Zanimivo je, kako narediti zaslon lažji na prenosnem računalniku

Nedvomno zloraba časa iskanja v bližini monitorja vpliva na vid in to poskušamo prenesti že v zgodnjem otroštvu. Vendar pa lahko zmanjšate negativni vpliv na oči. Najprej odstranite monitor. Nato svetlost pravilno nastavite ne samo na samem zaslonu, temveč tudi v prostoru, kjer se nahaja oprema. Toda odstranitev prenosnega računalnika ni vedno mogoča zaradi majhnosti zaslona. Hkrati se izgubi zamisel o uporabi prenosnega računalnika - hitra, mobilna in priročna. Zato obstaja samo igra s svetlostjo. Ampak to ni tako enostavno, kot se zdi, da je preveč svetla, saj je laptop preveč temno zaslon povzroča preveč naprezanja oči, kar sčasoma vodi do padca vidne ostrine.

Priporočila

Enostavna nastavitev svetlosti na zaslonu ne bo dovolj. Brez pravega ravnovesja med svetlobo, kontrastom, osvetlitvijo prostora, razdaljo od oči do monitorja in, seveda, lokacijo središča zaslona glede na os vida bo pokvarjena.


Prav tako je treba upoštevati, da bodo izjemno jasne meje še en preskus za človeško oko.
Če je slika udobna in udobna, to ne pomeni, da je pravilno konfigurirana. Potrebno je zaščititi oči že v zgodnjem otroštvu.

Značilnosti nastavitev v prenosnem računalniku

Uporabniki tradicionalnih monitorjev imajo na dnu ohišja nekaj pritiskov in nastavljeno svetlost. Nič zapletenega. Toda kako narediti zaslon lažji na prenosnem računalniku? Lahkoobstaja težava. Mnoge ključne funkcije so bile spremenjene na prenosnem računalniku, nekatere so povezane in imajo ločeno stikalo, druge pa so popolnoma obnovljene, da prihranijo prostor (na primer, DEL, Fn).
Za uporabnike operacijskega sistema Windows je v nastavitvah operacijskega sistema vmesnik za nastavitev svetlosti zaslona.

Uporaba opravilne vrstice

Najenostavnejši način, da naredite zaslon lažji na prenosnem računalniku, je uporaba vgrajene funkcionalnosti. To naredite tako, da kazalec premaknete nad ikono baterije v spodnjem desnem kotu zaslona in izberete "Center za mobilnost Windows". V oknu, ki se prikaže, izberite "Svetlost zaslona" in premaknite drsnik, da prilagodite optimalno svetlobo.


Uporaba nadzorne plošče

Prefinjenejša možnost, da je zaslon prenosnega računalnika svetlejši - uporabite nadzorno ploščo operacijskega sistema. Za Windows 10 mora iti na "Start" - "Options" - "Screen" in premaknite drsnik za prilagoditev optimalne svetlosti v podpostavki "Prilagoditev svetlosti".

Posebni ključi

Mogoče je najlažji način, da naredite zaslonski vžigalnik na prenosnem računalniku kombinacija vročih tipk. S pritiskom in držanjem v tem položaju lahko gumb Fn nadzoruje svetlost s kazalci "navzgor" in "navzdol".

Pogoste težave

Če se barve na zaslonu monitorja nenadoma spremenijo, so bolj zatemnjene ali obratno, ne smete panike in poiskati strokovnega nasveta. Za začetek preverite nastavitve napajanja. Praviloma lahko prenosni računalnik samodejno prilagodi svetlobo na zaslonumonitor, da shranite akumulirane naboje, in v trenutku, ko ga priključite na vtičnico, da izključite funkcije za varčevanje z energijo zaradi njihove začasne nepotrebne uporabe.

Nočni ali večerni način

Še en uporaben način, da na zaslonu za prenosni računalnik postane svetlejši zaslon, medtem ko skrbi za zdravje oči in kakovost spanja, je funkcija izklopa modre (hladne) barve in prehoda na tople odtenke. O tej temi je veliko polemik. Ampak ena stvar je gotova - hladna svetloba daje očem ekipe "niti večer, spanje je prezgodaj" in sesuje biorhythms človeškega telesa. Razvijalci Windows so izvajali to funkcijo, ki je vse v istem delu nadzornega zaslona: "Start" - "Parametri" - "Zaslon". Nato morate najti postavko "Možnosti nočne luči". Z istim drsnikom prilagodite svetlost in po potrebi avtomatizirajte ta proces.

Sorodne publikacije