Svchost naloži procesor Windows 7: reševanje problema

Windows Seven Windows uporabniki se pogosto soočajo s problemom, ko proces Windows 7 Svchost.exe naloži procesor. Rešitev problema, kot se izkaže, leži na površini. Vendar, da bi natančno določili, katero tehniko je treba uporabiti za odpravo situacije, morate najprej razumeti, kaj sestavlja proces in pripadajoče komponente storitev, saj lahko onemogočanje nekaterih od njih povzroči ne le napačno delovanje OS-a, temveč pojavljanje bolj neprijetnih simptomov (tudi modri zaslon ni izključen).


Svchost: Kaj je ta proces?

Ker se težave s povečano obremenitvijo te storitve najpogosteje pojavljajo v operacijskem sistemu Windows 7, v sistemih kasnejših izdaj skorajda ne pride, pri obravnavi vseh vidikov pa se bomo zanašali na sedmo spremembo.
Kaj je komponenta, ki porabi tako neverjetno količino sistemskih virov? Gre za specializiran sistem za zagon sistema in programov po meri, ki naj bi po mnenju Microsoftovih razvijalcev v teoriji zmanjšal obremenitev sistema ob zagonu programov in njihovih izvedljivih datotek, na primer predstavljenih v obliki dinamičnih knjižnic, ki so bile prenesene na začetku izvršljive komponente. kot dodatni objekti v RAM-u. Če govorite preprosteje in razumljiveje, v sistemu Windows 7 samemu sistemu ni treba zagnati vsake aplikacije kot ločen proces,ker se v ta namen uporablja samo ena glavna komponenta, zaradi katere se bodo začeli vsi programi, kot da so povezani z njim. In proces Svchost je nekakšen posredniški most med programom, ki se je začel, in glavno komponento sistema, ki je odgovorna za njegovo uvedbo. To pomeni, da se vsi zagonski programi in procesi prek te komponente povežejo z eno samo storitev zagona.


Zakaj v upravitelju opravil obstaja preveč podobnih procesov?

Toda glavni zagonski servis v istem "upravitelju opravil" ni prikazan. Lahko vidi samo procese Svchost z istim imenom, ki so v običajnem stanju neaktivnosti lahko okoli štiri, in v prisotnosti delovnih programov - in še več. Torej, če Svchost naloži procesor in pomnilnik, Windows 7 trenutno samo obdeluje preveč aktivnih ozadij (sistemov) in aplikacij. Toda mnogi od njih lahko zahtevajo veliko sredstev (vzemite vsaj AutoCAD ali programsko opremo za obdelavo videa v realnem času). V teh primerih Windows 7 Svchost običajno ladja 50% procesorja (morda malo več). Če opazite največje obremenitve, ko operacijski sistem zamrzne in se preneha odzivati ​​na kakršna koli dejanja uporabnika, bo moral ugotoviti, zakaj se to zgodi.

Windows 7: Svchost naloži procesor 100%. Zakaj?

Tudi iz samih razlogov, da jih je lahko precej, in ne vedno takih situacij lahko izzove sistemske napake (čeprav, na moje veliko obžalovanje, ne morejo brez njih).
Toda vrnimo sev situaciji, ko Windows 7 Svchost.exe preveč obremeni procesor. Najverjetnejši razlogi za takšen pojav so naslednji:
 • kratkoročni neuspehi sistemskih procesov;
 • virusna okužba;
 • težave s storitvijo posodobitve sistema;
 • Preveč številk ali okvar povezanih storitev in komponent sistema;
 • nepravilno delovanje adapterja za predor;
 • težave s komponento SuperFetch;
 • veliko količino računalniškega smeti.
 • Spodnji seznam prikazuje samo glavne vidike, ki bodo obravnavani in nadalje obravnavani. In za primere, ko Windows 7 Svchost.exe naloži procesor, bo rešitev za vsak posamezen primer na voljo na podlagi tega, kar je bil glavni vzrok za tako neprijetno situacijo. Ampak vse je v redu.

