Delo z zgodovino brskalnika Google Chrome - chrome: //history

Odsek za zgodovino je eden od pomembnih delov brskalnika, v katerem so vse predhodno obiskane spletne strani zapisane v kronološkem zaporedju. Seveda, pod pogojem, da ni uporabil načina zasebnega brskalnika, v katerem zgodba, skupaj z drugimi informacijami, pridobljenimi med sejo na internetu, ni shranjena. Del zgodovine brskalnika je dvojno orodje. Lahko pride na pomoč, ko se morate vrniti k ogledu prej zainteresiranih, vendar ne shranjenih spletnih virov. Lahko pa daje tudi osebne ali ogrožene uporabniške informacije ljudem, ki imajo dostop do računalnika, in v skladu s tem zgodovino uporabnikovega brskalnika. Kako to preprečiti in kako povečati prednosti funkcionalne zgodovine v brskalniku, preberite primer priljubljenega spletnega brskalnika v svetu Google Chroma.

Kako do zgodovine Chromium

Dostop do zgodovine Chrome se izvaja v glavnem meniju. Ta razdelek se nahaja v okolju brskalnika na chrome: //history in zato obstaja še en način, da se vanj vključi - vnesite ta naslov v niz za iskanje naslovov "Chromium".
Tretji način so hotkeys Ctrl + H.

Zgodovina Chromea

Brskalnik # 1 v svetu Chrome je stabilen, varen, prilagodljiv in konfigurabilen, toda z vidika uvajanja funkcionalnih inovacij je daleč od prvega. Nova funkcionalnost Chromea se izvaja redko in jo razvijalci že dolgo skrbno preizkušajo. Prva revolucionarna inovacija je notranja stranZgodovina Chromium: //je bila podvržena šele leta 2016 (osem let po izdelavi brskalnika), ko je Google v svojem otroštvu v novem korporacijskem slogu implementiral vmesnik Material Design. Malo kasneje v oddelku za zgodovino je bila dodana možnost, da si ogledate zavihke odobrenega profila, odprtega v brskalniku v drugem računalniku.

Delo z zgodovino brskalnika Chrome

Ko odprete zgodovinsko stran chrome: //, se celotna zgodovina brskalnika prikaže z lepo oblikovanim seznamom naslovov ali imen spletnih strani, časi obiska in možnostmi na koncu vsake vrstice. Možnosti omogočajo brisanje posameznih strani v zgodovini in filtriranje pregledanih strani z istega mesta.
Svojo zgodbo lahko filtrirate za prave ključne besede z uporabo iskalnega polja na vrhu.

Spletne strani, odprte na Chromeu na drugih računalnikih

Google Chrome je eden redkih brskalnikov z dobro opremljeno storitvijo za sinhronizacijo. Vsi podatki, potrebni za delovanje brskalnika, bodo takoj sinhronizirani na drugem računalniku (ali na trenutnem, ko boste znova namestili operacijski sistem) po odobritvi v Chromu z enim samim Google Računom. Med njimi so privzeto sinhronizirani podatki - zaznamki, razširitve, prijave in gesla za pooblaščene račune spletnega mesta, kot tudi vsebina strani chrome: //history. Ogled zgodovine Chroma na trenutni napravi je bil nedavno izboljšan z možnostjo dostopa do spletnih strani aktivne seje brskanja v drugi napravi.
Torej brskajte po spletu, nenadoma prekinjene pri deluRačunalnik lahko še naprej prihajate domov z računalnika. Edini pogoj za prikaz zavihkov Chromium iz drugega računalnika je, da jih ni treba ločeno zapreti, zato je treba Chrome prekiniti.

Čiščenje zgodovine

Vsebina Chroma: //Zgodovina je podlaga za informacije, ki lahko veliko povejo o nas o drugih. Vključno z dejstvom, da vam ni treba poznati kibernetskih morskih psov, sovražnikov pri delu, drugih polovic in še posebej otrok. Zaščita vaših podatkov od prebivalcev tretjih oseb je preprosta: preprosto nadgradite račun operacijskega sistema v računalniku in vsakič, ko brskate po spletu prek spletnih mest, ki jih obiskovalci, ki ne potrebujejo vedeti, kdo ima dostop do računalnika, uporabljate brez beleženja zgodovine Chrome (omenjeno zasebnega brskalnika).
Cybersquads, lov s trojanskimi konji na uporabniške podatke, ponavadi finančno, je težje. Prevaranti ne potrebujejo nobenega aktivnega dejanja neposredno v oknu brskalnika. Trojanci običajno kradejo uporabniške podatke, kodirane v delovnih datotekah brskalnika na trdem disku. Uporabniške podatke lahko nato odstranite iz delovnih datotek brskalnika.
Cyber ​​spopadi niso civilisti in že vedo, kaj storiti z delovnimi datotekami brskalnika (kako jih odpreti, kot jih odpreti). Zanimiva je zgodovina Chrome: //, saj ta brskalnik ne more bolje poznati, s katerimi sistemi elektronskega denarja in internetnega bančništva občasnodelamo Zaželeno je, da občasno očistite zgodovino brskalnika. To je merilo varnosti in metoda optimizacije za izboljšanje učinkovitosti brskalnika. Možnost čiščenja zgodovine se izvaja neposredno na strani chrome: //history.
Ko kliknete to možnost, boste videli okno z izbiro možnosti brisanja zgodovine - obdobje in različne vrste podatkov.
Če je računalnik varno zaščiten s protivirusnim programom in je operacijski sistem posodobljen, je dovolj, da počistite zgodovino obiskanih strani, prenosov, piškotkov in predpomnilnika.

Sorodne publikacije