Proces vdelane programske opreme  Ni primerno  Ni zagonskega mediji  Nič za nalaganje  Noben  PXE strežnik ni bil najden  Prenos ni uspel Tipka F12 se ne naloži iz strežnika BIOS PXE  Nobena

  Periferna konfiguracija

  Phoenix BIOS je intuitivna nastavitev BIOS-a, ki je enostavna za navigacijo. Za premikanje po BIOS-u Phoenix uporabnik s tipkami s puščicami gor in dol premika po trenutnem zaslonu. Če želi uporabnik spremeniti meni, pritisnite tipki s puščicami na desno ali levo preklapljanje med razpoložljivimi zavihki. Po izbiri elementa, ki ga uporabnik želi spremeniti, lahko pritisne tipko "Enter" ali "+" ali "-", da preklopi med razpoložljivimi možnostmi. V razdelku »Periferne nastavitve« so parametri serijskih vrat računalnika, vzporedna vrata in zastarela vrata USB. Konfiguracija IDE uporabniku omogoča, da definira ali spremeni vse vrednosti, ki pripadajo napravam IDE, priključenim na računalnik, kot je trdi disk in pogon CD-ROM. Nastavitve diskete omogočajo uporabniku, da omogoči, onemogoči in spremeni nastavitve, ki veljajo za disketni pogon, ki je povezan z računalnikom. Upravljanje dnevnika dogodkov DMI omogoča uporabniku, da si ogleda dnevnik dogodkov DMI, izbriše dnevnik in omogoči ali onemogoči to funkcijo. Konfiguracija videa omogoča uporabniku, da nastavi parametre, povezane z videom, vključno s paleto Snooping, velikostjo zaslonke AGP in privzetim adapterjem.Konfiguracija virov rezervira ali da na voljo vse pomnilniške ali IRQ vire. Varnostni del vam omogoča nastavitev gesel BIOS-a v računalniku. Tu lahko nastavite uporabniško geslo, ki ga zahtevate ob vsakem zagonu računalnika, ali nastavite geslo za prijavo v nastavitve BIOS-a. Če uporabnik nastavi geslo BIOS-a in pozabi geslo, mora ponastaviti geslo CMOS ali BIOS. V naslednjem razdelku ali meniju »Napajanje« lahko vklopite in izklopite možnosti za upravljanje porabe v računalniku. Naslednji in zadnji del tega primera je zagonski meni BIOS-a za Phoenix. V tem razdelku lahko konfigurirate način zagona računalnika in njegovih perifernih naprav v zagonskem procesu. Uporabniki lahko določijo zagonsko zaporedje zagonske naprave. Ta razdelek je pomemben za primere, ko se morate zagnati z diskete ali CD-ja. Obstajajo trije podmeniji, ki omogočajo izbiro s seznama razpoložljivih trdih diskov ali drugih izmenljivih naprav.

  Posodobitve za različico bonusov v600PG

  Primerne nastavitve za modularni BIOS AWARD v 600 pg:
 • Deluje z Windows 764 bitov.
 • Pristojbina: Gigabyte Technology Co., Ltd. Z68XP-UD3R.
 • Frekvenca pnevmatik: 100 megahercev.
 • BIOS: nagrada Software International, Inc. F409 /01/2011.
 • Datum objave 01/09/2011.
 • Različica GBT BIOS - 42302e31.
 • BIOS modularna plošča v600PG.
 • Koda izdelka Z68XP-UD3R.
 • Ta BIOS je običajno nameščen v starejših strojih, zato bi bilo treba proces firmware BIOS izvajati s pripomočkom Gigabyte."@BIOS" v ClippyOS, ker fd0 prej ni bil podan. Algoritem je naslednji.
 • Izvedite varnostno kopijo BIOS-a in vdelane programske opreme originalne različice na ig1000mk.fb.
 • Vodnik za začetek uporabe matične plošče.
 • Popravi poškodovan Phoenix BIOS z uporabo Disk Crisis Recovery.
 • Oglejte si uporabniški priročnik o postopku za odpravljanje krize.
 • Priložite fd in uporabite cris-recovery-disk-creator.zip in B1800_crisis_recovery_disk.zip za ustvarjanje diska, ki nadomešča BIOS.
 • Odstranjevanje baterije CMOS za več kot 10 minut.
 • Zaprite stikalo CLR_CMOS poleg baterije CMOS.
 • Nalaganje iz CRD v fd0, medtem ko držite tipke WINKEY + B ali WINKEY + ESC.
 • Prenesite SD kartico s CRD vsebino na disku, ki drži bližnjico na tipkovnici.
 • Naložena je bila vsebina pogona CRD na pogon USB, ki drži bližnjico na tipkovnici.
 • Ponovni zagon.
 • Konfiguriranje nastavitev Linuxa