  Windows 7: Svchost (netsvcs) nalaga procesor: hitra odločitev o nalaganju

  Mnogi uporabniki povsem upravičeno verjamejo, da je zmanjšanje obremenitve v najpreprostejšem primeru mogoče doseči z dokončanjem vseh procesov Svchost v Task Managerju. Ja, res, to je mogoče storiti. Toda v tem primeru je le začasen ukrep (in v prisotnosti virusov - sploh ne pomaga). Enako velja za običajen ponovni zagon operacijskega sistema. Seveda, po ponovnem zagonu ne bo povečane porabe sredstev, vendar bo sam proces v obliki štirih (vsaj) izvršljivih datotek v upravitelju opravil še vedno. Ta sistemska komponenta se samodejno naloži v sistem in jo onemogoči po standardnih metodah, na primer z uporabo menijaZagon ni mogoč.

  Preverjanje sistema za viruse

  Vendar pa obstajajo situacije in slabše. V Windows 7 Svchost na primer nalaga procesor. Kaj storiti, če uporabnik v upravitelju opravil vidi deset in pol vrstic s povezavo na isto izvršljivo datoteko, obremenitev CPE-ja pa doseže najvišje najvišje vrednosti? Očitno je to prvi znak izpostavljenosti virusom, saj veliko groženj prikriva sistemski proces in lahko istočasno zažene nekaj svojih kopij. To zahteva ročno posredovanje uporabnikom z zagonom vsakega zmogljivega prenosnega pripomočka, ki globoko skenira vaš računalnik pred virusi.
  Najbolje je uporabiti skener Dr. Web CureIt !, vendar je najboljša možnost, da prenesete z izmenljivega medija s Kaspersky Rescue Disk, ki je shranjen na njem. To je ta program je absolutni vodja, saj se začne pred OS boot, lahko zazna in nevtralizira grožnjo, razporejene globoko ne samo v operacijskem sistemu, ampak tudi v RAM. Ugotovite, da se izbrani proces nanaša posebej na virusno grožnjo, lahko z dodatnim atributom uporabniškega imena. Obstajata lahko samo dve: ali NETWORK SERVICE ali LOCAL. Če uporabnik opazuje kateri koli drug opis, je zaključek očiten: to je virus, ki je prikrit v prvotnem procesu. Na splošno lahko pred uporabo protivirusnih pripomočkov uporabite SCM za dostop do imenika lokacije povezane procesne datoteke in jo odstranite ročno.

  Odpravljanje težav s posodobitvami sistema

  Ampak Invirusi niso vedno razlog, da Windows 7 Svchost (netsvcs) naloži procesor. To je pogosto posledica napak samostojnega namestitvenega programa za nameščanje ("Center za posodobitve"). Nekateri paketi na primer ob zagonu niso bili preneseni. Torej se izkaže, da sistemska služba poskuša to naložiti (hkrati se začne proces Svchost, je primerno), vendar ni rezultata. Po drugi strani pa lahko "Center za posodobitve" iz določenega razloga ne deluje pravilno. Morda ga boste morali znova zagnati.
  V tem primeru se prvotno imenuje oddelek za storitve (services.msc), v katerem je treba najti ustrezno komponento, vstopiti v oddelek za urejanje, zaustaviti storitev in nastaviti tip zagona, ki ga je treba onemogočiti. Po tem morate znova zagnati sistem in ponovno aktivirati storitev s tipom samodejnega zagona.

  Onemogočanje ali zaustavitev sorodnih storitev

  Če nobeden od predlogov ni deloval, in v sistemu Windows 7 Svchost naloži procesor, se lahko rešitev zmanjša na pregledovanje procesov, ki so preslikani v izvršljivo datoteko, in če jih je mogoče onemogočiti. Za to je uporabljen isti "Task Manager", v katerem morate skozi PCM v vsakem procesu pogledati ustrezno storitev, pojdite na glavni del in izklopite vse procese za čas, kot je bilo prikazano nekoliko višje.

