Protivohunska programska oprema: pregled najboljših, značilnosti in značilnosti dela

Vohunska programska oprema in druga zlonamerna koda, napisana z istim namenom - ukrasti vaše osebne podatke, ki so dragoceni z vidika lopov. V zadnjih nekaj letih je bilo na spletu veliko takšne kode. Še več, protivirusni programi, tudi od dobro znanih razvijalcev, se ne spopadajo vedno in preidejo na računalniško vohunsko programsko opremo. Dejstvo je, da je zlonamerno kodo takšnega načrta zelo težko odkriti s tradicionalnimi metodami, saj te spyware deluje popolnoma drugače: ne nadomeščajo lokalnih knjižnic in se ne vdelajo v procese. Če pogledamo statistiko naslovov, bomo videli, da lahko tudi nedolžna aplikacija, na primer za internetni brskalnik, nosi spyware kodo, antivirus pa se trenutno ne odziva na grožnjo.


Te težave se lahko izognete z uporabo posebnih protivohunskih programov. Imajo popolnoma različne algoritme za odkrivanje zlonamerne kode, zato bodo v tem primeru učinkovitejši. Ostaja stvar majhnih - izberite ustrezno korist. Tako vam predstavljamo seznam najboljših anti-spyware programov, kjer se vsaka aplikacija odlikuje po svoji razpoložljivosti, pozitivnih povratnih informacijah uporabnikov in seveda učinkovitosti dela. Vso to programsko opremo lahko prenesete iz uradnih mest za razvijalce, tako da ne bi smelo biti težav pri testiranju.

Super AntiSpyware

To je eden najučinkovitejših anti-spyware programov od uglednega razvijalca Nick Skrepetosa v njihovih krogih. Poleg odpravegrožnja z vohunsko programsko opremo, pripomoček deluje odlično z odpravo trojancev in črvov. Programska oprema deluje na lastni bazi, vendar lahko odkrije in potencialne grožnje zaradi dobro premišljenega in kompetentnega algoritma iskanja.


Vmesnik programa je preprost, jasen in ne povzroča nepotrebnih vprašanj. V glavnem oknu so predstavljena vsa potrebna orodja, zato ni treba v zgornjem meniju iskati želenega odseka. Ko se zažene, vas bo program za preprečevanje vohunske programske opreme pozval, da skenirate celoten sistem ali posamezne komponente: pomnilnik, pogone, mape.

Značilnosti programa

Utility je nevsiljiv za sistemske vire računalnika in lahko tiho deluje v pladnju, ne da bi zamašil RAM. Aplikacija se posodablja dva do trikrat na leto in tehta približno 15 MB, baze podatkov o virusih pa 3-4 krat na mesec. Programska oprema se distribuira pod licenco shareware, uporabnik dobi vsa orodja za testiranje.
Uporabniki pustijo povsem pozitivne povratne informacije o tem izdelku in njegovih zmožnostih. To je res dober in pameten anti-spyware program, ki bo zanesljivo zaščitil vaš računalnik pred tovrstnimi grožnjami.

Spybot Search & amp; Uniči

To je odličen anti-spyware program za Windows 10. Pripomoček sploh ni v nasprotju s platformo in ne posega v sistemske procese OS in tehta malo - približno 30 MB. Poleg tega je razvijalec Spybot delal na ergonomiji vmesnika in kompetentno prelil orodja v kategorije. Prav tako je treba omeniti, da je ta antispyware program v ruskem jeziku, tako da se težave z razvojem ne pojavijotreba.
Komunalna podjetja dobro izpolnjujejo svoje neposredne odgovornosti, poleg tega pa lahko najde in, če je potrebno, odpravi "sledove uporabnikov". Podobno funkcionalnost ne bo smelo uporabiti več ljudi. Poleg odstranjevanja zlonamerne vohunske programske opreme se lahko program ukvarja z virusnim oglaševanjem, ki ovira normalno delo in upočasni brskalnike. Tukaj govorimo o povsod "Amigo" in že obstoječe kazalnike agresije iz izdelkov "Mail.ru". Izdelek se distribuira brezplačno, vendar redno, čeprav redko, se pojavi okno, ki prosi za finančno pomoč razvijalcu. Ocene o programu so večinoma pozitivne, uporabniki nekaterih kritičnih pomanjkljivosti pri delu programske opreme niso zabeleženi. Kot v prejšnjem primeru je uporaba popolnoma nepotrebna za sistemske vire.

Terminator Spyware

To je integrirana rešitev znanega razvijalca Crawlerja, ki je namenjena boju proti ne samo spyware, temveč tudi drugim grožnjam. Pravzaprav je enaka protivirusna programska oprema, kot je Kaspersky ali ESET, s samo naprednimi funkcijami. Mnenja o tem kompleksu so povsem pozitivna.
Obstaja popolno globoko skeniranje, ki, čeprav traja veliko časa, ne pušča nobene možnosti za zlonamerno kodo. Program deluje v realnem času in spi na čas v pladnju. Prav tako je treba omeniti, da se pripomoček spopade z iskanjem potencialnih groženj.
Vmesnik programa je preprost in razumljiv. Poleg tega, kompetentno prevedena v ruski, tako težave zmastering ne bi smelo biti. V vsakem primeru, meni je pristojni poveljnik pomočnik, in na uradni spletni strani razvijalca - kup izobraževalnega materiala. Izdelek se distribuira pod brezplačno licenco, tehta približno 100 MB in je praktično brez oglaševanja. Glede na sistemske zahteve so v primerjavi s preteklimi anketiranci precej visoke. Za normalno delovanje programa v realnem času je potrebno vsaj 4 GB RAM-a. V nasprotnem primeru se sistem začne groziti, da se zavre in programska oprema mora biti odklopljena.

Rešitve za platformo Android

V operacijskem sistemu Android so težave s takšnim načrtom zelo redke, vendar še vedno tam. Še posebej, ko gre za mobilne naprave, ki imajo korenske pravice, in uporabnik namesti vse, kar je v vrsti in kjerkoli.

Dr. Web Antivirus

Antispyware za Android Google Plus »je veliko, vendar je največje število prenosov, kot tudi pozitivne ocene, v aplikaciji D Web Antivirusa. To je resna, celovita rešitev dobro znanega razvijalca, ki se želi boriti ne le z vohunsko programsko opremo, ampak tudi s trojanci, virusi in drugimi zlonamernimi kodami.
Programski vmesnik je ustrezno kategoriziran in z njim se lahko ukvarja celo začetnik. Vendar je treba opozoriti, da je program zelo zahtevna do virov pripomočka, zato je za proračunske naprave z majhno količino RAM-a (1 mb) bolje, da najdete pripomoček "lažje". Izdelek se distribuira pod plačano in brezplačno licenco. V prvem primeru boste dobili vsePriročnik za vse primere življenja, v drugem pa - okrnjena različica, samo z branilcem iz vohunov in trojancev.

Sorodne publikacije