  Za namestitev distribucije Linux mora uporabnik spremeniti nastavitve BIOS-a. Nekateri ljudje imajo resne težave pri dostopu do nastavitev »Avard BIOS« in »Smos Setup« v »Linuxu«. Najpomembnejše spremembe.
 • Vrednost za "PNP OS" mora biti nastavljena na "NO".
 • BIOS išče možnosti zagona, MBR se v bistvu nahaja na IDE 0, če se želite zagnati s CD-ja.
 • Namestite CD-ROM na prvo mesto, disketo in IDE 0 pa v drugi in tretji. Po namestitvi lahko vrnete nastavitve BIOS-a nazaj.
 • Ko prenesete računalnik z arhitekturo x86 ali x86-64, bo rezultat prikazan na zaslonu.besedila, katerih podrobnosti so odvisne od računalnika. To je ponavadi ime proizvajalca matične plošče ali računalnika, prikaz nameščenih PATA trdih diskov, informacije o nekaterih napravah, vgrajenih v matično ploščo, zaporedna vrata RS-232, vzporedna vrata tiskalnika in drugo opremo. V zadnjem času se pojavlja težnja po skrivanju značilnosti (večino ali vseh informacij) s pomočjo grafičnega prikaza.
 • Prva informacija na zaslonu računalnika, ki bo prikazana za sekundo ali dve, je namig o tem, kako se prijaviti v pripomoček za nastavitev BIOS-a.
 • Po uspešni prijavi se bo v meniju možnosti prikazal zaslon. Nekateri pripomočki gredo neposredno na zaslon z nastavitvami možnosti in načinom izbiranja drugih zaslonov.
 • Nastavitev parametrov diska

  Prvi način, ki ga želite nastaviti, je nastavitev pogona "Standardna funkcija CMOS", ki jo izberete na začetnem zaslonu. Ta zaslon vam omogoča prilagoditev nastavitev diska in časa. Integrirana naprava Electronics (IDE), znana tudi kot PATA, večina matičnih plošč samodejno zazna trde diske, zato se morajo pojaviti na seznamu pogonov. Če se nameščen trdi disk ne prikaže, lahko poskusite izbrati pogon iz primarne, sekundarne in glavne lokacije ali pa v meniju izberite možnost samodejnega določanja. Če to ne deluje, je možno, da pogon ni priključen na vir napajanja ali če je njegova nastavitev "master /master" nepravilno konfigurirana. Če želite odpraviti to napako, morate računalnik zaustaviti, da preverite povezavo inKonfigurirajte in ponovno zaženite pripomoček BIOS. Če vaš računalnik ne zazna samodejno pogona, morda nekaj resnejšega. Nekateri zelo stari diski morda niso pravilno zaznani in BIOS vam omogoča, da premaknete Samodejne nastavitve na Uporabnika ali različne nastavitve za določen disk. Poleg trdih diskov BIOS omogoča tudi konfiguriranje pogonov. Za razliko od trdih diskov se ne prepoznajo samodejno. Če želite BIOS-u povedati o tem, premaknite kazalec na besedilo na desni strani pogona A ali B, pritisnite tipko "Enter" in izberite ustrezno vrsto. Večina BIOS-a ponuja možnost zagonske naprave. Na vseh računalnikih x86 in x86-64 ima matična plošča uro, ki vam omogoča prihranek časa, ko je računalnik izklopljen. Uro za matično ploščo lahko nastavite tako, da premaknete kurzor nad ustrezne postavke v vrsticah sistema System Time Date Date in jih prilagodite. Večina BIOS-a od uporabnikov zahteva, da vnesejo čas v 24-urni obliki. Pred namestitvijo ure ne pozabite, da Linux shranjuje čas na podlagi svetovnega koordiniranega časa (UTC), ki je tesno povezan s povprečnim časom GMT. Če računalnik zažene samo Linux, je najbolje, da uro nastavite na matični plošči na UTC /GMT. Če računalnik zaganja Linux in Windows, ki uporablja lokalni čas, lahko namestite uro strojne opreme v lokalnem času - in Linux lahko izvede notranjo konfiguracijo. Ta funkcija je običajno nameščena med namestitvijo sistema. Moderne matične plošče običajno vsebujejo veliko naprav, ki so bile v preteklostiTa leta so bila izvedena v obliki ločenih variabilnih kartic - zvočnih kartic, omrežnih vrat, USB priključkov, serijskih vrat RS-232 vzporednih vrat in drugih. Vendar pa vsi ne želijo uporabiti vseh teh funkcij, sodobni uporabnik želi sistem "izostriti" v obliki svojega računalnika.

  Sorodne publikacije