  Popravek težav z adapterji za predore

  Občasni, včasih pa se lahko pojavijo tudi nestandardne situacije, povezane z delom tako imenovanega tunelskega adapterja. To je zaradi svoje okvare v Windows 7 Svchostnaloži procesor. Rešitev je prilagoditi njene parametre ali celo popolnoma izklopiti.
  Za to je najbolje, da uporabite ukazno konzolo, ki se kliče s pomočjo menija Run z ukazom cmd. Nato konzola omenja vrstice, prikazane na zgornji sliki, in po njihovi izvedbi se izvede popoln ponovni zagon računalniškega sistema.

  Čiščenje sistema iz smeti

  Obstaja tudi enostavnejša težava, vendar je ista obsesivna. Če Windows 7 Svchost obremenitve procesor, rešitev je lahko povezana z računalniškimi smeti, na primer, zaradi pomanjkanja prostega prostora na disku za normalno delovanje operacijskega sistema (običajno v sistemski particiji je priporočljivo, da ohranijo približno 10% celotnega obsega) .
  Če želite začeti, lahko disk očistite s standardnim orodjem, če se v meniju Explorer v razdelku PCM sklicujete na lastnosti particije. Po drugi strani pa se nekatere preostale datoteke ne odstranijo po odstranitvi programov na ta način. Toda iskanje njih je precej problematično vprašanje. Lahko uporabite tudi čistila ali optimizatorje po meri (CCleaner, Advanced SystemCare, Glary Utilities ali kaj podobnega).

  Težave s SuperFetch

  Druga najbolj razširjena situacija je, da mnogi strokovnjaki imenujejo težave s SuperFetch. Če jo želite onemogočiti, lahko uporabite zgoraj predlagane metode z vstopom v razdelek storitve, ustavitvijo postopka in spreminjanjem vrste zagona.
  Vendar pa najpogostejši problem ni niti to, ampak prezasedenostustreza imeniku Prefetch, ki se nahaja v korenu sistema. To je zaradi tega, da Windows 7 Svchost obremenitve procesor. Rešitev je najlažji način: samostojno brisanje imenika, dokončanje vseh procesov Svchost.exe v upravitelju opravil in ponovni zagon. Po ponovnem zagonu vam ni treba ponovno aktivirati prekinjene povezave. Večina uporabnikov, na splošno, sploh ni potrebna in je med drugim precej "nerešljiva" v smislu porabe sistemskih virov, kar je posledica šibkih računalniških konfiguracij in povzroča žalostne posledice. Če v upravitelju opravil obstaja postopek aktivacije z imenom izvršljive datoteke wuauclt.exe, morate najti mapo SoftwareDistribution (korenski imenik operacijskega sistema in izbrisati vse podmape in datoteke iz nje, nato pa, da se računalnik ponovno zažene.) izvirni imenik lahko sami preimenujete tako, da mu dodelite ime z dodatkom .old in ga znova zaženete, tudi brez brisanja.

  Kratek povzetek

  Tukaj je vse o glavnih razlogih za povečano obremenitev centralnega procesorja in delovanje pomnilnika in To je mogoče storiti praktično brez okužb ali v primeru, ko ročno posodabljanje posodobitev ali njihova namestitev ne deluje v »Centru za posodobitve«, kot tudi glavne metode za njihovo odpravo, vendar je v določenem smislu zelo težko takoj povedati, kaj je povzročil tak pojav. V vseh drugih primerih bo treba vsako dejanje opraviti ločeno, razen za morebitne okvare ali poškodbe železa (zlasti velja za RAM), vsaj enmetodologiji, vendar bo pozitiven učinek v vsakem primeru. Za vsak primer, mnogi strokovnjaki priporočajo brisanje dnevnika sistemskih dogodkov, ki shranjuje datoteke LOG. Lahko jo pokličete skozi uvajalno konzolo v vrstici eventvwr, nato pa uporabite čistilne točke za odseke aplikacije, zaščite in namestitve prek PCM. Po koncu vseh dejanj se mora sistem znova zagnati. Če predlagane metode iz nekega razloga ne delujejo, se lahko izvedejo enake akcije v varnem načinu s pritiskom na začetek F8.

  Sorodne publikacije